SKLEP


Recenzje gier

  
Kacper Mądry Kacper Mądry 19.05.2017
Recenzja: Seasons After Fall (PS4)
968V

Recenzja: Seasons After Fall (PS4)

Seasons after Fall przed premierą było często przyrównywane do Ori and the Blind Forest z konsol Microsoftu. Czy produkcja Swing Swing Submarine to klon wspomnianego tytułu czy też produkcja z oryginalnym pomysłem na siebie?

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Pewnie chodzi ci o platynę więc informacja, że gra jest na steam za ~70zł jest nic nie warta. - IC

Jakub Wojtkowiak Jakub Wojtkowiak 19.05.2017
Recenzja: NBA Playgrounds (PS4)
1630V

Recenzja: NBA Playgrounds (PS4)

Gry o tematyce NBA możemy policzyć… a z resztą, co tu liczyć? Mamy dramatycznie złe NBA Live, które co chwilę próbuje powstać z grobu (wiadomo z jakim skutkiem), oraz hardkorową serię 2K. Firma Saber Interactive postanowiła wypełnić lukę na rynku, wprowadzając grę całkowicie zręcznościową. Widowiskowy slam dunk czy może poniżający blok?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

jak dobrze kojarze to w NBA JAM wyskakiwalo sie tak samo jakbys chcial zrobic Wsada. Czyli gdzies w okolicy kosza trzymasz kierunek i jakis... - FrogDR

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 18.05.2017
Shadow Warrior 2 - recenzja gry
2749V

Shadow Warrior 2 - recenzja gry

W podsumowaniu recenzji pierwszej odsłony Shadow Warrior z 2013 roku napisałem, że polski deweloper wyciosał świetną strzelaninę "z dużym jajem i ostrą kataną". Wyraziłem też nadzieję, że gra poradzi sobie na rynku i kiedyś ponownie wcielimy się w Lo Wanga. Po ukończeniu "dwójki" mam podobne życzenie!

czytaj dalej »
47

Ostatni komentarz:

Ogrywam wszystko co mi pozostało do ogrania na prędkości kosmicznej i skupiam się na tej "mordowance" do czasu aż wyjdzie nowy Wolf :) - cissic

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 16.05.2017
The Surge - recenzja gry
5511V

The Surge - recenzja gry

Przedstawiciele From Software pewnie nawet nie śnili o stworzeniu w 2009 roku nowego podgatunku gier wideo. To właśnie Japończycy zapoczątkowali wielką erę „wymagających RPG-ów akcji”, z którymi mierzą się teraz kolejni deweloperzy. Deck13 jest jedną z najbardziej znanych ekip przygotowujących pozycje „souls-like”, a ich The Surge wymęczy nawet największych fanów Dark Souls.

czytaj dalej »
51

Ostatni komentarz:

''autorzy nie wymyślają koła na nowo'' - w każdej Waszej recenzji posługujecie się identycznymi płytkimi metaforami, które drażnią i... - blabla

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 16.05.2017
Recenzja: The Surge (PS4)
2649V

Recenzja: The Surge (PS4)

The Surge jest drugim podejście po Lords of the Fallen ekipy Deck13 Interactive do gatunku soulslike. Jak poszło studiu deweloperskiemu tym razem? Czy warto kupić soulsy w sosie sci-fi?

czytaj dalej »
29

Ostatni komentarz:

Lords of Fallen bylo nawet znośne lecz powolne, wiec jeśli Surge jest dynamiczniejsze to chętnie pogram ale dopiero na jakieś promo - Cyrric

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 15.05.2017
LocoRoco Remastered - recenzja gry
2571V

LocoRoco Remastered - recenzja gry

Gdy podczas PlayStation Experience 2016 Sony sypało zapowiedziami gier jak z rękawa, oczy wszystkich skierowane były na The Last of Us: Part II czy Uncharted: The Lost Legacy. Mało kto zwrócił uwagę na fakt, że japoński gigant przygotował coś także dla sentymentalnych fanów PSP, ogłaszając remastery perełek z tego systemu. Jedną z nich było LocoRoco.

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Brak tabeli wyników - Jaro

Kacper Mądry Kacper Mądry 14.05.2017
Recenzja: World to the West (PS4)
637V

Recenzja: World to the West (PS4)

World to the West to produkcja studia Rain Games, które dostarczyło nam znakomite Teslagrad. Czy nowa produkcja osadzona w tym samym uniwersum również zasługuje na bardzo dobrą ocenę?

czytaj dalej »
Daniel Stroński Daniel Stroński 14.05.2017
Recenzja: Prey (PS4)
3683V

Recenzja: Prey (PS4)

Prey to spełnienie wszystkich najgorszych obaw, co się dzieje, gdy stracicie z oczu pająka. Prey to horror, który w sumie horrorem nie jest. Prey to… nieoczekiwana perełka.

czytaj dalej »
18

Ostatni komentarz:

...co? - Jaszczomb

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 14.05.2017
Recenzja: Dreamfall Chapters (PS4)
1426V

Recenzja: Dreamfall Chapters (PS4)

Dreamfall Chapters to trzecia część popularnej serii gier przygodowych. Nowa odsłona przyciąga do siebie swoją zróżnicowaną stylistyką i ciekawie zapowiadającą się fabułą. Sprawdźmy, czy warto się za nią zabierać.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

[OBRAZEK] - Libertinus

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 12.05.2017
Recenzja: Cosmic Star Heroine (PS4)
1257V

Recenzja: Cosmic Star Heroine (PS4)

Cosmic Star Heroine garściami czerpie z największych klasyków gatunku jRPG z ery konsoli SNES. Tylko czy taka gra ma współcześnie rację bytu?

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

Aż mi się łezka w oku kręci :') Mam nadzieję że dobrze się sprzeda mimo krótkiej historii i popyt na takie RPG-i z lat 90 wróci O///O Ja... - katoga1

aysnel aysnel 11.05.2017
Recenzja: Knights of Valour (PS4)
855V

Recenzja: Knights of Valour (PS4)

Knights of Valour to „darmowy” sieciowy beat’em up z elementami RPG. Wszyscy wiemy, jak często bywa z tą darmowością w tego typu produkcjach, aczkolwiek czasem twórcom udaje się zachować pewną równowagę pomiędzy ogólnodostępną a płatną zawartością. Czy jednak w tym przypadku to wyszło?

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Jakoś na trailerach to lepiej wyglądało i napaliłam się jak szczerbaty na suchary... Nic to, na razie wracam do Berserii . - Another

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 11.05.2017
Prey - recenzja gry
6861V

Prey - recenzja gry

Niezliczone przecieki, wiele modlitw, ogromne oczekiwania i w końcu jest. Prey powrócił po wielu latach tułaczki wśród sennych marzeń wielu graczy, ale produkcja francuskiego Arkane nie ma nic wspólnego z grą, która wychowała dziesiątki fanów science fiction. Twórcy wychodzą przed szereg i odrabiając zadanie domowe składają piękny hołd dostarczając na rynek ciekawy eksperyment.

czytaj dalej »
76

Ostatni komentarz:

Gra jest solidna a nawet bardzo, jedyne co mnie strasznie irytowało w tej grze to bardzo długi czas loadingów. Przechodząc z jednej lokacji... - Patryk1101

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme