Recenzje gier - PPE.pl
SKLEP


Recenzje gier

  
Znaleziono 67 materiałów dla filtra
Roger Żochowski Roger Żochowski 05.03.2018
Secret of Mana - recenzja gry. Nie o taki remake walczyliśmy
1461V

Secret of Mana - recenzja gry. Nie o taki remake walczyliśmy

Moda na retro jest wciąż silna, a wiele firm próbuje pieścić nasz sentyment tworząc tytuły na modłę tych, którymi zachwycaliśmy się za młodu. Interes zwietrzyło też Square Enix, które po nędznym odrestaurowaniu Romancing Saga 2 i całkiem przyzwoitych produkcjach Tokyo RPG Factory, złapało się za bary z jednym z najlepszych jRPGów na SNESa. 

czytaj dalej »
37

Ostatni komentarz:

Nie da się podbić rozdziałki, to nie CSI... Wszystko trzeba by robić od nowa bo prawdopodobnie nie mają już materiałów źródłowych (arty w... - Anonim

Kryspin Kras Kryspin Kras 27.10.2017
SteamWorld Dig 2 - recenzja gry
1510V

SteamWorld Dig 2 - recenzja gry

Czy mieliście kiedyś tak, że w ogrywanym przez Was tytule tak mocno coś kliknęło, tak mocno się Wam dana pozycja spodobała, że natychmiast po ukończeniu zaczęliście ją jeszcze raz ogrywać, przy okazji snując domysły o nawet jeszcze niezapowiedzianym sequelu? Ja tak miałem ze SteamWorld Dig.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

no troche Nie doczytałem z rana tego wpisu.troche w błąd wprowadziłem.sorry ,ale badzmy dobrej myśli. dwie pierwsze czesci sa wydane na... - mlodziany

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 10.08.2017
Accel World VS. Sword Art Online - recenzja gry
2256V

Accel World VS. Sword Art Online - recenzja gry

Sword Art Online jest jedną z najbardziej kasowych i obecnie najpopularniejszych serii anime oraz novelek, które to szturmem podbijają nie tylko Japonię, lecz nawet i taki kraj jak Polska. Lecz mało kto wiedział (w tym ja), że autor tego hitu ma też drugą, bardzo niedocenioną markę na koncie, jaką jest Accel  World. Czy łącząca je gra spełniła swoje zadanie? I jakie w ogóle ono było? Sprawdźmy!

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Ja bym tak nie demonizował tytułu panie kolego, gra cierpi na brak szlifów, ale całkiem miło mi się grało. Chociaż tytuł rzeczywiście... - Astarell

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 18.07.2017
Puyo Puyo Tetris - recenzja gry
1819V

Puyo Puyo Tetris - recenzja gry

Od pewnego czasu cenię produkcje, w które mogę zagrać dosłownie z każdym. Niezależnie od wieku, zainteresowania, czy umiejętności opanowania kontrolera. Jednym z takich tytułów jest  Puyo Puyo Tetris, który z miejsca stał się hitem pierwszych dni wakacji. W ten tytuł zagra dosłownie każdy, a przy pojedynkach nie brakuje śmiechów, nerwów i satysfakcji.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

"Ktoś tu jest" dzbanem. "¯\_(ツ)_/¯" - Alojzy Bączek

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 31.05.2017
Regalia: Of Men And Monarchs - recenzja gry
1651V

Regalia: Of Men And Monarchs - recenzja gry

Gdy pierwszy raz usłyszałem o „polskim jRPG-u”, nie do końca wierzyłem w ten projekt. Gra jednak przebiła się przez Kickstarter, była prezentowana ciekawymi zwiastunami, później miałem okazję zagrać w propozycję na małym pokazie, by w końcu dorwać się do pełnej wersji produkcji. I po spędzeniu z tym tytułem blisko 18 godzin, wiem jedno – Polacy nadają się dosłownie do wszystkiego.

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

w dupe se wsadzą bez polskiej wersji gre robioną przez polaków.1!!!!! - Fred

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 02.05.2017
Dragon Quest Heroes II - recenzja gry
2495V

Dragon Quest Heroes II - recenzja gry

Dragon Quest powrócił na Zachód w wielkim stylu. Po wielu suchych latach, gracze nie znający japońskiego mogli w ostatnim czasie położyć ręce na wyśmienitych remake'ach "piątki" i "ósemki" z 3DS-a, a posiadacze PS4 cieszyli się zaskakująco udanymi spin-offami - Builders oraz Heroes. Czy za sprawą sequela tej ostatniej pozycji seria podtrzymała dobrą formę?

czytaj dalej »
18

Ostatni komentarz:

W takie gry też trzeba grać... Żeby zbalansować w Sobie zuuuuoooo :D :D :D Zresztą, cukierki są cool :D - Dasior75

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 14.02.2017
Digimon World: Next Order - recenzja gry
27546V

Digimon World: Next Order - recenzja gry

Digimony są jedną z najciekawszych alternatyw dla szalenie popularnych Pokemonów. Anime z cyfrowymi stworkami podbiło serca milionów dzieciaków na całym świecie, jednakże gry z ich udziałem nigdy nie osiągnęły takiego sukcesu jak konkurencja. Czy Digimon World: Next Order to zmieni?

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Dam, ale za jakiś czas. Aktualnie kupiłem The Last Guardian i Ni No Kuni - Igor Chrzanowski

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 15.12.2016
Sword Art Online: Hollow Realization - recenzja gry
3709V

Sword Art Online: Hollow Realization - recenzja gry

Sword Art Online jest świetnym przykładem tego, że nawet zwykły blog z „jakimiś tam” opowiadankami, może skrywać w sobie potencjał na gigantyczną markę, którą pokocha miliony ludzi na całym świecie! Z serii SAO mamy już novelki, anime, mangę, nadchodzący film oraz oczywiście gry. I najnowszej z nich przyjrzymy się w tej recenzji.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Wolałbym gre na podstawie Log Horizon - M@zur

Tomasz Ambroziak Tomasz Ambroziak 09.11.2016
World of Final Fantasy - recenzja gry
1553V

World of Final Fantasy - recenzja gry

Square Enix na miesiąc przed wytoczeniem najcięższych dział, czyli Final Fantasy XV, wydaje World of Final Fantasy, grę, która ma pozyskać dla serii nowych fanów (w założeniach: tych młodszych) i uzmysłowić im jej atrakcyjność. Zadanie niełatwe zważywszy, że wizerunek cyklu w ostatnich latach (dekadzie?) został z różnych względów dość poważnie nadwątlony.

czytaj dalej »
18

Ostatni komentarz:

ps2. totalna porażką jest brak kilku sejwów, przez co jak sam zacząłem grać po bratanicy to skasowałem jej sejw...wtf? - gzarus

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 13.10.2016
Dragon Quest Builders - recenzja gry
2534V

Dragon Quest Builders - recenzja gry

"Powrót do normalności" - tak właśnie zdefiniowałbym obecną sytuację fanów serii Dragon Quest na Zachodzie. Po kilku suchych latach, popularny cykl zaliczył udany debiut na PS4 i Steamie za sprawą spin-offa o podtytule Heroes. 

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

Mojemu młodemu się spodobało ale właśnie barak wersji pl powoduje że raczej sobie darujemy. - szary4444

Roger Żochowski Roger Żochowski 13.09.2016
Zero Time Dilemma - recenzja gry
2344V

Zero Time Dilemma - recenzja gry

Zero Time to seria, której zawiłości fabularne potrafią przyprawić o zawroty głowy. Dilemma świetnie wpisuje się w tę chlubną tradycję zabierając nas na przejażdżkę emocjonalnym rollercoasterem w towarzystwie pokręconych jak świński ogon postaci.  

czytaj dalej »
25

Ostatni komentarz:

Czy znajomość Virtue's Last Reward jest tak mocno wymagana jak to sugerują zagraniczni recenzenci ? 999 ograłem na iOS, wersja co prawda... - Wielbladek

Nikodem Sobas Nikodem Sobas 05.07.2016
LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - recenzja gry
2346V

LEGO Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy - recenzja gry

Formuły gier z serii LEGO nie trzeba nikomu przybliżać. Karmieni nimi jesteśmy w ilościach kilku sztuk na rok i nawet jeżeli ktoś nie grał, na pewno w jakiś sposób miał z tymi grami styczność. Developer TT Games nie odkrywa Ameryki na nowo i wyjadacze LEGO odnajdą się tutaj jak w domu.

czytaj dalej »
29

Ostatni komentarz:

Jasne, ze kupilem - jak tylko ukazalo sie w wydaniu Selects, ukonczylem ja w 100% i z miejsca trafila do moich ulubionych Lego-gier. - saptis

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme