SKLEP
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 22.02.2018 16:54
Virtus.pro na IEM 2018. Znamy rywala i harmonogram turnieju
863V

Virtus.pro na IEM 2018. Znamy rywala i harmonogram turnieju

W przyszłym tygodniu rodzime Virtus.pro rozpocznie zmagania na turnieju Intel Extreme Masters Season XII World Championship na platformie Counter-Strike: Global Offensive. Polacy poznali pierwszego rywala i jednocześnie organizatorzy przedstawili harmonogram wydarzenia.

16 drużyn przyjedzie do Katowic i wszyscy zainteresowani zawalczą o pulę nagród w wysokości 500 tysięcy dolarów. Zwycięzcy Intel Extreme Masters Season XII - World Championship wrócą do domów z czekiem na okrągłe 250 tysięcy dolarów.

ESL One Katowice 2018 DOTA 2. Relacja, wyniki, live-stream, drużyny, nagrody

Możemy śmiało powiedzieć „jest o co walczyć”, więc fani oraz oczywiście gracze czekali na szczegóły zmagań turnieju głównego. Organizatorzy postanowili podzielić wszystkie drużyny na dwie grupy, w których zmagania odbędą się w drabinkach podwójnej eliminacji.

Tak prezentują się szczegóły:

Jak pewnie właśnie zauważyliście – Polacy znaleźli się w grupie B i na początku wydarzenia zmierzą się z francuskim G2 Esports. Drużyna zajęła miejsce 5-6 podczas ELEAGUE Major: Boston 2018 (+35 tysięcy dolarów), stanęła na najniższym miejscu podium na EPICENTER 2017 (+60 tysięcy dolarów) i wygrała DreamHack Masters Malmö 2017 (+100 tysięcy dolarów).

Na pewno nie będzie to łatwy przeciwnik, ale szczerze mówiąc? W Katowicach trudno na takiego trafić… Tak prezentuje się dokładny harmonogram wszystkich pojedynków:

27.02

Stream A

  • 12:00 CET / 06:00 EST Renegades vs. Astralis
  • 13:10 CET / 07:10 EST Liquid vs. Gambit
  • 14:20 CET / 08:20 EST NiP vs. North
  • 15:30 CET / 09:30 EST G2 vs. Virtus.pro
  • 16:40 CET / 10:40 EST Group A Upper Semi #1
  • 20:10 CET / 14:10 EST Group A Upper Semi #2

Stream B

  • 12:00 CET / 06:00 EST SK Gaming vs. AVANGAR
  • 13:10 CET / 07:10 EST TyLoo vs. Cloud9
  • 14:20 CET / 08:20 EST FaZe vs. ORDER
  • 15:30 CET / 09:30 EST Heroic vs. Fnatic
  • 16:40 CET / 10:40 EST Group A Lower Game #1
  • 20:10 CET / 14:10 EST Group A Lower Game #2

28.02

Stream A

  • 12:00 CET / 06:00 EST - Group B Lower Game
  • 15:30 CET / 09:30 EST - Group B Upper Semi Final
  • 19:00 CET / 13:00 EST - Group B Upper Semi Final

Stream B

  • 12:00 CET / 06:00 EST - Group B Lower Game
  • 15:30 CET / 09:30 EST - Group A Lower Game
  • 19:00 CET / 13:00 EST - Group A Lower Game

01.03

Stream A

  • 12:00 CET / 06:00 EST - Group B Lower Game
  • 15:30 CET / 09:30 EST - Group A Lower Final
  • 19:00 CET / 13:00 EST - Group A Lower Final

Stream B

  • 12:00 CET / 06:00 EST - Group B Lower Game
  • 15:30 CET / 09:30 EST - Group A Upper Final
  • 19:00 CET / 13:00 EST - Group B Upper Final

02.03

  • 13:00 CET / 07:00 EST Playoffs Game 1
  • 16:50 CET / 10:50 EST Playoffs Game 2

03.03

  • 11:00 CET / 05:00 EST

Polish CS:GO Super Cup

  • 15:00 CET / 09:00 EST Semi Final 1
  • 18:50 CET / 12:50 EST Semi Final 2

04.03

  • 17:00 CET / 11:00 EST Grand Final (bo5)

Na PPE.pl znajdziecie dokładną relację z imprezy.

Źródło: Informacja prasowa

Tagi: esport gaming iem 2018 iem katowice pc Virtus.Pro