SKLEP


Recenzje gier

  
PaultheGreat PaultheGreat 08.05.2019
Dwie strony medalu - recenzja Medal of Honor: Rising Sun
73V

Dwie strony medalu - recenzja Medal of Honor: Rising Sun

„Medal of Honor: Rising Sun” jest pierwszą odsłoną popularnej serii shooterów, która ukazała graczom zmagania na Pacyfiku w trakcie drugiej wojny światowej. Tytuł ten charakteryzuje się bardzo nierównym poziomem wykonania poszczególnych aspektów rozgrywki, dlatego też bardzo trudno jest ocenić go sprawiedliwie. Niemniej podjąłem się tego wyzwania i efektem tego jest poniższa recenzja.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Aż mi się postrzelac zachciało :-) - boe

Kamui0 Kamui0 05.05.2019
It has begun!
245V

It has begun!

Mortal Kombat - dwa słowa tworzące jeden z najbardziej ikonicznych brandów lat 90. Każdy, nawet ktoś niegrający w gry wideo, po usłyszeniu tych dwóch słów będzie wiedzieć że mówimy o „tej grze w której leje się krew i wyrywa się kręgosłupy jak szypułki z truskawki”.

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 03.05.2019
Dark Souls III: The Fire Fades Edition - recenzja
85V

Dark Souls III: The Fire Fades Edition - recenzja

Seria 'Souls' zapoczątkowana pod nazwą Demon's zaskarbiła wielbicieli umierania na tysiąc sposobów za sprawą ciężkiej tułaczki odzianego w zbroję rycerza, pośród murów ogromnego zamku, obskurnych czeluści podziemnej otchłani i latających smoków.
Kolejne wkroczyły ,,mroczne dusze''. Pierwsza odsłona debiutowała w 2011 r., zaś pięć lat później dostaliśmy prawdopodobnie ostatnią część, która zgrabnie łączy wszystkie najlepsze cechy poprzedników. Dark Souls III wraz z dodatkami definitywnie kończy długą, dającą tyle samo nerwów co satysfakcji serię. Kończy z wielkim przytupem.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Ocena, odczucia, ilość spędzonych godzin wszystko bardzo podobnie i u mnie! :) Czekam na reckę DaysGone w Twoim wykonaniu! - skalariX

PaultheGreat PaultheGreat 30.04.2019
Wojenna ścieżka apokalipsy - recenzja Darksiders
86V

Wojenna ścieżka apokalipsy - recenzja Darksiders

„Darksiders” od studia Vigil Games jest grą, która 9 lat temu ukazała się na PC, X360 oraz PS3. Stylistyka opiera się na motywach zaczerpniętych z Pisma Świętego, a pod względem mechaniki i koncepcji rozgrywki twórcy zastosowali patenty, które wykorzystywano już w branży elektronicznej rozgrywki. Czy „Darksiders” jest zatem tytułem, który nadal może zainteresować graczy?

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Osobiście nie dopadło mnie znużenie ( w przeciwieństwie do Darksiders 2, gdzie otwarty świat niepotrzebnie rozciągnął grę ) i wystawiłem... - your_tapeworm

GoDlike GoDlike 22.04.2019
Gothic na sterydach - recenzja ELEX
147V

Gothic na sterydach - recenzja ELEX

ELEX - Ta produkcja to doskonały przykład jak recenzje rozmijają się z oceną graczy. Gra została dosłownie zmasakrowana w recenzjach, a mimo to, jak na niszowy produkt sprzedała się całkiem nieźle i pozwoliła twórcom na rozpoczęcie prac nad sequelem. Czytając opinie w internecie trafimy na szeroko rozbieżne oceny, na jednym portalu będzie to 3/10, natomiast gdzie indziej aż 8/10. Co powoduje taki rozstrzał? Czy pod tą warstwą drewnianego RPG znajdziemy duże pokłady złotego kruszcu?

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Warto go sprawiedliwie oceniać, dzięki takim ludziom powstaje Elex 2 :) - GoDlike

lordjahu lordjahu 22.04.2019
Pathway — rogalikowy Indiana Jones w turowej przygodówce akcji
100V

Pathway — rogalikowy Indiana Jones w turowej przygodówce akcji

Nie tak dawno na rynku pojawiła się nowa gra studia Robotality znanego m.in z turowej gry sience-fiction, Halfway. Tym razem twórcy postanowili skopiować dobrze znaną i docenioną mechanikę do swojej nowej produkcji, tym razem rozgrywającej się tuż przed wydarzeniami znanymi nam z II wojny światowej.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Fajna recenzja :-) zacheciles mnie nią do zagrania - boe

Guile Guile 19.04.2019
Nawalanie i dorastanie - recenzja The Friends of Ringo Ishikawa
118V

Nawalanie i dorastanie - recenzja The Friends of Ringo Ishikawa

Czasem w życiu każdego gracza jest taki moment, że trafi na coś ciekawego zupełnym przypadkiem. Bez żadnego hype'u i chociażby szczątkowej wiedzy o danym tytule. Choć w dzisiejszych czasach przy obecnych nakładach na promocję danego tytułu, trudno jest coś przegapić, to niewiele brakowało, a recenzowaną tutaj grę bym pominął, a byłaby to wielka szkoda. Zatem czym jest The Friends of Ringo Ishikawa i czy warto poznać bliżej tę produkcję?

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 14.04.2019
Splinter Cell: Pandora Tomorrow - recenzja
130V

Splinter Cell: Pandora Tomorrow - recenzja

Ubisoft po ogromnym sukcesie pierwszej odsłony przygód Sama, poszedł za ciosem wypuszczając kontynuację ponad rok od premierowej daty ,,jedynki''. Z jednej strony widać pośpiech w postaci niedopracowanych elementów, z drugiej występuje tu syndrom kontynuacji idealnej. Pora na założenie gogli termowizyjnych i zmianę terenów zurbanizowanych na bardziej egzotyczne. Z bambusowymi chatkami i wysoko porośniętą trawą na czele.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Ograłem jedynke i wziąłem się za Pandorę. Niestety nie przebrnąłem. Optymalizacja na PS3 jest średnia i nazwa HD pozostaje wiele do... - oFi

robal121 robal121 13.04.2019
Robal pod moim butem - recenzja Farpoint
125V

Robal pod moim butem - recenzja Farpoint

Piękna, niesamowicie wciągająca, intrygująca, dopracowana, robiąca piorunujące wrażenie, a do tego ze świetną mechaniką. Jedna z najlepszych strzelanek VR na rynku. Symulator Żołnierzy Kosmosu. Farpoint, bo o tym tytule tu mowa, zebrał świetne recenzje i z miejsca stał się tytułem „must have” posiadaczy gogli VR od Sony i reklamą znakomitego kontrolera VR Aim. Tak naprawdę, ten wstęp jest całkowicie wystarczający, a reszta to tylko formalność.  Warto jednak wspomnieć o aktualizacjach i darmowej zawartości, która trafiła do gry po premierze.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Dla mnie jedna z lepszych gierek na VR - Maciej2801

Darek Darek 13.04.2019
Wciąż durny tytuł. Wciąż świetna gra.
115V

Wciąż durny tytuł. Wciąż świetna gra.

Powoli przebijam się przez Dante Ma Umrzeć. Kolejne walki są do siebie raczej podobne, większość zaliczam bez specjalnego bólu, levele są ciut przydługie... a jednak nie potrafię odłożyć pada. Devil May Cry zawsze był raczej specyficznym tworem i nie inaczej jest i tym razem.

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Czytałem dzięki. Ale powiem Ci, że w drugiej połowie gry na Dante Ma Umrzeć dają się we znaki te długie levele. Jak zdarzy mi się... - Darek

ingiel ingiel 08.04.2019
Gdy nie chce Ci się umierać
152V

Gdy nie chce Ci się umierać

Uwielbiam Dark Souls, kocham bloodborne. O każdej z nich jestem w stanie powiedzieć co zrobili najlepiej i co jest super. 
Niestety nie potrafię wymienić choćby jednej rzeczy w Sekiro, która jest wybitna lub chociaż naprawdę rewelacyjna. 
Do tego stopnia, że nawet częste umieranie straciło dla mnie sens i najzwyczajniej w świecie... nie chce mi się. 

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Podzielam zdanie autora. Po ograniu soulsów i BB liczyłem na kolejne dobre dzieło od From Software. Niestety, ale tym razem... - Sickman

adus1991 adus1991 04.04.2019
Final Fantasy XV Pocket Edition HD
114V

Final Fantasy XV Pocket Edition HD

O tym jak książe został wysłany żeby się ochajtać i jego ziomkach z boysbandu.

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme