SKLEP


Recenzje gier

  
Znaleziono 131 materiałów dla filtra
Kryspin Kras Kryspin Kras 12.03.2019
Warplanes: WW2 Dogfight - recenzja gry. Jak nie usuwać mikrotransakcji
478V

Warplanes: WW2 Dogfight - recenzja gry. Jak nie usuwać mikrotransakcji

Zaczynam mieć dość tego wydawania absolutnie wszystkiego na Switchu. Cały eShop jest już zalany niskobudżetowymi crapami, którymi nie warto się zainteresować. Po co więc dodawać tam kolejny port średniej gry F2P z komórek? 

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

No to jest problem obecnych czasów crapowe Tsunami bo oprócz ciekawych i wartościowych gier mamy setki badziewia bo każdy może teraz zrobić... - Athius

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 05.03.2019
Hard West - recenzja gry. Tam, gdzie Diabeł mówi dzień dobry
1469V

Hard West - recenzja gry. Tam, gdzie Diabeł mówi dzień dobry

Hard West jest kolejnym indykiem, który wylądował na Switchu. Czy cztery lata po premierze, debiutancka gra ekipy CreativeForge może się nadal podobać?

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

grałem w banner saga, nie podeszło mi. Ale polecam Breveland trilogy - są napisy - Aragami

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 25.02.2019
Trials Rising - recenzja gry. Jakie są Trialsy, każdy widzi...
1474V

Trials Rising - recenzja gry. Jakie są Trialsy, każdy widzi...

Trials Rising to trzecia odsłona serii, której korzenie sięgają... smartfonów z 2000 roku. Na szersze wody Trialsy wypłynęły jednak wraz z wydaniem Trials HD w 2009 roku. W tej generacji konsol mieliśmy już dwie odsłony, o których większość zdaje się, zdążyła zapomnieć. O Trials Rising jednak będą pamiętać.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Beta miała takie czkawki na gtx1060 6gb że grać się nie dało. Grafika słaba i jakoś mnie ta część nie przekonuje - Mkkk

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 18.02.2019
Wargroove - recenzja gry. Advance Wars nie musi wracać z emerytury
1148V

Wargroove - recenzja gry. Advance Wars nie musi wracać z emerytury

Wargroove chciało od samego początku być godnym duchowym spadkobiercą serii Advance Wars. Ekipie Chucklefish udało się osiągnąć nie tylko to. Ich gra unosi brzemię serii Nintendo, ale też spokojnie radzi sobie jako osobny projekt.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Tak jak uwielbiam serię Advance Wars czy Endwar na PSP, tak stylistyka tej gry kompletnie do mnie nie trafia. Na pewno jednak kiedyś... - Sendo1910

Daniel Stroński Daniel Stroński 14.02.2019
Evoland Legendary Edition - recenzja gry. Podróż przez gatunki growe
1119V

Evoland Legendary Edition - recenzja gry. Podróż przez gatunki growe

Za co kochamy indyki? Za nietypowe połączenia gatunkowe, oczywiście! A gdyby tak wrzucić do jRPG-a grę rytmiczną? I bijatykę 3D? I shmupa? I karciankę? I przygodówkę? I skradnkę? I...

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

milego grania :) - mravg

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 13.02.2019
YIIK: A Postmodern RPG - recenzja gry. Hipsterski RPG
856V

YIIK: A Postmodern RPG - recenzja gry. Hipsterski RPG

Przypadek YIIK: A Postmodern RPG jest wyjątkowo prosty. Ot banda hipsterów postanowiła stworzyć grę ze swojego ulubionego gatunku, która w sentymentalny sposób odwoła się do złotego okresu branży lat 90. Dodano do tego garść surrealizmu, absurdu, głupkowatego i nierównego poczucia humoru, a także tonę minigier. Efekt końcowy tej mieszanki? Cóż, mogło być zdecydowanie lepiej.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Za bardzo piździ dzisiaj :) - Tytus B

aysnel aysnel 11.02.2019
Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds - recenzja gry. Sentymentalny powrót do ery PS2
794V

Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds - recenzja gry. Sentymentalny powrót do ery PS2

Pamiętam jeszcze złote czasy, gdy byliśmy zalewani masą, interesujących, a przy tym oryginalnych tytułów jRPG, kiedy nowatorskie pomysły były normą, a nie tylko wydarzeniem roku. Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds zabiera nas właśnie do tamtych chwil fundując nam zalew sentymentalnych wspomnień, udowadniając przy tym, że niezależne produkcje to nie tylko pikseloza, ale całkiem wciągający powrót do przeszłości.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Na razie tylko PC i Switch. PS4 i XOne kiedyś tam. - Musiol

Adam Grochocki Adam Grochocki 05.02.2019
Smoki: Świt Nowych Jeźdźców - recenzja gry. Chyba komuś odbije się to czkawką
1147V

Smoki: Świt Nowych Jeźdźców - recenzja gry. Chyba komuś odbije się to czkawką

Za kilka dni premiera polska filmu Jak Wytresować Smoka 3. Zakończenie trylogii Czkawki i Szczerbatka zapowiada się znakomicie, ale dziś sprawdzimy grę towarzyszącą kinowej produkcji, która skierowana jest do młodszych graczy. Czy warto wydać 169 złotych?

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Ło Matko! Co tu się dzieje?! Myślę sobie: "Filmik podobał, to poczytam recke do kawy". Dwa łyki i po recce. Żebym wiedział to bym kielonki... - Viqing

aysnel aysnel 04.02.2019
My Memory of Us – recenzja gry. Przyjaźń w trakcie wojennej zawieruchy
868V

My Memory of Us – recenzja gry. Przyjaźń w trakcie wojennej zawieruchy

My Memory of Us, „czarno-biała” przygodówka polskiej produkcji z elementami logicznymi i skradankowymi, wreszcie zadebiutowała na najnowszej konsoli Nintendo. Czy posiadacze Switcha przyjmą ją równie ciepło jak w przypadku pozostałych platform?

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Świetna gra a cena za nowa 69zl. Używane na allegro za ok 50zl polecam - Jussed

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 30.01.2019
Onimusha: Warlords - recenzja gry. Klasyka w najlepszym wydaniu
1432V

Onimusha: Warlords - recenzja gry. Klasyka w najlepszym wydaniu

Onimusha była w swoich założeniach średniowieczną wersją Resident Evil, lecz z czasem urosła do miana czegoś więcej - serii z własną tożsamością oraz duszą. Czy po 18 latach od oryginalnej premiery Onimusha: Warlords wciąż bawi tak samo? 

czytaj dalej »
36

Ostatni komentarz:

W tą część niestety nie grałem, choć mam nadzieję że kiedyś będę miał okazje. Fajnie by było gdyby zremasterowali całą serie Onimusha ;p - Raizan

Kryspin Kras Kryspin Kras 25.01.2019
Travis Strikes Again: No More Heroes - recenzja gry. Zagrajmy w grę. Wewnątrz gry
958V

Travis Strikes Again: No More Heroes - recenzja gry. Zagrajmy w grę. Wewnątrz gry

Travis Strikes Again: No More Heroes to ani długo oczekiwana przez fanów “trójka” serii, ani też do końca zwykły spin-off. Czymże więc jest? Czy Suda51 już sam się pogubił w swoim szaleństwie i do resztek postradał zmysły? Dlaczego w ogóle czytacie ten wstęp? Wejdźcie do środka.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

O! Zdun tu był! Pozdro - Viqing

Roger Żochowski Roger Żochowski 24.01.2019
New Super Mario Bros. U Deluxe - recenzja gry. Odsmażane grzybki wciąż smakują wybornie
993V

New Super Mario Bros. U Deluxe - recenzja gry. Odsmażane grzybki wciąż smakują wybornie

Mario jest jak wino - im starszy tym lepszy. Mimo upływu lat formuła, w której wąsaty hydraulik biegnie w prawo, skacze, połyka grzyby, stawia maszty (sic) i ratuje księżniczki nic nie traci na jakości. A to prawdziwy fenomen.

czytaj dalej »
34

Ostatni komentarz:

No ale Nathanów dostajesz trzech. - Venra

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme