Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 04.03.2021 18:07
Diablo 2 Resurrected
2815V

Diablo 2 Resurrected z „najlepszą funkcją w historii”. Gracze będą mogli włączyć stare save'y

Vicarious Visions przygotowuje graczy na wielką premierę Diablo 2 Resurrected i twórcy postanowili pochwalić się ostatnim odkryciem. W grze pojawi się opcja przeniesienia stanów rozgrywki z klasyka. W zasadzie fani już teraz mogą rozpocząć zabawę, którą będą kontynuować po premierze odświeżenia.

Na rynek zmierzają trzy odsłony serii Diablo, ale wiele na to wskazuje, że na dobry początek gracze zapoznają się z Diablo 2 Resurrected. Twórcy zapowiedzieli testy, a nawet ostrzegli przed fałszywymi zaproszeniami do rozgrywki.

Matthew Cederquist nie ukrywa, że jego zespół wciąż testuje różne rzeczy i ostatnio deweloperzy odkryli sporą ciekawostkę. Gracze będą mogli bez problemu przenieść stan rozgrywki z klasycznego Diablo 2 do Diablo 2 Resurrected:

„Zachowajcie swoje stare zapisy. Kiedy pracowaliśmy nad [remasterem] zastanawialiśmy się, czy stare save'y mogą działać, więc tak jakby wrzuciliśmy je do gry i zadziałało! Więc tak, Wasze lokalne save'y dla pojedynczego gracza zostaną przeniesione”.

Jest to naprawdę świetna opcja dla graczy, którzy wciąż spędzają wolny czas na serwerach Diablo 2, ponieważ teraz zainteresowani będą mogli cieszyć się tytułem, a w odpowiednim momencie ulepszymy pozycję do Diablo 2 Resurrected i poznamy ulepszoną wersję tytułu.

Producent gry potwierdził, że gdy opcja zadziałała, jego zespół pomyślał: „to ok, to najlepsza funkcja w historii”.

Źródło: https://gamingbolt.com/diablo-2-resurrected-supports-legacy-game-saves

Tagi: blizzard Diablo 2 Diablo 2 Resurrected Vicarious Visions