Publicystyka

  
Znaleziono 666 materiałów dla taga recenzja
Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 12.12.2019
Żmijowisko – recenzja serialu. Zbyt wierna ekranizacja?
1016V

Żmijowisko – recenzja serialu. Zbyt wierna ekranizacja?

Namnożyło się ostatnio polskich seriali kryminalnych. Ot, chociażby Belfer. I nieprzypadkowo wymieniam właśnie ten tytuł, ponieważ Żmijowisko pod wieloma względami jest do tej produkcji bardzo podobne: zarówno fabularnie, jak i pod kątem realizacji. W czym nie ma też w sumie nic dziwnego, bo i tu i tu reżyserem był Łukasz Palkowski. Jak wyszło tym razem?

7

Ostatni komentarz:

15 minut pierwszego odcinka i koniec mojego oglądania. Całe to wulgarne wpychane na siłę słownictwo i do tego wisienka na torcie gra... - Zaku1986Poland

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 11.12.2019
Pani Fletcher, sezon 1 – recenzja serialu. Absolwent(ka)
1137V

Pani Fletcher, sezon 1 – recenzja serialu. Absolwent(ka)

Grudzień to dziwny miesiąc. Z jednej strony oferta kinowa nie rozpieszcza, bo wszyscy czekają na Gwiezdne Wojny. Z drugiej w przypadku seriali albo kończy się sezon, albo cała produkcja. Jedną z nowości, zaproponowanych przez HBO, jest komediodramat obyczajowy, Pani Fletcher.

4

Ostatni komentarz:

Dawno nie czytałem jakieś recenzji , która by pokrywała się w tak dużym stopniu z moimi odczuciami. Świetnie sportretowana główna bohaterka... - dziku77

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 10.12.2019
Pół wieku poezji później – recenzja filmu. The Last of Them
2245V

Pół wieku poezji później – recenzja filmu. The Last of Them

Są takie projekty, którym naprawdę trudno jest nie kibicować. Bo jeśli ktoś jest wielkim wielbicielem, ma serce do projektu i chce zaprezentować coś od fanów dla fanów, to można tylko przyklasnąć. Mowa oczywiście o Pół wieku poezji później w reżyserii Jakuba Nurzyńskiego. Innymi słowy: grudzień to dobry miesiąc dla miłośników Wiedźmina.

22

Ostatni komentarz:

Naucz się kultury w Internecie... I zapoznaj z definicją słowa "debil", bo nieumiejętnie go używasz. Dla Twojej informacji,... - adiq1033

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 09.12.2019
Dolina krzemowa, sezon 6 – recenzja serialu. Godne pożegnanie
690V

Dolina krzemowa, sezon 6 – recenzja serialu. Godne pożegnanie

Wszystko kiedyś musi się skończyć. Przyszedł więc i czas na ostatni sezon jednego ze zdecydowanie najlepszych seriali komediowych ostatnich lat, wyprodukowanej przez HBO Doliny krzemowej. Czy w tych siedmiu odcinkach udało się w ciekawy i satysfakcjonujący sposób zamknąć historię Pied Piper?

8

Ostatni komentarz:

Ja sie nawet wzruszylem. Bede tesknil. Najlepszy serial komediowy ostatnich lat. Mistrzostwo. - VincentPrice

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 09.12.2019
Słodziak – recenzja filmu. Ojciec kontra syn
680V

Słodziak – recenzja filmu. Ojciec kontra syn

Grudzień to ciekawy miesiąc, w którym – takie odnoszę wrażenie – mało który film jest porządnie reklamowany. Tak jakby wszyscy uznali, że do kin wchodzi przecież IX epizod Gwiezdnych Wojen, więc i tak nie ma nawet sensu próbować stawać w szranki z tym gigantem. W ten sposób bez echa może przejść kilka ciekawych filmów. Co nie znaczy, że Słodziak w reżyserii Almy Har’el jest produkcją bez wad.

2

Ostatni komentarz:

Dla mnie ten facet to megaloman - Maciej2801

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 08.12.2019
Nadzwyczajni – recenzja filmu. Francuskie anioły
927V

Nadzwyczajni – recenzja filmu. Francuskie anioły

Są takie filmy: niepozorne, skromne, bez wielkiej kampanii marketingowej, a jednak jak najbardziej warte tego, by wydać pieniądze na bilet i poświęcić niecałe dwie godziny na seans. Dobrym przykładem takiej produkcji są francuscy Nadzwyczajni w reżyserii Oliviera Nakache’a oraz Erica Toledano.

16

Ostatni komentarz:

Mocna, do tego jednym ujęciem kręcona. Ten koleś co w tle jest widoczny przez kilka sekund to ponoć przypadkowy przechodzień, który wbił do... - WuHaPe

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 08.12.2019
PDP Deluxe Xbox One i PC – recenzja kontrolerów. Nowe wcielenie popularnych padów
1060V

PDP Deluxe Xbox One i PC – recenzja kontrolerów. Nowe wcielenie popularnych padów

Performance Designed Products oferuje zróżnicowany sprzęt dla graczy na całym świecie, a w asortymencie firmy znajdują się kontrolery do wszystkich popularnych konsol. Pady do Xboksa One w swoim czasie zostały docenione przez graczy, więc postanowiłem zmierzyć się z dwoma konstrukcjami przygotowanymi przez producenta. Jak wypada PDP Deluxe? Sprawdzamy.

40

Ostatni komentarz:

Ten nick faktycznie pasuje do tego, jakie bzdety wypisujesz. - kptmack

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 08.12.2019
Zaśnij – recenzja filmu. Chętnie
1605V

Zaśnij – recenzja filmu. Chętnie

Kiedy przychodzi do pisania leadu recenzji kolejnego horroru, zaczynam mieć problem. Ile razy można bowiem pisać, że albo ostatnio trwa renesans tego gatunku i pojawia się coraz więcej ciekawych dzieł, albo, że wciąż są twórcy, którzy jakby tego nie zauważają i próbują kręcić swoje produkcje przy użyciu wyłącznie sprawdzonych i od dawna zgranych schematów? Jak widać, udało mi się to kolejny raz. Niestety Zaśnij jest przedstawicielem tego drugiego podejścia.

11

Ostatni komentarz:

Z końca, początku i środka - Mgła

redakcja PPE redakcja PPE 06.12.2019
Harley Quinn – recenzja 1 odcinka. Świat oczami szaleńca
1188V

Harley Quinn – recenzja 1 odcinka. Świat oczami szaleńca

Nie pokazujcie tego dzieciom. Serio. Nawet sam Lobo byłby dumny. 

17

Ostatni komentarz:

Ciekawa kreska.. Zachęca do obejrzenia.. - CoinJSR

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 02.12.2019
Historia małżeńska – recenzja filmu. Sprawa Kramerów
962V

Historia małżeńska – recenzja filmu. Sprawa Kramerów

Wygląda na to, że jeśli tylko jest się świetnym, samoświadomym reżyserem, który nie da sobie wejść na głowę, to Netflix umożliwi zrealizowanie wartościowego filmu. Tak wszakże było w przypadku Romy Alfonso Cuarona oraz Irlandczyka Martina Scorsese. A kolejnym tego przykładem jest Historia małżeńska nakręcona przez Noaha Baumbacha.

15

Ostatni komentarz:

Nie ma co przesadzać. Mamy dwa filmy, Scorsese i Baumbacha. Po tych reżyserach można sie spodziewać czegoś dobrego. - jerlel

redakcja PPE redakcja PPE 29.11.2019
Exit – recenzja filmu. Koreański asasyn rusza do akcji!
924V

Exit – recenzja filmu. Koreański asasyn rusza do akcji!

Lubię koreańskie podejście do kina. Ich komedie są absurdalne do bólu, horrory toną wręcz w klimacie, a thrillery trzymają w napięciu do ostatniej minuty. Według Filmwebu Exit należy do tej ostatniej kategorii. Moim zdaniem bliżej mu do tej pierwszej.

3

Ostatni komentarz:

no z tą oceną, to na pewno byłby zadowolony. Weźcie się zastanówcie, co piszecie - kptmack

Roger Żochowski Roger Żochowski 28.11.2019
Wataha sezon 3 - recenzja pierwszych 4 odcinków. Polska produkcja na światowym poziomie
1421V

Wataha sezon 3 - recenzja pierwszych 4 odcinków. Polska produkcja na światowym poziomie

Nawet najlepszy serial ciągnięty przez producentów zbyt długo z czasem traci na atrakcyjności zjadając swój własny ogon. Całe szczęście Wataha póki co rozkręca się z sezonu na sezon a trzeci po pierwszych czterech odcinkach nie tylko trzyma wysoka formę, a stawia poprzeczkę jeszcze wyżej. 

22

Ostatni komentarz:

Haha można? Można! - m3C

Przejdź do strony

Strona