Recenzje gier

  
Znaleziono 388 materiałów dla taga playstation 3
PaultheGreat PaultheGreat 30.04.2019
Wojenna ścieżka apokalipsy - recenzja Darksiders
163V

Wojenna ścieżka apokalipsy - recenzja Darksiders

„Darksiders” od studia Vigil Games jest grą, która 9 lat temu ukazała się na PC, X360 oraz PS3. Stylistyka opiera się na motywach zaczerpniętych z Pisma Świętego, a pod względem mechaniki i koncepcji rozgrywki twórcy zastosowali patenty, które wykorzystywano już w branży elektronicznej rozgrywki. Czy „Darksiders” jest zatem tytułem, który nadal może zainteresować graczy?

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Osobiście nie dopadło mnie znużenie ( w przeciwieństwie do Darksiders 2, gdzie otwarty świat niepotrzebnie rozciągnął grę ) i wystawiłem... - your_tapeworm

Tom19 Tom19 10.03.2019
Resistance 2 - recenzja
226V

Resistance 2 - recenzja

Insomniac Games tworząc tytuł startowy ,,Fall of Man'' na PlayStation 3, położył świeży grunt pod ewentualne rozwinięcie bądź co bądź, dobrze rokującego nowego IP. Jako odpowiedź na blasterkowe bronie i skrzeczące skrzaty w Halo, wybrał kierunek bliższy II wojny światowej z brutalnym i agresywnie zaprojektowanym przeciwnikiem z innej planety. Dwójka kontynuuje bezwzględną walkę z najeźdźcą oddalając ją od klimatów wwII, a przybliżając do...Half-Life'a.

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

Multik był świetny - Maciej2801

Tom19 Tom19 24.02.2019
Gran Turismo 6 - recenzja
258V

Gran Turismo 6 - recenzja

Myśl przewodnia Polyphony Digial nie zmienia się od lat. Zresztą sam fakt producenta, dowodzącego za sterami - Kazunori Yamauchiego, który jest nie tylko projektantem kolejno wydawanych odsłon, ale również profesjonalnym kierowcą wyścigowym, sprawia, że każda część flagowca to pasja, motoryzacyjna miłość i perfekcjonizm. A wszystko ukryte w niepozornym pudełku z napisem Gran Turismo.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Świetna recka - Maciej2801

Astarell Astarell 21.11.2016
Alchemia w postapokaliptycznym świecie. Ostatnia nadzieja ludzkości
250V

Alchemia w postapokaliptycznym świecie. Ostatnia nadzieja ludzkości

Postapokaliptyczny świat, nad którym zapadł wieczny zmierzch, powoli zmierza ku swemu końcowi. Ludzie jednak nie tracą ducha i szukają sposobu, by powstrzymać to, co nieuchronne. W takich czasach oczy wszystkich zwracają się ku starożytnej sztuce alchemii, lecz czy człowiek jest w stanie okiełznać drzemiącą w niej moc?

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Chciałbym częściej się udzielać, ale praca nie pozwala, zresztą sam z doświadczenia wiesz jak jest. Pozdrawiam. - Astarell

Szataniarz Szataniarz 25.04.2016
Under Defeat - Król strzelców
336V

Under Defeat - Król strzelców

Dreamcast to zaiste dziwna konsola... pomimo, iż SEGA dawno wycofała się z jej produkcji w Kwietniu 2001 roku, to ich ostatni system w dalszym ciągu był wspierany przez niezależnych developerów. Od tamtej pory minęło już ponad 15 długich lat, a Dreamcast żyje nadal i ma swoich oddanych fanów. I to właśnie dla nich w 2006 roku G-Revolution wypuściło rasowego przedstawiciela gatunku shooterów - Under Defeat, czyli pokaz na co było jeszcze stać ostatnią konsolę Niebieskich.

czytaj dalej »
Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 03.02.2016
Recenzja: Yakuza 5 (PS3)
2849V

Recenzja: Yakuza 5 (PS3)

Yakuza 5 (PS3) przebyła długą drogę, ale w końcu udało jej się dotrzeć do szerszego grona odbiorców. Bez szumu i fizycznego wydania, po cichu utorowała sobie drogę do cyfrowych sklepików zachodnich posiadaczy trzeciej stacjonarnej konsoli Sony. Fanów nie trzeba namawiać do kupna, z kolei cała reszta powinna poważnie rozważyć zakup, bo jest to prawdopodobnie ostatni wielki tytuł na wyłączność PS3.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

Można grać jako Haruka. W Japonii wydano dla niej DLC z strojem Hatsune Miku - nie jestem pewien, czy i u nas ten strój jest obecny. - Laughter

aysnel aysnel 15.01.2016
Recenzja: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (PS3)
1672V

Recenzja: The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (PS3)

Trudno ludzkie przewidywać losy, gdy zmienność warunków odmienia to, co wczoraj trwałym było, a jutro istnieć przestaje. Oto opowieść o dziewiątce młodych i uzdolnionych kadetów, na których barki złożono ciężar utrzymania pokoju w Imperium Erebońskim. Niestety trudno myśleć o powstrzymaniu nadchodzącej zawieruchy dziejowej, skoro najpierw trzeba uporać się z niechęcią i animozjami we własnej grupie.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Faktem jest że gra bardziej pasuję na PS Vitę, ale na PS3 też gra się świetnie. Ogólnie jak komuś nie przeszkadza nieco przestarzała... - aysnel

aysnel aysnel 11.11.2015
Recenzja: Eiyuu Senki: The World Conquest (PS3)
1268V

Recenzja: Eiyuu Senki: The World Conquest (PS3)

Starsi gracze być może pamiętają jeszcze kultowy film ”Seksmisja”, w którym światem rządziły kobiety. W tamtejszej propagandzie wszystkie historyczne postacie były płci żeńskiej. Twórcy Eiyuu Senki wprawdzie nie inspirowali się polską produkcją filmową, ale nieświadomie podchwycili i zrealizowali wspomnianą koncepcję. Zapraszam do podboju alternatywnej Ziemi, gdzie kluczowe dla dziejów naszej planety osobistości są młodymi dziewczynami z burzą hormonów.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Ale przecież można zainstalować łatkę. Problem cenzury rozwiązany :) - ponczos_22

aysnel aysnel 31.08.2015
Recenzja: Lost Dimension (PS3)
1488V

Recenzja: Lost Dimension (PS3)

Szaleniec chcący zniszczyć świat i grupka młodzieży o zdolnościach paranormalnych, która próbuje mu przeszkodzić, to częsty motyw w serialach anime klasy B. W grach również od czasu do czasu się przewija, a jeśli twórcy poświęcą mu wystarczająco uwagi dostajemy całkiem interesującą fabułę. Sprawdźmy czy strategii jRPG Lost Dimension się to udało.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Grałem, splatynowałem i mam podobne zdanie do większości kwestii. Tylko zdanie o grafice Vitowej mi nie pasuje, bo i na handheldzie wygląda... - Arst

alex_dp alex_dp 11.07.2015
W oparach kurzu - The Last of Us recenzja trybu dla jednego gracza
663V

W oparach kurzu - The Last of Us recenzja trybu dla jednego gracza

Wszystko zaczęło się 20 lat temu. Wirus nieznanego pochodzenia sprawił, że ludzie zaczęli ulegać mutacji, która powodowała nieuzasadnione ataki agresji i utratę świadomości, a świat stanął na krawędzi zagłady. 

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Zgadzam się z Tobą. Jeżeli ktoś będzie chciał spróbować zagrać w tą perełkę po raz pierwszy to niech od razu zaczyna od trudnego poziomu... - alex_dp

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 17.04.2015
Recenzja: Syberia 2 (PS3)
2992V

Recenzja: Syberia 2 (PS3)

Obie części Syberii to klasyka gatunku point ‘n click, które rozkochały w sobie graczy głównie za sprawą poruszającej historii i warstwy artystycznej autorstwa Benoita Sokala. Jakiś czas temu ocenialiśmy pierwszą odsłonę, która, obok wydania na PC i PS2, pojawiła się po latach również na PlayStation 3. To samo spotkało recenzowaną tu drugą część.

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

Ja miałem problem z zegarem żeby koleś wyszedł z domu - 73

aysnel aysnel 27.03.2015
Recenzja: The Awakened Fate Ultimatum (PS3)
1424V

Recenzja: The Awakened Fate Ultimatum (PS3)

PlayStation 3, mimo ośmiu lat na karku i ponad rocznej obecności na rynku swojej następczyni, nadal nie zamierza łatwo odejść na zasłużoną emeryturę. Niestety studia deweloperskie rezygnują już ze wspierania sprzętu poprzedniej generacji, co jest naturalną koleją rzeczy. Dotyczy to również niezawodnej firmy NIS, więc prawdopodobnie mamy do czynienia z ich ostatnią grą na wspomnianą konsolę. Tym razem ponownie wplączemy się w konflikt pomiędzy aniołami i demonami.

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Bbrak - błąd w - ;d - KurnikowyKolo

Przejdź do strony

Strona