Recenzje gier

  
Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 22.05.2020
Saints Row: The Third Remastered - recenzja gry. Święci znów próbują rządzić
2064V

Saints Row: The Third Remastered - recenzja gry. Święci znów próbują rządzić

Saints Row: The Third Remastered zdecydowanie nie jest najgorętsza premierą ostatniego czasu, ale wciąż wartą uwagi. Głównie z powodu nietuzinkowego stylu jaki gra sobą przedstawia, ale też dzięki obietnicom twórców. To coś więcej niż typowe odświeżenie gry jakich na rynku pełno, ale czy warto się dzisiaj tym zainteresować?

42

Ostatni komentarz:

Kupię i ogram jeszcze raz ale za połowę ceny wyjściowej. Tak po januszowemu. - Garbaty-Aniol11

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 19.05.2020
Mafia 2 Edycja Ostateczna – recenzja gry. Vito wraca na stare śmieci
3652V

Mafia 2 Edycja Ostateczna – recenzja gry. Vito wraca na stare śmieci

Po serii przecieków, plotek i wielkich nadziei, Mafia 2 wraca na rynek w dość niecodziennym wydaniu. Gdy świat oczekuje pełnych odświeżeń, dopracowanych tekstur i wyjątkowych bohaterów, Vito Scaletta musi radzić sobie niemal w pojedynkę. Jego historię i tak trzeba poznać, jednak powracająca odsłona ma pewien problem – jest przeznaczona dla prawdziwych wybrańców.

48

Ostatni komentarz:

Jedyna edycja ostateczna Mafii 2 to ta klasyczna wersja z PhysX i w 60 klatkach. - Kazarian

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 16.05.2020
Ion Fury - recenzja gry. Klasyka w najlepszym wydaniu
2017V

Ion Fury - recenzja gry. Klasyka w najlepszym wydaniu

W dzisiejszych czasach ekscytujemy się takimi silnikami jak Unity, Unreal Engine, CryEngine, czy też Godot Engine. Nikt zatem nie spodziewał się, że ktoś będzie chciał dziś stworzyć grę na Build Engine - tym, który napędzał pierwsze poważne FPS-y!

20

Ostatni komentarz:

Masz rację. Co do Panzer Dragoon orta, jest dostępna na Xbox one X można w gamepassie ściągnąć, wystarczy wpisać nazwę, ponoć ulepszenie... - Leander

Tomek Woźniak Tomek Woźniak 11.05.2020
Deliver Us the Moon - recenzja gry. Kosmiczny thriller w księżycowej stylistyce
1586V

Deliver Us the Moon - recenzja gry. Kosmiczny thriller w księżycowej stylistyce

Po zamknięciu zaworu paliwa wodorowego, jeden ze śmiałków - powołany przez światową agencję kosmiczną Worldwide Space Agency (WSA) astronauta - próbuje swoich sił w samobójczej misji uratowania Matki Ziemi. Przebywając w centrum kontrolnym, widzi rozpościerający się kosmiczny prom majestatycznie prężący swoje muskularne silniki. Jeden ruch, zwykłe przekręcenie stacyjki a rakieta jest gotowa do startu. To jest mały krok dla człowieka, ale wielki skok dla ludzkości.

58

Ostatni komentarz:

Własnie ukończyłem zgadzam się z oceną 7 - Athius

Iza Łęcka Iza Łęcka 10.05.2020
Moving Out: Szalone przeprowadzki – recenzja gry. Przeprowadzka z przeszkodami
1198V

Moving Out: Szalone przeprowadzki – recenzja gry. Przeprowadzka z przeszkodami

Piekło przeprowadzki znane jest każdemu, kto choć raz w życiu zmieniał miejsce zamieszkania. Przepełnione kartony, setki kilogramów sprzętów przeniesionych na kolejne piętra i rozpakowanie całego dobytku. Kiedy jednak mamy do dyspozycji ekipę FART, żadna przeprowadzka nie jest straszna. Tak przynajmniej być powinno... Zapraszamy do recenzji Moving Out: Szalone przeprowadzki.

13

Ostatni komentarz:

Świetna gra do kanapowego coopa z rodzinką. O wiele bardziej pomysłowe i różnorodne levele niż w Overcooked. Wyjątkowo dopieszczona gierka... - wojto

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 09.05.2020
Streets of Rage 4 – recenzja. Wielki powrót po latach
1744V

Streets of Rage 4 – recenzja. Wielki powrót po latach

Z 2020 rokiem nadeszli starzy przyjaciele. Przed Nemesisem ponownie ucieka Jill Valentine, na ulice Midgaru powróciła ekipa Clouda, a gdzieś w tym całym szaleństwie nawet Axel Stone i Blaze Fielding przypomnieli o sobie światu, zapraszając na przechadzkę po ulicach pełnych gniewu. Streets of Rage 4 powrócił po latach i mogę powiedzieć jedno: ta seria powraca w pełnym akompaniamencie swoich blasków i cieni.

70

Ostatni komentarz:

Tak XD dalej w bydgoszczu. - fan ppe ☺

Roger Żochowski Roger Żochowski 05.05.2020
Daymare: 1998 - recenzja gry. Remake Resident Evil w budżetowej wersji
2490V

Daymare: 1998 - recenzja gry. Remake Resident Evil w budżetowej wersji

Daymare: 1998 pierwotnie powstawało jako remake Resident Evil 2, wzbudzając swego czasu tak duże poruszenie, że Capcom ostatecznie sam zabrał się za odświeżenie swojej kultowej produkcji. Fanowska gra nie przepadła jednak w zgliszczach historii - została wydana pod nowym tytułem stając się reliktem survival horrorów z lat 90. 

28

Ostatni komentarz:

Łezka się w oku kręci, gdy wspominam tamte lata... Jako gówniak nawet się nie zastanawiałem czy ogrywam hicior czy nie :) Po prostu... - sullivan1989

Roger Żochowski Roger Żochowski 03.05.2020
SnowRunner - recenzja gry. Seria wskakuje do najwyższej ligi
4075V

SnowRunner - recenzja gry. Seria wskakuje do najwyższej ligi

Seria Spintires ufundowana swego czasu na Kickstarterze, miała wiernych fanów, choć mi osobiście zawsze brakowało w niej ostatniego szlifu, poczucia, że gram w produkt z najwyższej ligi. I w tym właśnie momencie wjeżdża SnowRunner

79

Ostatni komentarz:

Zauważyliście samotnego wilka w grze? - prime27pl

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 03.05.2020
Predator: Hunting Grounds – recenzja gry. Jakość IllFonic
2932V

Predator: Hunting Grounds – recenzja gry. Jakość IllFonic

Predator nie ma szczęścia do najnowszych produkcji. Potężna marka nie pierwszy raz wpadła w ręce twórców, którzy choć potrafią stworzyć ciekawą koncepcję, to mają ogromny problem z jej realizacją. I właśnie te słowa najlepiej określają Predator: Hunting Grounds już na wstępie, bo gra na papierze ma wszystko, by odnieść sukces, ale jakość i zawartość sprawiają, że aktualnie lepiej ją omijać szerokim łukiem.

36

Ostatni komentarz:

Jak najbardziej. Ustawienia średnie na PC są naprawdę zadowalające. Ja gram na PC - EGS - adiq1033

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 27.04.2020
Gears Tactics – recenzja gry. Idealne połączenie
2984V

Gears Tactics – recenzja gry. Idealne połączenie

Uniwersum Gears of War to wizytówka Microsoftu, która dzięki The Coalition otrzymała nowe życie. Twórcy za sprawą Gears of War 4 udowodnili, że świetnie odnaleźli się w tym IP, w Gears 5 pokazali, że mają na nie plan, a dzięki współpracy ze Splash Damage demonstrują, że mogą je odpowiednio rozwinąć. Świat Gearsów jeszcze nigdy nie miał się tak dobrze, a to dopiero początek.

143

Ostatni komentarz:

Wygląda świetnie ale mogłoby dla mnie być zbyt ekstremalnym skokiem trudności po Disgaea i Mario vs Rabbids :-D - Fujiwara

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 27.04.2020
Sakura Wars - recenzja gry. Dobra propozycja dla fanów anime
2585V

Sakura Wars - recenzja gry. Dobra propozycja dla fanów anime

"Nippon Banzai!" - mogą wykrzyczeć fani japońskich gier. Początek roku tradycyjnie należy do Japończyków, którzy dostarczyli na rynek tak świetne pozycje, jak Nioh 2, Persona 5 Royal, Final Fantasy VII Remake, nowe Animal Crossing czy Resident Evil 3 (2020). W cieniu ww. tytułów debiutują również skromniejsze produkcje z Kraju Kwitnącej Wiśni, takie jak recenzowane Sakura Wars (2019). Czy najnowsza gra Segi zasługuje na uwagę?

29

Ostatni komentarz:

Ło matko. Te dwa słowa i przypomina mi się trauma jakiej się nabawiłem grając w Personę 5. Wystrzegam się teraz jak ognia każdej gry,... - szczudel

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 26.04.2020
Exit the Gungeon – recenzja gry. Uciekając przed deja vu
1029V

Exit the Gungeon – recenzja gry. Uciekając przed deja vu

Najwięksi bohaterowie przedzierają się przez lochy, walczą z napotkanymi przeciwnikami, by na końcu rozbudowanej lokacji pokonać potężnego bossa. Co jednak dzieje się w następnym kroku? Wiele gier nie odpowiada na to pytanie, ale twórcy Exit the Gungeon pozwalają nam nawet w tym uczestniczyć.

10

Ostatni komentarz:

oczekiwalem powiewu starosci - ryśku

Przejdź do strony

Strona