Recenzje gier

  
Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 30.05.2021
Itadaki Smash - recenzja gry. Pora na pora!
1427V

Itadaki Smash - recenzja gry. Pora na pora!

Itadaki Smash może jawić się jako całkiem miły powrót do przeszłości, choć przecież na pierwszy rzut oka wygląda jak typowy średniak. Jak jest w istocie? W odpowiedzi na to pytanie może pomóc poniższa recenzja.

2

Ostatni komentarz:

Skojarzyło mi się to po tytule z Itadaki Street, myślałem że jakaś wariacja albo tania podróba a to zupełnie coś innego - Vasco

Kajetan Węsierski Kajetan Węsierski 29.05.2021
Knockout City - recenzja gry. Wirtualny z(a)bijak na wypasie
2006V

Knockout City - recenzja gry. Wirtualny z(a)bijak na wypasie

Electronic Arts raz jeszcze próbuje podbić rynek e-sportu i wypuścił tytuł, który długofalowo miałby stać się nową pozycją dla wszystkich wielbicieli rywalizacji w trybach multiplayer. Konkurencja na tym polu jest duża, ale Knockout City od początku prezentował się jako projekt z ogromnym potencjałem. Jak ostatecznie wyszło i czy rzeczony potencjał rzeczywiście jest? Tego dowiecie się z recenzji!

32

Ostatni komentarz:

I kolejny pępek świata... mi się podoba. I co? Jak ci się nie podoba to wszyscy już powinni hejtować? - Kaprawiec 2.0

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 28.05.2021
Rust - recenzja gry. A obyś zardzewiał!
2558V

Rust - recenzja gry. A obyś zardzewiał!

Rust po ponad 3 latach od premiery na PC, pojawiło się również na konsolach. Zdecydowanie nie jest to gra dla każdego. Można się w niej zatracić, ale też szczerze znienawidzić, choć duża w tym zasługa innych graczy. Warto zatem sięgnąć po tę produkcję? Tego dowiecie się z poniższej recenzji.

21

Ostatni komentarz:

Czyli rozwój przebiega dosyć szybko rozumiem - brzozinio

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 25.05.2021
Days Gone - recenzja wersji PC. Port idealny
4218V

Days Gone - recenzja wersji PC. Port idealny

Days Gone otrzymało drugie życie na komputerach osobistych. Jaką jakość prezentuje port przygotowany przez Sony i Bend Studio? Tego dowiecie się czytając poniższą recenzję.

146

Ostatni komentarz:

9.5 wow, z bugami na premierę na PS4 siódemki leciały, Niezła różnica po dopracowaniu. I dobrze pokazuje, jak czasami mało miarodajne są... - Brolin

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 24.05.2021
Biomutant – recenzja gry. Gdy twórcy mają za dużo ciekawych pomysłów
6269V

Biomutant – recenzja gry. Gdy twórcy mają za dużo ciekawych pomysłów

Jedną z najgłośniejszych gier ostatnich tygodni jest pierwsza produkcja młodego studia Experiment 101. Deweloperzy zafascynowali graczy świetnym zwiastunem i zapraszają do zupełnie nowego świata. Po spędzeniu z tytułem kilkunastu godzin mogę śmiało stwierdzić, że Biomutant to jedna z tych pozycji, która z jednej strony oczarowuje, a z drugiej dobitnie pokazuje, dlaczego czasami mniej znaczy więcej.

117

Ostatni komentarz:

Preordery można było nabyć za 150zł, teraz też cena oscyluje w tych granicach, więc 250zł to chyba na konsole nowej generacji. - Arczi26

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 23.05.2021
Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice – recenzja gry. Stary Larry, w nowym świecie
2235V

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice – recenzja gry. Stary Larry, w nowym świecie

Kilka dni temu na kolejnych urządzeniach zawitał Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice, więc dobrze pamiętając wszystkie przygody starego uwodziciela, postanowiłem sięgnąć po najnowsze wydanie. Jak wypada produkcja i czy warto sięgnąć po edycję przeznaczoną na konsole? Poznajcie nasze wrażenia.

28

Ostatni komentarz:

To idąc tą zasadą, zajmij się pracą dla idei przy tworzeniu takich "gierek" "Graficznie pomiędzy..." - Revaniter92

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 20.05.2021
Rise Eterna – recenzja gry. Klon Fire Emblem w polskim wydaniu
1531V

Rise Eterna – recenzja gry. Klon Fire Emblem w polskim wydaniu

Swojego czasu bardzo lubiłem tytuły z serii Fire Emblem, zwłaszcza te z ery Super Nintendo oraz Game Boy Advance’a, te późniejsze już niestety nieco mniej. Mimo wszystko często wypatruje produkcji nawiązujących do klasyków w poszukiwaniu nostalgii. Jednak czy recenzowana tutaj Rise Eterna, potrafi wzbudzić za nimi tęsknotę? Początkowo tak jednak im bardziej w las tym więcej brakuje. 

22

Ostatni komentarz:

Chyba próbowałem na Citrze grać w Awakening rok temu i była tragedia przy zbliżeniach 3d w trakcie walki. - -Infi-

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 20.05.2021
Assassin’s Creed Valhalla: Gniew Druidów - recenzja dodatku. Asasyn ponownie spotyka Wiedźmina?
3124V

Assassin’s Creed Valhalla: Gniew Druidów - recenzja dodatku. Asasyn ponownie spotyka Wiedźmina?

W poprzednim tygodniu na rynku ukazał się Assassin’s Creed Valhalla: Gniew Druidów, pierwsze fabularne rozszerzenie do bestsellerowej części o zakapturzonych zabójcach. Czy Ubisoft zaoferował oczekiwaną jakość? Przeczytajcie naszą recenzję.

30

Ostatni komentarz:

Valhalla jest fajną grą, mam ponad 40h jak narazie ale widać, że to takie czyste rzemiosło - tak gra nie ma w sobie duszy. Niby wszystko w... - Lei Fei

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 18.05.2021
Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster - recenzja gry. Na wezwanie Lucyfera
2073V

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster - recenzja gry. Na wezwanie Lucyfera

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster wraca po latach. Fani gatunku znów mogą wziąć czynny udział w starciu ogromnych sił, które ukształtują dalsze losy świata. Przed Wami recenzja odnowionej wersji klasyka z PlayStation 2, który u nas znany był pod nazwą Shin Megami Tensei: Lucifer's Call.

80

Ostatni komentarz:

Fajnie, że jest recka. Nigdy nie grałem w SMT. Chętnie ogram i potem zabiorę się za części dostępne na 3ds. Kupuję na premierę. A co mi tam. - weregil

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 17.05.2021
Mass Effect Legendary Edition – recenzja gry. Komandor Shepard powraca z dalekiej podróży
3330V

Mass Effect Legendary Edition – recenzja gry. Komandor Shepard powraca z dalekiej podróży

Electronic Arts długo stroniło od sięgania do swojego uznanego katalogu i przywracania oczekiwanych przez szeroką publikę gier. Wydawca, mając w rękawie takie serie jak Mass Effect, musiał w końcu powiedzieć – odświeżamy! Mass Effect Legendary Edition to zestaw trzech przeładowanych atrakcjami gier, które zapewnią gigantyczną frajdę wielu graczom, ale od początku musimy pamiętać, że BioWare serwuje dopakowane treścią remastery. W zasadzie „tylko” albo „aż”.

67

Ostatni komentarz:

Na taki zestaw czekałem latami. Grałem tylko w 1 swego czasu i nie skończyłem jej bo wywaliły się zapisy. 2 i 3 olałem przez cyrki z... - Damianuss1

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 15.05.2021
Hood: Outlaws & Legends - recenzja gry. Szeryf w rajtuzach
2031V

Hood: Outlaws & Legends - recenzja gry. Szeryf w rajtuzach

Legenda o Robin Hoodzie od wielu lat ma swoje miejsce w popkulturze. W tym wszystkim gier nie ma zbyt wiele, więc podobne nowości mogą interesować. Hood: Outlaws & Legends kierowane jest przede wszystkim do fanów sieciowych potyczek, co też zawęża grono odbiorców. Czy warto skusić się na propozycję Sumo Digital? Odpowiedzi na to pytanie może udzielić poniższa recenzja.

9

Ostatni komentarz:

Pewnie, że tak! Pamiętam, że kosztowała bodajże jedynie 30 zł na premierę, wtedy to było coś - Apsaroca

Maciej Zabłocki Maciej Zabłocki 13.05.2021
Metro Exodus Enhanced Edition - sprawdzamy podrasowaną wersję gry!
3048V

Metro Exodus Enhanced Edition - sprawdzamy podrasowaną wersję gry!

Doskonale przyjęte Metro Exodus pojawiło się na rynku w lutym 2019 roku. Kilkanaście dni temu twórcy postanowili wydać darmową łatkę na PC oraz dedykowaną dla next-genowych konsol edycję rozszerzoną, która poprawia przede wszystkim oprawę graficzną. Dodaje zaawansowany ray-tracing, wsparcie dla DLSS 2.0, ładniejsze tekstury czy obsługę rozdzielczości 4K w 60 klatkach zarówno na XSX jak i PS5. Powróćmy do mrocznych linii rosyjskiego metra i przeżyjmy to jeszcze raz!

29

Ostatni komentarz:

Za krótka recka. Dokładnie co zmienia nowa edycja zabrakło. Wykres fpsów na platformie w różnych configach ustawień graficznych. Jaki wpływ... - Hooper

Przejdź do strony

Strona