SKLEP


Recenzje gier

  
Znaleziono 52 materiały dla filtra
Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 10.05.2018
Regalia: Of Men And Monarchs - recenzja gry. Królewski jRPG na wesoło
1153V

Regalia: Of Men And Monarchs - recenzja gry. Królewski jRPG na wesoło

Polscy producenci gier wideo są niezwykle pomysłowi i przy stosunkowo skromnych budżetach potrafią stworzyć wyjątkowe dzieła, które mają kapitalny pomysł na swoją tożsamość. Należy jednak pamiętać, że pomysł to nie wszystko i liczy się także wykonanie. Czy zatem Regalia: Of Men and Monarchs zalicza się do tych udanych polskich gier?

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

double - Dantee

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 09.05.2018
Football Manager Touch 2018 – recenzja gry. Gdy Bayern sięga po potrójną koronę
979V

Football Manager Touch 2018 – recenzja gry. Gdy Bayern sięga po potrójną koronę

Seria Football Manager w ostatnich latach dość zgrabnie omijała konsolowe podwórko, więc wszyscy młodzi trenerzy mogli ćwiczyć swoje trenerskie sztuczki wyłącznie na komputerach osobistych. Światełkiem w tunelu okazała się najnowsza odsłona przygotowana z myślą o Nintendo Switchu, jednak produkcja w bardzo dobitny sposób pokazuje, dlaczego FM w ostatnich latach omijał duże sprzęty Sony oraz Microsoftu.

czytaj dalej »
18

Ostatni komentarz:

Liga polska manager, to było dopiero sztosidlo! nie jakieś tam fmy :d - Danny10

Kryspin Kras Kryspin Kras 01.05.2018
Donkey Kong Country: Tropical Freeze - recenzja gry. Przepyszny kotlet z odrobiną futra
967V

Donkey Kong Country: Tropical Freeze - recenzja gry. Przepyszny kotlet z odrobiną futra

Odgrzewania kotletów na Switchu ciąg dalszy. Tym razem kucharze z Kioto zaserwowali nam iście małpie danie, pełne futra i bananów w postaci portu znakomitej platformówki Donkey Kong Country: Tropical Freeze, wydanej pierwotnie na Wii U. Czy warto, po tylu latach od oryginalnej premiery, sięgnąć po tę pozycję?

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Ten numer dotyczył tylko US, poza tym gra jest już normalnie dostępna tak jak była. Zniknęła na pare godzin więc można się rozejść ;-) - lechu

Kryspin Kras Kryspin Kras 20.03.2018
Scribblenauts Showdown - recenzja gry. Żałosna próba przywrócenia marki
1079V

Scribblenauts Showdown - recenzja gry. Żałosna próba przywrócenia marki

Scribblenauts to idealny przykład serii gier, której formuła się wyczerpała. Warner Bros. jednak po kilku wydanych odsłonach i kilkuletniej przerwie wydawniczej przypomniało sobie o bazgronautach i wypuścili nową odsłonę, która jest… party game.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Akurat to, że wiele osób o tym nie słyszało, nie oznacza, że scribblenauts nie jest marką :) I chodziło mi o twoje zaznaczenie słowa marka... - adam0080

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 17.03.2018
Tesla vs Lovecraft - recenzja gry. Geniusz kontra hordy Cthulhu
1297V

Tesla vs Lovecraft - recenzja gry. Geniusz kontra hordy Cthulhu

Wielcy naukowcy i pisarze bywają niekiedy inspiracją dla twórców dzieł popkultury, którzy to w swój własny, unikatowy sposób pragną opowiedzieć swoim odbiorcom o ich ulubionych geniuszach. Czy ekipie 10tons udała się ta sztuka?

czytaj dalej »
11

Ostatni komentarz:

A czemu miałby coś jakiś potomek niby dostać? Roszczenia w związku z naruszeniem prawa do ochrony wizerunku przysługuje tylko osobie, w... - Lipton

Kryspin Kras Kryspin Kras 07.03.2018
I, Zombie - recenzja gry. Godzinka z trupem
627V

I, Zombie - recenzja gry. Godzinka z trupem

Polacy szturmem podbijają Switchowy eShop wypluwając na prawo i lewo porty swoich wcześniej wydanych gier. Awesome Games Studio postanowiło nie być gorsze i zaprezentowało nam swoją malutką grę I, Zombie. Jak wypadło wcielenie się w zombiaka? O dziwo, całkiem znośnie.

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

A tam od razu zaraz wys.rywy i dostępne i/na Switcha. Recenzuję to co mi dają do recenzowania, a fakt, że większość z tego co dostanę jest... - Rayos

Kryspin Kras Kryspin Kras 26.02.2018
Layers of Fear: Legacy - recenzja gry. Mobilna doza szaleństwa
1192V

Layers of Fear: Legacy - recenzja gry. Mobilna doza szaleństwa

Bloober Team po serii niezbyt udanych gier wypuścił na początku 2016 roku niezwykle udane Layers of Fear -  pozycję, która zdefiniowała kierunek w jakim po dziś dzień podąża krakowskie studio. Dwa lata później, LoF jest jednym z pierwszych, udanych horrorów na Switchu.
 

czytaj dalej »
30

Ostatni komentarz:

Dokładnie, Switch jest bardzo drogi, ale chyba na święta będę takiego miał ;) A w porównaniu do Xboxa to jest wręcz niesamowicie okropnie... - adam0080

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 18.02.2018
Fe - recenzja gry. Piękny świat pełen śpiewów
1240V

Fe - recenzja gry. Piękny świat pełen śpiewów

Electronic Arts ma wielkie plany związane z mniejszymi produkcjami. Firma zamierza stale pomagać zewnętrznym zespołom w doprowadzeniu na rynek nietypowych gier, które mają zaintrygować graczy niezwykłym rozwiązaniami. Pierwszym tytułem z programu EA Originals jest Fe, które jest w zasadzie najlepszym przykładem koncepcji Elektroników. To niecodziennie doświadczenia.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Będzie zainteresowanie cyfrową wersją to pojawi się pudełkowa. - Liquid Snake

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 14.02.2018
Bayonetta 1+2 – recenzja gier. Deser przed daniem głównym
2485V

Bayonetta 1+2 – recenzja gier. Deser przed daniem głównym

Kicz, tandeta i Bayonetta. Wiedźma w końcu zawitała na najnowszą platformę Nintendo i oferuje swoje dwie pierwsze historie. Dla wielu będzie to must-have, dla niektórych powód do kupienia nowej konsoli, a kolejni nawet nie spojrzą na wypakowane zawartością pudełko. Niezależnie od zamiłowania dla tej serii musicie wiedzieć jedno – ta długonoga pięknotka ponownie nie zawodzi.

czytaj dalej »
71

Ostatni komentarz:

Po pierwsze z smartfona oglądam a po drugie świat jest umowy. Pozdrawiam - 4thef.

Tomasz Ambroziak Tomasz Ambroziak 05.02.2018
Lost Sphear - recenzja gry. Wyrób klasykopodobny
1120V

Lost Sphear - recenzja gry. Wyrób klasykopodobny

Założyciele Tokyo RPG Factory nie mogli przypuszczać, że nazwa ich studia stanie się motywem zjadliwych żartów. I am Setsuna, pierwsza gra tego developera, choć nie została może przez krytykę i graczy bezlitośnie wybatożona, to tłumów też nie porwała. Najczęściej podnoszonym w stosunku do niej zarzutem był brak tego “czegoś”, nie posiadała powabów, które pozwalałby jej wznieść się powyżej pewnego poziomu. Była, jak mówiono, niczym produkt sklecony w fabryce. Odpowiedź na pytanie, czy Setsuna to pierwsze koty za płoty, czy miarodajna próba dająca rozeznanie co do formy tokijskiego studia, miały przynieść kolejne tytuły. I właśnie kilka dni temu pojawił się nowy - Lost Sphear.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Czyli mówiąc krótko: robili tę grę młodzi ludzie, którzy nie wiedzą, o ćo chodzi jakby? - .tomi

Kryspin Kras Kryspin Kras 30.01.2018
Wulverblade - recenzja gry. Golden Axe XXI wieku
1388V

Wulverblade - recenzja gry. Golden Axe XXI wieku

Uwielbiacie Golden Axe? Traciliście ciężko zarobione monety w salonach z automatami na Caddilakach i Dinozaurach? A może po prostu zarywaliście nocki grając w Double Dragon na wysłużonych NESach? Jeśli tak, to Wulverblade będzie grą idealną dla Was. 

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Chętnie bym sprawdził ale z tego co widzę gra nie wyszła na xone:(Pograne.:D - czesio83

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 19.01.2018
Sky Force Reloaded - recenzja gry. Retro przyjemność wysokiej klasy
1863V

Sky Force Reloaded - recenzja gry. Retro przyjemność wysokiej klasy

W dzisiejszych czasach, kiedy na topie bywają głównie gry klasy AAA, a od czasu do czasu na światło dzienne przebije się jakaś nowatorska produkcja niezależna, dobrze jest móc zasiąść do klasycznej zabawy, której format nie zmienia się od kilkudziesięciu lat. Grą, która oferuje taką przyjemność jest Sky Force: Reloaded – czy powinniście po nią sięgnąć?

czytaj dalej »
33

Ostatni komentarz:

Świetny szpil na smartfony. - rocktaron

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme