SKLEP


Recenzje gier

  
Pharaun Pharaun 15.10.2018
Mario Tennis Aces - recenzja
20V

Mario Tennis Aces - recenzja

Mario wraz z ekipą ponownie gości ekskluzywnie na Switchu. Tym razem jednak poczciwy wąsacz nie skacze po kupach-trupach (jakkolwiek to brzmi) w pościgu za Bowserem i porwaną księżniczką Peach. W tej odsłonie gramy w tenisa!

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 11.10.2018
Marvel's Spider-Man - recenzja
45V

Marvel's Spider-Man - recenzja

Spider-man od Insomniac Games to prawdopodobnie najlepsza próba immersji gracza z superbohaterem, dodatkowo wskakująca z miejsca na zaszczytne podium w pajęczym uniwersum, które tak na dobrą sprawę nie ustanowiło wysokiej poprzeczki do przeskoczenia.     
Exclusive od Sony nie tylko idealnie wstrzelił się między rosnącą popularność komiksów, a okupujące sale kinowe filmy superbohaterskie. Udowodnił, że można zrobić grę wyłamującą schemat nudnego sandboksa i idealnie trafił w klimat człowieka w lateksowym kombinezonie, utrzymując przy tym krystaliczną jakość produkcji AAA.

czytaj dalej »
Pharaun Pharaun 11.10.2018
Ys VIII: Lacrimosa of Dana - recenzja
36V

Ys VIII: Lacrimosa of Dana - recenzja

O serii Ys wiedziałem tyle, że istnieje. Czasem gdzieś się o niej usłyszało czy przeczytało, ale nigdy się w temat nie zgłębiałem. Przed zakupem najnowszej części też zbyt wiele o niej się nie dowiadywałem – ot, że nie trzeba znać poprzednich odsłon, żeby połapać się w fabule. To wystarczyło, by podjąć decyzję o zakupie.

czytaj dalej »
Nerdol76 Nerdol76 09.10.2018
We are the Phantom Thieves- here to take your heart!
43V

We are the Phantom Thieves- here to take your heart!

Uprzedzę już tutaj- będą spoilery. Bo Widmowi złodzieje serc kradną je bez wahania. I nie biorą jeńców, nie pozwalają ci uciec. 

Zatem... You never see it coming!

czytaj dalej »
your_tapeworm your_tapeworm 26.09.2018
MARVEL'S SPIDER-MAN:  RECENZJA PRZECIĘTNEGO GRACZA.
115V

MARVEL'S SPIDER-MAN: RECENZJA PRZECIĘTNEGO GRACZA.

Uwielbiam gry, zwłaszcza te dobre. Nie ma dla mnie znaczenia, czy bawię się na PC czy na konsolach ani przez kogo sprzęt został wyprodukowany. Postać Spider-Man’a jest mi znana tylko powierzchownie. Oczywiście, że kojarzę Petera Parkera, nawet go lubię, ale nie jestem fanem tej postaci. W dzieciństwie oglądałem kreskówkę, gdzieś w ręce wpadł mi komiks, na ‘’szaraku’’ przeszedłem kiedyś ‘Enter Electro’, ale to tyle. Zero sentymentu, żadnych uprzedzeń. Jeśli jesteś w podobnej sytuacji, ta recenzja jest dla Ciebie.

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Bujanie się jest tym czym dla: - Batmana linka i peleryna, - Mad Maxa Opus Magnum, tym bardziej, że wynika ze specyfiki SM. Ja tego nie... - harnasLW

petanorech petanorech 20.09.2018
Pożegnanie z 2D
82V

Pożegnanie z 2D

KLASYKA - tak najprościej można podsumować Mortal Kombat Trilogy. Trylogia jest zbiorem wszystkich MK całej serii i choć niektórzy pomyślą, że gra nie potrafi zaskoczyć niczym nowym poza ogromną ilością postaci, jest w dużym błędzie. Dajcie tylko tej grze z kilka godzin i zobaczycie, że nic tak nie satysfakcjonuje, jak wyrwanie kręgosłupa przeciwnikowi po wyczerpującej walce.

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Bardzo dobra recenzja. A co do samej gry jedna z moich ulubionych części. Klimat, grafika 2D i mnóstwo postaci do wybrania. Czego chcieć... - boe

Pacjent Pacjent 19.09.2018
Nowa jutrzenka na horyzoncie.
81V

Nowa jutrzenka na horyzoncie.

Kojarzycie serię Killzone? Kolejne części dały się zapamiętać jako solidne strzelanki FPS z dopieszczoną grafiką i przyzwoitym trybem multiplayer, dobrze robiły to, co do nich należało, ale nic więcej. Dlatego marka należąca do holenderskiego studia Guerrilla Games, mimo iż miała grono swoich oddanych fanów, raczej nie przebiła się do mainstreamu. Wspominam o niej, bo recenzowany tytuł, to produkcja tego samego dewelopera i byłem cholernie ciekaw, czy przerwie passę przeciętności.

czytaj dalej »
Przemkod21 Przemkod21 19.09.2018
Prince of Persia: Warrior Within - recenzja
81V

Prince of Persia: Warrior Within - recenzja

Prince of persia to seria, która znana jest głównie przez łamanie praw fizyki. Dziś klasyczne odsłony księcia, jak i trylogia piasków czasu są już dziełami kultowymi. Kontynuacja piasków czasu została wydana rok po nich i została zmasakrowana w recenzjach i pokochana przez fanów. Zobaczmy, jak się broni w dzisiejszych czasach.

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Dla mnie najlepsza cześć przygód Księcia - Maciej2801

adi2121 adi2121 14.09.2018
Piękny kosmos to nie wszystko
91V

Piękny kosmos to nie wszystko

Trylogia Mass Effect jest przez wielu graczy uważa za najlepszą grową trylogię wszech czasów. Nic więc dziwnego,że z wypiekami na twarzy czekano na kontynuacje ukochanego uniwersum.Na kolejnego Mass Effecta przyszło graczom czekać aż 5 lat,jednak gdy moment ten w końcu nadszedł zamiast fanfar radości,gracze i recenzenci dość chłodno przyjęli nową grę Bioware. Ale czy Mass Effect: Andromeda jest naprawdę aż tak złą grą?

czytaj dalej »
Liquid Snake 2.0 Liquid Snake 2.0 13.09.2018
Tron superbohaterów - recenzja gry Spider-Man (2018)
126V

Tron superbohaterów - recenzja gry Spider-Man (2018)

W 2009 roku na sklepowe półki trafia gra Batman: Arkham Asylum od mało znanego wcześniej studia Rocksteady. Tytuł okazuje się być wielkim hitem i zapoczątkowuje nową serię gier wideo. O innej świetnej grze z superbohaterem możemy tylko pomarzyć. Do czasu...

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Dobra recka. Plus - Maciej2801

dragon1449 dragon1449 20.08.2018
Idealny remake, dobra gra-recenzja Shadow Warrior
70V

Idealny remake, dobra gra-recenzja Shadow Warrior

Ciężko jest zrobić remake tak aby oddać klimat pierwowzoru i uzyskać zainteresowanie współczesnych graczy. Sztuka ta udała się twórcom ze studia Flying Wild Dog. Ich dzieło Shadow Warrior jest idealne jako remake, lecz tylko dobre jako gra. Dlaczego? O tym właśnie jest ta recenzja. 

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Jako że ograłem to plusuję reckę bo mniej więcej podobnie oceniam:) - Athius

DrDomix DrDomix 15.08.2018
Hollow Knight - czyli o "masochizmie" słów kilka [Recenzja]
227V

Hollow Knight - czyli o "masochizmie" słów kilka [Recenzja]

Mały bohater w rogatej masce o kształcie czaszki oraz otaczający go wielki mroczny świat przepełniony wieloma potworami, sklepikarzami i...duchami poszukującymi swoje zaginione dusze? Może niektórym to skojarzy się z Metroidem, może niektórym to skojarzy się z Castlevanią...Otóż nie moi drodzy - tymi oto słowami chciałbym Was zaprosić do przeczytania recenzji fenomenalnej produkcji o nazwie "Hollow Knight" autorstwa Team Cherry. Dlatego jeżeli wciąż wahacie się nad zakupem tejże oto gry, to ta recenzja powinna rozważyć Waszą decyzję.

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme