SKLEP


Recenzje gier

  
adi2121 adi2121 04.12.2018
Obrońca Nowego Jorku
843V

Obrońca Nowego Jorku

Spider-Man, jeden z najbardziej znanych i lubianych superbohaterów ze świata Marvela, nie miał do tej pory zbyt dużo szczęścia w branży elektronicznej rozgrywki. Gry z tego uniwersum wahały się na poziomie 50-70%, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. I muszę przyznać, że na nowego "Spider-Mana" nie czekałem... do chwili kiedy zobaczyłem, że robi go studio Insomniac Games.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Jestes biedny zarowno intelektualnie jak i materialnie. Mama powinna to Cię wychować jak żebyś nie miał teraz problemów psychicznych. - Sikcrabbit156

Tom19 Tom19 27.11.2018
Wolfenstein: The Old Blood - recenzja
253V

Wolfenstein: The Old Blood - recenzja

,,Stara krew'' rozkocha miłośników klasycznych strzelanin - z doomowym tempem rozprawiania się chodzącego truchła i cichego zakradania za plecami, rozbijając głowy niezawodną gazrurką.
Pod płaszczem zwykłego dodatku kryje niemalże pełnoprawną produkcję, która przez bite osiem godzin nie daje się sobą znudzić. Idealna przystawka przed daniem głównym 'The New Order'.

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

Kolejna udana recka Tom19 :) Muszę sprawdzić te dlc. - Ghostoom

Przemkod21 Przemkod21 16.11.2018
Daleko temu do crapa - Recenzja Sonic Forces
246V

Daleko temu do crapa - Recenzja Sonic Forces

Sonic Forces w dniu premiery zostało zmiażdżone przez krytyków (tutaj dostało 5,5), którzy uważali ten tytuł za jedną z ,,najgorszych odsłon w serii". Te wypowiedzi są mocno przesadzone. To nie jest poziom Sonic Boom czy Sonic 2006.

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

Nie taki diabeł straszny jak go malują powiadasz :) Może kupię za jakiś czas , bardziej dla córki, która się o niego upominała. Recka... - Ghostoom

Tom19 Tom19 16.11.2018
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - recenzja
1360V

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - recenzja

Crash Bandicoot. Z pozoru prosta gra platformowa, w której prowadzimy ,,liskiem'' i wskakujemy na łby przeciwników niczym w poczciwym Marianie. Nieświadomy ojciec kupi swojemu maluchowi i zacznie się płacz. Świadomy gracz, który był częścią rewolucji platformówkowej w latach 90-tych, będzie bawił się niczym za dawnych lat. Nostalgia wita odświeżoną kolekcję trzech Crash'ów - N. Sane Trilogy!

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Panie, ja ten minus wrzuciłem z wielkim przymróżeniem oka ;-) No i w sumie nie było oficjalnej wiadomości o powstaniu CTR NF jak skończyłem... - Tom19

jasioslawski jasioslawski 12.11.2018
Klocki stawiane w rytm (Chlup!)
212V

Klocki stawiane w rytm (Chlup!)

Uwielbiam muzykę elektroniczną (nie tylko) i towarzyszące jej wizualizacje, jestem wielkim fanem Amona Tobina i tego w jaki sposób organizowane były koncerty w ramach trasy do płyty ISAM:


W wielkim skrócie Tetris effect to połączenie klasycznej gry logiczno/zręcznościowej właśnie z taką formą sztuki. Co najlepsze - ma się do tego wrażenie partycypacji i dodatkowe bodźce haptyczne. Jeśli podobał wam się Thumper, a do tego lubicie Tetrisa, nie macie się nad czym zastanawiać!

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

Mi też gra przypadła do gustu. A muszę się przyznać, że spodziewałem się całkiem innego tetrisa. - boe

your_tapeworm your_tapeworm 10.11.2018
RISEN - RECENZJA
998V

RISEN - RECENZJA

     Nie jestem fanem Gothik’a. Ba, nawet nie grałem w żadną częsć. Gdy gry z tej serii podbijały serca pecetowych graczy, ja zawzięcie ratowałem świat w kolejnych częsciach Final Fantasy, z padem od PS One w rękach. Mój pierwszy kontakt ze studiem Pirhania Bytes to Elex z 2017 roku i była to miłość od pierwszego wejrzenia. Postanowiłem sięgnąć więc po kolejne tytuły od tej ekipy, ale jako że seria Gothik mogłaby być zbyt dużym krokiem wstecz to padło właśnie na Risen z 2009 roku. Musicie mi wybaczyć, ale z powodów opisanych wyżej nie znajdziecie tu porównań do słynnej trylogii, która zapoczątkowała przygody bezimiennego. Swoje wrażenia opiszę z punktu widzenia osoby, która posmakowała Elexa i chce więcej. 

czytaj dalej »
42

Ostatni komentarz:

Nie, z padem pod którego te gry są robione od 10 lat. - Sikcrabbit156

krzychu007 krzychu007 08.11.2018
"Tekagen Irande!" - recenzja gry Tekken 7
1012V

"Tekagen Irande!" - recenzja gry Tekken 7

Po wielu godzinach spędzonych w Tekken Tag Tournament 2, nadszedł czas na przesiadkę do siódmej odsłony Króla Żelaznej Pięści. Czy ta gra dorównuje frajdą kultowej "trójce" oraz "piątce"? A może jej bliżej do niesławnej "czwórki"? Niniejszy tekst powinien rozwiać wszelakie wątpliwości.

czytaj dalej »
73

Ostatni komentarz:

PS4 i T7 bardzo źle znoszą WIFI. Ogólnie w bijatyki gra się po kablu i chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego? Rozumiem, że nie każdy ma... - asdzxc

robal121 robal121 07.11.2018
Star Wars: Battlefront II (2017) - dawno, dawno temu…czyli recenzja po czasie.
217V

Star Wars: Battlefront II (2017) - dawno, dawno temu…czyli recenzja po czasie.

Od premiery kolejnej próby podbicia serc fanów Gwiezdnych Wojen przez szwedzkie studio DICE minął już prawie rok. Resztki Gwiazdy Śmierci powoli dryfują w kosmosie, niezadowolone Ewoki pochowały już głowy w swoich domach, a niszczyciel imperium zdaje się wyłączył hipernapęd. Zobaczmy więc, jak zmieniła się gra od swojej burzliwej premiery i co dodano (wszakże po drodze były aż dwa filmy z gwiezdnego uniwersum) Czy jest sens inwestować obecnie w ten tytuł, czy może EA niedługo wyda rozkaz 66 i wyłączy wszystkie droid… (ekhm) serwery.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Recenzja rzeczowa, konkretna, bez udawania a to ważne. Dobrze się czytało. Uniwersum kiedyś bliskie memu sercu , dziś już niekoniecznie. - Ghostoom

Tom19 Tom19 03.11.2018
Everybody's Golf (2017) - recenzja
173V

Everybody's Golf (2017) - recenzja

Everybody's Golf to kolejna propozycja studia Clap Hanz na PlayStation, które nieprzerwanie od 2004 roku zapełnia swoje CV, wypuszczając na świat swoją wizję gry w golfa.
Do znanych nam reguł dodali opcję zabawy w sieci i sandboksową otwartość terenu, przy tym nie zapominając o duchu serii. Tak, to stary dobry Everybody's Golf!

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Niestety nie mogę zgodzić się z autorem, to nie jest stary dobry Everybody's golf. Pola golfowe są niesamowicie monotonne w porównaniu z... - Emil

DrDomix DrDomix 02.11.2018
Przepyszny schabowy z zasmażaną kapustą - recenzja Luigi's Mansion [3DS]
163V

Przepyszny schabowy z zasmażaną kapustą - recenzja Luigi's Mansion [3DS]

Nawiedzony dom, duchy, ghost busters...Luigi's Mansion. Czy jest strasznie? Nie. A miało być? Hmmm...raczej nie? Ale za to jest zabawnie, i o to chodzi właśnie w Luigi's Mansion które jest pewnego rodzaju "survival horrorem" dla młodszych graczy i nie tylko. Tym oto wstępem zapraszam Was do zapoznania się z recenzją gry której chyba (?) nie trzeba nikomu przedstawiać - Luigi's Mansion w odświeżonej wersji na konsole Nintendo 3DS.

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Oj tak, kiedyś to było! To były czasy, to były wspomnienia - DrDomix

adi2121 adi2121 02.11.2018
Postnuklearna wyprawa po zasoby
165V

Postnuklearna wyprawa po zasoby

W 2015 roku "Wiedźmin 3" wyznaczył nową jakość i kierunek w jakim powinna iść każda gra z kategorii RPG. By być jednak prawdziwym zwycięzcą należałoby wygrać ten pojedynek z godnym rywalem, którym w tym roku miał być "Fallout 4", największy, dopracowany i najbardziej ambitny projekt studia Bethesda. Czy czwarty opad radioaktywny wyszedł cało po starciu z polskim hitem? Cóż, nie do końca...

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

To już nie to samo co w F 3 i F NV. Ocena idealna - Maciej2801

DawidThePlayer18 DawidThePlayer18 02.11.2018
God of War - Recenzja
1721V

God of War - Recenzja

Seria God of War pamięta jeszcze czasy panowania PlayStation 2. To właśnie na poczciwej "czarnulce" gracze poznali tragiczną historię Kratosa, greckiego wojownika na usługach olimpijskich bogów oraz późniejszego następcę Aresa, który został podstępem doprowadzony na skraj szaleństwa, stając się tym samym prawdziwą maszyną do zabijania oraz jedną z bardziej rozpoznawalnych postaci w bogatym portfolio Sony. Nic więc dziwnego, że po latach niepokojącej ciszy zapowiedź zupełnie nowej gry z brutalnym Bogiem Wojny w roli głównej wywołała niemały zachwyt wśród sympatyków franczyzy, a oczekiwania wobec jakości finalnej wersji tytułu automatycznie poszybowały w górę. Na szczęście, pomimo wprowadzenia wielu zmian w mechanice twórcy doskonale zdawali sobie sprawę, że nie mogą zawieść i po dwóch latach od pierwszej zapowiedzi oddali w ręce fanów jedną z najwybitniejszych gier aktualnej generacji.

czytaj dalej »
75

Ostatni komentarz:

Mam nadzieję że odzyskasz feeling bo GoW to fajowa gra dla 1 player ale jak to bywa nie każdemu się spodoba:) - Athius

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme