SKLEP


Recenzje gier

  
aysnel aysnel 06.04.2017
Recenzja: Touhou Genso Wanderer (PS4)
525V

Recenzja: Touhou Genso Wanderer (PS4)

Seria Touhou Project narodziła się wiele lat temu jako pomysł samotnego japońskiego programisty, jednak szybko stała się swoistym fenomenem kulturowym. Czy młoda i urocza kapłanka z wielgachną kokardą na głowie podbije serca graczy z Zachodu tak szybko jak w Japonii? Zapraszam do odwiedzenia krainy Gensokyo wraz z grą Touhou Genso Wanderer.

czytaj dalej »
Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 04.04.2017
Recenzja: Yooka-Laylee (PS4)
2421V

Recenzja: Yooka-Laylee (PS4)

Yooka-Laylee to platformówka, na którą czekałem od długiego czasu. Zachowanie starych zasad i umieszczenie ich w nowej oprawie zdaje się spełnieniem marzeń każdego, kto wychował się na tym gatunku. Przekonajmy się, jak jest w istocie.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

To ci kolega doradził... 2 lub ewentualnie 3, ale dwójka ma zdecydowanie najlepszą kampanię i DLC w postaci poziomów. Dwójka to również... - Largierek

Adam Grochocki Adam Grochocki 04.04.2017
Recenzja: The Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier (PS4) - Episode 3
907V

Recenzja: The Walking Dead: The Telltale Series - A New Frontier (PS4) - Episode 3

Trzy miesiące przyszło nam czekać na trzeci odcinek trzeciego sezonu The Walking Dead. Wypracowana przy Batmanie regularność Telltale odeszła w niepamięć i znów przed włączeniem „Above the Law” musiałem przypomnieć sobie, co się tam, do cholery, wydarzyło. Sprawdźmy, czy udało się utrzymać wysoki poziom.

czytaj dalej »
Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 04.04.2017
Recenzja: Blackwood Crossing (PS4)
935V

Recenzja: Blackwood Crossing (PS4)

Blackwood Crossing zabierze nas w sam środek relacji nastoletniej dziewczyny z jej młodszym bratem. Wszystko podane w nieco niepokojącym stylu i w formie gry przygodowej nastawionej na narrację. Warto towarzyszyć Scarlett i Finnowi w ich podróży?

czytaj dalej »
27

Ostatni komentarz:

"Grunt że platynka" - hehe

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 03.04.2017
Recenzja: Dark Souls 3 (PS4) - The Ringed City DLC
2474V

Recenzja: Dark Souls 3 (PS4) - The Ringed City DLC

Dark Souls 3 otrzymało finałowe rozszerzenie, które jest jednocześnie zwieńczeniem całej serii gier spod marki Dark Souls. Twórcy mieli niełatwe zadanie przygotowania dla graczy ostatecznego wyzwania i udowodnienia, ze po tylu latach eksploatacji znanego trzonu rozgrywki nadal potrafią zaskoczyć swoich fanów. Czy „The Ringed City” wyszło z tej próby obronną ręką?

czytaj dalej »
33

Ostatni komentarz:

Myślę, że sam dodatek pełni rolę owego deseru. ;) - Habib

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 02.04.2017
Beat Cop - recenzja gry
3142V

Beat Cop - recenzja gry

Amerykańskie kino policyjne lat 80-tych ma swój unikalny styl, który w dzisiejszej dobie poprawności politycznej byłby nie do zaakceptowania przez duże koncerny. To były filmy ostre, brutalne i mocno wulgarne. I właśnie w tym kierunku poszli deweloperzy ze studia Pixel Crow, którzy podjęli bardzo odważną próbę odtworzenia tej atmosfery w grze Beat Cop. Uwaga, tekst zawiera ostre słownictwo!

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Będzie to to na konsole ? - supersonic

Daniel Stroński Daniel Stroński 02.04.2017
Recenzja: Snake Pass (PS4)
1468V

Recenzja: Snake Pass (PS4)

Snake Pass to pozornie zwykły kolorowy platformer ze zwierzęcym protagonistą. Zamiast biegania i skakania mamy jednak wyłącznie… pełzanie. Czy to miało jakiekolwiek szanse, żeby się udać?

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Ładnie gra warta wypróbowania i poczucia się jak dziecko grające w pierwsze platformówki - xARAx

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 01.04.2017
Recenzja: Zero Escape: The Nonary Games (PS4)
1219V

Recenzja: Zero Escape: The Nonary Games (PS4)

Zero Escape: The Nonary Games to odświeżony zestaw dwóch gier z trylogii Zero Escape. Seria opowiada o losach osób, które zostają uwięzione wbrew swej woli przez tajemniczego psychopatę i muszą brać udział w grze, gdzie stawką jest życie. Jak oba tytuły sprawdzają się na stacjonarnej platformie?

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Sorry, gra wyszła u nas jedynie cyfrowo, więc wszystkie pudełka są z ameryki (stąd cena) - Roller

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 01.04.2017
Super Bomberman R – recenzja gry
2189V

Super Bomberman R – recenzja gry

Nintendo Switch zadebiutował na rynku z jedną z najlepszych gier ostatnich lat, jednak nawet od najpyszniejszego mięska trzeba w pewnym momencie odpocząć. Właśnie w tym miejscu wyłania się z cienia produkcja Konami, która choć może i nie jest ideałem, to jednak potrafi przykuć do ekranu… Gdy na kanapie znajduje się jeszcze kilku graczy.

czytaj dalej »
34

Ostatni komentarz:

Wiem, że odkopuję nieco, ale co do poprzednich Zeld... Każda jest nieco odmienna, jedna bardziej otwarta, druga mniej. Każda stosuje nieco... - AKIP

Daniel Stroński Daniel Stroński 01.04.2017
Recenzja: Mafia III (PS4) - Faster, Baby! DLC
2684V

Recenzja: Mafia III (PS4) - Faster, Baby! DLC

Mafia 3 powraca z rozszerzeniem fabularnym i bezpłatnym demem. I wiecie co? Takie DLC było grze potrzebne!

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

racja juz lepiej zagrac w max payne... - daa

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 30.03.2017
Recenzja: Vikings - Wolves of Midgard (PS4)
2128V

Recenzja: Vikings - Wolves of Midgard (PS4)

Vikings - Wolves of Midgard jest kolejną grą, która stara się zagarnąć dla siebie kawałek hack 'n slashowego tortu na konsolach, który do tej pory niemal w całości należy do Diablo 3. Czy ekipie Games Farm, która do tej pory tworzyła wyłącznie średniaki, udało się spełnić swój cel?

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

Hehehe na PS3 pamietam jeszcze jakie mnie zdziwko zlapalo. Pojechalem po Tomb Raider a gostek za nowke mi krzyczy 239zl Ze co? Zawsze za... - Kamils37

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 29.03.2017
Recenzja: This is the Police (PS4)
1457V

Recenzja: This is the Police (PS4)

This is the Police porusza dosyć kontrowersyjny temat, pozwalając wcielić się w rolę policjanta, który stopniowo popada w coraz większą korupcję. Oczywiście w przeszłości takie postacie pojawiały się już w grach, ale twórcy rzadko kiedy decydowali się na obsadzenie ich w głównej roli.

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme