SKLEP


Recenzje gier

  
Znaleziono 423 materiały dla taga recenzja
Roger Żochowski Roger Żochowski 12.12.2017
Black Mirror - recenzja gry. Klimat grozy w cieniu partactwa dewelopera
383V

Black Mirror - recenzja gry. Klimat grozy w cieniu partactwa dewelopera

Nie grałem w The Black Mirror z 2003 roku. Podobnie jak w dwa sequele opowiadające o mrocznych sekretach rodu Gordonów. Całe szczęście "nowe" Black Mirror to tak naprawdę reboot całej serii, więc możemy bezboleśnie zagłębić się w polaną gotyckim sosem przygodę.

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Sorka Rodżer, ale ja takich drogich prezentów, kogo nie lubię, nie kupuję. może Ty - kptmack

Tom19 Tom19 30.11.2017
Alone in the Dark: The New Nightmare - recenzja
38V

Alone in the Dark: The New Nightmare - recenzja

Z Alone in the Dark: koszmar powraca, natknąłem się pierwszy raz przy okazji wypuszczenia dema na komputery osobiste. Było to w okolicach 2001 roku, kiedy miałem z 15 lat. Pamiętam do dziś, jak bardzo bałem się odpalać grę, z racji tego, że był to dla mnie początek z grami, które kiedyś nazywało się STRASZNE, a nie survival horror. 
Później próbowałem przełamać się i przejść pełną wersję, jednak przytłaczająco gęsty klimat i trudne zagadki, skutecznie odepchnęły mnie od pozycji.
Po tylu latach postanowiłem wrócić, aby dokończyć przygodę. I wiecie co? Opłaciło się ponownie poczuć ten dreszczyk emocji...

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Gralem świetna gra. taka próba nawiązania walki z serią RE. Szkoda iż przegrana. I po wydaniu tej gry seria AitD nie powrociła w chwale. - Maciej2801

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 29.11.2017
The Elder Scrolls V: Skyrim (Switch) - recenzja gry
1254V

The Elder Scrolls V: Skyrim (Switch) - recenzja gry

Po sześciu latach od pierwotnej premiery smoki powróciły. Jeden z najlepszych i największych RPG-ów w historii nadleciał na nową platformę Nintendo i od pierwszej chwili z tytułem powróciły wszystkie wspomnienia. Skyrim to nadal Skyrim.

czytaj dalej »
96

Ostatni komentarz:

Pojęcia to ty nie masz a kłócisz się i próbujesz udowadniać swoje bajki. Jesteś żałosny bo nawet nie mając racji udajesz, że masz. Jak ja... - Xerox

Roger Żochowski Roger Żochowski 20.11.2017
L.A. Noire - recenzja gry. Detektywistyczny thriller wciąż to ma
1652V

L.A. Noire - recenzja gry. Detektywistyczny thriller wciąż to ma

Ponad 6 lat minęło od wydania na rynek L.A. Noire. Kolejni deweloperzy nie szczędzą nam remasterów swoich hitów, więc i Rockstar spróbował szczęścia. Czy produkcja nieistniejącego już Team Bondi zestarzała się godnie?

czytaj dalej »
78

Ostatni komentarz:

Spec Ops the Line ? z 69 zł w cyfrze z 20 zł w pudełku - Maciej2801

adi2121 adi2121 16.11.2017
Postnuklearna wycieczka turystyczna
72V

Postnuklearna wycieczka turystyczna

Marka Fallout w uznaniu graczy ma status kultowy. Wielu graczy po dziś dzień z uśmiechem na ustach wspomina pierwszego oraz drugiego Fallouta. Nic więc dziwnego,że gracze z utęsknieniem czekali na powrót swojego ukochanego uniwersum. Czy było zatem warto czekać na Fallouta 4?

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Spoko recka i ocena adekwatna dla tej gry - Maciej2801

PolishValsion PolishValsion 15.11.2017
Zawsze w biegu
57V

Zawsze w biegu

Fanem Sonica jestem odkąd zagrałem w 8-bitową pierwszą część na Master System a potem ciorałem w Sonica 5 na Pegazie. W podstawówce nawet się za niego przebrałem. Nawet w tych grach uznawanych za kiepskie (vide Sonic 2006) znajdowałem coś, co mi się podobało. Na Sonic Forces czekałem cierpliwie, przekonany, że dostanę do rąk produkt ze świetną muzą, szybkim gameplayem i niezłą historią. I jak?

czytaj dalej »
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 14.11.2017
Star Wars: Battlefront II - recenzja gry
5018V

Star Wars: Battlefront II - recenzja gry

Disney nie daje odetchnąć zapowiadając kolejną trylogię, tworząc spin-offy, a nawet przychylnie patrząc w stronę seriali, więc Electronic Arts również nie może pozwolić graczom na chwilę spokoju. Po sukcesie z 2015 roku, tylko kwestią czasu była zapowiedź kolejnego Battlefronta, który od pierwszej zapowiedzi miał wyleczyć serię z chorób poprzednika. Twórcy dotrzymali słowa, ale jednocześnie bez większej rozwagi zarazili swoją grę nowym schorzeniem.

czytaj dalej »
204

Ostatni komentarz:

Tryb kampanii 3,5 godz TANDETA !! załuje ze kupiłem ! NIE polecam nikomu co uwielbia single player Nie kupujcie szkoda pieniędzy - adam

Tom19 Tom19 13.11.2017
Cuphead - recenzja
85V

Cuphead - recenzja

Za każdym razem, gdy odpalałem Cuphead, pokój zamieniał się w magiczne miejsce, przenosząc mnie wehikułem czasu w zwariowaną odległą podróż. Drewniana komoda śpiewała bluesa z gramofonem na korbkę, kubełkowe krzesło dla gracza zamieniło się w dębowy fotel bujany, za oknem leniwie przelatywał kreskówkowy sterowiec palący fajkę i puszczający dym z ...tyłu, a w zawieszonym obrazie gwizdała Myszka Miki, przytupując jedną nogą w czarno-białym kolorze. 
Wszystko zostało zburzone po wejściu dowolnej osoby, która podnosząc brew wyskakiwała z tekstem ,,Co ty za bajki oglądasz, ile ty masz lat?''.

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

A dziękuję, dziękuję, zawsze do usług ;) - Tom19

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 09.11.2017
Sonic Forces - recenzja gry
1476V

Sonic Forces - recenzja gry

"Rok 2017 rokiem Sonica!", jeszcze kilka miesięcy temu gotowi byli wołać ostatni niezmordowani miłośnicy niebieskiego jeża. Jednakże po udanym, według większości recenzentów i graczy, nostalgicznym Sonic Mania, nadszedł czas na powrót do rzeczywistości, tj. kolejnej przeciętnej gry z udziałem maskotki Segi. Ale czy Sonic Forces w ogóle mógł się udać?

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Można, jest to w opcjach gry. - szary4444

Roger Żochowski Roger Żochowski 08.11.2017
Need for Speed Payback - recenzja gry. Kolejna dobra gra skażona mikrotransakcjami
4311V

Need for Speed Payback - recenzja gry. Kolejna dobra gra skażona mikrotransakcjami

Need for Speed Payback już w momencie pierwszych trailerów nie trafił w mój gust. Otoczka rodem z "Szybkich i wściekłych", ziomalskie gadki i czerstwe dialogi zwiastowały jedną ze słabszych odsłon ostatnich lat. I pierwsze minuty gry tylko mnie w tym utwierdziły.

czytaj dalej »
160

Ostatni komentarz:

Dlaczego wyłaczyliscie mozliwosc ocenienia tej gry? Moze dlatego ze to najwieksza kupa w historii serii , i dziwie sie ze Roger ocenił... - turbocyc73

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 06.11.2017
Call of Duty: WWII - recenzja gry
4964V

Call of Duty: WWII - recenzja gry

Seria Call of Duty po niemal dekadzie strzelania wraca do przeszłości, by zaprowadzić graczy w sam środek II wojny światowej. Sledgehammer Games stanęło przed bardzo trudnym zadaniem, ale twórcy nie zawiedli wysokich oczekiwań fanów. Do ideału nadal brakuje, ale od dawna czekaliśmy na tak przemyślaną produkcję. 

czytaj dalej »
88

Ostatni komentarz:

No nie mam czasu za dużo tego jest do ogrania a zaległe jeszcze Cod IW ehh ;) - Mzzi

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 06.11.2017
.hack//G.U. Last Recode - recenzja zestawu
650V

.hack//G.U. Last Recode - recenzja zestawu

"Co to, u diabła, jest?", zapyta większość z Was. Tekst poświęcony kompilacji niszowych japońskich gier z ery PS2 to mocny kandydat na najmniej popularną recenzję, jaka pojawiła się na PPE w 2017 roku. Roger wypuścił mnie na spalonego, lecz chyba zapomniał, że miłośników japońszczyzny na portalu nie brakuje, w dodatku rzeczone wydawnictwo jest zaskakująco niezłe!

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

Na PSN masz cenę około 200 zł, ale widziałem pudełka w cenie niższej. No ale nawet gdyby odrzucić Reconnection i podzielić to na 3,... - Astarell

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme