Recenzje gier

  
Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 26.04.2021
SaGa Frontier Remastered – recenzja gry. Osiem historii – jedna gra
1421V

SaGa Frontier Remastered – recenzja gry. Osiem historii – jedna gra

Pierwotne wydanie SaGa Frontier na pierwsze PlayStation furory wprawdzie nie zrobiło, ale i tak była to całkiem miła produkcja, nawet jeśli ginąca w natłoku innych świetnych jRPG-ów. Marka jednak nie wyblakła czego dowodem, po wielu latach, jest pojawienie się odświeżonej SaGa Frontier Remastered i poniższa recenzja. Wygląda na to iż ponownie można powrócić do starej szkoły w szatkach nieco bardziej współczesnych, nie wywołujących bólu oczu.

25

Ostatni komentarz:

Masz raczej na myśli VAT, bo cło jest dopiero od 150 euro w górę...Nie obawiaj się, na 99 % nie naliczą Ci Vatu przy tak niskiej cenie gry. - Manifesto

Roger Żochowski Roger Żochowski 22.04.2021
NieR Replicant ver.1.22474487139…- recenzja gry. O dwóch takich, co ukradli słońce
5431V

NieR Replicant ver.1.22474487139…- recenzja gry. O dwóch takich, co ukradli słońce

Nier to ciekawa historia. Tytuł w swoich czasach niedoceniony, stworzony przez studio, które już nie istnieje, ale kontynuowany przez jego ojców, którzy dali nam Automatę, jedną z najlepszych gier poprzedniej generacji i jednocześnie sequel tytułu niemalże pogrzebanego przez historię. Tytułu, który teraz zalicza zmartwychwstanie. Czy warto? Zapraszam do recenzji. 

51

Ostatni komentarz:

Dziękuję. Takiej odpowiedzi oczekiwałem - Rzepcio

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 22.04.2021
MotoGP 21 - recenzja gry. A mogło być tak pięknie
1973V

MotoGP 21 - recenzja gry. A mogło być tak pięknie

Milestone nie próżnuje i dostarcza na rynek kolejny tytuł zaliczający się do kategorii gier wyścigowych. Zapraszamy do recenzji traktującej o MotoGP 21.

21

Ostatni komentarz:

Lubię wibracje, ale grając w Dirt5 na XSX też musiałem je zmniejszyć i to sporo. - Starylis

Roger Żochowski Roger Żochowski 21.04.2021
Oddworld: Soulstorm - recenzja gry. Wspaniałe uniwersum w starciu z archaizmami i sterowaniem
3138V

Oddworld: Soulstorm - recenzja gry. Wspaniałe uniwersum w starciu z archaizmami i sterowaniem

Oddworld to seria, która niezmiennie kojarzy mi się z pierwszym PlayStation. Słynny Pierdzioch szedł pod prąd i w dobie trójwymiarowego szału zaoferował niezapomnianą i klimatyczną przygodę w 2D. I wydane po latach Oddworld: New N' Tasty! było bardzo udanym remakiem pierwszej części. W przypadku sequela nie poszło niestety aż tak dobrze. Zapraszam do recenzji. 

42

Ostatni komentarz:

Sterowanie tutaj kuleje, ostatni etap ciężko ogarnąć mi było jak postać mi skakała jak szalona xD. A pomijanie filmików? po co to wam ?... - Sakishiro

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 17.04.2021
WRC 9 (Switch) – recenzja gry. Szybka jazda na małym ekranie
1659V

WRC 9 (Switch) – recenzja gry. Szybka jazda na małym ekranie

Marka WRC w przyszłości trafi w ręce Codemasters (EA), tymczasem Nacon stara się wykorzystać okazję i oferuje wyścigi na każdą platformę. Na początku WRC 9 trafiło na duże sprzęty, by następnie wylądować na Nintendo Switchu. Spędziłem z tym tytułem kilka dni i mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi wielkich wyścigów na małym ekranie. Jak gra się w WRC 9 na Nintendo Switchu? Zapraszamy do recenzji.

37

Ostatni komentarz:

Czy 8 lub 9 na Switch jest po polsku? - emdzej90

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 09.04.2021
Postal Redux - recenzja gry. "Błogosławieni niech będą potulni, bo są łatwym celem"
2123V

Postal Redux - recenzja gry. "Błogosławieni niech będą potulni, bo są łatwym celem"

Postal kilka lat temu wylądowało w odnowionej wersji na PC, ale w związku z niską sprzedażą remake'u pozostałe wersje nie zostały wydane, tak jak wcześniej było to planowane. Zmieniło się to niedawno, toteż również posiadacze konsol mogą powrócić do tego klasyka. Zapraszam do recenzji Postal Redux w wersji na PlayStation 4.

11

Ostatni komentarz:

Dla kogoś kto kiedyś grał to polecam, jeśli nie to radzę chwilę poczekać aż będzie kosztować z 10 zł. - max_89

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 08.04.2021
Immortals Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm - recenzja dodatku. Tylko dla wytrwałych
1724V

Immortals Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm - recenzja dodatku. Tylko dla wytrwałych

Niedawno na rynku pojawiło się Immortals Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm, czyli drugi oficjalny dodatek do przebojowego tytułu od Ubisoftu. Czy warto nabyć Season Passa, aby zapoznać się z nową, bajkową przygodą? Tego dowiecie się z poniższej recenzji.

24

Ostatni komentarz:

Pierwszy dodatek zrecenzowano chyba w szmatławcu. - KamilossPL

Kajetan Węsierski Kajetan Węsierski 07.04.2021
Disco Elysium: The Final Cut - recenzja gry. Pośpiech nie popłaca
3069V

Disco Elysium: The Final Cut - recenzja gry. Pośpiech nie popłaca

Gdy Disco Elysium debiutowało w 2019 roku na PC, bardzo szybko zebrało wokół siebie sporą grupę fanów. I nic w tym dziwnego, dostaliśmy projekt, który narracyjnie sam sobie zawiesił poprzeczkę w najwyższym punkcie, a potem ją przeskoczył. Teraz tytuł wylądował w ulepszonej wersji również na konsolach. Czy udało się przenieść mechaniki rozgrywki z PC na PS5? O tym przeczytacie w recenzji!

48

Ostatni komentarz:

W zasadzie masz rację. Edit: TLoU 2 znacznie bardziej gra na emocjach niż jedynka. Polecam sprawdzić, bo choć pierwsza część uważałem za... - kawuel

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 07.04.2021
Outriders – recenzja gry. Mocny looter shooter z papierowymi serwerami
4010V

Outriders – recenzja gry. Mocny looter shooter z papierowymi serwerami

People Can Fly nie wymyśla koła na nowo. Twórcy czerpią garściami ze znanych motywów, mądrze je łączą i zapraszają graczy do intrygującego świata. Outriders to jeden z najciekawszych looter shooterów ostatnich lat, który od premiery cierpi na fatalne serwery.

76

Ostatni komentarz:

Jak to nie ma, jak ma? Krótkie, ale jednak. I te irytujące cutscenki przy przechodzeniu między główną lokacją, a misją poboczną... - Razi

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 06.04.2021
Balan Wonderworld - recenzja gry. Szalony kapelusznik zwalcza demony
2056V

Balan Wonderworld - recenzja gry. Szalony kapelusznik zwalcza demony

Balan Wonderworld mogło zainteresować - choćby z uwagi na fakt, że gier z gatunku jest dzisiaj stosunkowo niewiele. Zachęcające mogły być też animacje. Decyzję o zakupie mogło też pomóc podjąć wydane demo, które wielu zniechęciło. Jak wypada pełny produkt? Zapraszam do recenzji wersji na PlayStation 4.

12

Ostatni komentarz:

Zagrałem w demo bo trailery wyglądały pięknie, ale... Ojej, co to za szmelc wygląda jak niskobudżetowa produkcja bez pomysłu, coś co nadało... - keksxd

Roger Żochowski Roger Żochowski 02.04.2021
Lost Words: Beyond The Page - recenzja gry. Stadia traci exclusive'a, przy którym niejeden z Was uroni łzę
1207V

Lost Words: Beyond The Page - recenzja gry. Stadia traci exclusive'a, przy którym niejeden z Was uroni łzę

Exclusive na Google Stadia. Nie brzmi zbyt zachęcają, prawda? Dlatego do recenzji Lost Words: Beyond the Page, które trafiło teraz na PC i konsole, podchodziłem z dużym dystansem. Niepotrzebnie. Choć nie jest to gra AAA, to poruszająca historia dziewczynki, która musi stawić czoła chorobie ukochanej babci, wciąga od pierwszych minut do napisów końcowych.

3

Ostatni komentarz:

Dobrze napisana recka - squallmar

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 29.03.2021
Harvest Moon: One World - recenzja gry. Urocza zabawa w nudę
1882V

Harvest Moon: One World - recenzja gry. Urocza zabawa w nudę

Harvest Moon powraca z nowym światem i nową opowieścią, ale czy nadąża za znacznie rozwijającą się konkurencją? Tego dowiecie się z dzisiejszej recenzji najnowszej odsłony kultowej serii.

33

Ostatni komentarz:

No tak zapomniałem o pstryczku. W tym wypadku mówiąc o konsolach miałem na myśli PlayStation oraz Xbox - SmoQ1988

Przejdź do strony

Strona