Publicystyka

  
Znaleziono 95 materiałów dla taga recenzja filmu
Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 13.05.2021
Lokum (2020) – recenzja filmu [Amazon]. Ponoć horror
309V

Lokum (2020) – recenzja filmu [Amazon]. Ponoć horror

Dwie pary postanawiają wynająć na weekend dom na odludziu. Wspólna zabawa szybko staje się "zbyt dobra", lecz to nie rozwiązłość części grupy stanowi największy problem. Zdaje się, że ktoś ich obserwuje...

1

Ostatni komentarz:

Obejrzałem ostatnio ten film. Żałuję. Nie ma nic wspólnego z horrorem, ani tym bardziej z ciekawym filmem. - Vulnus

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 11.05.2021
Bez skrupułów Toma Clancy’ego (2021) – recenzja filmu (Amazon). Tęcza sześć
1369V

Bez skrupułów Toma Clancy’ego (2021) – recenzja filmu (Amazon). Tęcza sześć

A może z tymi produkcjami robionymi dla serwisów streamingowych jest tak, że dla tychże platform nie ma aż tak wielkiego znaczenia jakość, bo bardziej chodzi o to, żeby skompletować jak największą bibliotekę i się tym chwalić? Oto recenzja dostępnego w serwisie Amazon Prime Video filmu Bez skrupułów Toma Clancy’ego (2021).

19

Ostatni komentarz:

Liczyłem po trailerze na lepszy film , a recenzje niestety niezbyt - Milo

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 10.05.2021
Tlen (2021) – recenzja filmu [Netflix]. Klaustrofobia
1942V

Tlen (2021) – recenzja filmu [Netflix]. Klaustrofobia

Kobieta budzi się w komorze kriogenicznej. Nie wie skąd się w niej wzięła, jak się nazywa, gdzie dokładnie się znajduje. Niestety sprzęt jest uszkodzony i nie produkuje tlenu, który wyczerpie się w ciągu najbliższych godzin. Zaczyna się wyścig z czasem.

5

Ostatni komentarz:

Dokładnie tak! Chociaż "Pogrzebany" lepszy był. - Darek

Piotrek Kamiński Piotrek Kamiński 08.05.2021
Potwór (2021) – recenzja filmu [Netflix]. Winny?
2155V

Potwór (2021) – recenzja filmu [Netflix]. Winny?

Nastoletni licealista z Harlemu zostaje oskarżony o współudział w napadzie rabunkowym i morderstwie. Utrzymuje, że jest niewinny, lecz czy naprawdę tak jest? (Spoilery)

9

Ostatni komentarz:

Mamy jednak wpływ na tą poprawność która już zygac się chce. Wystarczy tego nie oglądać i nie dawać zarabiać tym pomysłodawcom od 7... - Jarek14655

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 06.05.2021
Pokój tajemnic (2019) – recenzja filmu (Amazon). Raczej absurdu
772V

Pokój tajemnic (2019) – recenzja filmu (Amazon). Raczej absurdu

I znów mamy przykład tego, że serwisy streamingowe są miejscem, gdzie można zapoznać się z produkcjami, których próżno szukać w kinach. Okazuje się jednak, że może to być zarówno błogosławieństwo, jak i przekleństwo. Oto recenzja dostępnego na Amazon Prime Video filmu Pokój tajemnic (2019).

2

Ostatni komentarz:

Będę sprawdzać Without Remorse bodaj we wtorek. - Jędrzej Dudkiewicz

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 04.05.2021
Prawo dżungli (2019) – recenzja filmu (HBO). Z pięściami przez życie
1003V

Prawo dżungli (2019) – recenzja filmu (HBO). Z pięściami przez życie

Wspominałem już ostatnio, że serwisy streamingowe mają i tę dobrą stronę, że w pandemii, gdy kina zamknięte (ale już niedługo!), dają możliwość obejrzenia produkcji, które nie miały okazji trafić na wielki ekran. Czasem są to też takie rzeczy, w przypadku których nie ma żadnych powodów, by było inaczej. Oto recenzja dostępnego na HBO GO filmu Prawo dżungli (2019).

2

Ostatni komentarz:

Do dżngli pasuje.. - CoinJSR

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 30.04.2021
Co widać i słychać (2021) – recenzja filmu (Netflix). Utracony horyzont
3450V

Co widać i słychać (2021) – recenzja filmu (Netflix). Utracony horyzont

Ups, I did it again – gdyby nie prawa autorskie, mógłby to być prawdopodobnie slogan serwisu Netflix. Bo niestety, na każdy udany film czy serial, trafiają się ze trzy produkcje, które są po prostu słabe. Nie inaczej jest w przypadku filmu Co widać i słychać (2021).

16

Ostatni komentarz:

Mozna zgodzic sie z opinią- beznadzieja, 4/10 to ocena idealnie odpowiadające tej produkcji. - kaliszak

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 27.04.2021
Coś się kończy, coś zaczyna (2019) – recenzja filmu (HBO). Czas na zmianę
1046V

Coś się kończy, coś zaczyna (2019) – recenzja filmu (HBO). Czas na zmianę

Jak dobrze wiemy, pandemia sprawiła, że kina praktycznie przestały działać. Jasne, co jakiś czas otwierają się na trochę, ale głównie te mniejsze, przez co wiele produkcji można obejrzeć przez chwilę i w wybranych miejscach. Tu z pomocą przychodzą serwisy streamingowe, które coraz częściej umożliwiają zapoznanie się z tym, co miało być na wielkim ekranie. Oto recenzja filmu Coś się kończy, coś zaczyna (2019).

1

Ostatni komentarz:

Myślałem, że to jakiś spin off Wiedźmina. - aureliusz1

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 22.04.2021
Pasażer nr 4 (2021) – recenzja filmu (Netflix). W stronę Marsa
4842V

Pasażer nr 4 (2021) – recenzja filmu (Netflix). W stronę Marsa

No i tak to niestety jest. Już wydawało się, że będę mógł napisać, iż w serwisie Netflix zaczyna się dobra passa udanych filmów – dopiero co chwaliłem Prime Time oraz Miłość i potwory – a już muszę wrócić do narzekania. Oto recenzja filmu Pasażer nr 4 (2021).

42

Ostatni komentarz:

Dobry serial. Realizacja zrobiła na mnie wrażenie. Obraz jak z filmów tamtego okresu, egzotyczny, duszny i wilgotny klimat wylewający się... - wojab

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 20.04.2021
Dlaczego mnie zabiliście? (2021) – recenzja filmu (Netflix). Śledztwo w mediach społecznościowych
1265V

Dlaczego mnie zabiliście? (2021) – recenzja filmu (Netflix). Śledztwo w mediach społecznościowych

Tak, jak wspominałem przy okazji recenzji filmu Miłość i potwory, większość rzeczy, które oglądam w serwisie Netflix to produkcje dokumentalne. W dużej części stoją one na naprawdę wysokim poziomie (chociaż często wydają się na siłę wydłużone). Co jakiś czas trafiają się jednak i takie, które są co najwyżej niezłe. Oto recenzja filmu dokumentalnego Dlaczego mnie zabiliście? (2021).

3

Ostatni komentarz:

Powinien być zdecydowanie krótszy. To by mu wyszło na dobre. - shakira

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 19.04.2021
Miłość i potwory (2020) – recenzja filmu (Netflix). Postapokaliptyczne dorastanie
3032V

Miłość i potwory (2020) – recenzja filmu (Netflix). Postapokaliptyczne dorastanie

Od dłuższego czasu, w przypadku serwisu Netflix, recenzuję raczej produkcje dokumentalne pojawiające się tam. Te generalnie stoją na całkiem wysokim poziomie (chociaż nie zawsze, o czym jutro), nieco gorzej bywa z fabularnymi. Tym przyjemniejszym zaskoczeniem był seans filmu Miłość i potwory (2020).

36

Ostatni komentarz:

ten "niski budżet" to 30 mln $, które w moim przekonaniu zostały dobrze zagospodarowane. - ItWasntMe

Jędrzej Dudkiewicz Jędrzej Dudkiewicz 14.04.2021
Prime Time (2021) – recenzja filmu (Netflix). Zakładnicy
1960V

Prime Time (2021) – recenzja filmu (Netflix). Zakładnicy

Debiut to nie jest prosta sprawa – trzeba mieć dobry pomysł, mnóstwo szczęścia, znaleźć środki, dystrybutora. No i zrobić, co się da, żeby wszystko wyszło jak najlepiej. Tym większe uznanie należy się, gdy film okazuje się – generalnie – sukcesem. Tak jest w przypadku dostępnego w serwisie Netflix filmu Prime Time (2021) w reżyserii Jakuba Piątka.

13

Ostatni komentarz:

A jak urosłeś to jeszcze dowiedziałeś się, że sylwester wtedy to jedne wielkie marketingowe oszustwo, bo milenium zmieniło się z 2000 na... - SMGT

Przejdź do strony

Strona