Recenzje gier

  
Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 02.05.2019
Falcon Age - recenzja gry. Widziałem orła cień
1044V

Falcon Age - recenzja gry. Widziałem orła cień

Falcon Age nadlatuje na PS4 i powinno przy tym zainteresować większość użytkowników PS VR, którzy są żądni kolejnych dobrych gier. Chociaż w produkcję bez problemu zagramy "normalnie", to jednak dopiero w wirtualnej rzeczywistości rozwija ona skrzydła.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Chciałoby się powiedzieć, że wśród użytkowników ppe to powinien być prawdziwy hit :-P - Carnage

Kryspin Kras Kryspin Kras 29.04.2019
Cuphead - Recenzja gry. Kubeczki idealnie skrojone pod Pstryka
1624V

Cuphead - Recenzja gry. Kubeczki idealnie skrojone pod Pstryka

Mało która gra wzbudza we mnie tak pozytywne emocje jak wydany w 2017 roku Cuphead. To gra niemal idealna, w której zakochałem się od pierwszego uruchomienia. Nic więc dziwnego, że cieszyłem się jak diabli gdy zapowiedziano wersję na Switcha. Jeśli chcecie wiedzieć jak wypadła konwersja hitu Studio MDHR - zapraszam do środka! 

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Zacna dzięki - szlomo

Adam Grochocki Adam Grochocki 29.04.2019
Snooker 19 - recenzja gry. Długość kija nie ma znaczenia
1223V

Snooker 19 - recenzja gry. Długość kija nie ma znaczenia

Podczas gdy jedni sport kojarzą z szybkimi i widowiskowymi dyscyplinami, są tacy, którzy za idealną formę relaksu uważają śledzenie facetów turlających kulki po zielonym suknie wielkiego stołu.

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Jeeezu, aż mi smaka narobiłeś.. Trzeba poszukać płytki w zakamarkach szafy. - Marquez

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 27.04.2019
Outward - recenzja gry. Trochę taki współczesny Gothic
3039V

Outward - recenzja gry. Trochę taki współczesny Gothic

W dzisiejszych czasach deweloperzy robią wszystko, aby ich gry były jak najbardziej przystępne dla nowych odbiorców i nie odstraszały ich nieprzystępną rozgrywką, brakiem samouczków, czy domyślnie wysokim poziomem trudności. Na szczęście Outward zrywa z tymi schematami i pokazuje, że można zrobić wciągającą grę inaczej.

czytaj dalej »
27

Ostatni komentarz:

Taki współczesny Gothic to Kingdom Come: Deliverance. Outward to stolec i zakalec - Gothicowi może rowa wypucować najwyżej. - VroO

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 25.04.2019
Days Gone - recenzja gry. Podróż za jeden uśmiech
9127V

Days Gone - recenzja gry. Podróż za jeden uśmiech

Days Gone po kilku latach w produkcji i paru obsuwach trafia do sprzedaży. Dziś mamy dla Was recenzję wersji na PS4. Gra, która od samej zapowiedzi nie wzbudzała większych emocji i jawiła się jako kolejny open world, z tą różnicą, że od Sony, które w portfolio zbyt wielu takich gier nie ma. Czy Bend Studios udało stworzyć się coś interesującego?

czytaj dalej »
461

Ostatni komentarz:

Własnie ogrywam i jak naraie solidna 9 zadnych bugow nie uswiadczylem. Dawanie gier do receznji "redaktorowi" musiolkiowi to jak strzeal w... - Hasszz

aysnel aysnel 23.04.2019
SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech - recenzja gry. Zatriumfuj nad złem z kartami w ręku
1275V

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech - recenzja gry. Zatriumfuj nad złem z kartami w ręku

Trójka mechanicznych przyjaciół, zainspirowanych ulubioną książką o bohaterach, wyrusza w podróż, chcąc dorównać słynnemu Gilgameszowi. Kolejna odsłona serii SteamWorld zabiera nas tym razem do bajkowego świata, gdzie naszym steampunkowym wojakom przyjdzie mierzyć się m.in. z rycerzami, smokami oraz stawić czoła magii, a wszystko to przy pomocy kart.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

How much is that fish? Dobra mam - Sto zeta. - WellSpokenMan

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 23.04.2019
Mortal Kombat 11 – recenzja gry. Imperator wraca na tron
5893V

Mortal Kombat 11 – recenzja gry. Imperator wraca na tron

Jesteście ciekawi recenzji gry Mortal Kombat 11? Od początku 2019 roku jesteśmy zasypywani wybitnymi produkcjami, a Mortal Kombat 11 jest jedną z tych, obok której nie można przejść obojętnie. Ed Boon odwołuje się do lat dzieciństwa wielu miłośników bijatyk, jednocześnie nie zapominając o urozmaiceniu swojego wielkiego dzieła. Dla takich gier kupuje się kontrolery.

czytaj dalej »
105

Ostatni komentarz:

Udało się komuś ukończyć samouczek? - tulaty

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 20.04.2019
Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy - recenzja gry. OBJECTION!
1390V

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy - recenzja gry. OBJECTION!

Ace Attorney Trilogy debiutuje na kolejnych sprzętach, aby uczyć następne pokolenie graczy kodeksu karnego. Włóżcie najlepszy garnitur i ćwiczcie struny głosowe, by co rusz wykrzykiwać donośnie "Sprzeciw!".

czytaj dalej »
23

Ostatni komentarz:

Niestety dla niektórych wada i słusznie, że to zostało wspomniane. Sama seria świetna - cissic

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 18.04.2019
God's Trigger - recenzja gry. Anioły i demony
1567V

God's Trigger - recenzja gry. Anioły i demony

Wydawałoby się, że moda na gry inspirowane Hotline Miami dawno za nami. Wpada jednak polska ekipa One More Level ze swoim God's Trigger i obwieszcza wszystkim, że ma coś wartego uwagi. Czy tak jest faktycznie?

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

[LINK] ED po 1600h na emeryturze. Teraz DCS - po 160h lotów i kilkudziesięciu godzinach zwykłej nauki dostałem rangę pilota z polskiej... - Alexy78

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 16.04.2019
Earth Defense Force: Iron Rain - recenzja gry. Zachodnie podejście do robali
1324V

Earth Defense Force: Iron Rain - recenzja gry. Zachodnie podejście do robali

Earth Defense Force: Iron Rain jest małym eksperymentem D3, które postanowiło ugryźć zachodniego gracza lekko odświeżonym pomysłem na serię Earth Defense Force. Jak wypada zamerykanizowana odsłona tej serii?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Takie gry sa równiez potrzebne - Maciej2801

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 11.04.2019
Eternity: The Last Unicorn - recenzja gry. Najgorszy tytuł tej generacji
2022V

Eternity: The Last Unicorn - recenzja gry. Najgorszy tytuł tej generacji

Eternity: The Last Unicorn chciałoby być trochę grą soulslike. Chciałoby być RPG-iem akcji, skorzystać choć trochę z zainteresowania mitologią nordycką rozbudzoną przez Kratosa. Eternity chciałoby być dobrą grą. Nie jest żadną z tych rzeczy.

czytaj dalej »
46

Ostatni komentarz:

Nie zrozum mnie źle bo wiem co chciałeś przekazać ale "najgorsza gra generacji" brzmi jak stwierdzenie nieco na wyrost. Domniemam że pisząc... - mravg

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 08.04.2019
Borderlands: Game of the Year Edition - recenzja gry. Dobrze wrócić na stare śmiecie
2560V

Borderlands: Game of the Year Edition - recenzja gry. Dobrze wrócić na stare śmiecie

Dobrze jest czasami wrócić na stare śmiecie. Zwłaszcza gdy postanowiono je ładnie wyporządzić i przyszykować na nasz powrót. Borderlands: Game of the Year Edition bawi tak samo, jak oryginał w 2009 roku.

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Pamiętam jak na X360 kupiłem "dwupak", Borderlands i Bordelands 2. Przeszedłem "jedynkę", miałem pewne uwagi, potem odpaliłem "dwójkę"...... - TrueVanDal

Przejdź do strony

Strona