SKLEP


Recenzje gier

  
Konrad Adamczewski Konrad Adamczewski 02.09.2013
Recenzja gry: Saints Row IV
2137V

Recenzja gry: Saints Row IV

Nie będę kłamał. Nigdy przez myśl mi nie przeszło co by było gdyby Neo, buszując po Matrixie, był gagatkiem o kryminalnej przeszłości, nie stronił od pań lekkich obyczajów, prowadzał się z bandą świrów wyjętych z „fikołka” o sado-maso i jeździł bryką z na maksa rozkręconym radiem podśpiewując kultowego Haddawaya i jego kultowe „What is love”. I już nie muszę się zastanawiać, bo mam to wszystko w Saints Row 4.

czytaj dalej »
43

Ostatni komentarz:

Z kazda czescia ta gra rozwala humorystycznie . Nie wiem co wam sie w niej nie podoba. Ze dodali do niej moce jak w prototype, czy tez... - Szejk Patryk Radomski

Łukasz Kucharski Łukasz Kucharski 28.08.2013
Recenzja gry: Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist
4124V

Recenzja gry: Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

Słysząc słowo stealth można mieć dwa podstawowe skojarzenia dotyczące gier. Pierwsze to Metal Gear Solid, drugie - Tom Clancy's Splinter Cell. Snake i Sam Fisher od wielu lat toczą bój na polu cichego zabijania. Teraz ten drugi powraca i to multiplatformowo (poprzednia odsłona - Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction - ukazała się tylko na Xbox 360, nad czym ubolewam). Gogle w dłoń i ruszamy z tym szpiegowskim koksem!

czytaj dalej »
25

Ostatni komentarz:

Bardzo udana odsłona i naprawdę niezłe multi. - kataniarz

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 25.08.2013
Recenzja gry: The Bureau: XCOM Declassified
1749V

Recenzja gry: The Bureau: XCOM Declassified

Trwa wojna, której nikt się nie spodziewał. Przeciwnik pochodzi z innej planety. Musimy przygotować się na każdy scenariusz. W tej chwili prosimy o przetrwanie pierwszych ataków, ukrywajcie się w swoich domach, szukacie schronień w piwnicach. Po pierwszej fali nadejdzie nasz moment – pomimo, że przeciwnik przewyższa nas technologią, do walki możemy wykorzystać jego broń. Atakując w odpowiednim momencie zwyciężymy najeźdźców! Pamiętajcie - tylko wspólnie mamy jakiekolwiek szanse na powodzenia naszej misji. Przyszłe pokolenia patrzą na Was, to Wy jesteście nadzieją ludzkości!

czytaj dalej »
32

Ostatni komentarz:

Po ocenie zbiorczej na metacritic.com i tak nie jest źle ;) - Sneakyhunter12

Maciej Klimaszewski Maciej Klimaszewski 01.07.2013
Recenzja gry: Deadpool The Game
2601V

Recenzja gry: Deadpool The Game

Wykręcony niczym szmata w pralce bohater Marvela doczekał się swojej własnej gry. Tak jest, Deadpool w interaktywnej formie zawitał na konsole dokładnie trzy dni temu, a ja zdążyłem spędzić z nim dwa upojne wieczory. Wbrew ohydnym pomówieniom nie była to wcale znajomość w stylu "Tajemnic Brokeback Mountain", tylko radosna jatka wśród fruwających ciał przeciwników i idealnie wymodelowanych biustów skleconych z polygonów panienek. 

czytaj dalej »
67

Ostatni komentarz:

Gra dziwna...humor jest pozytywnie zakręcony, bohater Kozak sypie sucharami na prawo i lewo. H aha i ten jego zajebisty rower. - Piterus69

Maciej Klimaszewski Maciej Klimaszewski 27.06.2013
Recenzja gry: State of Decay
2556V

Recenzja gry: State of Decay

Na niedobór gier z zombie nie możemy za bardzo narzekać. Deweloperzy co rusz podrzucają nam kolejne okazje, by zmiażdżyć, posiekać, podpalić albo rozstrzelać mniej lub bardziej nadgniłe towarzystwo. Sęk w tym, że apokaliptyczna wizja świata, w którym nieodzownym elementem krajobrazu są hordy żywych trupów, została w dużej mierze sprowadzona wyłącznie do roli tła radosnego wygrzewu. Nie żeby było coś złego w konkretnej rozpierdusze, ale temat można ugryźć zgoła inaczej. Tak właśnie postąpiło Undead Labs w przypadku State of Decay.

czytaj dalej »
51

Ostatni komentarz:

Szkoda, że nie wyszła na PS3. - AlternativeK

Roger Żochowski Roger Żochowski 26.06.2013
Recenzja gry: Fast & Furious: Showdown
2316V

Recenzja gry: Fast & Furious: Showdown

Pamiętam doskonale zamierzchłe czasy, w których synonimem crapa były gry produkowane przez firmę Midas. Mamy rok 2013. O Midasie pamiętają wprawdzie już tylko nieliczni, ale crapy jak wychodziły, tak wychodzą. Fast & Furious: Showdown to tytuł tak słaby, że wyzwaniem było znalezienie choćby jednej zalety. Próbowałem. Naprawdę próbowałem.

czytaj dalej »
78

Ostatni komentarz:

Bez odpowiedniego trunku, taka praca polegająca na recenzowaniu czegoś takiego może wykończyć. Przynajmniej filmy są lepsze, z taki, need... - Alexy78

Konrad Adamczewski Konrad Adamczewski 13.06.2013
Recenzja gry: The Last of Us
4397V

Recenzja gry: The Last of Us

Straty. Każdy jakieś poniósł. Czasem są one niewielkie i mało istotne, takie po których przechodzimy do porządku dziennego. Innym razem - niepowetowane, fundamentalne, po których tracimy część własnego ja i nie możemy otrząsnąć się przez długie, długie lata. Ogrom strat, jaki dotknął bohaterów The Last of Us, ciężko okiełznać. Stracili dotychczasowe życia i świat jaki znali. Trudno to sobie wyobrazić? Już nie trzeba, bo najnowsze dzieło Naughty Dog z godną podziwu pieczołowitością pokaże ci co to znaczy posapokaliptyczna codzienność.
czytaj dalej »
136

Ostatni komentarz:

Dać tej grze 9.5 to jak dać komuś w mordę i ten minus "drobne niedoróbki" Czepialstwo dla zasady. - bieluk

Łukasz Kucharski Łukasz Kucharski 10.06.2013
Recenzja gry: Remember Me
2314V

Recenzja gry: Remember Me

Gdy do internetu trafiły pierwsze informacje na temat nowego dziecka Capcomu, stworzonego przez Dontnod, w mojej głowie ożyły dwa wspomnienia. Pierwsze dotyczyło utworu pt. „Remember” ze ścieżki dźwiękowej do filmu „Troja”, w wykonaniu Josha Grobana oraz Tanji Tzarovskiej. Drugie to pamiętna scena z „Nagiej broni 2 i 1/2”, gdy główna postać żeńska bierze prysznic i zaczyna śpiewać. W tym czasie za jej plecami staje morderca, lecz słysząc słowa piosenki „The Way We Were”, przyłącza się i zdradza swoją obecność.

czytaj dalej »
64

Ostatni komentarz:

Grałem jeden chapter i wyłączyłem. Gra mnie do siebie nie przekonała. Nie przepadam za kamerą z pierwszej perspektywy i to mnie najbardziej... - Shichibukai

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 26.05.2013
Recenzja gry: Resident Evil: Revelations
2830V

Recenzja gry: Resident Evil: Revelations

Kontrowersyjne RE 6 utwierdziło mnie w przekonaniu, że Capcom nie ma żadnego pomysłu na kolejne odsłony przygód Leona, Chrisa i ich ekipy, a wyeksploatowana formuła kultowej „czwórki” w połączeniu z pomysłami zapożyczonymi od zachodnich kolegów wpędzą słynną markę do grobu. Od kilku miesięcy fani, którzy nie posiadają 3DS-a, żywili głęboką nadzieję, że konwersja Resident Evil: Revelations zatrze niezbyt dobre wrażenie po „szóstce”, pozwalając poczuć się w towarzystwie Jill jak za starych czasów.

czytaj dalej »
119

Ostatni komentarz:

Jak dla mnie najlepsza część zaraz po RE 4.Starszych nie liczę bo nie ma co porównywać.Skok grafiki jest zbyt duży ale straszą równie... - Adam_78

Maciej Klimaszewski Maciej Klimaszewski 18.05.2013
Recenzja gry: Metro: Last Light
3255V

Recenzja gry: Metro: Last Light

Miło mieć świadomość tego, że w czasach, gdy do każdego FPS-a wpycha się mniej lub bardziej udany tryb multiplayer, istnieją twórcy, którzy świadomie idą na przekór branżowym trendom. Odrzucają wrzask sieciowych batalii na rzecz intymnej relacji pomiędzy kawałkiem kodu a smakującym go graczem. Tak ukraińskie 4A Games postąpiło w przypadku Metro 2033 serwując nam niesamowicie klimatyczną, acz nie pozbawioną wad przygodę w uniwersum nakreślonym na kartach prozy Dmitrija Głuchowskiego. Last Light pozostaje wierne drodze obranej przez prequel, nie bojąc się przy tym w wielu aspektach postawić śmiałych kroków naprzód.

czytaj dalej »
110

Ostatni komentarz:

Gra konkretna, właśnie się za nią zabrałem i mnie wciągnęła. - kataniarz

Maciej Klimaszewski Maciej Klimaszewski 14.05.2013
Recenzja gry: Dead Island Riptide
2317V

Recenzja gry: Dead Island Riptide

Wakacje na Banoi, na które pod koniec 2011 roku zaprosił nas Techland spotkały się z ciepłym przyjęciem tak graczy, jak i recenzentów, co przełożyło się na znakomitą sprzedaż pierwszego Dead Island. W branży nie zwykło się zarzynać kur znoszących złote jaja, więc wrocławskie studio ciągnie temat żywych trupów w tropikach. Wszystko byłoby super, gdybyśmy mieli do czynienia z pełnoprawną kontynuacją, nie czymś na kształt mission packa, którym w każdym aspekcie jest Riptide.

czytaj dalej »
81

Ostatni komentarz:

Sobie :) - Masterr_Chieff

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 12.05.2013
Recenzja gry: Yakuza 1&2 HD Edition
1623V

Recenzja gry: Yakuza 1&2 HD Edition

Wytatuowani twardziele, którzy jednym ruchem ręki zrywają z siebie górną część odzienia. Sceny bohaterskich śmierci w imię wyższych idei. Wreszcie przesiąknięte zwrotami akcji epickie historie i pełne atrakcji Kamurocho. Pierwsze dwie odsłony serii Yakuza były swego czasu powodem do dumy dla posiadaczy PlayStation 2, ale czy w chwili obecnej mogą się przy nich dobrze bawić również właściciele trzeciej stacjonarnej konsoli Sony?

czytaj dalej »
38

Ostatni komentarz:

Recenzja niczym motywacja do zagrania, zacznę od pierwszej części i będę leciał w górę :D. - LoganPL

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme