Recenzje gier

  
Znaleziono 66 materiałów dla taga Tom19
Tom19 Tom19 14.06.2017
Colin McRae Rally 2.0 - recenzja
1918V

Colin McRae Rally 2.0 - recenzja

Są gry, które po upływie wielu lat nie tracą swojego uroku osobistego, dając tyle samo radości co w dniu premiery. Do takich produkcji należy druga odsłona wyścigów rajdowych Colin McRae Rally, która mimo przedpotopowej grafiki widywanej obecnie tylko na smartfonach, okazuje się niedoścignionym wzorem na idealne arcade'owe rajdówki.

czytaj dalej »
42

Ostatni komentarz:

"Wyścigi rajdowe"??? Jedna z najsłynniejszych wpadek :P Chyba recenzent nie interesuje się motosportem. - Kamil

Tom19 Tom19 10.05.2017
Journey - recenzja
609V

Journey - recenzja

Podróż - zmiana miejsca pobytu na odległe. Podróże odbywano od dawna, początkowo dla praktycznego celu: nauki, handlu, polityki. Podróżowano również do miejsc kultu religijnego, z chęci odpokutowania za grzechy, zjednania łask lub podzięce za nie. Podróż dla odwiedzenia miejsc kultu religijnego nazywa się pielgrzymką [ Wikipedia ]

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Tym bardziej, że wiele czasu poświęcić nie trzeba ;-D - Cherubinek

Tom19 Tom19 04.05.2017
Bloodborne + The Old Hunters - recenzja
2025V

Bloodborne + The Old Hunters - recenzja

Japońskie studio From Software pod przewodnictwem Hidetaki Miyzakiego stworzyło powieść, która za kilkanaście lat stanie się kultowa. Dlaczego? Bloodborne nawet nie udaje, że wykorzystuje znaną mechanikę zapoczątkowaną przez Demon's Souls, która to stworzyła solidne podwaliny i twardy szkielet pod kolejne produkcje. A mimo to ,,przenoszony przez krew'' zaskakuje dosadnym przekazem napisanym krwistą posoką na szorstkim papirusie o treści tak brutalnie wymownej, że nie sposób przejść obok tego obojętnie. Przyszykuj się na koszmar jakiego jeszcze nie doznałeś. 
 

czytaj dalej »
76

Ostatni komentarz:

Pewnie że warto ale w moim przypadku wiem kiedy należy zejść z sceny :) Głową muru nie przebije :) - Ghostoom

Tom19 Tom19 08.03.2017
Uncharted 4 - recenzja
2684V

Uncharted 4 - recenzja

Naughty Dog. Czego się nie dotknie, zamienia w złoto. Jeśli porównać dokonania poprzednich gier z serii do cennych materiałów, można wywnioskować, że pierwsza część Uncharted wydana w 2007 roku była niczym odkrycie złoża złota w świecie elektronicznej rozrywki. Druga część okazała się najmocniej świecącym diamentem na Playstation 3, zaś ostatnia w siódmej generacji to wypolerowana platyna, kontynuująca poczynania poprzednika. 
W tym wszystkim Uncharted 4 jawi się jako najdroższa na Świecie - antymateria. 

 

czytaj dalej »
86

Ostatni komentarz:

Twój komentarz, jak i kilka innych w tym wątku o ,, pseudo-recenzji" uświadomił mi o tym, że każdy postrzega gry inaczej. Gry, które... - Tom19

Tom19 Tom19 11.02.2017
Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja
2175V

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja

Kiedyś wiedziałem, jak będzie wyglądać jutro...potem świat uległ rozłamowi. Wszystko się zmieniło. Ja też.
Zmienili mnie w to, czym jestem. W zaawansowaną broń.
Teraz chcą wsadzić takich jak ja do klatek. 
Do polowania na kryjące się w cieniach elity nie wystarczy jeden człowiek. 
Potrzeba do tego broni, która wierzy...że możliwa jest lepsza przyszłość.
...O ile dożyję jej nadejścia. Adam Jensen

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Fajna nutka, dodaje klimatu do świetnej recki. Leci plusik :)) - BR78

Tom19 Tom19 27.12.2016
The Last Guardian - recenzja
1469V

The Last Guardian - recenzja

Są gry, które przechodzimy jak każdą inną a po napisach końcowych odkładamy na półkę. Nienaruszone wspomnieniami, nie wyróżniające się spośród wielu mainstreamowych braci, zostają pokryte kurzem nicości i giną w otchłani zapomnienia, zarówno przez nas, jak i wielu nam podobnych graczy. 
I są gry takie jak The Last Guardian. Tworzone przez artystów przelewających swoje wizje w świat elektronicznej rozgrywki, a nie rzemieślników liczących furgonetki pieniędzy.

czytaj dalej »
50

Ostatni komentarz:

Potwierdzam, recenzent dobrze radzi z tym że po patchu nie ma już takich problemów z kamerą. Według mnie jest OK. w czasie całej gry... - drocom

Tom19 Tom19 13.11.2016
Project I.G.I. - recenzja
2061V

Project I.G.I. - recenzja

Wydana na komputery osobiste gra o tajemniczym tytule Project I.G.I w 2000 roku podzieliła graczy. Jedni zachwycali się dobrze zrealizowaną tematyką współczesnego konfliktu i możliwościami taktycznymi, drudzy kręcili nosem za zbyt wyśrubowany poziom trudności, który nakazywał przechodzić misję bez możliwości zapisania stanu gry w dowolnym momencie. Ja należę do pierwszej grupy stawiając tytuł na równi z takimi tuzami jak Soldier of Fortune czy Operation Flashpoint. Czy Project I.G.I przypadnie wam do gustu? Wypuszczam zachęcającą przynętę w postaci tego tekstu...

czytaj dalej »
33

Ostatni komentarz:

Moja najlepsza strzelanka. Jedna z lepszych gier w historii dla mnie osobiście. - Ss

Tom19 Tom19 24.10.2016
Silent Hill: Origins - recenzja
1827V

Silent Hill: Origins - recenzja

Silent Hill: Origins to moja siódma gra w uniwersum. Nie spodziewałem się, że przygoda w owianym tajemnicą miasteczku Silent Hill rozpoczęta 10 lat temu przez pierwszą część, doprowadzi mnie w wir obłędu przez kolejne produkcje. Ostatnie dwie pozycje - SH: Shattered Memories i SH: Downpour były udanymi grami, jednak dość słabymi Silentami. Zabierając się za Origins...wspomnienia wróciły.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

tak samo jak ty grałem na ps2, dobry i mocny Silent Hill dla mnie to SH0/Origins, najstraszniejszy bo moze pierwszy to SH1 i najlepszy to... - Sephiroth-Oni

Tom19 Tom19 04.08.2016
Dark Souls II: Scholar of the First Sin - recenzja
1926V

Dark Souls II: Scholar of the First Sin - recenzja

Kontynuacje wielkich serii można podzielić na dwie grupy. Pierwsza to zasada kopiuj-wklej, gdzie wszystko zostaje na swoim miejscu, a całość jest po prostu lepiej zrobiona. Druga odnosi się do licznych zmian, które nie do końca mogą się podobać, ale spełniają swoją funkcję w kontynuacji idealnej. Dark Souls 2 plasuje się pomiędzy tymi dwiema grupami. Czy zmiana ekipy i zaserwowanie  nowych atrakcji wyszło grze na dobre? Zapraszam do obszernej analizy :)

czytaj dalej »
45

Ostatni komentarz:

Kurcze. Jak nie gralem w zadne Soulsy to po tej recenzji chyba zaczne od dwojki. Dzieki - zacheciles mnie do kupna. - KamilossPL

Tom19 Tom19 09.06.2016
Killzone 2 - recenzja
1608V

Killzone 2 - recenzja

Oglądając pamiętny trailer E3 z 2005 roku i porównując do gry właściwej, moglibyśmy stwierdzić, że twórcy nas oszukali. Wyreżyserowana akcja, filmowość wylewająca się z ekranu i grafika wypalająca gałki oczne. I wiecie co. Część z tych aspektów otrzymałem w finalnej produkcji. Killzone 2 daje radę ! 

czytaj dalej »
47

Ostatni komentarz:

BAD BOYS FOR LIFE ! - boston154

Tom19 Tom19 27.05.2016
Ratchet & Clank: Tools of Destruction - recenzja
613V

Ratchet & Clank: Tools of Destruction - recenzja

Gdy przeglądam dyskusje ludzi na temat tego, jakim zwierzęciem jest Ratchet, nie mogę wyjść z podziwu. Szufladkowanie do gatunku torbaczy, mieszanka szopa pracza z tygrysem, podpinanie pod szczuropodobnego lub lisopodobnego a także wizja dalekiego krewnego w postaci...bobra. Dodając cegiełki do powyższych porównań, widzę kota w butach w futurystycznym wdzianku. Musicie wiedzieć, że sympatyczny futrzak to Lombax. A ten, wraz z blaszanym przyjacielem Clankiem, podbije serca zarówno młodszym, jak i starszym odbiorcom w premierowej części wydanej na Playstation 3.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Pomimo faktu, że ogrywałem jeszcze Quest for Booty oraz Załoga Q, to właśnie Tools of Destruction uważam za najlepsza część na poprzednią... - yavny

Tom19 Tom19 07.05.2016
inFamous - recenzja
563V

inFamous - recenzja

Wyobraź sobie, że jesteś kurierem rowerowym dostarczającym przesyłki i mieszkasz sobie w spokojnym mieście. Pewnego dnia, twoje całe życie zmienia się z powodu jednego zlecenia. Paczka , którą miałeś dostarczyć wybucha, dzielnica leży w gruzach a ty...żyjesz, w dodatku z potężną mocą kontrolowania elektryczności. Czy siłę drzemiącą w twoim organizmie użyjesz w dobrym celu, a może wyzwolisz gniew na wszystkim co napotkasz? inFamous zweryfikuje twoje zapędy w należyty sposób.

 

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Uwaga, SPOILER! Co do gry, świetna. To największe zaskoczenie jakie przeżyłem na PS3 bo nie miałem żadnych oczekiwań. - playboy

Przejdź do strony

Strona