Publicystyka

  
Znaleziono 75 materiałów dla taga recenzja serialu
Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 24.02.2021
Allen kontra Farrow (2021) – recenzja serialu (HBO). Oskarżenie
415V

Allen kontra Farrow (2021) – recenzja serialu (HBO). Oskarżenie

Są produkcje dokumentalne, które zwyczajnie należy obejrzeć, chociażby po to, żeby wyrobić sobie zdanie, gdyż będą o nich mówić praktycznie wszyscy. Zwykle są to też dzieła niezwykle trudne – zarówno jeśli chodzi o zapoznanie się z tym, co przedstawiają, jak i do oceny. Oto recenzja serialu HBO Allen kontra Farrow (2021).

10

Ostatni komentarz:

Miałem okazję zobaczyć całość i Bardzo dobry serial o trudnym temacie. Mogę dać 8/10 jak ktoś lubi dokumenty to polecam. - kuku

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 20.02.2021
Co Kryją Jej Oczy (2021) – recenzja serialu [Netflix]. Ktoś tu oszalał
3753V

Co Kryją Jej Oczy (2021) – recenzja serialu [Netflix]. Ktoś tu oszalał

Trzeba mieć jaja żeby nakręcić serial, w którym żadnego z głównych bohaterów nie da się lubić i do kompletu przywalić końcówkę tak przybijającą i, że tak powiem, netflixową, że aż człowiek się złości na to co obejrzał. Cóż. Twórcy "Co Kryją Jej Oczy" najwyraźniej rzeczone jaja posiadają.

37

Ostatni komentarz:

Całkowicie? 5,5 to ponad średnią. Aż do piątego odcinka podobał się i mnie. - Darek

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 17.02.2021
Plemiona Europy (2021) – recenzja serialu (Netflix). Koniec Europy
2194V

Plemiona Europy (2021) – recenzja serialu (Netflix). Koniec Europy

Pierwszy niemiecki serial zrealizowany dla serwisu Netflix, czyli Dark, został generalnie bardzo dobrze przyjęty, przez co wysoko zawiesił poprzeczkę oczekiwań względem kolejnych produkcji pochodzących z tego kraju. Okazało się, że niestety z doskoczeniem do niej może być spory problem. Oto recenzja serialu Netflixa – Plemiona Europu (2021).

38

Ostatni komentarz:

Nazwisko to nic, możesz je lubić lub nie. Nie masz na nie wpływu. Z bratem mego dziadka była niezła historia - był w AK i dostali z... - masterazrPL

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 14.02.2021
Na miejscu zbrodni: Zaginięcie w hotelu Cecil (2021) – recenzja serialu (Netflix). Tajemnica
2026V

Na miejscu zbrodni: Zaginięcie w hotelu Cecil (2021) – recenzja serialu (Netflix). Tajemnica

Wczoraj wspomniałem, że serwis Netflix przygotowuje produkcje dokumentalne, które są związane nie tylko z przestępstwami. Naturalnie przyszedł więc czas na kolejną tego typu opowieść. Oto recenzja serialu dokumentalnego Na miejscu zbrodni: Zaginięcie w hotelu Cecil (2021).

5

Ostatni komentarz:

Ja jestem w połowie i jak na razie jest w miarę ok. Dużo oglądam podobnych rzeczy na Netlixie. Choć faktycznie, ich dokumenty mają to do... - zajacwhu

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 04.02.2021
The Expanse (2015), sezon 5 – recenzja serialu (Amazon). Kosmiczny terroryzm
1837V

The Expanse (2015), sezon 5 – recenzja serialu (Amazon). Kosmiczny terroryzm

Chwalmy Amazona – chciałoby się powiedzieć, w końcu to ten serwis uratował serial The Expanse przed kasacją. Tymczasem jeszcze przed premierą nowych odcinków gruchnęła wieść, że produkcja zakończy się na sześciu sezonach. Póki co jednak należy się cieszyć dziesięcioma epizodami, składającymi się na sezon piąty. A jest czym.

30

Ostatni komentarz:

I gdzie tu SF ? Piąty sezon jest w moim odczuci najgorszy. Czyli Expanse gromadzi lepszą windowanie niż Star Trek: Picard i oglądają go... - ubbaa

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 03.02.2021
Lupin (2021) – recenzja pierwszej części serialu [Netflix]. Zabili go i uciekł
2916V

Lupin (2021) – recenzja pierwszej części serialu [Netflix]. Zabili go i uciekł

Assane Diop od dziecka uwielbia książki o przygodach złodzieja dżentelmena imieniem Arsene Lupin. Dawno temu postanowił oprzeć na nim całe swoje życie. Zawsze przygotowany, zawsze anonimowy. Zawsze szarmancki. Kiedy dowiaduje się, że dawna sprawa, w skutek której całe jego dawne życie legło w gruzach, może mieć drugie dno, postanawia rzucić wszystko na szalę, byleby prawda wyszła na jaw.

54

Ostatni komentarz:

Trzeba być na planecie pisowo-konfederackiej żeby dostrzegać że Netflix chcę wykończyć białą hetereoseksualną rasę - TrocheRozsadku

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 29.01.2021
Park Jurajski: Obóz kredowy (2020), sezon 2 – recenzja serialu (Netflix). Wciąż tak samo
831V

Park Jurajski: Obóz kredowy (2020), sezon 2 – recenzja serialu (Netflix). Wciąż tak samo

Na Jurassic World: Dominion trzeba będzie poczekać (o ile ktoś czeka) jeszcze nie wiadomo, jak długo. Jeśli więc tęsknicie za dinozaurami, które próbują zjeść ludzi, to pozostaje tylko obejrzeć drugi sezon dostępnego w serwisie Netflix serialu Park Jurajski: Obóz kredowy (2020).

8

Ostatni komentarz:

A co jeśli nie przeżyjemy bez tejże wiedzy ? - squallmar

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 27.01.2021
Tiger (2021) – recenzja serialu (HBO). Sukces, sława i upadek
1119V

Tiger (2021) – recenzja serialu (HBO). Sukces, sława i upadek

Są takie sporty – jak się zastanowić, to nawet jest ich sporo – które nie tylko mnie nie interesują, ale też ich zupełnie nie rozumiem. Jednym z nich jest z pewnością golf. Nie zmienia to jednak faktu, że dostępny w serwisie HBO GO dwuodcinkowy miniserial Tiger (2021) obejrzałem z naprawdę wielkim zaciekawieniem.

9

Ostatni komentarz:

Oboje maja po 82 zwyciestwa, nie ogladalem jeszcze tego mini serialu, ale chyba podali nieaktualne dane. Osobiscie Tigera nie uwielbiam,... - coby182

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 26.01.2021
WandaVision (2021) – recenzja pierwszych 3 odcinków serialu [Disney]. Miodowe Lata?
2164V

WandaVision (2021) – recenzja pierwszych 3 odcinków serialu [Disney]. Miodowe Lata?

Świeżo upieczone małżeństwo, Wanda Maximoff i Vision wprowadzają się do bardzo typowej, niewielkiej mieściny gdzieś w Stanach Zjednoczonych lat 50. Marzy im się normalne życie - praca, dom, dzieci, żadnych nadprzyrodzonych sytuacji. Jeśli oglądałeś ostatnie dwie części Avengers to wiesz, jak dziwnie to brzmi.

31

Ostatni komentarz:

Zmieniam ocene... okazalo sie ze serial nie jest tym czym sie wydawal na poczatku i teraz jest naprawde bardzo intrygujacy. Trzeba naprawde... - GTXMike

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 24.01.2021
Dolina Łez (2020) – recenzja serialu [HBO]. World of Tanks
2233V

Dolina Łez (2020) – recenzja serialu [HBO]. World of Tanks

W 1973 wojska Syrii i Egiptu skorzystały z faktu, że izraelscy Żydzi obchodzą właśnie Jom Kipur - jedno z ich najważniejszych świąt - i zaatakowali zajmowane przez Izrael ziemie, które jeszcze 10 lat wcześniej należały do nich. Wojna trwała 20 dni i pochłonęła 21 tysięcy istnień. O jej początkach opowiada nowy serial HBO.

13

Ostatni komentarz:

Jaka drama? Pewnie nie masz dobrego kina domowego i stąd ten ból tyłka. - masterazrPL

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 19.01.2021
Normalni ludzie (2020) – recenzja serialu (HBO). Tacy, jak my
1091V

Normalni ludzie (2020) – recenzja serialu (HBO). Tacy, jak my

Ekranizacje książek mają to do siebie, że w przeważającej większości są słabsze od dzieł, na bazie których powstają. Na szczęście co jakiś czas trafiają się wyjątki, czego najświeższym przykładem jest dostępny w serwisie HBO GO serial Normalni ludzie (2020).

6

Ostatni komentarz:

Sporo dobrego słyszałem ostatnio o książce, a tu proszę - już ekranizacja. Obadam w wolnej chwili. - ghost.

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 15.01.2021
Równonoc (2020) – recenzja serialu [Netflix]. Polowanie na królika
1345V

Równonoc (2020) – recenzja serialu [Netflix]. Polowanie na królika

Pogańskie legendy, seks i zaginieni licealiści. 21 lat po tym jak ślad po jej siostrze zaginął, Astrid trafia na trop ludzi, którzy mogą wiedzieć co się z nią stało. Prowadzone na własną rękę śledztwo przypomni jej o demonach, które dręczyły ją i jej rodzinę w przeszłości. Ale przecież te straszne obrazy to były tylko sny. Prawda?

10

Ostatni komentarz:

No bo ta komuna do której pojechała główna bohaterka nazywała się Marakesz, a znajdowała się w Rumunii - RasMass

Przejdź do strony

Strona