Recenzje gier

  
Znaleziono 10 materiałów dla taga nippon ichi software
Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 18.04.2017
Recenzja: A Rose in the Twilight (PS Vita)
838V

Recenzja: A Rose in the Twilight (PS Vita)

Moja krew, co chyłkiem płynie w głębi ciała, które kryje się po ciemnych korytarzach, w alkoholu w ustach kobiet krew. Podskórne życie me mierzone w litrach płynące wspólną rzeką w morze krwi.”- tak śpiewał kiedyś zespół Republika. Ciekawe, czy zmarły Grzegorz Ciechowski przypuszczał, że jego słowa mogą przyjąć kształt gry – smutnej, mrocznej i krwistej - A Rose in the Twilight.

4

Ostatni komentarz:

No ciekawy tytuł ja aktualnie ogrywam na vicie VALKYRIE DRIVE bikkuni oraz parasiite evil z klasyków ps1 - Dragon0

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 03.03.2016
Recenzja: The Witch and the Hundred Knight Revival Edition (PS4)
1066V

Recenzja: The Witch and the Hundred Knight Revival Edition (PS4)

Za wysokimi górami, za nieprzebytymi lasami, na śmierdzącym bagnisku żyje sobie wiedźma Metallia. Jak na wiedźmę przystało, mimo młodego wyglądu, jest wredna, wulgarna i mściwa. Zresztą wszyscy pamiętamy los Jasia i Małgosi. Metallia ma jeden cel - chce w bagno zamienić cały świat, a Ty, graczu, masz jej w tym pomóc. Oto przed Tobą współczesna baśń dla dorosłych.

6

Ostatni komentarz:

Na potrzeby recenzji zajęło mi to około 25 h nie licząc Wieży, której nie mogłem poświęcić zbyt dużo uwagi. Czyli jak na jRPG-a akcji... - aysnel

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 15.10.2015
Recenzja: Disgaea 5: Alliance of Vengeance (PS4)
1785V

Recenzja: Disgaea 5: Alliance of Vengeance (PS4)

Gdy deweloper postanawia wywrócić do góry nogami serię mającą swoje lata na karku i uczynić przystępniejszą – praktycznie nigdy to nie wychodzi. Z reguły dostajemy maksymalnie spłyconą grę dla niedzielnego gracza. Nippon Ichi Software zaryzykowało, chcąc otworzyć się na nowych graczy. I to ryzyko się opłaciło.

17

Ostatni komentarz:

Nie bawiłem się tak dobrze przy Disgaei od czasów dwójki :) O ile 3, 4 i d2 były według mnie jednak już przekombinowane jeżeli chodzi o... - duxdaro

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 27.03.2015
Recenzja: The Awakened Fate Ultimatum (PS3)
1446V

Recenzja: The Awakened Fate Ultimatum (PS3)

PlayStation 3, mimo ośmiu lat na karku i ponad rocznej obecności na rynku swojej następczyni, nadal nie zamierza łatwo odejść na zasłużoną emeryturę. Niestety studia deweloperskie rezygnują już ze wspierania sprzętu poprzedniej generacji, co jest naturalną koleją rzeczy. Dotyczy to również niezawodnej firmy NIS, więc prawdopodobnie mamy do czynienia z ich ostatnią grą na wspomnianą konsolę. Tym razem ponownie wplączemy się w konflikt pomiędzy aniołami i demonami.

2

Ostatni komentarz:

Bbrak - błąd w - ;d - KurnikowyKolo

Daniel Stroński Daniel Stroński 01.03.2015
Recenzja: htoL#NiQ: The Firefly Diary (PS Vita)
899V

Recenzja: htoL#NiQ: The Firefly Diary (PS Vita)

Nie bójcie się tego tytułu – chociaż wygląda, jakby ktoś nieuważnie oparł się o klawiaturę, jest to ekstrawagancki sposób zapisu japońskiego "Hotaru no Nikki" (jap. Świetlikowy Pamiętnik). Co z tego, że poza Japonią nikt tego nie zrozumie... Gra popełnia więcej takich grzechów, ale mimo to jest na swój sposób dobra... jeśli jesteście w stanie wziąć na siebie setki brutalnych zgonów uroczej bohaterki.

13

Ostatni komentarz:

Co to w ogóle za bezpodstawne zarzuty? Fragment o sterowaniu był od samego początku, a zrzuty wybiera się jak najciekawsze, nie takie,... - Jaszczomb

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 29.08.2014
Recenzja: Disgaea 4: A Promise Revisited (PS Vita)
1776V

Recenzja: Disgaea 4: A Promise Revisited (PS Vita)

Przenośne konsole od zawsze były idealnym domem dla taktycznych RPG-ów. Seria Disgaea za to słynęła z niesamowicie rozbudowanego systemu rozgrywki, który uzupełniany był dodatkową zawartością i nowościami w handheldowych konwersjach. Czwarta odsłona śmiało może być nazywana najlepszą jaka wyszła do tej pory na wszystkie konsole. To wersja kompletna i ostateczna.

16

Ostatni komentarz:

Dobrze, że chociaż w tej kategorii jeszcze wychodzą gry na vitę.... - Hantos980

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 24.06.2014
Recenzja: Battle Princess of Arcadias (PS3)
899V

Recenzja: Battle Princess of Arcadias (PS3)

Battle Princess of Arcadias to kolejny twór NIS, który wydawca i deweloper jednocześnie zdecydował się zaprezentować poza Japonią. Totalnie szalona opowieść z designem przypominającym książeczki dla dzieci przedstawiona w formie gry zręcznościowej z elementami RPG. Jak to wszystko sprawdza się w praniu? O tym w recenzji.

3

Ostatni komentarz:

design jest fajny, kolorowy, postać głównej bohaterki tez mi się podoba i niektórzy przeciwnicy, jak te duże pandy, kiedyś sobie zagram :) - andulina

Bartek Wiak Bartek Wiak 28.03.2014
Recenzja: The Witch and the Hundred Knight (PS3)
1297V

Recenzja: The Witch and the Hundred Knight (PS3)

Dzień dobry! Zaraz zabiorę was w podróż do krainy absurdu, wulgarności i bezsensownej brutalności, a wszystko to zostanie posypane dużą dozą jaskrawości i słodkości. O czym mowa? Oczywiście o The Witch and Hundred Knight, które jest grą zupełnie inną, niż się wydaje.

24

Ostatni komentarz:

Sorry za błędy i literówki mam kłopot z tabletem...Uprzedzam tylko kolejne złośliwości. - Hantos980

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 23.09.2011
Recenzja: Disgaea 4: A Promise Unforgotten (PS3)
721V

Recenzja: Disgaea 4: A Promise Unforgotten (PS3)

W dobie wszech-panujących gier w których poziom trudności najlepiej określić zdaniem „wciśnij START by ukończyć grę”, jednym z ostatnich bastionów gier nad wyraz długich, skomplikowanych i trudnych jest Nippon Ichi Software, japońska firma która dostarcza nam wielu gier, głównie tych z gatunku j-RPG.

12

Ostatni komentarz:

Nie jest potrzebna. Znajomość pozwoli wyłapać smaczki malutkie, ale ogólnie to każda część ma osobną fabułę. - Musiol

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 15.11.2009
Recenzja: Disgaea 3: Absence of Justice (PS3)
1016V

Recenzja: Disgaea 3: Absence of Justice (PS3)

Posiadacze konsoli PlayStation 3 praktycznie od premiery narzekają na brak dobrych gier jRPG z czego słynęła jej poprzedniczka. Słabiutkie Enchanted Arms, średnie Eternal Sonata, ponadprzeciętne Folklore. Na wybawienie graczom przybyła firma Nippon Ichi, wydając trzecią część gry ze swojej flagowej serii, mianowicie Disgaea 3: Absence of Justice, która jest exclusivem na PS3.

9

Ostatni komentarz:

Mi udało się dorwać ten tytuł za 90 zł, więc nie przepłaciłem na szczęście :) A gra jest stworzona na handheldy, szczególnie z taką grafiką. - Musiol