SKLEP


Recenzje gier

  
Znaleziono 341 materiałów dla filtra
Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 14.06.2018
Unravel Two - recenzja gry. Udany powrót Yarny'ego
1307V

Unravel Two - recenzja gry. Udany powrót Yarny'ego

Unravel, wydane na początku 2016 roku, spotkało się z ciepłym przyjęciem ze strony recenzentów i graczy, zajmując nawet drugie miejsce w kategorii platformówek w głosowaniu redakcji PSX Extreme. Zdaniem wielu - niezasłużenie. A jak prezentuje się sequel?

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Gałganki są ze skrawków materiału! (gałganków), a to jest WŁÓCZKA! -,- - PAN_LISU

Roger Żochowski Roger Żochowski 13.06.2018
Onrush - recenzja gry. Twórcy Driveclube'a znów zaskoczyli świeżym pomysłem
979V

Onrush - recenzja gry. Twórcy Driveclube'a znów zaskoczyli świeżym pomysłem

Pierwsze godziny spędzone z Onrush mnie nie porwały. Zastanawiałem się nawet czy ten tytuł można w ogóle nazwać wyścigami. Gdy przestałem o tym myśleć i dałem się wciągnąć w wir zabawy okazało się, że produkcja twórców Driveclube'a to coś zupełnie świeżego na rynku.

czytaj dalej »
24

Ostatni komentarz:

Fakt! - Mgła

Kryspin Kras Kryspin Kras 08.06.2018
Yoku's Island Express - recenzja gry. Żuczym pinballem po pięknej wyspie.
473V

Yoku's Island Express - recenzja gry. Żuczym pinballem po pięknej wyspie.

W swojej karierze gracza widywałem już różne dziwne połączenia gatunków gier. FPSy z RPG, Souls-like, gry akcji z lootem a’la Diablo i inne cudactwa w stylu rouge-like z elementami gry rytmicznej, ale połączenia Metroidvanii z pinballem jeszcze nie widziałem. Jak wyszedł ten dziwaczny miks? Zapraszam do recenzji Yoku’s Island Express.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Ta gra jest GENIALNA , zauroczyłem się nią jak ORIm 10/10 - look76

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 06.06.2018
Vampyr - recenzja gry. Ten wampir czosnku się nie boi
2410V

Vampyr - recenzja gry. Ten wampir czosnku się nie boi

Od premiery debiutanckiego projektu studia Dontnod Entertainment pt. Remember Me minęło pięć lat. Niewiele brakowało, a słaba sprzedaż tego tytułu mogła poskutkować zamknięciem francuskiego studia. Niespodziewany sukces Life Is Strange w 2016 roku postawił Francuzów z powrotem na nogi, którzy wypuścili właśnie swoją trzecią grę. Czy Vampyr zadowoli fanów RPG-ów akcji w takim stopniu, jak historia Max i Chloe miłośników przygodówek?

czytaj dalej »
101

Ostatni komentarz:

Czy wiecie czy po przejściu gry można dalej grać i sobie zwiedzać i ulepszać postać, czy gra się kończy po ostatnim bossie i wywala do menu... - kptmack

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 31.05.2018
Agony - recenzja gry. Piekielnie irytująca pozycja
3091V

Agony - recenzja gry. Piekielnie irytująca pozycja

W głosowaniu na najbardziej oczekiwane gry 2018 roku przez redakcję PSX Extreme, polskie Agony zajęło wysokie dwudzieste siódme miejsce, pokonując m.in. Ni no Kuni II, Ace Combat 7: Skies Unknown czy sequel Ori. Panie i panowie z redakcji, kto tak zagłosował? Przyznawać się!

czytaj dalej »
56

Ostatni komentarz:

Ktoś z pracowników studia? - hmmm

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 26.05.2018
Dark Souls Remastered – recenzja gry. Powrót na stare śmie(r)ci
2213V

Dark Souls Remastered – recenzja gry. Powrót na stare śmie(r)ci

Świat próbuje przewidzieć kolejny ruch From Software, a rodzimy QLOC bierze na warsztat wielki tytuł z 2011 roku. Zastanawiacie się, jak wypada japoński kotlet z polskimi ziemniaczkami? Zapraszam na moje wrażenia z powrotu do umierania.

czytaj dalej »
42

Ostatni komentarz:

A ja polecę pod prąd i napiszę że jest to skok na kasę i dziwie się szczerze, że ten tytuł ma nabywców. Na PC powstały poprawki (poza... - Voltaxman

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 22.05.2018
State of Decay 2 – recenzja gry. Więcej zombie, więcej śmierci, więcej problemów
2621V

State of Decay 2 – recenzja gry. Więcej zombie, więcej śmierci, więcej problemów

Apokalipsa zombie może mieć wiele odcieni. Czasami cierpimy, innym razem walczymy, a w propozycji Undead Labs stajemy się liderami. Przejmujemy kontrolę nad zmiażdżonym społeczeństwem i po kilku chwilach gra zadaje konkretne pytanie – a co Ty zrobiłbyś w momencie wybuchu krwiożerczego wirusa?

czytaj dalej »
168

Ostatni komentarz:

:P szczerze szkoda gadać, myslę że kolega rocktaron ci to wyjasnił ale może nie doczytałeś ! Bywaj zdrów Pozdrawiam ! - Eradikator2016

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 16.05.2018
Destiny 2 - Warmind - recenzja dodatku. Światełko w tunelu
992V

Destiny 2 - Warmind - recenzja dodatku. Światełko w tunelu

Naprawienie bałaganu, jakim jest Destiny 2, to naprawdę niełatwa sprawa. Najnowszy, drugi dodatek do gry o nazwie Warmind (czy - jak kto woli - StrategOS) robi wiele, by go nieco ogarnąć, ale czy to wystarczy, żeby naprawić reputację gry Bungie?

czytaj dalej »
48

Ostatni komentarz:

No i Warmind okazał się dokładnie tym czego się spodziewałem. Dodatkiem, który przyciąga garstkę zagorzałych i nieco zaślepionych fanów.... - Buroberu

Bartosz Dawidowski Bartosz Dawidowski 13.05.2018
Frostpunk - recenzja gry. Chłodne kalkulacje
2025V

Frostpunk - recenzja gry. Chłodne kalkulacje

Ludzie to mają różne zboczenia. Jedni lubią wąchać znoszone skarpetki, inni pasjonują się zapoconymi pępkami. Są jeszcze tacy, których ogarniają spazmy podniecenia na widok termometrów. Po przejściu Frostpunk mam wrażenie, że pracownicy warszawskiego 11 bit studios zaliczają się do tej ostatniej grupy.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Przeszedłem i okazałem się nie człowiekiem i okazałem się bestią.... - Eradikator2016

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 10.05.2018
Regalia: Of Men And Monarchs - recenzja gry. Królewski jRPG na wesoło
1217V

Regalia: Of Men And Monarchs - recenzja gry. Królewski jRPG na wesoło

Polscy producenci gier wideo są niezwykle pomysłowi i przy stosunkowo skromnych budżetach potrafią stworzyć wyjątkowe dzieła, które mają kapitalny pomysł na swoją tożsamość. Należy jednak pamiętać, że pomysł to nie wszystko i liczy się także wykonanie. Czy zatem Regalia: Of Men and Monarchs zalicza się do tych udanych polskich gier?

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

double - Dantee

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 08.05.2018
Titan Quest – recenzja gry. Tylko dla największych masochistów
1030V

Titan Quest – recenzja gry. Tylko dla największych masochistów

Jestem wiernym wyznawcą Diablo, więc na przestrzeni ostatnich lat staram się łykać każdą produkcję, która czerpie garściami z fenomenu blizzardowskiej serii. Na mojej kupce wstydu od wielu lat leżał jeden tytuł, z którym nie miałem okazji zapoznać się w okolicach premiery, a później ciągle go odkładałem. Tym tytułem jest Titan Quest, więc gdy produkcja została zapowiedziana na konsole aktualnej generacji wiedziałem, że nie odpuszczę. Po spędzeniu z grą kilku długich wieczorów zdaję sobie doskonale sprawę, że niektórych produkcji lepiej nie odgrzebywać.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

A wiesz co to recenzje promowane :-) - Maciej2801

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 27.04.2018
World of Tanks 1.0 - recenzja gry po wielkich zmianach
708V

World of Tanks 1.0 - recenzja gry po wielkich zmianach

Wiele się zmieniło od 2010 roku. To właśnie w tym dniu Wargaming zaoferowało pierwszy raz szerokiemu gronu odbiorców swój wielki tytuł. World of Tanks ma już 8 lat, a dopiero niedawno studio świętowało wydanie wersji 1.0. Co tak naprawdę zmieniło się od tego czasu i czy faktycznie warto wrócić do gry? Poznajcie moją opinię.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

No właśnie tracisz kredyty na 10-tkach, więc musisz grać dużo na niższych tierach, żeby zarobić lub kupić konto premium. - Ossy

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme