SKLEP


Recenzje gier

  
adi2121 adi2121 16.11.2017
Postnuklearna wycieczka turystyczna
26V

Postnuklearna wycieczka turystyczna

Marka Fallout w uznaniu graczy ma status kultowy. Wielu graczy po dziś dzień z uśmiechem na ustach wspomina pierwszego oraz drugiego Fallouta. Nic więc dziwnego,że gracze z utęsknieniem czekali na powrót swojego ukochanego uniwersum. Czy było zatem warto czekać na Fallouta 4?

czytaj dalej »
PolishValsion PolishValsion 15.11.2017
Zawsze w biegu
22V

Zawsze w biegu

Fanem Sonica jestem odkąd zagrałem w 8-bitową pierwszą część na Master System a potem ciorałem w Sonica 5 na Pegazie. W podstawówce nawet się za niego przebrałem. Nawet w tych grach uznawanych za kiepskie (vide Sonic 2006) znajdowałem coś, co mi się podobało. Na Sonic Forces czekałem cierpliwie, przekonany, że dostanę do rąk produkt ze świetną muzą, szybkim gameplayem i niezłą historią. I jak?

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 13.11.2017
Cuphead - recenzja
36V

Cuphead - recenzja

Za każdym razem, gdy odpalałem Cuphead, pokój zamieniał się w magiczne miejsce, przenosząc mnie wehikułem czasu w zwariowaną odległą podróż. Drewniana komoda śpiewała bluesa z gramofonem na korbkę, kubełkowe krzesło dla gracza zamieniło się w dębowy fotel bujany, za oknem leniwie przelatywał kreskówkowy sterowiec palący fajkę i puszczający dym z ...tyłu, a w zawieszonym obrazie gwizdała Myszka Miki, przytupując jedną nogą w czarno-białym kolorze. 
Wszystko zostało zburzone po wejściu dowolnej osoby, która podnosząc brew wyskakiwała z tekstem ,,Co ty za bajki oglądasz, ile ty masz lat?''.

czytaj dalej »
adi2121 adi2121 05.11.2017
Hakerska zabawa w San Francisco
48V

Hakerska zabawa w San Francisco

Pierwsze Watch Dogs zostało zapamiętane głównie jako niespełnione obietnice odnośnie prawdziwie "next-genowego doświadczenia". Ale pomimo gorszej grafiki i paru innych problemach,gra miała niesamowity potencjał na bycie czymś większym w kolejnej części. Na premierę Watch Dogs 2 nie trzeba było długo czekać. Czy sequel poprawia wszystkie błędy poprzedniej części?

czytaj dalej »
adi2121 adi2121 03.11.2017
Walka o nowy dom
70V

Walka o nowy dom

Trylogia Mass Effect jest przez wielu graczy uważa za najlepszą grową trylogię wszech czasów. Nic więc dziwnego,że z wypiekami na twarzy czekano na kontynuacje ukochanego uniwersum.Na kolejnego Mass Effecta przyszło graczom czekać aż 5 lat,jednak gdy moment ten w końcu nadszedł zamiast fanfar radości,gracze i recenzenci dość chłodno przyjęli nową grę Bioware. Ale czy Mass Effect: Andromeda jest naprawdę aż tak złą grą? Zapraszam do recenzji.

czytaj dalej »
d4ntes d4ntes 01.11.2017
Homefront The Revolution – słaby start, świetny finisz
68V

Homefront The Revolution – słaby start, świetny finisz

Będąc fanem walki partyzanckiej w grach, śledziłem losy tej gry od samego początku. Bardzo dobrze wspominam pierwszą część Homefront, gdzie nie wszystko do końca zagrało: kampania dla pojedynczego gracza, chociaż miała swoje dobre momenty, była troszkę za krótka i potrafiła kilkukrotnie się zawiesić podczas jej przechodzenia. Ale na pewno nie brakowało jej świetnego klimatu walki partyzanckiej, zaszczucia i przygniecenia przez przeważające siły wroga i kilku naprawdę dobrych rozwiązań. Nowa część, na nowszej generacji miała zaoferować otwarty świat, dłuższą kampanię, większą różnorodność i oczywiście lepsze wykonanie.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

ja tam grałem jak nikogo nie było w sieci. jakos musiałem odblokować wszystkie ubranka w co opie. Z tą grą spędziłem 100 godzin przeszedłem... - Maciej2801

adi2121 adi2121 17.10.2017
To mogła być tak dobra gra
88V

To mogła być tak dobra gra

Seria Mafia na rynku gier ma status kultowy głównie dzięki świetnej jedynce,ale też i niezłej dwójce.Fanom gangsterskich historii przyszło czekać sześć długich lat na premierę trzeciej części cyklu. Jednak chyba nikt nie spodziewał się że dostaniemy tak bardzo niedopracowany produkt. Mafia III była jednym z największych rozczarowań 2016 roku i jest obecnie chyba jednym z największych rozczarowań ósmej generacji konsol w ogóle.

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

Pewnie. Nie zmieścił się w skali 7-10 i jest problem. Kocham jedynkę, lubię dwójkę, w trójkę grałem i popieram ocenę. Średniak. - MagicznyKrzys

jasioslawski jasioslawski 16.10.2017
Sok z żuka
41V

Sok z żuka

Poszarzała podeszwa znoszonego adidasa nie daje szans żuczkowi . Pozostaje mu jedynie soczyście rozbryzgnąć się pod butem sadystycznego dresa. Po jestestwie biednego robaka zostaje już tylko diabelski błysk w oku oprawcy.

czytaj dalej »
Azorus Azorus 11.10.2017
Elite Dangerous recenzja 2017
118V

Elite Dangerous recenzja 2017

Wiele jest recenzji tej gry, która powstała w 2014 roku. Niewiele jednak recenzji powstało po finałowym patchu 2.4 Return.

Postanowiłem napisać krótką recenzję, by naświetlić Wam - graczom jak gra wygląda w chwili obecnej, po licznych usprawnieniach. Zapraszam do lektury

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Podchodzisz mocno ortodoksyjnie do Elita. Ja to rozumie bo mi tez blisko w ta strone. Bo Elit jest taki, im wiecej dasz ty tym wiecej gra... - malpa

Psycho Mantis Psycho Mantis 29.09.2017
Moje Outer Haven
77V

Moje Outer Haven

Jest rok 1999. Właśnie przestępuję próg malutkiego sklepiku z grami na konsole na moim osiedlu w Łodzi. Rozglądam się ochoczo po półce z nowościami i natrafiam na grę z dość skromną okładką i ciekawym dla mnie jak na tamten czas tytułem - Metal Gear Solid. Niewiele się zastanawiając kupuję. Wychodząc ze sklepu nie spodziewałem się, że ta gra zmieni moje życie...

czytaj dalej »
skurch skurch 28.09.2017
Stary dobry Doom w nowym wydaniu
65V

Stary dobry Doom w nowym wydaniu

Doom 2 to jedna z moich ulubionych gier dzieciństwa. Do dziś dzień pamiętam, jak dostałem ją od kuzyna na 5 dyskietkach. Pomimo upływu wielu lat kody specjalne na nieśmiertelność lub wszystkie broni mogę wymienić obudzony w środku nocy, a wiele z poziomów potrafię przejść bez problemu i dziś. Przez lata ogrywałem kolejne części serii i zawsze sprawiało mi to niemałą przyjemność. Także bardzo ucieszyłem się na reboot serii, który po prostu został nazwany Doom. Pomimo, że założenia serii niewiele zmieniły się od pierwszych części, to kolejne odsłony trzymają stały, wysoki poziom i nie uświadczymy tzw. zmęczenia materiału. Czy tak jest też w przypadku Dooma AD 2016? Przekonajmy się.

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 23.09.2017
Wiedźmin 3: Dziki Gon - recenzja
127V

Wiedźmin 3: Dziki Gon - recenzja

Wiedźmin w ostatnich kilkunastu latach z odważnej inwestycji polskiego studia CD Project RED na rodzimym poletku wyrósł na potencjalnego giganta o skali światowej, mocno usytuowanego nie tylko w dziedzinie rozrywki, ale i kulturowej. Każda kolejna część podnosząca poprzeczkę, podnosiła popularność kultury słowiańskiej, książkowe dzieła Sapkowskiego i pozycję Polski na mapie liczących się graczy w tym biznesie.    
Wiedźmin 3: Dziki Gon stał się czymś więcej niż tylko grą. To nasze dobro narodowe.

 

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Sorki ziomuś to nie ty , tylko mój usługodawca internetów coś prieldoli, że imgura nie lubi. Niechcący zawracam gitarozę. Pozdrawiam. - KomandoRumianek

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme