SKLEP


Recenzje gier

  
Znaleziono 41 materiałów dla taga nintendo switch
aysnel aysnel 11.02.2019
Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds - recenzja gry. Sentymentalny powrót do ery PS2
666V

Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds - recenzja gry. Sentymentalny powrót do ery PS2

Pamiętam jeszcze złote czasy, gdy byliśmy zalewani masą, interesujących, a przy tym oryginalnych tytułów jRPG, kiedy nowatorskie pomysły były normą, a nie tylko wydarzeniem roku. Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds zabiera nas właśnie do tamtych chwil fundując nam zalew sentymentalnych wspomnień, udowadniając przy tym, że niezależne produkcje to nie tylko pikseloza, ale całkiem wciągający powrót do przeszłości.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Na razie tylko PC i Switch. PS4 i XOne kiedyś tam. - Musiol

aysnel aysnel 04.02.2019
My Memory of Us – recenzja gry. Przyjaźń w trakcie wojennej zawieruchy
816V

My Memory of Us – recenzja gry. Przyjaźń w trakcie wojennej zawieruchy

My Memory of Us, „czarno-biała” przygodówka polskiej produkcji z elementami logicznymi i skradankowymi, wreszcie zadebiutowała na najnowszej konsoli Nintendo. Czy posiadacze Switcha przyjmą ją równie ciepło jak w przypadku pozostałych platform?

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Świetna gra a cena za nowa 69zl. Używane na allegro za ok 50zl polecam - Jussed

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 23.01.2019
Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends CE - recenzja gry. Ustawki w Starożytnych Chinach
636V

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends CE - recenzja gry. Ustawki w Starożytnych Chinach

Ponad pięcioletni port niszowej gry? Dla Switcha to nic nowego. Koei Tecmo uznało, że Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition jest idealnym tytułem, by przenieść do na konsolę Nintendo. Jak wypada wiekowa klepanka chińskich generałów?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Tej gry porządnie nie uciągneły nawet sterydy XOX/PS4P, a Switch to by Ci się chyba w rękach spalił. Radzę spojrzeć choćby na... - AzumiChan

aysnel aysnel 23.12.2018
GRIS - recenzja gry. Odcienie szarości
1185V

GRIS - recenzja gry. Odcienie szarości

Gris, z języka hiszpańskiego „szarość”, taką oto sobie przekorną nazwę przyjęli twórcy dla gry przygodowej, gdzie zrozpaczonej dziewczynie musimy przywrócić kolory jej wewnętrznego świata. Bolesne wydarzenia z przeszłości sprawiły jednak, że młodej kobiecie niełatwo będzie okiełznać rozszalałe w niej emocje.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Wybrałem się do ciebie na profil, żeby coś sprawdzić. Masz 36 lat. A słownictwo jak tępy, rozwydrzony gówniarz. Pomijam już fakt, że... - PAN_LISU

aysnel aysnel 05.11.2018
The World End With You: Final Remix – recenzja gry.  Innego końca świata nie będzie
647V

The World End With You: Final Remix – recenzja gry. Innego końca świata nie będzie

The World End With You: Final Remix jest znanym przedstawicielem gier eksploatujących nurt tak zwanego urban fantasy. Umiarkowany sukces na urządzeniach mobilnych, a przy tym niesamowity klimat tego tytułu przyczyniły się do przeniesienia go także na Nintendo Switch. Nadszedł czas próby, co lepiej nadaje się do zabawy – Joy-Con czy własny palec.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Moim zdaniem nie. 7 to dobra gra. - Buroberu

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 11.10.2018
Disgaea 1 Complete - recenzja gry. Powrót na stare śmieci
729V

Disgaea 1 Complete - recenzja gry. Powrót na stare śmieci

Po piętnastu latach od wydania pierwszej odsłony serii Disgaea, Nippon Ichi Software postanowiło przygotować remake gry. Disgaea 1 Complete trafia na PS4 i Switcha, pozwalając poznać początki serii. Zapraszam do wehikułu czasu.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Swego czasu dla tej choćby gry kupowałem PS2, teraz sobie kupię "jedyneczkę" jeszcze raz, ale na Switch'a... - P-chan

aysnel aysnel 09.10.2018
Mega Man 11 - recenzja gry. Powrót w niebieskiej chwale
1157V

Mega Man 11 - recenzja gry. Powrót w niebieskiej chwale

Mega Man 11 to kolejna odsłona, znanej mniej lub bardziej szerokiemu kręgu graczy, platformówkowej serii, która po ośmiu latach nieobecności postanawia wrócić do dawnej chwały. Przekonajmy się, więc czy stęsknieni wielbiciele cyklu mają do czego wracać.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Tylko 8/10 Daaku się załamie:) - Athius

Adam Grochocki Adam Grochocki 07.10.2018
South Park: Kijek Prawdy - recenzja gry. Mamo, gdzie ten cholerny patyk?!
1984V

South Park: Kijek Prawdy - recenzja gry. Mamo, gdzie ten cholerny patyk?!

Liczyliśmy, że Kijek Prawdy zostanie dodany jako gratis do South Park: The Fractured but Whole, jak miało to miejsce w przypadku innych platform. Plan okazał się i zupełnie inny. I tak, po kilku miesiącach, w eShopie, w niezbyt atrakcyjnej cenie, wylądowała pierwsza odsłona przygód Cartman i spółki. Przyjrzyjmy jej się bliżej.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Bo Nintendo jest wydawcą tej gry... Wasteland 2, LEGO, Fifa i inne potrafią mieć polonizację. Ubi ma problem z dodaniem pstryczka wewnątrz... - AKIP

Adam Grochocki Adam Grochocki 20.09.2018
Wasteland 2 - recenzja gry. Pstryk i napromieniowany jesteś ty!
1439V

Wasteland 2 - recenzja gry. Pstryk i napromieniowany jesteś ty!

Nintendo skąpi nam wielkich hitów na wyłączność, ale dba, by w cotygodniowych aktualizacjach eShopu pojawiała się masa indyczych nowości oraz portów gier z innych platform. W ten właśnie sposób otrzymaliśmy przenośną wersję Wasteland 2, sequel legendarnej produkcji Briana Fargo.

czytaj dalej »
27

Ostatni komentarz:

Jak bym nie wiedział że to Wasteland to myślałbym że to Fallout ;-) Te gry bardzo dużo na siebie oddziałują. - ROLAND NINJ4

aysnel aysnel 18.09.2018
Senran Kagura Reflexions - recenzja gry. Smyranie biuściastych azjatek
986V

Senran Kagura Reflexions - recenzja gry. Smyranie biuściastych azjatek

Senran Kagura to seria gier zapoczątkowana na Nintendo 3DS, która pomimo ogromnej ilości fanserwisu, zawiera całkiem sympatyczne postacie i wciągającą rozgrywkę. Cykl prawdopodobnie zawita też na Nintendo Switch, ale czy jego spin-off Senran Kagura Reflexions to udana próba przetarcia mu dróg?

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Da się w to grać jedną ręką? Kolega pytał... - Zrewolwerowany Kaloryfer

aysnel aysnel 17.09.2018
Monster Hunter Generations Ultimate - recenzja gry. Łowy w mniejszym wydaniu
981V

Monster Hunter Generations Ultimate - recenzja gry. Łowy w mniejszym wydaniu

Chyba nikt nie dopuszczał myśli, że Nintendo Switch miałoby się obejść bez żadnej odsłony kultowej już serii Monster Hunter. Wprawdzie musieliśmy na takową czekać niemal półtora roku, ale było warto. Oto przed Wami Monster Hunter Generations Ultimate.

czytaj dalej »
30

Ostatni komentarz:

Będzie dobrze :-) - Rayos

aysnel aysnel 30.08.2018
Recenzja: Freedom Planet (Nintendo Switch)
445V

Recenzja: Freedom Planet (Nintendo Switch)

Freedom Planet to doskonały przykład, że powrót do kolorowych klasyków z ery gier szesnastobitowych wcale nie musi być bolesny, a wręcz przeciwnie – jest w stanie sprawić sporo przyjemności. Wciel się w rolę ślicznej smoczycy oraz jej futrzastych przyjaciółek i razem uratujcie świat przed zagrożeniem z kosmosu.

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

Mi się iskrzą jak czytam odpowiedzi takich inteligentów jak ty - rozbieracz

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme