Recenzje gier - PPE.pl
SKLEP


Recenzje gier

  
Nikodem Sobas Nikodem Sobas 08.08.2018
Dead Cells - recenzja gry. Czy aby na pewno jest tak kolorowo? (2. opinia)
1000V

Dead Cells - recenzja gry. Czy aby na pewno jest tak kolorowo? (2. opinia)

Wyjaśnijmy sobie na początku jedną rzecz: Dead Cells nie jest grą zasługującą na "dychę", ale...

czytaj dalej »
28

Ostatni komentarz:

Napisz co, gdzie i jak, to może popatrzę. - puzonyyx

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 08.08.2018
Dead Cells - recenzja gry. Doskonały rogalik w stylu metroidvanii
974V

Dead Cells - recenzja gry. Doskonały rogalik w stylu metroidvanii

Sektor gier niezależnych pełen jest bardzo dobrych tytułów, które niestety nigdy nie zdobędą należytej im sławy czy sprzedaży. Jednakże zrecenzowane przez nas dziś Dead Cells naprawdę ma szansę na stanie się kolejnym indyczym super hitem.

czytaj dalej »
59

Ostatni komentarz:

Uzasadniony backtracking nigdy mi nie przeszkadza. Tak jak chociażby w serii RE czy Alien Isolation. - Buroberu

Kryspin Kras Kryspin Kras 25.07.2018
Limbo+Inside - recenzja gry. Wewnątrz szaro-burej otchłani
627V

Limbo+Inside - recenzja gry. Wewnątrz szaro-burej otchłani

Gry Playdead jednocześnie przerażają, fascynują, intrygują i sprawiają, że po skończeniu gracz ma w głowie jeszcze więcej pytań niż miał na początku. Limbo oraz Inside pojawiły się już na wielu platformach na przełomie tych kilku lat, lecz dopiero teraz fani Nintendo mogą skosztować szaleństwa Duńskiego studia.

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Najlepiej ograć na dużych kolumnach stereo lub 5.1/7.1 słuchawki są ok ale jak nie wydasz na nie 2-3 tysie to zapomnij o jakiejkolwiek... - pTq

Kryspin Kras Kryspin Kras 11.07.2018
Captain Toad: Treasure Tracker - recenzja gry. Pyszny kotlet z dodatkiem grzybków
1276V

Captain Toad: Treasure Tracker - recenzja gry. Pyszny kotlet z dodatkiem grzybków

Powoli dochodzimy do momentu w którym wszystkie najlepsze tytuły z Wii U trafią na Switcha. Teraz do grupy przeportowanych pozycji dołącza pocieszny Captain Toad: Treasure Tracker będący rozwinięciem pomysłu z Super Mario 3D World. Czy warto sięgnąć po kolejnego odgrzewanego kotleta ze stajni Nintendo tym razem z odrobiną grzybków? Przekonajcie się sami, zapraszam do recenzji. 

czytaj dalej »
36

Ostatni komentarz:

No to jest nas dwóch. - pancho21

Kryspin Kras Kryspin Kras 08.07.2018
Moonlighter - recenzja gry. Za dnia handlowiec, w nocy zaś wojownik
1138V

Moonlighter - recenzja gry. Za dnia handlowiec, w nocy zaś wojownik

Na Moonlightera przyszło nam długo czekać, bo aż ponad rok od planowanej daty premiery. Czy produkt hiszpańskiego studia Digital Sun wart był tego oczekiwania? Pomysł na rozgrywkę był ciekawy, ale jak z wykonaniem? Po odpowiedź na te pytania zapraszam do recenzji. 

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

Hej, na PS4 (na którym grę ogrywałem) były PL napisy. Na Switcha gra jeszcze nie wyszła, ale jest możliwe, że rodzime napisy będa ;) - Rayos

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 06.07.2018
Crash Bandicoot N-Sane Trilogy – recenzja gry. Przyjacielu, przeżyjmy to jeszcze raz
1501V

Crash Bandicoot N-Sane Trilogy – recenzja gry. Przyjacielu, przeżyjmy to jeszcze raz

Ubiegłoroczny powrót Crasha przywitałem kilkumiesięcznym sceptycyzmem. Nie wierzyłem, że Activision może zadbać o mojego starego znajomego, ale w dniu premiery wrzuciłem do konsoli płytkę i wyruszyłem w podróż przesiąkniętą sentymentem. Teraz trylogia ponownie powróciła i kolejny raz oferuje wyjątkową rozgrywkę.

czytaj dalej »
47

Ostatni komentarz:

Lepiej na 4 pady:p Serio gdyby wyszedł i była taka możliwość to dokupiłbym kolejne kontrolery dla tej gry:) - luccatoni7

Kryspin Kras Kryspin Kras 06.07.2018
Splatoon 2: Octo Expansion - recenzja dodatku. Fantastyczna pozycja dla fanów serii
555V

Splatoon 2: Octo Expansion - recenzja dodatku. Fantastyczna pozycja dla fanów serii

Po całej masie darmowych aktualizacji Splatoon 2 bogatych w nowe mapy, bronie, całą masę świeżych ciuchów i akcesoriów, Nintendo oferuje nam pierwszy (i prawdopodobnie jedyny) płatny dodatek, skupiający się na przygodzie dla pojedynczego gracza. Jak to wyszło i czy warto sięgnąć do kieszeni? Zapraszam do recenzji Splatoon 2: Octo Expansion.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

:( - Rayos

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 03.07.2018
Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered - recenzja gry. Średnio udany powrót na Marsa
966V

Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered - recenzja gry. Średnio udany powrót na Marsa

W gamingowym światku rozpoczął się właśnie sezon ogórkowy. Podczas gdy najwięksi wydawcy przygotowują swoje produkcje na jesień oraz początek przyszłego roku, niektórzy walczą o portfele graczy w lipcu i sierpniu. THQ Nordic wypuściło właśnie remaster dziewięcioletniego Red Faction: Guerrilla o podtytule Re-Mars-tered.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

jest kurde znalazłem błąd, kilkadziesiąt newsów przejrzanych i dopiero teraz :) ale czuję sie lepiej dzięki temu - Fred

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 02.07.2018
The Crew 2 – recenzja gry. Zwiedzaj świat w samochodzie, samolocie i w motorówce
1296V

The Crew 2 – recenzja gry. Zwiedzaj świat w samochodzie, samolocie i w motorówce

Francuskie Ivory Tower postanowiło znacząco rozbudować koncepcję produkcji z 2014 roku, dzięki czemu ich wyścigi wyróżniają się z tłumu dostępnych lub nawet nadciągających gier… Ale czy więcej znaczy lepiej? To pytanie brzęczało mi w głowie podczas włączenia pełnej wersji The Crew 2.

czytaj dalej »
37

Ostatni komentarz:

chyba chodziło o PRZED - Fred

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 24.06.2018
Street Fighter 30th Anniversary Collection - recenzja gry. M jak Miłość
1037V

Street Fighter 30th Anniversary Collection - recenzja gry. M jak Miłość

Wyobraź sobie 30. rocznicę ślubu. Capcom to Twój mąż (albo żona - do wyboru, do koloru), który postanowił z tej okazji przygotować coś specjalnego. Tak, mówię o Street Fighter 30th Anniversary Col. Prezent dla drugiej połówki, czyli nas - fanów. Wprawdzie musimy za niego zapłacić, ale już nie czepiajmy się szczegółów. Skupmy się na tym, czy ów prezent wypalił.

czytaj dalej »
34

Ostatni komentarz:

Złodziejaszku (tłumaczę ksywkę, w sumie dobrze dobraną), żyj jak chcesz, ale nie pisz bzdetów. Skoro kradniesz, to kradniesz, ale nie... - KopaczK

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 14.06.2018
Unravel Two - recenzja gry. Udany powrót Yarny'ego
1527V

Unravel Two - recenzja gry. Udany powrót Yarny'ego

Unravel, wydane na początku 2016 roku, spotkało się z ciepłym przyjęciem ze strony recenzentów i graczy, zajmując nawet drugie miejsce w kategorii platformówek w głosowaniu redakcji PSX Extreme. Zdaniem wielu - niezasłużenie. A jak prezentuje się sequel?

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Gałganki są ze skrawków materiału! (gałganków), a to jest WŁÓCZKA! -,- - PAN_LISU

Roger Żochowski Roger Żochowski 13.06.2018
Onrush - recenzja gry. Twórcy Driveclube'a znów zaskoczyli świeżym pomysłem
1155V

Onrush - recenzja gry. Twórcy Driveclube'a znów zaskoczyli świeżym pomysłem

Pierwsze godziny spędzone z Onrush mnie nie porwały. Zastanawiałem się nawet czy ten tytuł można w ogóle nazwać wyścigami. Gdy przestałem o tym myśleć i dałem się wciągnąć w wir zabawy okazało się, że produkcja twórców Driveclube'a to coś zupełnie świeżego na rynku.

czytaj dalej »
25

Ostatni komentarz:

przecinek przed "że" piszemy razem - Fred

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme