SKLEP


Recenzje gier

  
Gameronqyy Gameronqyy 23.08.2017
The Crew - recenzja
131V

The Crew - recenzja

Gdy 5 września 2006 roku na PC, PSP, PS2 i Xboxa 360 wyszła gra Test Drive Unlimited - wszyscy byli zachwyceni, a gra była bardzo dobrze odbierana (średnia ocen wersji PC na Metacriticu to 79%, a to mimo wszystko bardzo dobrze jak na tamte czasy. W 2011 przyszło TDU 2, które było trochę gorszym produktem (Metacritic, wersja PC - 72%), ale nadal grało się (przynajmniej mi) przyjemnie. Ale co mają te dwie gry z tematem tej recenzji? Otóż są to gry zaliczane jako ścigałki MMO.

czytaj dalej »
skurch skurch 21.08.2017
Inside - krótka recenzja, krótkiej gry
111V

Inside - krótka recenzja, krótkiej gry

Inside, czyli kolejna po Limbo, bardzo dobra gra duńskiego studia Playdead, to połączenie dystopii, wizji Orwella oraz klimatów rodem z Twilight Zone. Napisałem „gra”, ale chyba lepiej pasujące określenie to „doświadczenie o znamionach gry”.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Przeczytałem na posiedzeniu w kibelku :) Oszczędnie napisane - akurat w tak krótkiej grze to plus, brakuje jeno paru zdań na temat... - Tom19

Anghell Anghell 01.08.2017
Rainbow Six Vegas 2, czyli wincyj tego samego
114V

Rainbow Six Vegas 2, czyli wincyj tego samego

Pierwsza część Vegas kończyła się cliffhangerem. To idealnie zwiastowało, że bardzo szybko doczekamy się sequela. I ten przybył po półtora roku. Czy twórcom udało się załatać problemy, jakie trawiły protoplastę? Czy udało się dodać taktykę do tej gry?

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Właśnie na GRAW polowałem, ale niestety, nie potrafię nigdzie znaleźć.: - Anghell

DawidThePlayer18 DawidThePlayer18 18.07.2017
Final Fantasy XV - Recenzja
854V

Final Fantasy XV - Recenzja

O Final Fantasy XV usłyszeliśmy po raz pierwszy w 2006 roku. Znana wtedy pod nazwą Final Fantasy Versus XIII gra miała być najmroczniejszą odsłoną w historii serii, a za jej przygotowanie odpowiadał legendarny Tetsuya Nomura. Mijały lata, lecz Square Enix milczało na temat premiery wyczekiwanej produkcji. Gdy o grze niemal zapomniano, w 2013 roku Final Fantasy Versus XIII przerodziło się w Final Fantasy XV. Miejsce Nomury zajął Hajime Tabata, a pierwotny koncept porzucono, stawiając na motyw przyjaźni i podróży. Długi okres produkcji udało się ostatecznie z powodzeniem doprowadzić do końca i dziś każdy, kto z wypiekami na twarzy śledził losy projektu może poznać historię księcia Noctisa i jego towarzyszy.

czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

W sumie też wbiłem platynę (pierwsza w tym roku) i nie pamiętam, żebym grał w to jakieś 100 godzin. Bliżej mi do tych 40, bo przez niektóre... - dKc

d4ntes d4ntes 18.07.2017
Malicious Rebirth na PS Vita
96V

Malicious Rebirth na PS Vita

Od pierwszych chwil polubiłem grę Malicious na PS3. Graficznie prezentowała się wyśmienicie, była bardzo dynamiczna, jednak niestety bardzo krótka. Dlatego z dużym entuzjazmem przyjąłem wiadomość o wersji przenośnej, zawierającej dodatkową zawartość na PSVitę. Malicious Rebirth opuściła granice Japonii we wrześniu 2013 roku, i została pominięta przez większość serwisów i gazet… a szkoda, bo to bardzo dobry tytuł.

czytaj dalej »
d4ntes d4ntes 18.07.2017
Let It Die – nie umieraj
490V

Let It Die – nie umieraj

Japoński twórca gier Suda 51 (prawdziwe imię to Goichi Suda), obecnie szefujący studiu Grasshopper Manufacture wielokrotnie mnie już zaskoczył. I to za każdym razem pozytywnie.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Wszystko fajnie, ale w tej grze nie ma dubstepu tylko japoński rock, więc nie wiem po co ta dyskusja. - rkBrain

Anghell Anghell 18.07.2017
Orwell, czyli największy koszmar Orwella
111V

Orwell, czyli największy koszmar Orwella

Jak daleko byś się posunął by zapobiec śmierci niewinnych? Czy zdecydowałbyś się na inwigilację życia prywatnego obywateli i manipulację dowodami celem odnalezienia sprawcy?

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 18.07.2017
Doom - recenzja
677V

Doom - recenzja

Aby ocenić nowego Dooma wystarczy zajrzeć na pudełko z grą. Producent id Software, odpowiedzialny przecież za poprzednie dzieła, które po części zrewolucjonizowały gatunek strzelanin first-person. Oznaczenie Pegi 18 z obok zaciśniętą pięścią oznaczającą brutalność włącznie ze złym językiem, zaś dla dinozaurów elektronicznej rozrywki dwustronny cover, za którym chowa się odświeżona grafika okładki z 1993 mówiąca jasno i klarownie ,,Szykuj się na klasyczny rozp*#@l w nowym wydaniu!''. 

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

A jeszcze dodam takie uzupełnienie do recenzji w postaci rozgrywki właściwej ;D [LINK] - Tom19

<i>Użytkownik usunięty</i> Użytkownik usunięty 10.07.2017
The Unfinished Swan - Recenzja
95V

The Unfinished Swan - Recenzja

The Unfinished Swan to gra przygodowa z elementami logicznymi studia Giant Sparrow, opowiadająca historię chłopca o nazwisku Monroe, który przemierza nieznany świat w poszukiwaniu niedokończonej Łabędzicy z ulubionego obrazu swojej matki.
Czy jest to hit na miarę "Flower", czy może gra zawiodła na całej linii? Zapraszam do krótkiej recenzji.

czytaj dalej »
Anghell Anghell 10.07.2017
Ghost Recon: Future Soldier, czyli żołnierze jutra
77V

Ghost Recon: Future Soldier, czyli żołnierze jutra

Wojna, wojna nigdy się nie zmienia. To zdanie jakże idealnie pasuje do Żołnierza Przyszłości. Mimo, iż tytuł sugeruje nie wiadomo jak zaawansowaną technologię, w rzeczywistości wszystko sprowadza się do wyszkolenia fachowca i jego umiejętności.

czytaj dalej »
Anghell Anghell 07.07.2017
Rainbow Six: Vegas, czyli quo vadisti Ubi?
90V

Rainbow Six: Vegas, czyli quo vadisti Ubi?

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem wielkim fanem serii R6. Grałem praktycznie we wszystko, co było fundowane tą marką, począwszy od części pierwszej, poprzez Rogue Spear wraz z dodatkami, aż po Raven Shield, również z nimi. Ominęło mnie tylko, do Siege, Lockdown, gdy dowiedziałem się, że zarzucono tam warstwę taktyczną. Nad Vegas jednak rozpływali się i recenzenci i znajomi. I co? I UFO, jak to nauczyłem kulturalnie odpowiadać siostrzenicę.

czytaj dalej »
bart0ssy bart0ssy 04.07.2017
Forza Horizon 3: Hot Wheels, czyli jak rozbudzić apetyt dobrym DLC
133V

Forza Horizon 3: Hot Wheels, czyli jak rozbudzić apetyt dobrym DLC

Mamy rok 2001, na rynku pojawia się gra Stunt GP - dynamiczne wyścigi zdalnie sterowanych samochodzików po masakrycznie zakręconych torach. Po prostu świat zabawek Hot Wheels przełożony na materię elektronicznej rozgrywki. I dzisiaj, po 16 długich latach, kompletnie niespodziewanie doczekaliśmy się godnego następcy legendarnej produkcji od Team17! No prawie...

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme