Recenzje gier

  
CzulyStefan CzulyStefan 19.08.2019
Wal w Niemca :D
132V

Wal w Niemca :D

Właśnie skończyłem kampanie Call of Duty: WWII i myśle że to świetna gra, która odstaje od poprzednich części w klimatach Drugiej wojny światowej. Jednak daje pewnego rodzaju powiew świeżości i prezentuje trochę inny sposób na wspaniałą czynność jaką jest strzelanie do Niemców. Wielu z nas czekało z utęsknieniem na FPSa w którym będziemy mogli brać udział w desancie na francuskie plaże, uczestniczyć w operacji ,,Market Garden,, czy po prostu za pomocą porządnego M1Garanda zmuszać nieprzyjaciela do odwrotu. Oto właśnie on przyjrzyjmy się jak wygląda najnowsza część z serii Call of Duty osadzona w realiach frontu zachodniego.

czytaj dalej »
DawidThePlayer18 DawidThePlayer18 12.08.2019
Dead or Alive 6 - Recenzja
102V

Dead or Alive 6 - Recenzja

Dead or Alive 6 to gra, która jeszcze przed premierą budziła masę obaw, zarówno wśród wieloletnich fanów cyklu, jak i graczy, chcących dopiero zacząć swoją przygodę z kultową serią bijatyk od Team Ninja. "Szóstka" miała być przecież szumnie zapowiadanym, wielkim krokiem naprzód, wynoszącym całą franczyzę na zupełnie nowy poziom. Pytanie tylko, czy twórcy podołali wyzwaniu i faktycznie uczynili z Dead or Alive 6 godnego konkurenta dla wiodących obecnie na rynku bijatyk. Cóż, sprawdźmy!

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Bardzo fajnie napisane miło się czytało. Pozdrawiam - CzulyStefan

Yoorko Yoorko 02.08.2019
Taka piękna katastrofa | Tales from the Borderlands
115V

Taka piękna katastrofa | Tales from the Borderlands

"Jeżeli coś może się nie udać, to się nie uda." - mówi jedno z praw Murphy'ego. To powiedzenie śmiało można uznać za motyw przewodni omawianego dzieła od Telltales. Dwa korposzczury uwikłane w intrygę, która może zaważyć na losach znanego świata oraz towarzyszące im zawodowe naciągaczki to kwartet, który doskonale wpisuje się w uniwersum Pogranicza. Wartka akcja, strzelaniny, pościgi, wybuchy, roboty i śmierć czyhająca za każdym zakrętem to tylko początek zabawy, którą zapewni - nie tylko fanom Borderlands - ten doskonały tytuł.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Recenzja zachęca do zagrania tym bardziej że lubię gry Telltales ( R.I.P ).Najpierw jednak muszę nadrobić gry B2 które to właśnie ogrywam i... - Athius

Yoorko Yoorko 02.08.2019
Trójką go! | Might & Magic: Clash of Heroes
110V

Trójką go! | Might & Magic: Clash of Heroes

Uniwersum Might & Magic miało swoje wzloty i upadki. W Polsce znamy je głównie dzięki - kultowym już - "Hirołsom". Sam darzę tę serię niemałym sentymentem, bowiem Heroes of Might & Magic z CD-Action to moja pierwsza pełna oryginalna gra na PC. Jednak to nie jedyny tytuł składający się na świat Mocy i Magii a niektóre z nich potrafią naprawdę zaskoczyć.

czytaj dalej »
Yoorko Yoorko 02.08.2019
Chcesz muzyki? Szykuj się do wojny! | KickBeat
130V

Chcesz muzyki? Szykuj się do wojny! | KickBeat

Na pewno niejednokrotnie spotkaliście się z piosenką, która „chodziła” za wami cały dzień. Natrętne nuty, które bezwiednie wypuszczamy w świat, niejednemu zszargały już nerwy. Najczęściej są to utwory z kategorii „nie wiem gdzie to słyszałem, nie oceniaj mnie”, ale i dobre kawałki potrafią wpić się natrętnie w umysł.

czytaj dalej »
maszynypancerne maszynypancerne 02.08.2019
Kolejny świat pikseli.
107V

Kolejny świat pikseli.

PixARK to nowa odsłona Minecrafta w innych klimatach i wykastrowana jeśli chodzi o ilość przedmiotów i możliwości w grze, a za razem interesująca i wciągająca.

czytaj dalej »
robal121 robal121 20.06.2019
Firewall: Zero Hour - recenzja gry. Nie ma strzelania bez czekania.
187V

Firewall: Zero Hour - recenzja gry. Nie ma strzelania bez czekania.

Firewall: Zero Hour - ekskluzywna strzelanka PSVR gości już w naszych czytnikach od prawie 10 miesięcy. Z okazji wprowadzenia do niej sporej aktualizacji, warto przyjrzeć się wszystkim zmianom i ocenić tytuł po długiej obecności na rynku.

czytaj dalej »
DawidThePlayer18 DawidThePlayer18 18.06.2019
Marvel's Spider-Man - Recenzja
215V

Marvel's Spider-Man - Recenzja

Spider-Man to jeden z najbardziej rozpoznawalnych oraz uwielbianych superbohaterów na całym świecie. Zaprezentowany fanom komiksu po raz pierwszy w 1962 roku, Człowiek-Pająk bardzo szybko stał się prawdziwym fenomenem, zyskując tym samym rzeszę oddanych sympatyków, którzy po dziś dzień z zapartym tchem śledzą jego kolejne przygody, zarówno czytając regularnie ukazujące się serie komiksowe, jak i urządzając sobie okazyjne wypady do kina. Niektórzy nawet mogą sięgnąć po kontroler ulubionej konsoli i przekonać się jak to jest być superbohaterem na własnej skórze.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Ocena to nie numerek, tylko cały tekst. :) - DawidThePlayer18

petanorech petanorech 07.06.2019
Your Soul Is MINE!
684V

Your Soul Is MINE!

Fakt, że ten tekst wyskrobałem dopiero miesiąc po premierze, ale obiecałem sobie, że to zrobię :D. Wszystkie plusy i minusy, blaski i cienie nowego Mortala. Mam nadzieję, że tekst się spodoba :)

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Tekst się spodoba :-) łap plusa - boe

PaultheGreat PaultheGreat 08.05.2019
Dwie strony medalu - recenzja Medal of Honor: Rising Sun
223V

Dwie strony medalu - recenzja Medal of Honor: Rising Sun

„Medal of Honor: Rising Sun” jest pierwszą odsłoną popularnej serii shooterów, która ukazała graczom zmagania na Pacyfiku w trakcie drugiej wojny światowej. Tytuł ten charakteryzuje się bardzo nierównym poziomem wykonania poszczególnych aspektów rozgrywki, dlatego też bardzo trudno jest ocenić go sprawiedliwie. Niemniej podjąłem się tego wyzwania i efektem tego jest poniższa recenzja.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Aż mi się postrzelac zachciało :-) - boe

Kamui0 Kamui0 05.05.2019
It has begun!
578V

It has begun!

Mortal Kombat - dwa słowa tworzące jeden z najbardziej ikonicznych brandów lat 90. Każdy, nawet ktoś niegrający w gry wideo, po usłyszeniu tych dwóch słów będzie wiedzieć że mówimy o „tej grze w której leje się krew i wyrywa się kręgosłupy jak szypułki z truskawki”.

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 03.05.2019
Dark Souls III: The Fire Fades Edition - recenzja
219V

Dark Souls III: The Fire Fades Edition - recenzja

Seria 'Souls' zapoczątkowana pod nazwą Demon's zaskarbiła wielbicieli umierania na tysiąc sposobów za sprawą ciężkiej tułaczki odzianego w zbroję rycerza, pośród murów ogromnego zamku, obskurnych czeluści podziemnej otchłani i latających smoków.
Kolejne wkroczyły ,,mroczne dusze''. Pierwsza odsłona debiutowała w 2011 r., zaś pięć lat później dostaliśmy prawdopodobnie ostatnią część, która zgrabnie łączy wszystkie najlepsze cechy poprzedników. Dark Souls III wraz z dodatkami definitywnie kończy długą, dającą tyle samo nerwów co satysfakcji serię. Kończy z wielkim przytupem.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Przejscie gry ( bez DLC ) zajelo mi 109 godz z czego 8 godz zajelo mi pokonanie Bezimiennego Króla ( wilki szacun dla tego Bossa ) staralem... - B0ni3k

Przejdź do strony

Strona