Iza Łęcka Iza Łęcka 26.10.2020 12:52
Oculus i Facebook
878V

Oculus i Facebook – usunięcie konta na portalu sprawi, że utracimy dostęp do gier VR

Gracze, którzy posiadają zestawy Oculus VR, ponownie będą mieć powód do narzekań. Po integracji sprzętu z Facebookiem, nie będzie możliwości usunięcia konta na popularnym portalu społecznościowym – w przeciwnym wypadku stracimy dostęp do zakupionych gier dla wirtualnej rzeczywistości.

Już ponad 2 miesiące temu informowaliśmy Was o wielkiej integracji Facebooka z Oculusem. Nowi nabywcy zestawów do wirtualnej rzeczywistości muszą posiadać konto w mediach społecznościowych, które zostanie zintegrowane z urządzeniem. W przypadku starszych zestawów gracze mają czas do 2023 roku, w innym wypadku utracą dostęp do części funkcji. Przedstawiona informacja wywołała spore oburzenie wśród sympatyków wirtualnej rzeczywistości, jednak włodarze Oculusa VR idą o krok dalej.

Zgodnie z wiadomościami przekazywanymi na portalu Gamespot.com, jeżeli posiadacie gogle VR i planujecie usunąć swoje konto z Facebooka, powinniście to przemyśleć dokładniej. Wraz z odejściem od społeczności portalu, utracicie bowiem dostęp do zakupionych gier na Oculus VR. W przypadku dezaktywacji konta, nie będzie można uzyskać dostępu do informacji o sprzęcie – dezaktywację można jednak cofnąć, wracając do normalnego stanu rzeczy.

Część graczy lubujących się w wirtualnej rzeczywistości powyższa wiadomość na pewno nie przypadnie do gustu, jednak właśnie od października możemy mówić o swoistym połączeniu sił Oculus VR i Facebooka. Przypomnijmy, że już wkrótce zadebiutuje Blair Witch: Oculus Quest Edition. Sprawdźcie również informacje o nowym Oculus Quest 2.

Źródło: https://www.gamespot.com/articles/dont-delete-facebook-or-youll-lose-all-oculus-games-for-good/1100-6483716

Tagi: Facebook oculus oculus vr