Recenzje gier

  
Znaleziono 224 materiały dla filtra
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 16.09.2020
Super Mario 3D All-Stars – recenzja gry. Gdzie Marianów trzech, tam Księżniczki Peach nie ma
1593V

Super Mario 3D All-Stars – recenzja gry. Gdzie Marianów trzech, tam Księżniczki Peach nie ma

Bardzo długo czekaliśmy na potwierdzenie licznych plotek dotyczących wielkiego powrotu gier z serii Super Mario na Nintendo Switcha, ale gdy Nintendo w końcu odsłoniło karty na liście pojawiła się między innymi kolekcja trzech produkcji. Jest to prawdopodobnie jeden z najbardziej zaskakujących ruchów japońskiej korporacji od dawna, ale czy jednak warto zainteresować się zestawem Super Mario 3D All-Stars? Zapraszam na moją recenzję.

56

Ostatni komentarz:

Ale co to ma do rzeczy? Mówimy o Nintendo i ich grach a nie o Sony. - lechu

Arkadiusz Pawłowski Arkadiusz Pawłowski 14.09.2020
NBA 2K21 - recenzja gry. Ból palców i duszy...
2421V

NBA 2K21 - recenzja gry. Ból palców i duszy...

Kolejny rok, kolejna eNBiejkA. Wiele osób już nie kupuje tego marketingowego szału, trochę się wyłączają, nie czekają na następną edycję gry jak na zbawienie, brakuje im rewolucyjnych zmian, na pierwszy rzut oka widzą tylko kosmetyczne poprawki, aktualizację składów i tyle. Ja należę do tej drugiej grupy, o czym przeczytacie w recenzji. 
 

43

Ostatni komentarz:

"tam naprawdę nie ma radości z gry" sklep MS: do gry polecamy 100K VC za 89,99Euro powtórka z 19ki - firebirderek

Roger Żochowski Roger Żochowski 08.09.2020
Street Power Soccer - recenzja gry. Wypijmy za błędy z Aguśką i Michałem
1243V

Street Power Soccer - recenzja gry. Wypijmy za błędy z Aguśką i Michałem

Czasami chciałoby się trochę odpocząć i posmakować czegoś innego w gatunku wirtualnego futbolu, niż męczenie sezonowych tasiemców w postaci FIFY i Pro Evo. Captain Tsubasa: Rise of New Champions był takim świeżym oddechem. O Street Power Soccer nie można powiedzieć tego samego, o czym przekonacie się czytając poniższą recenzję. 

22

Ostatni komentarz:

Oj tak, też byli trudni Mi dziewczyny dały w kość tym swoim "super strzałem" W postaci misia. Nigdy nie umiałem go obronić. Za to... - ja0lek

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 06.09.2020
Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition - recenzja gry. Czara się przelała
1362V

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition - recenzja gry. Czara się przelała

Final Fantasy Crystal Chronicles powraca po latach w postaci Remastered Edition. Klasyk z Nintendo Gamecube po raz pierwszy dostępny jest na innych sprzętach i co za tym idzie - łatwiej niż kiedyś zagrać z kimś wspólnie. Przed Wami recenzja odnowionego klasyka.

23

Ostatni komentarz:

Moim zdaniem poza kotynuacją FF7 kwadratowi jeszcze długo szestnastki nie zapowiedzą a przynajmniej nie w takim wydaniu jak mi się marzy. - klonik

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 05.09.2020
Windbound – recenzja gry. Płyń z wiatrem, by przeżyć
929V

Windbound – recenzja gry. Płyń z wiatrem, by przeżyć

Walka z oceanem bywa problematyczna nawet, gdy płynie się solidnym okrętem, a co dopiero na kruchych z wyglądu katamaranach. Gdy w morze wybiera się całe plemię o katastrofę i rozdzielenie z rodziną nietrudno, czego właśnie doświadczyła Kara z gry Windbound. W tej recenzji zobaczymy jak u progu swojego dorosłego życia młoda kobieta poradzi sobie z jego przeciwnościami na obcym sobie i pełnym tajemnic terytorium.

11

Ostatni komentarz:

Po czterech godzinach gry w SPIRITFARER stwierdzam, że jest duża szansa na GOTY. Gra po prostu jest NIESAMOWITA - inMate1818

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 30.08.2020
Kapitan Tsubasa – recenzja gry. Sprawdzamy Captain Tsubasa: Rise of New Champions
3133V

Kapitan Tsubasa – recenzja gry. Sprawdzamy Captain Tsubasa: Rise of New Champions

FIFA i PES wiodą prym na rynku piłkarskim, a Captain Tsubasa: Rise of New Champions nie będzie konkurencją dla produkcji Electronic Arts oraz Konami. Bandai Namco stawia na zręcznościową zabawę, oferując mnóstwo radości dla oddanych fanów kultowego IP. W jakim stylu wypada Kapitan Tsubasa? Sprawdźcie recenzję jednej z najciekawszych piłkarskich propozycji ostatnich lat.

50

Ostatni komentarz:

Ace combat 7 jeszcze jest znośny można kupić za 90 zł i gra jest tego warta. Ja kupiłem za 160 przeszedłem i sprzedałem. Teraz się jeszcze... - Ojciec-Gracz

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 11.08.2020
Railway Empire: Complete Collection – recenzja gry. Stukot kół ma przynosić zysk
1196V

Railway Empire: Complete Collection – recenzja gry. Stukot kół ma przynosić zysk

Railway Empire to przedstawiciel niemalże wymarłego już gatunku tycoonów, zabierający nas, w dniu swojej premiery na wycieczkę po XIX-wiecznej historii amerykańskiego kolejnictwa. Budując szynowe imperium, musimy się jednak wykazać nie tylko zmysłem planistycznym, ale co ważniejsze – ekonomicznym. W tej recenzji przyjrzymy się rozbudowanej o wszystkie dostępne DLC edycji Railway Empire - Complete Collection.

9

Ostatni komentarz:

Oprawa graficzna wciąż miła dla oka Przecież to wygląda jak gra z 2002 roku w HD - wczesna era 3D w wysokiej rozdziałce. Ogólnie to... - VroO

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 09.08.2020
Othercide - recenzja gry. Nijakie córy stawiają czoła najeźdźcom
982V

Othercide - recenzja gry. Nijakie córy stawiają czoła najeźdźcom

Othercide to jedna z najbardziej wyczekiwanych gier lipca. Roguelike od Lightbulb Crew może pochwalić się wyjątkowym klimatem, a także dopracowanym systemem walki. Produkcja ma jednak wiele minusów, przez które wiele traci. Jakich? Tego dowiecie się czytając poniższą recenzję.

6

Ostatni komentarz:

Dzieki, dodam! :) - Mat1K

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 08.08.2020
Paper Mario: The Origami King – recenzja gry. Papierowy zawrót głowy
1473V

Paper Mario: The Origami King – recenzja gry. Papierowy zawrót głowy

W 2020 roku świętujemy okrągłe 35-lecie od powstania Super Mario Bros., ale zanim Nintendo zaprosi na największe przygody, nadszedł czas na kolejną historię papierowego Mariana. Znany bohater musi zmierzyć się z nowym zagrożeniem, a jego opowieść była dla mnie sporym zaskoczeniem.

26

Ostatni komentarz:

Mówisz to do kogoś kto ma mentalnosc 7 letniego dziecka ktore ból dolnej części pleców bo ktoś może grać w grę która nie wyszła ba... - Sikcrabbit156

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 26.07.2020
Borderlands Legendary Collection (Switch) – recenzja gry. Pandora w każdej kieszeni
1200V

Borderlands Legendary Collection (Switch) – recenzja gry. Pandora w każdej kieszeni

Borderlands to marka sama w sobie, która dla jednych wyznaczyła standardy, innym otworzyła oczy, a kolejni próbują rozwijać koncepcję zaprezentowaną kilka lat temu przez Gearbox Software. Na Nintendo Switcha pasuje dosłownie każda historia, więc w szerokiej bibliotece konsoli Big N znalazło się miejsce także na to IP. Jak wypada Borderlands Legendary Collection na sprzęcie Nintendo? Zapoznajcie się z naszą recenzją.

20

Ostatni komentarz:

Brałem cyfrę ale z tego co kojarzę to wersja fizyczna ma chyba nawet nie pełną jedynkę na karcie (trzeba dociagać dane) a pozostałe dwie... - lechu

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 23.07.2020
Carrion - recenzja gry. Epicka, a zarazem monotonna ucieczka z więzienia
1452V

Carrion - recenzja gry. Epicka, a zarazem monotonna ucieczka z więzienia

Carrion to debiutancka produkcja rodzimego zespołu Phobia Game Studio. Jak deweloperzy poradzili sobie ze stworzeniem odwróconego horroru? Dosyć dobrze, ale nie można tutaj mówić o mesjaszu w kategorii gier indie. Więcej dowiedzie się, czytając poniższą recenzję.

14

Ostatni komentarz:

Koło cośka to to wogóle nie stało, w coś to adaptował obcy człowieka tutaj go zjadasz i się rozwijasz. - Maciej2801

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 19.07.2020
Brigandine: Legend of Runersia – recenzja. Wojna wszystkich ze wszystkimi
988V

Brigandine: Legend of Runersia – recenzja. Wojna wszystkich ze wszystkimi

Powroty zapomnianych przez lata cykli gier stają się ostatnio niemal normą, chociaż często jest to raczej ponura nekromancja niż prawdziwe zmartwychwstanie. Czasem jednak pewna koncepcja dostaje nowe życie, nie tracąc przy przy tym swoich korzeni. Tak właśnie jest z grą Brigandine: The Legend of Runersia łączącej w sobie elementy strategii, taktyki oraz RPG, na recenzję której zapraszam.

8

Ostatni komentarz:

Zamówione na LRG. - mastafafik

Przejdź do strony

Strona