Recenzje gier

  
Znaleziono 65 materiałów dla taga playstation vr
Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 25.03.2019
The Wizards - recenzja gry. Wirtualny czarodziej
1109V

The Wizards - recenzja gry. Wirtualny czarodziej

The Wizards jest dziełem niezależnego Carbon Studio, które pierwsze kroki w dziedzinie VR ma już dawno za sobą, chociażby za sprawą wydanego w 2016 roku ALICE VR. Ekipa z Gliwic wykorzystuje swoje doświadczenie i zmienia tym razem klimaty na klasyczne fantasy. Pora odświeżyć podręczniki magii i wziąć udział w bitwach o losy całej krainy.

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

Ocena zła nie jest, kiedyś na pewno sprawdzę - jak tylko pojawi się w jakiejś fajnej promocji :) - RasMass

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 04.01.2019
Borderlands 2 VR - recenzja gry. Wirtualny kastrat...prawie
1904V

Borderlands 2 VR - recenzja gry. Wirtualny kastrat...prawie

Borderlands 2 było jednym z największych sukcesów poprzedniej generacji konsol. Nic więc dziwnego, że tytuł postanowiono sprzedać niejednokrotnie i wypuścić go na kilka kolejnych sprzętów. Swojej wersji doczekał się nawet poczciwy handheld Sony. Nie przytaczam jej z resztą bez powodu, bo niestety, podobnie, jak wersja z Vity, tak i Borderlands 2 VR to pod wieloma względami zmarnowany potencjał na coś dużo lepszego niż to, co ostatecznie otrzymaliśmy.

czytaj dalej »
28

Ostatni komentarz:

Mam w domu na x360 i jakoś nie skończona leży Może kiedyś dokończę :) - KULTURYSTA

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 04.12.2018
Space Pirate Trainer - recenzja gry. Salon arcade w twoim domu
833V

Space Pirate Trainer - recenzja gry. Salon arcade w twoim domu

Niedoszli łowcy głów otrzymali wspaniały prezent i szansę na wykazanie się w wyjątkowo ciężkim treningu, który przetestuje ich koordynację, celność, a także zwinność. Nastała właśnie pora, by wskoczyć do Space Pirate Trainer i popisać się umiejętnościami kosmicznego zakapiora.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Ja bym z chęcią przygarnął jakiś II Wojenny shooter na VR - Maciej2801

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 06.11.2018
Deracine - recenzja gry. Uwierz w ducha
1965V

Deracine - recenzja gry. Uwierz w ducha

Hidetaka Miyazaki i ekipa z From Software zrywają z ostatnimi przyzwyczajeniami serwując graczom coś całkowicie odmiennego od wcześniejszych projektów studia. Zapomnijcie o wartkiej akcji i przytłaczającym poziomie trudności. Zamiast tego przygotujcie się na spokojny seans w postaci Deracine.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Weź zagrychę jakąś no weź :P ogorasa jakiegoś albo grzybala :P - dexx

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 18.10.2018
Creed: Rise to Glory - recenzja gry. Bądź niczym Rocky
2204V

Creed: Rise to Glory - recenzja gry. Bądź niczym Rocky

Tęsknicie za serią Fight Night? Powstałą na rynku lukę postara się wypełnić Creed: Rise to Glory. Zakładajcie PS VR na głowę, chwytajcie w dłonie PS Move i wskakujcie na ring, gdzie twarzą w twarz stanie z wami Rocky Balboa.

czytaj dalej »
24

Ostatni komentarz:

Pokonaj wszystkich w grze The Thrill of the Fight na poziomie champion a wtedy się przekonasz - Maniac

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 06.10.2018
Astro Bot: Rescue Mission - recenzja gry. Killer na PSVR
2723V

Astro Bot: Rescue Mission - recenzja gry. Killer na PSVR

Astro Bot: Rescue Mission to nie tylko rozwinięcie prototypu zapoczątkowanego w PlayRoom VR. To niemalże dowód na to, ze wirtualna rzeczywistość została wręcz stworzona pod platformówki, a także potencjał na nową maskotkę PlayStation, która godnie mogłaby zastąpić Sackboya. Przeuroczy robocik otrzymał swoją pierwszą pełnoprawne grę i od razu wskoczył do pierwszej ligi gatunku, stojąc dumnie obok największych legend branży.

czytaj dalej »
61

Ostatni komentarz:

Genialna platformowka. Nadrabiam zaległości na PSVR i jest to chyba najlepsza gra vr - Sikcrabbit156

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 27.09.2018
Blind - recenzja gry. Symulacja życia niewidomej osoby
1021V

Blind - recenzja gry. Symulacja życia niewidomej osoby

Na przestrzeni ostatnich kilkunastu miesięcy mieliśmy już parę produkcji poruszających tematykę osób niewidomych. Warto przytoczyć chociażby Stifled, Perception, czy nieco starsze Beyond Eyes. Każda z tych gier na swój sposób próbowała przedstawić świat doznawany przez osobę pozbawioną wzroku. Blind dorzuca swoje trzy grosze zabierając nas do zagadkowej posiadłości, gdzie zmierzymy się z licznymi łamigłówkami.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Przypominanie jest potrzebne, choćby po to, by samorządowcy pamiętali o specjalnych ułatwieniach infrastrukturalnych dla... - Michal Z

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 22.09.2018
Transference - recenzja gry. Hollywood wkracza do wirtualnej rzeczywistości
978V

Transference - recenzja gry. Hollywood wkracza do wirtualnej rzeczywistości

Zaskakująca i enigmatyczna zapowiedź Transference przez Elijah Wooda wystarczyła, aby szybko zdobyć moje zainteresowanie. Chociaż o projekcie przez większość czasu było cicho, to liczyłem na interesujące doświadczenie, które w ciekawy sposób rozbuduje bibliotekę gier PS VR. Niby się nie zawiodłem, ale pewien niedosyt pozostał.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Na konsolach też można grać bez VR, ale wówczas gra nie jest aż tak sugestywna. Chociażby wspomniana w recenzji scena z psem. Na "płaskim"... - Laughter

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 02.09.2018
Recenzja: Firewall: Zero Hour (PS4/VR)
1596V

Recenzja: Firewall: Zero Hour (PS4/VR)

Firewall: Zero Hour udowadnia, że nie trzeba koła wymyślać na nowo by zrobić wciągającą grę pod wirtualną rzeczywistość. Sprawdzone pomysły i schematy potrafią otrzymać drugi powiew świeżości w VR, jeśli tylko zostaną pierwszorzędnie wykonane.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

Trzeba pomyśleć kiedyś o zakupie :) - GRIND3210

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 30.07.2018
Recenzja: The Persistence (PS4/VR)
1027V

Recenzja: The Persistence (PS4/VR)

Należycie do grona posiadaczy PS VR żądnych dreszczyku emocji i strachu w postaci przerażającego horroru? The Persistence w całkiem skuteczny sposób powinno zaspokoić Wasz głód i pochłonąć na wiele godzin wypełnionych walką o przeżycie w lodowatej przestrzeni kosmicznej.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Liczyłem na ten tytuł. Oby ocena nie na wyrost. Próbuję - pyszniak

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 01.07.2018
Recenzja: Salary Man Escape (PS4/VR)
557V

Recenzja: Salary Man Escape (PS4/VR)

Posiadacie PlayStation VR i brakuje Wam wyzwania intelektualnego w postaci wymagającej gry logicznej? Sprawdzamy, czy Salary Man Escape jest w stanie Wam to dostarczyć i czy warto się tą pozycją zainteresować.

czytaj dalej »
<i>Użytkownik usunięty</i> Użytkownik usunięty 22.06.2018
Ta gra wymaga leczenia...
177V

Ta gra wymaga leczenia...

The Inpatient to kolejny duży i szumnie reklamowany tytuł na PlayStation VR. Zapowiedzi klimatu, genialnej immersji i ciężkich moralnie wyborów nijak się jednak mają do tego co dostajemy.

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona