Recenzje gier

  
Znaleziono 18 materiałów dla taga idea factory international
Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 18.05.2018
Recenzja: Megadimension Neptunia VIIR (PS4)
708V

Recenzja: Megadimension Neptunia VIIR (PS4)

Megadimension Neptunia VIIR to odnowiona wersja jRPG-owego tytułu sprzed dwóch lat z możliwością wykorzystania gogli VR. Czy jednak zmiany są na tyle znaczące, by warto było zapłacić drugi raz za tą samą grę?

4

Ostatni komentarz:

Dzięki za odpowiedzi. W sumie mam jeszcze czas na wybor, bo poprzednie czesci jeszcze czekaja na swoja kolej - gosc

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 19.03.2018
Recenzja: Hakuoki: Edo Blossoms (PS Vita)
720V

Recenzja: Hakuoki: Edo Blossoms (PS Vita)

Hakuoki: Edo Blossoms stanowi uzupełnienie i dokończenie historii opowiedzianej w Kyoto Winds. Jak młoda Chizuru poradzi sobie tym razem w ogniu japońskiej wojny Boshin, kiedy siły szogunatu i Shinsengumi wykrwawiają się w beznadziejnych walkach z Cesarską Armią?

2

Ostatni komentarz:

Czasem zdarza się że w dialogach mamy angielski termin, a hasło w encyklopedii z nim związane ma w nagłówku brzmienie zapożyczone... - aysnel

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 10.10.2017
Recenzja: Cyberdimension Neptunia: 4 Goddesses Online (PS4)
713V

Recenzja: Cyberdimension Neptunia: 4 Goddesses Online (PS4)

Cyberdimension Neptunia: 4 Goddesses Online ponownie przenosi nas do świata Gamindustri, gdzie tym razem cztery znane nam boginie grają wspólnie w grę online. Czas sprawdzić, czy wpychanie serii w modne obecnie realia tytułów MMORPG wyszło Neptunii na dobrze.

4

Ostatni komentarz:

Akurat aysnel lubi takie gry :) - Musiol

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 18.09.2017
Recenzja: Mary Skelter: Nightmares (PS Vita)
829V

Recenzja: Mary Skelter: Nightmares (PS Vita)

Mary Skelter: Nightmares prezentuje nam mroczny świat alternatywny w konwencji pierwszoosobowego dungeon crawlera, gdzie posoka dosłownie spływa po ścianach. Zlizujące z siebie krew dziewczyny o imionach z bajek to wprawdzie niecodzienny motyw, ale panowie ze studia Compile Heart nie raz udowodnili, iż są kopalnią czasem chorych, lecz jednak oryginalnych pomysłów.

1

Ostatni komentarz:

Na pierwszy rzut oka, wygląda to na kolejną japońską "bajkę" dla dzieci, a tu nagle czytam: WTF?! Naprawdę? - kawu

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 06.06.2017
Recenzja: Dark Rose Valkyrie (PS4)
1126V

Recenzja: Dark Rose Valkyrie (PS4)

Dark Rose Valkyrie wygląda na samego średniaka gdy tylko spojrzymy kto odpowiada za produkcję tej gry. Compile Heart wsławiło się masowo tworzonymi jRPG-ami. Tym razem wypuścili grę opowiadająca o młodym oficerze i jego dziewczęcym haremie, którzy walczą z ludźmi zamienionymi w Chimery.

27

Ostatni komentarz:

Sam masz sobie sporo do zarzucenia. - gość

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 23.05.2017
Recenzja: Hakuoki: Kyoto Winds (PS Vita)
887V

Recenzja: Hakuoki: Kyoto Winds (PS Vita)

Hakuoki: Kyoto Winds to wznowiona i poszerzona wersja znanej gry visual novel/otome z konsolki PSP wydanej na Zachodzie w 2012 roku. Po kilku latach przyszedł czas, by znów oczami zagubionej w obcym mieście dziewczyny poznać mroczną japońską rzeczywistość schyłku epoki szogunatu – tym razem na PS Vicie.

28

Ostatni komentarz:

Nie mogę się już doczekać mojego egzemplarza, choć na razie i tak nie zagram... chociaż... może przesunę Kingdom Hearts w kolejce . Coraz... - Another

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 18.10.2016
Recenzja: Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls (PS Vita)
697V

Recenzja: Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls (PS Vita)

Bohaterka kolejnej gry z serii Neptunia, chcąc zgłębić naturę swojego świata, rusza w przeszłość, gdzie pierwsze skrzypce grają konsole Segi. Czy IF zapobiegnie konfliktowi, który grozi apokalipsą w świecie gier?

4

Ostatni komentarz:

Szkoda ze nie gram w jrpg nigdy mnie ten gatunek nie przekona jeżeli jest wersja pudelkowa to kupić i dołożyć do kolekcji. - dragon0

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 30.08.2016
Recenzja: MeiQ: Labyrinth of Death (PS Vita)
746V

Recenzja: MeiQ: Labyrinth of Death (PS Vita)

Młode i urocze czarodziejki z obfitymi biustami oraz roboty bojowe razem ratują świat. Koncepcja pozornie trudna do zrealizowania, ale w grach Compile Heart wszystko jest możliwe. Czy się udało? Oto przed Wami opowieść o maszynach i magii - MeiQ: Labyrinth of Death (PS Vita).

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 20.07.2016
Recenzja: Fairy Fencer F: Advent Dark Force (PS4)
1362V

Recenzja: Fairy Fencer F: Advent Dark Force (PS4)

Twórcy gier wiecznie zachodzą w głowę, jak sprawić, by gracz na nowej platformie kupił ponownie wydaną już kiedyś produkcję. W przypadku Fairy Fencer F: Advent Dark Force (PS4) rozwiązanie okazało się banalne - dołożyć alternatywne scenariusze. Znów możemy się cieszyć całkiem przyjemnym tytułem jRPG.

21

Ostatni komentarz:

Z ostatnim zdaniem zgadzam się w zupełności. Ja wbiłem platynę bez tych dodatkowych DLC i to był naprawdę koszmar - zwłaszcza, że nie... - Ologracz

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 14.05.2016
Recenzja: MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies (PS Vita)
972V

Recenzja: MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies (PS Vita)

Gdy w Polsce zamykają szkołę, ludzie protestują. Co robią dziewczęta z serii Neptunia, by ratować swoją? Kręcą amatorski film o zombie. Nabór statystów i kostiumy niepotrzebne, bowiem cała horda nieumarłych sama ochoczo przybyła, by wziąć udział w zdjęciach.

4

Ostatni komentarz:

Śliczny obrazek, ale Histoire wygląda na nim jakby w ciąży była. :) - aysnel

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 01.04.2016
Recenzja: Trillion: God of Destruction (PS Vita)
871V

Recenzja: Trillion: God of Destruction (PS Vita)

Piekło stanęło na krawędzi zagłady. Gigantyczny tytan zwany Trylionem bezkarnie je pożera, kawałek po kawałku. By go pokonać, potężny Zeabolos rzuca na szalę życie własne, rodziny oraz przyjaciół. Jak troskliwy władca zniesie to brzemię, wysyłając po kolei ukochane osoby na pewną śmierć? Czas nagli, zmuszając do podejmowania trudnych decyzji.

3

Ostatni komentarz:

DZIEKI ZA ODPOWIEDZ - bolo1223

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 11.02.2016
Recenzja: Megadimension Neptunia VII (PS4)
1312V

Recenzja: Megadimension Neptunia VII (PS4)

Seria Neptunia po trzech latach przerwy powraca na konsolę stacjonarną w chwili, gdy świat Gamindustri staje u progu wielkiej zmiany. Czy Neptune i pozostałe CPU zdołają zażegnać zagrożenie ze strony młodszej generacji bogiń, które chcą przejąć ich dziedzictwo? A może prawdziwe niebezpieczeństwo czai się gdzie indziej? Czwarta część zadebiutowała na PlayStation 4, nadeszła więc pora odkrycia wszystkich kart.

28

Ostatni komentarz:

Tyle, że nastolatki w bikini to norma. :) I mówiąc szczerze co w tym takiego szokującego? Pokazanie pępka to już wielkie rozpasanie... - Thomas_PL

Przejdź do strony

Strona