SKLEP


Recenzje gier

  
Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 30.01.2019
Onimusha: Warlords - recenzja gry. Klasyka w najlepszym wydaniu
1539V

Onimusha: Warlords - recenzja gry. Klasyka w najlepszym wydaniu

Onimusha była w swoich założeniach średniowieczną wersją Resident Evil, lecz z czasem urosła do miana czegoś więcej - serii z własną tożsamością oraz duszą. Czy po 18 latach od oryginalnej premiery Onimusha: Warlords wciąż bawi tak samo? 

czytaj dalej »
36

Ostatni komentarz:

W tą część niestety nie grałem, choć mam nadzieję że kiedyś będę miał okazje. Fajnie by było gdyby zremasterowali całą serie Onimusha ;p - Raizan

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 26.01.2019
Life is Strange 2 - recenzja drugiego epizodu
1241V

Life is Strange 2 - recenzja drugiego epizodu

Przerwa trwała nieco dłużej niż zwykle, ale drugi epizod Life is Strange 2 pojawił się w końcu na rynku. Pora sprawdzić, co jeszcze przeżyje wilcze rodzeństwo i czy twórcy efektywnie wykorzystali dodatkowy czas.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

Ciekawe jak wydadzą płytę czy wszystko na niej będzie. - dexx

Kryspin Kras Kryspin Kras 25.01.2019
Travis Strikes Again: No More Heroes - recenzja gry. Zagrajmy w grę. Wewnątrz gry
1008V

Travis Strikes Again: No More Heroes - recenzja gry. Zagrajmy w grę. Wewnątrz gry

Travis Strikes Again: No More Heroes to ani długo oczekiwana przez fanów “trójka” serii, ani też do końca zwykły spin-off. Czymże więc jest? Czy Suda51 już sam się pogubił w swoim szaleństwie i do resztek postradał zmysły? Dlaczego w ogóle czytacie ten wstęp? Wejdźcie do środka.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

O! Zdun tu był! Pozdro - Viqing

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 24.01.2019
The Hong Kong Massacre - recenzja gry. Hotline Miami w Azji
1819V

The Hong Kong Massacre - recenzja gry. Hotline Miami w Azji

Gdyby John Woo zrobił swoje Hotline Miami, to byłoby to właśnie The Hong Kong Massacre. Gra efekciarska, nadużywająca efektów specjalnych, jednocześnie brutalna i pełna krwi. I na szczęście - trzymająca poziom od początku do końca.

czytaj dalej »
32

Ostatni komentarz:

Zwiastun polonizacji do gry The Hong Kong Massacre. [LINK] - NelsonPL

Roger Żochowski Roger Żochowski 24.01.2019
New Super Mario Bros. U Deluxe - recenzja gry. Odsmażane grzybki wciąż smakują wybornie
1026V

New Super Mario Bros. U Deluxe - recenzja gry. Odsmażane grzybki wciąż smakują wybornie

Mario jest jak wino - im starszy tym lepszy. Mimo upływu lat formuła, w której wąsaty hydraulik biegnie w prawo, skacze, połyka grzyby, stawia maszty (sic) i ratuje księżniczki nic nie traci na jakości. A to prawdziwy fenomen.

czytaj dalej »
34

Ostatni komentarz:

No ale Nathanów dostajesz trzech. - Venra

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 23.01.2019
Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends CE - recenzja gry. Ustawki w Starożytnych Chinach
716V

Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends CE - recenzja gry. Ustawki w Starożytnych Chinach

Ponad pięcioletni port niszowej gry? Dla Switcha to nic nowego. Koei Tecmo uznało, że Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition jest idealnym tytułem, by przenieść do na konsolę Nintendo. Jak wypada wiekowa klepanka chińskich generałów?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Tej gry porządnie nie uciągneły nawet sterydy XOX/PS4P, a Switch to by Ci się chyba w rękach spalił. Radzę spojrzeć choćby na... - AzumiChan

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 22.01.2019
Resident Evil 2 - recenzja gry. Crapy z drogi, bo hit idzie
11152V

Resident Evil 2 - recenzja gry. Crapy z drogi, bo hit idzie

"Król survival horrorów", "gigant ery PSone", "sequel doskonały", "wersja na Nintendo 64 najwspanialszym portem wszech czasów" - to tylko kilka przykładowych określeń charakteryzujących Resident Evil 2 z 1998 roku. Dwadzieścia jeden lat później kultowe dzieło Capcomu powraca w nowej formie i zachwyca dokładnie tak samo, jak gra Hidekiego Kamiyi dwie dekady temu!

czytaj dalej »
228

Ostatni komentarz:

Tak, oryginalna sciezka dzwiekowa jest do pobrania ze sklepiku na konsoli za 12.50, wiec nie jest zle. Stroj Elzy i inne kosztuja tyle samo... - saptis

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 21.01.2019
Ace Combat 7: Skies Unknown – recenzja gry. Podniebna walka, którą chcesz przeżyć
2934V

Ace Combat 7: Skies Unknown – recenzja gry. Podniebna walka, którą chcesz przeżyć

Końcówka starcia. Trzymam kontroler coraz mocniej, ciągle słyszę odgłosy nadlatujących rakiet, manewruję pomiędzy kolejnymi pociskami próbując jednocześnie atakować. Jest ciężko. Chwytam pada jeszcze mocniej, robię uniki, strzelam. Pot spływa mi po czole, wpadam w chmury, moja maszyna odmawia posłuszeństwa, wiruję, próbuję ratować sytuację, nurkuję pomiędzy drzewami, strzelam – TAK! Odrzutowiec rywala pada, ale moje szczęście trwa sekundę, bo w kolejnej całuję się z potężną salwą kolejnego przeciwnika... Nie mam nawet czasu na oddech, bo właśnie taki jest Ace Combat 7.

czytaj dalej »
41

Ostatni komentarz:

Własnie gram przeszedłem 4 misje , i odstawiam na półkę niech odpocznie .Flaki z olejem . Natomiast VR wymiata i to porządnie szkoda że... - Amator

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 20.01.2019
Vane - recenzja gry. Artystyczne zwiedzanie pustyni
1553V

Vane - recenzja gry. Artystyczne zwiedzanie pustyni

Moda na artystyczne gry rzadko kiedy przekłada się na sukces finansowy. Vane czeka prawdopodobnie taki sam los i pomimo bycia przepięknym oraz refleksyjnym doświadczeniem skończy w worku z innymi niszowymi produkcjami. Trzymam jednak kciuki za to, abym się mylił.

czytaj dalej »
29

Ostatni komentarz:

Rozbieżność była, ale nie w takiej skali. Zauważ ile jest obecnie elementów składowych gry. Kwestia techniczna - nie chodzi o spadki... - Viqing

aysnel aysnel 16.01.2019
Atelier Arland Series Deluxe Pack - recenzja gry. Potrójna dawka kobiecej alchemii
1363V

Atelier Arland Series Deluxe Pack - recenzja gry. Potrójna dawka kobiecej alchemii

Trylogia Arland wchodząca w skład obszernej i długoletniej alchemicznej serii Atelier, jest jedną z najlepszych na tle całego cyklu. Jak widać perypetie trzech młodych pannic w fikuśnych strojach okazały się na tyle interesujące, by doczekać się odnowienia każdej części z osobna, jak i zbiorczego recenzowanego tutaj wydania – Atelier Arland Series Deluxe Pack.

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

Od groma tego jest na STEAMie - Maciej2801

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 15.01.2019
Tales of Vesperia: Definitive Edition - recenzja gry. Dobrze odgrzany kotlet
1538V

Tales of Vesperia: Definitive Edition - recenzja gry. Dobrze odgrzany kotlet

Styczeń to tradycyjnie małe święto dla fanów gier z Kraju Kwitnącej Wiśni. Zanim jednak położymy ręce na remake'u Resident Evil 2, trzeciej numerowanej odsłonie Kingdom Hearts czy Ace Combat 7, QLOC przygotowało dla nas remaster jednej z najlepszych części serii Tales. Jak Vesperia prezentuje się po jedenastu latach od premiery?

czytaj dalej »
33

Ostatni komentarz:

Ograłem na X360 i bardzo dobra gra, może się skuszę na remastera. - mario4

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 10.01.2019
Book of Demons - recenzja gry. Papierowe Diabolo
1385V

Book of Demons - recenzja gry. Papierowe Diabolo

Gatunek hack'n slash zapoczątkowany został ponad dwie dekady temu i przez ten czas praktycznie w ogóle się nie zmienił. Deweloperzy odpowiedzialni za Book of Demons pokazują, że można inaczej. 

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Slyszłaem wiele pozytywów na temat tej gry, a jednak ocena i cena nie zachęcają do zakupu za te 80 zł - Maciej2801

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme