Recenzje gier

  
Znaleziono 104 materiały dla taga Square Enix
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 24.06.2019
Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (Switch) – recenzja. Ten świat nigdy się nie nudzi
1113V

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (Switch) – recenzja. Ten świat nigdy się nie nudzi

Pewnie każdy z czytelników naszego portalu ma taką jedną, szczególną dla siebie grę. Tytuł wielbiony, wymęczony, rozbity na drobne kawałki, a i tak w każdej możliwej chwili sięgacie po płytkę lub włączacie cyfrowe wydanie i ponownie wsiąkacie na długie godziny. Dla mnie taką produkcją jest właśnie Final Fantasy X/X-2 HD Remaster. Za sprawą najnowszego wydania kolejny raz... Zostałem pochłonięty przez ten świat.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Ja nie twierdze że Sphere Grid to jakiś ósmy cud świata, ale jak na to co prezentowały sobą poprzednie odsłony serii w temacie rozwoju... - lechu

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 21.06.2019
Octopath Traveler - recenzja PC-towego portu
1071V

Octopath Traveler - recenzja PC-towego portu

Octopath Traveler ze Switcha zawędrowało na PC-ty, co dla niektórych było niemałym zaskoczeniem. Innych dziwiło. Square postanowiło jednak zdobyć nowych fanów gry, zaczynając od strzelenia sobie w stopę ceną.

czytaj dalej »
25

Ostatni komentarz:

Polecieli z cena - Maciej2801

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 15.05.2019
Life is Strange 2 - recenzja trzeciego odcinka. Im dalej, tym gorzej
1323V

Life is Strange 2 - recenzja trzeciego odcinka. Im dalej, tym gorzej

Zazdrość, trawka i inicjacja seksualna — takimi motywami stoi trzeci odcinek Life is Strange 2, który nosi tytuł "Wasted Lands". Co w tym razem wpakowali się braciaki?

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Ale za to cycki są! Mnie kupili :-D - Veital

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 23.03.2019
Left Alive - recenzja gry. Co tam, somsiad, naczelny znów podesłał crapa?
1910V

Left Alive - recenzja gry. Co tam, somsiad, naczelny znów podesłał crapa?

Left Alive, ujawnione przez Square Enix podczas Tokyo Game Show 2017, zapowiadało się intrygująco. Trzecioosobowy shooter z elementami skradanki, akcja osadzona w uniwersum Front Mission, wreszcie projekty postaci spod ołówka Yojiego Shinkawy, zwiastowały tytuł co najmniej niezły. Niestety, najnowsza produkcja "kwadratowych" okazała się katastrofą.

czytaj dalej »
43

Ostatni komentarz:

Pamiętacie taką grę Mindjack? Też wydane przez Square Enix, podobna paleta barw i delikatnie podobna stylistyka, też okrzyknięta tragedią... - Ologracz

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 04.02.2019
Kingdom Hearts 3 – recenzja gry. Piękna opowieść z efektami
8709V

Kingdom Hearts 3 – recenzja gry. Piękna opowieść z efektami

Każda historia ma początek i koniec. Nawet Square Enix musiało w końcu zaprezentować graczom trzecią część Kingdom Hearts. Po wielu dodatkowych historiach, rozbudowie kolejnych wątków oraz męczeniu oddanych fanów, na rynku pojawiła się najbardziej efektowna odsłona serii, która jednocześnie oferuje najprzyjemniejszy system walki. Na taką właśnie produkcję zasłużyli wyznawcy uniwersum.

czytaj dalej »
98

Ostatni komentarz:

Zgadzam się prawie z wszystkiem ,ale jednak poziom trudności zbaqlansowany nie jest. Grałem na proud mode i w ciagu 40 godzin grania umarło... - Dzidzia

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 26.01.2019
Life is Strange 2 - recenzja drugiego epizodu
1360V

Life is Strange 2 - recenzja drugiego epizodu

Przerwa trwała nieco dłużej niż zwykle, ale drugi epizod Life is Strange 2 pojawił się w końcu na rynku. Pora sprawdzić, co jeszcze przeżyje wilcze rodzeństwo i czy twórcy efektywnie wykorzystali dodatkowy czas.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

Ciekawe jak wydadzą płytę czy wszystko na niej będzie. - dexx

aysnel aysnel 31.12.2018
The Last Remnant: Remastered - recenzja gry. Relikt przeszłości warty zachowania
2833V

The Last Remnant: Remastered - recenzja gry. Relikt przeszłości warty zachowania

Oryginalne The Last Remnant wydane 10 lat temu było jRPG-em pełnym nowatorskich i interesujących rozwiązań, ale jak to zwykle bywa z nietuzinkowymi produkcjami sprzedało się kiepsko. Na szczęście tytuł dostał drugą szansę, ale czy jego remaster kojarzony raczej z platformami Microsoftu, na konsoli Sony lepiej sobie radzi?

czytaj dalej »
23

Ostatni komentarz:

Swego czasu ograłem na 360 i mi osobiście bardzo podszedł i w sumie bym polecił - przynajmniej warto dać jej szansę! :) - Pszemo_San

aysnel aysnel 05.11.2018
The World End With You: Final Remix – recenzja gry.  Innego końca świata nie będzie
692V

The World End With You: Final Remix – recenzja gry. Innego końca świata nie będzie

The World End With You: Final Remix jest znanym przedstawicielem gier eksploatujących nurt tak zwanego urban fantasy. Umiarkowany sukces na urządzeniach mobilnych, a przy tym niesamowity klimat tego tytułu przyczyniły się do przeniesienia go także na Nintendo Switch. Nadszedł czas próby, co lepiej nadaje się do zabawy – Joy-Con czy własny palec.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Co do sterowania, to w oryginale na DS-ie wygląda to tak, że na dolnym ekranie steruje się stylusem Neku wskazując, gdzie ma pójść oraz... - .tomi

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 30.09.2018
Life is Strange 2 - recenzja pierwszego epizodu. Nowa nadzieja
2280V

Life is Strange 2 - recenzja pierwszego epizodu. Nowa nadzieja

Uniwersum Life is Strange wkracza w kolejny etap i zostaje solidnie rozbudowane za sprawą następnego, pełnoprawnego rozdziału serii. Zmienia się miejsce akcji, zmieniają i bohaterowie. Poznajcie Seana i Daniela, których osobista historia stanowi fundament wydarzeń Life is Strange 2 i pierwszego odcinka przygotowywanej opowieści.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Klimat drogi badziej mi podpasował niż studencki - eddie203

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 16.09.2018
Dragon Quest XI - recenzja gry. Rewelacyjny następca kultowej "ósemki"
2630V

Dragon Quest XI - recenzja gry. Rewelacyjny następca kultowej "ósemki"

Trzynaście lat - tyle musieliśmy czekać na pełnoprawną, numerowaną odsłonę Dragon Quest stworzoną z myślą o konsoli stacjonarnej. Słynna "ósemka", wydana na Zachodzie w 2005 roku na PlayStation 2, do wczoraj uchodziła za najlepszą odsłonę popularnego cyklu. Od teraz standardy w serii wyznacza "jedenastka"!

czytaj dalej »
58

Ostatni komentarz:

A świstak siedzi i zawija... - Bahamut

DawidThePlayer18 DawidThePlayer18 30.03.2018
Dragon Quest Builders - Recenzja
184V

Dragon Quest Builders - Recenzja

Minecraft to fenomen na skalę światową. Niezależna produkcja oferująca graczowi niemal nieograniczone możliwości w kreowaniu wirtualnego środowiska, zmuszająca jednocześnie do walki o przetrwanie i okraszona prostą, acz przyjemną dla oka oprawą graficzną okazała się strzałem w dziesiątkę. Nic więc dziwnego, że inni twórcy nie chcąc pozostać w tyle zaczęli inspirować się tytułem Markusa Perssona i wypuszczać na rynek mniej lub bardziej udane klony Minecrafta. Dragon Quest Builders jest właśnie takim klonem.

czytaj dalej »
Paweł Musiolik Paweł Musiolik 04.03.2018
Recenzja: Secret of Mana (PS4)
725V

Recenzja: Secret of Mana (PS4)

Secret of Mana to dla wielu jeden z najlepszych jRPG-ów od Square Enix z 16-bitowej ery. Przepiękna jak na tamte czasy grafika, ładny styl artystyczny i udana ścieżka dźwiękowa zapisały się w pamięci starszych graczy. Ale w 25 lat po premierze oryginału przychodzi remake, który jest do tej pory najgorszym odświeżeniem gry przez Square Enix na PS4.

czytaj dalej »
11

Ostatni komentarz:

No proszę Cię... - TobiAlex

Przejdź do strony

Strona