Polecamy

Recenzje gier

  
Znaleziono 9 materiałów dla taga Final Fantasy XV
adus1991 adus1991 04.04.2019
Final Fantasy XV Pocket Edition HD
154V

Final Fantasy XV Pocket Edition HD

O tym jak książe został wysłany żeby się ochajtać i jego ziomkach z boysbandu.

czytaj dalej »
DawidThePlayer18 DawidThePlayer18 18.07.2017
Final Fantasy XV - Recenzja
2309V

Final Fantasy XV - Recenzja

O Final Fantasy XV usłyszeliśmy po raz pierwszy w 2006 roku. Znana wtedy pod nazwą Final Fantasy Versus XIII gra miała być najmroczniejszą odsłoną w historii serii, a za jej przygotowanie odpowiadał legendarny Tetsuya Nomura. Mijały lata, lecz Square Enix milczało na temat premiery wyczekiwanej produkcji. Gdy o grze niemal zapomniano, w 2013 roku Final Fantasy Versus XIII przerodziło się w Final Fantasy XV. Miejsce Nomury zajął Hajime Tabata, a pierwotny koncept porzucono, stawiając na motyw przyjaźni i podróży. Długi okres produkcji udało się ostatecznie z powodzeniem doprowadzić do końca i dziś każdy, kto z wypiekami na twarzy śledził losy projektu może poznać historię księcia Noctisa i jego towarzyszy.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

Dopiero teraz, ale przeczytałem - świetna recenzja. Mam dopiero 10h za sobą, chapter 3 i 19 poziom, a gra bardzo mi się spodobała. Pakiet... - Alexy78

senix senix 16.07.2017
Final Fantasy XV: Episode Prompto - recenzja dodatku
1907V

Final Fantasy XV: Episode Prompto - recenzja dodatku

Drugie fabularne rozszerzenie do Final Fantasy XV wylądowało na serwerach Sony i Mikrosoftu. Czy blond fotograf dał radę, a Square Enix podołało zadaniu, które stało przed nimi? Czy luki fabularne zostały wypełnione? O tym przekonacie się w tej recenzji - jeżeli nie szkoda Wam czasu. Zapraszam.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

Ten bohater nazywał się Prompton???? - dwaduzepe

senix senix 11.04.2017
Final Fantasy XV: Episode Gladiolus - recenzja dodatku
2166V

Final Fantasy XV: Episode Gladiolus - recenzja dodatku

Pierwsze rozszerzenie do Final Fantasy XV odpowie nam na kilka pytań - dlaczego i gdzie przebywał Gladio po opuszczeniu drużyn oraz skąd się wzięła jego nowa blizna na czole, na którą nie poleciała Cindy.

czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

No na raty niestety. Kiedyś taki Episode Gladio byłby normalną częścią gry, i stanowił dobre urozmaicenie. - Yabby

Panicz Panicz 23.01.2017
Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV
1338V

Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV

Z doświadczenia wiemy że wydłużające się procesy produkcyjne gier, na ogół nie kończą się zbyt pozytywnie. Idealnym przykładami jest Duke Nukem Forever, gdzie to każdy aspekt gry zawodzi, począwszy od grafiki, przez mechanikę gry jak i na fabule kończąc. Mamy też gry które powstawały wiele lat, ich ogólne odczucie jest bardzo pozytywne, jednak mechanicznie gra potrafi tkwić w czasach PS2, tutaj idealnym przykładem jest The Last Guardian. Jaki wpływ na FFXV miał jego prawie 10 letni proces produkcji?

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

No to jednak nie kupuję :) chociaż ocena końcowa zaskakująco wysoka, jak na to co przeczytałem. - Darek

Calam Calam 18.01.2017
Recenzja Final Fantasy XV
670V

Recenzja Final Fantasy XV

Tytuł, który niedawno świętował 10 lecie istnienia, pomimo tego, że miał premierę kilka tygodni temu. Recenzja Final Fantasy XV.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Wyłożyłem na Dywizje ponad 240zł i dokupiłem dwa dodatki. Moja najdroższa gra ever! - amazarashi 力丸

Sevchenko_kz3 Sevchenko_kz3 14.01.2017
Final Fantasy XV - Pora odzyskać tron!
1112V

Final Fantasy XV - Pora odzyskać tron!

Final Fantasy XV był jednym z najbardziej oczekiwanych przeze mnie tytułów w ciągu kilku ostatnich lat. Czy w końcu po jego nie tak dawnej premierze, sprostał moim oczekiwaniom? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć już za chwilę!

 
czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

Widzę, że dupa boli tak bardzo że musiałeś dwa razy o to samo zapytać. Mógłbym zapytać o to samo, ale już mi odpowiedziałeś. - nerobianco

tragikomix tragikomix 27.12.2016
Final Fantasy XV: Szczera recenzja od fana dla fanów
449V

Final Fantasy XV: Szczera recenzja od fana dla fanów

Od fana dla fanów. Jeśli jeszcze nie kupiłeś ostatniego Finala lub zastanawiasz się czy w ogóle go kupić, być może rozwieję twoje wątpliwości. Recenzję podzieliłem na podstawowe segmenty dla przejrzystości. Tekst zawiera informacje o rzeczach, których profesjonalni recenzenci w pośpiechu i napinką przed deadlinem oddania tekstu mogli w grze nie doświadczyć w ogóle ;)

czytaj dalej »
Paweł Musiolik Paweł Musiolik 08.12.2016
Recenzja: Final Fantasy XV (PS4)
4638V

Recenzja: Final Fantasy XV (PS4)

Fani serii Final Fantasy czekali ponad dziesięć lat na projekt pierwotnie nazywany Final Fantasy Versus XIII, który trzy lata temu poznaliśmy na nowo jako Final Fantasy XV (PS4). Mimo że przez większość tego czasu gra była zamrożona, to jednak oczekiwania były ogromne. Nowy Fajnal na szczęście je spełnia i z miejsca staje się idealną produkcją dla osób, które chcą zacząć przygodę z tą serią.

czytaj dalej »
62

Ostatni komentarz:

Jestem po ok. 11h grania i smialo moge powiedziec, ze jest to jeden z najlepszych finali (po VII ). Gram w gry Square od 18 lat i sam balem... - Wino