SKLEP


Recenzje gier

  
Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 17.10.2018
Fist of the North Star: Lost Paradise - recenzja gry. Kuzyn yakuzy
674V

Fist of the North Star: Lost Paradise - recenzja gry. Kuzyn yakuzy

PlayStation 4 pochwalić się może nie tylko fantastycznymi, wysokobudżetowymi tytułami na wyłączność, lecz także wieloma świetnymi produkcjami AA z Kraju Kwitnącej Wiśni, które w obecnej generacji przeżywają prawdziwy renesans. Czy Fist of the North Star: Lost Paradise również się do nich zalicza?

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Chodzi zapewne o takie loadingi, które wyskakują podczas gameplayu, bo część lokacji się nie zdążyła wczytać. - L

aysnel aysnel 17.10.2018
Black Clover: Quartet Knights - recenzja gry. Średnia adaptacja anime
412V

Black Clover: Quartet Knights - recenzja gry. Średnia adaptacja anime

Black Clover: Quartet Knights jest grą akcji w stylu arena-fighter, próbująca wzorem The Seven Deadly Sins: Knights of Britannia odcinać kupony od popularności serialu anime. We wspomnianym przypadku niespecjalnie się udało, ale czy przygodom Asty poszło lepiej?

czytaj dalej »
18

Ostatni komentarz:

*powtórka - Feargeat

Kacper Mądry Kacper Mądry 15.10.2018
My Memory of Us - recenzja gry. Smutna historia
778V

My Memory of Us - recenzja gry. Smutna historia

My Memory of Us to debiutancka produkcja polskiego Juggler Games. Czy warszawska ekipa podołała przy swoim pierwszym projekcie?

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Przecież na ps4 już jest pudełko na sklepowych półkach - Kolo

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 13.10.2018
Call of Duty: Black Ops 4 - recenzja gry. Jak pudełko czekoladek
6445V

Call of Duty: Black Ops 4 - recenzja gry. Jak pudełko czekoladek

Świat oszalał. Fortnite zmienił całą branżę. Do tego stopnia, by wpłynąć na jeden z najbardziej stałych jej elementów - Call of Duty. Co roku wszakże dostajemy od Activision dawkę rozrywki na bezpiecznym do przyswojenia poziomie. Niczym glukoza w czekoladzie. W tym roku zaszły jednak poważne zmiany. Czy poszły we właściwym kierunku?

czytaj dalej »
174

Ostatni komentarz:

Prawda to, że w tym ME jakąś cenę mają lepszą? - mej

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 11.10.2018
Disgaea 1 Complete - recenzja gry. Powrót na stare śmieci
637V

Disgaea 1 Complete - recenzja gry. Powrót na stare śmieci

Po piętnastu latach od wydania pierwszej odsłony serii Disgaea, Nippon Ichi Software postanowiło przygotować remake gry. Disgaea 1 Complete trafia na PS4 i Switcha, pozwalając poznać początki serii. Zapraszam do wehikułu czasu.

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Swego czasu dla tej choćby gry kupowałem PS2, teraz sobie kupię "jedyneczkę" jeszcze raz, ale na Switch'a... - P-chan

aysnel aysnel 09.10.2018
Mega Man 11 - recenzja gry. Powrót w niebieskiej chwale
1008V

Mega Man 11 - recenzja gry. Powrót w niebieskiej chwale

Mega Man 11 to kolejna odsłona, znanej mniej lub bardziej szerokiemu kręgu graczy, platformówkowej serii, która po ośmiu latach nieobecności postanawia wrócić do dawnej chwały. Przekonajmy się, więc czy stęsknieni wielbiciele cyklu mają do czego wracać.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Tylko 8/10 Daaku się załamie:) - Athius

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 08.10.2018
FIFA 19 (Nintendo Switch) – recenzja gry. Trochę lepiej, trochę gorzej
1690V

FIFA 19 (Nintendo Switch) – recenzja gry. Trochę lepiej, trochę gorzej

Electronic Arts nie zamierza zrezygnować z kury rzucającej w deweloperów dolarami, więc zadbało o przygotowanie drugiej odsłony serii FIFA na Nintendo Switch. Po ubiegłorocznym blamażu na horyzoncie pojawiła się pozytywna iskierka nadziei... Choć nadal deweloperzy nie spędzili przy tytule odpowiedniego czasu.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Oczywiscie dla ludzi nie siedzacych w temacie moze tak to wygladac. Ale jak to mowia diabel tkwi w szczegolach - your_tapeworm

Adam Grochocki Adam Grochocki 07.10.2018
South Park: Kijek Prawdy - recenzja gry. Mamo, gdzie ten cholerny patyk?!
1785V

South Park: Kijek Prawdy - recenzja gry. Mamo, gdzie ten cholerny patyk?!

Liczyliśmy, że Kijek Prawdy zostanie dodany jako gratis do South Park: The Fractured but Whole, jak miało to miejsce w przypadku innych platform. Plan okazał się i zupełnie inny. I tak, po kilku miesiącach, w eShopie, w niezbyt atrakcyjnej cenie, wylądowała pierwsza odsłona przygód Cartman i spółki. Przyjrzyjmy jej się bliżej.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Bo Nintendo jest wydawcą tej gry... Wasteland 2, LEGO, Fifa i inne potrafią mieć polonizację. Ubi ma problem z dodaniem pstryczka wewnątrz... - AKIP

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 06.10.2018
Astro Bot: Rescue Mission - recenzja gry. Killer na PSVR
1951V

Astro Bot: Rescue Mission - recenzja gry. Killer na PSVR

Astro Bot: Rescue Mission to nie tylko rozwinięcie prototypu zapoczątkowanego w PlayRoom VR. To niemalże dowód na to, ze wirtualna rzeczywistość została wręcz stworzona pod platformówki, a także potencjał na nową maskotkę PlayStation, która godnie mogłaby zastąpić Sackboya. Przeuroczy robocik otrzymał swoją pierwszą pełnoprawne grę i od razu wskoczył do pierwszej ligi gatunku, stojąc dumnie obok największych legend branży.

czytaj dalej »
60

Ostatni komentarz:

z tym banalnym poziomem trudności to bym nie przesadzał czasem jest bardzo ciężko np boss ośmiornica za 30stym razem moze sie udało ,ale... - citek

Adam Grochocki Adam Grochocki 01.10.2018
Assassin's Creed: Odyssey - recenzja gry. Grecja all inclusive
7908V

Assassin's Creed: Odyssey - recenzja gry. Grecja all inclusive

Rok przerwy, który zafundował serii Ubisoft po premierze Assassin’s Creed Syndicate uradował nawet tak beznadziejnie zakochanych w marce fanów jak ja. Efektem przerwy było doskonałe Origins przywracające serii chwałę i blichtr. Gdy myśleliśmy, że dwuletni cykl wydawniczy stanie się standardem, Ubi zdecydowało, że raptem rok po wizycie w Egipcie przenosimy się do trawionej wojną starożytnej Grecji.

czytaj dalej »
280

Ostatni komentarz:

Przynajmniej od 10ciu lat przestałem zwracać uwagę na ocenę gry. Kompletnie do mnie nie przemawia czy gra dostala 5 czy 9.5 pkt. - pablowsky

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 30.09.2018
Life is Strange 2 - recenzja pierwszego epizodu. Nowa nadzieja
1670V

Life is Strange 2 - recenzja pierwszego epizodu. Nowa nadzieja

Uniwersum Life is Strange wkracza w kolejny etap i zostaje solidnie rozbudowane za sprawą następnego, pełnoprawnego rozdziału serii. Zmienia się miejsce akcji, zmieniają i bohaterowie. Poznajcie Seana i Daniela, których osobista historia stanowi fundament wydarzeń Life is Strange 2 i pierwszego odcinka przygotowywanej opowieści.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Klimat drogi badziej mi podpasował niż studencki - eddie203

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 30.09.2018
Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition - recenzja gry. Wielki RPG na konsolach
1565V

Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition - recenzja gry. Wielki RPG na konsolach

Jedną z najważniejszych produkcji ubiegłego roku jest bez wątpienia Divinity: Original Sin II. Na szczęście konsolowcy nie muszą łamać sobie paluchów chwytając za myszki i pożyczając komputery od znajomych, by poznać tę przygodę. Larian Studios zdecydowało się przenieść historię na konsole, a przygotowany port nie zawiedzie oczekiwań nawet najbardziej wybrednych graczy.

czytaj dalej »
36

Ostatni komentarz:

Nie zesr*** się :) Zwracam honor, pomyliłem się. - Laska_WE

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme