Polecamy

Recenzje gier

  
Znaleziono 12 materiałów dla taga Bloober Team
Tytus Stobiński Tytus Stobiński 09.09.2019
Blair Witch - recenzja gry. Jedziemy na wycieczkę do lasu
2023V

Blair Witch - recenzja gry. Jedziemy na wycieczkę do lasu

Bloober Team niedługo po wydaniu Layers of Fear 2 powraca z pierwszą historii grą w oparciu o znaną licencję. Jak twórcy wyszli z tego spotkania?

czytaj dalej »
36

Ostatni komentarz:

No chyba że #ghostreconbreakpoint - maszynypancerne

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 09.06.2019
Layers of Fear 2 - recenzja gry. Czy na statku też może straszyć?
1845V

Layers of Fear 2 - recenzja gry. Czy na statku też może straszyć?

Bloober Team rozwija swoje horrorowe portfolio i prezentuje kontynuacje swego największego sukcesu. Sprawdzamy, czy Layers of Fear 2 na nowo definiuje pojęcie strachu?

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Jak na razie odpaliłem i chwilę pograłem i nie ciągnie mnie do kolejnego podejścia. Gdy zarzuciłem pierwszą część to nie mogłem się... - Sickman

Kryspin Kras Kryspin Kras 26.02.2018
Layers of Fear: Legacy - recenzja gry. Mobilna doza szaleństwa
1630V

Layers of Fear: Legacy - recenzja gry. Mobilna doza szaleństwa

Bloober Team po serii niezbyt udanych gier wypuścił na początku 2016 roku niezwykle udane Layers of Fear -  pozycję, która zdefiniowała kierunek w jakim po dziś dzień podąża krakowskie studio. Dwa lata później, LoF jest jednym z pierwszych, udanych horrorów na Switchu.
 

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

czemu w info o grze jest jezyk poslki a w recenaji pisze ze nie ma go??? poprawdzie to - Fred

Roger Żochowski Roger Żochowski 05.09.2017
Observer - recenzja gry. Bloober awansował do pierwszej ligi
2842V

Observer - recenzja gry. Bloober awansował do pierwszej ligi

Jak będzie wyglądała V Rzeczpospolita Polska? Producenci polskiego Observera mają bardzo ponurą wizję naszego kraju. Wizję, która zachwyciła mnie na wielu płaszczyznach od pierwszych chwil i nie pozwoliła o sobie zapomnieć długo po zobaczeniu napisów końcowych.

czytaj dalej »
40

Ostatni komentarz:

Miałem poczekać aż stanieje, ale nie wytrzymałem. Zapowiada się nieźle, no i plakat razem z artbookiem dostałem. - tedd

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 24.08.2017
Recenzja: Observer (PS4)
2357V

Recenzja: Observer (PS4)

Rodacy z Bloober Team uderzają ponownie. Tym razem zabierają nas do futurystycznej i posępnej wizji Krakowa, gdzie funkcjonariusze policji potrafią hakować najskrytsze sekrety i lęki ludzi. Sprawdzamy, czy Observer okazało się udaną produkcją.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

SF5, Menat dostępna - Mooniok

Łukasz Ciesielski Łukasz Ciesielski 04.08.2016
Recenzja: Layers of Fear Inheritance (PS4)
1411V

Recenzja: Layers of Fear Inheritance (PS4)

PlayStation 4 nie może narzekać na brak gier z gatunku horrorów. Co jakiś czas pojawia się kolejny przedstawiciel, a tymczasem polskie Bloober Team stworzyło dodatek do swojego niedawnego dzieła. Jak „Dziedzictwo” wypada w praktyce?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

dodatek jest za 2 dychy, więc żaden to pieniądz. Pół dużej pizzy:] - OLGIERD

Mateusz Gołąb Mateusz Gołąb 17.02.2016
Layers of Fear - recenzja gry
4287V

Layers of Fear - recenzja gry

Wywoływanie w graczu grozy, to kawał sztuki. Boimy się tego co nieznane i co nienaturalne. Niepokój wywołują w nas rzeczy, dla których brakuje nam punktu odniesienia w naszym umyśle. Takie, które w jakiś sposób wymykają się naszej percepcji.

czytaj dalej »
51

Ostatni komentarz:

symulator chodzenia, szkoda czasu i pieniedzy - laq

Łukasz Ciesielski Łukasz Ciesielski 15.02.2016
Recenzja: Layers of Fear (PS4)
2563V

Recenzja: Layers of Fear (PS4)

Na przestrzeni ostatnich paru lat Polacy pokazali, że potrafią robić porządne gry. Zarówno te większe (m. in. Wiedźmin 3: Dziki Gon (PS4) czy Dying Light (PS4), jak i mniejsze (choćby This War of Mine: The Little Ones (PS4) i Zaginięcie Ethana Cartera (PS4)). Czy w przypadku horrorów również mamy coś do powiedzenia? Zdecydowanie.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

jestem gdzies polowie magnum opus (malowidla znaczy sie) Ciemny pokoj, sluchawki dodaja do wczucia sie i doswiadczenia. Wiem ze to... - mravg

Andrzej Ostrowski Andrzej Ostrowski 03.05.2015
Recenzja: Brawl (PS4)
1740V

Recenzja: Brawl (PS4)

Czasami warto zacząć wszystko od początku. Basement Crawl (PS4) (2/10 w naszej recenzji) zostało ochrzczone „zaszczytnym” tytułem najgorszej gry na PlayStation 4. Gra była tak zła, że twórcy postanowili zrobić wszystko jeszcze raz.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

Mógłbym w skrócie odpowiedzieć: Tak. Ale pozwolę sobie dodać kilka zdań :) Obecnie zbieramy wszystkie informacje i uwagi, które... - BlooberTeam

Mateusz Gołąb Mateusz Gołąb 29.04.2015
Recenzja gry: BRAWL
1885V

Recenzja gry: BRAWL

Pierwsza polska gra na PlayStation 4 zaliczyła spektakularną klapę. Kawał marnego gameplayowo kodu był jeszcze na dodatek mocno niegrywalny w sieci. Nie ma to jak gra, która skupia się na aspektach wieloosobowych, a jednocześnie nie jest w stanie połączyć się z serwerami. Obiecano poprawę, a nawet zadośćuczynienie w postaci nowej produkcji, którą nabywcy Basement Crawl otrzymają za darmo. Obietnica została dotrzymana, tylko czy warto było czekać na jej spełnienie?

czytaj dalej »
66

Ostatni komentarz:

Plus zaś, że "działa" :v - Marian Brzechwa

Daniel Stroński Daniel Stroński 07.03.2014
Recenzja: Basement Crawl (PS4)
1966V

Recenzja: Basement Crawl (PS4)

Basement Crawl czarowało mrocznym teaserem i, pomimo że pierwsze zrzuty zapowiadały klon Bombermana, byłem dobrej myśli. Nawet gdyby była to zwykła kopia Dyna Blastera, dostaniemy ją z historią w niepokojących klimatach znanych ze zwiastuna, prawda?. Teraz wiem, że to, co pełza w piwnicy, nigdy nie powinno ujrzeć światła dziennego.

czytaj dalej »
28

Ostatni komentarz:

Ja liczyłem w skali od 1 do 10 na takie 4+ - dexx

Daniel Stroński Daniel Stroński 09.11.2013
Recenzja: A-Men 2 (PS3)
1215V

Recenzja: A-Men 2 (PS3)

Polski twór łączący pomysły z Lost Vikings i Lemmingów dorobił się sequela. Twórcy zapewniali, że A-Men 2 będzie najtrudniejszym tytułem dostępnym na PSN. Piszę z góry - każdy kolejny poziom był mocnym argumentem potwierdzającym ich zapewnienia. Pytanie tylko, czy wyzwanie polega na cierpliwości do niedopracowanych elementów, a może rzeczywiście gra sprawdza naszą umiejętność logicznego myślenia, spostrzegawczość i zręczność?

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Czy to polskie studio tworzylo jeszcze jakies inne tytuly na PS3/PS Vita? - IrytujoMnie