Polecamy

Recenzje gier

  
Znaleziono 162 materiały dla filtra
aysnel aysnel 05.05.2019
Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World - recenzja. Lekcja kapitalizmu
1080V

Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World - recenzja. Lekcja kapitalizmu

Mało kto pewnie wie, ale najbardziej znanym miastem alchemików w Europie była stolica naszego południowo-zachodniego sąsiada, czyli Praga. Czy wielbiciele serii atelier byliby w stanie stworzyć i pokierować taką samą metropolią? Teraz, dzięki Nelke i słynnym alchemiczkom, każdy może spróbować własnych sił.

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

A to jest złego, choć akurat z newsa a nie recki: "W sprawie gry wypowiedział się Andrew Wilson, którego zdaniem nowy NFS będzie... - Apteczka Pierwszej Pomocy

Kryspin Kras Kryspin Kras 29.04.2019
Cuphead - Recenzja gry. Kubeczki idealnie skrojone pod Pstryka
1679V

Cuphead - Recenzja gry. Kubeczki idealnie skrojone pod Pstryka

Mało która gra wzbudza we mnie tak pozytywne emocje jak wydany w 2017 roku Cuphead. To gra niemal idealna, w której zakochałem się od pierwszego uruchomienia. Nic więc dziwnego, że cieszyłem się jak diabli gdy zapowiedziano wersję na Switcha. Jeśli chcecie wiedzieć jak wypadła konwersja hitu Studio MDHR - zapraszam do środka! 

czytaj dalej »
31

Ostatni komentarz:

Zacna dzięki - szlomo

aysnel aysnel 23.04.2019
SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech - recenzja gry. Zatriumfuj nad złem z kartami w ręku
1325V

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech - recenzja gry. Zatriumfuj nad złem z kartami w ręku

Trójka mechanicznych przyjaciół, zainspirowanych ulubioną książką o bohaterach, wyrusza w podróż, chcąc dorównać słynnemu Gilgameszowi. Kolejna odsłona serii SteamWorld zabiera nas tym razem do bajkowego świata, gdzie naszym steampunkowym wojakom przyjdzie mierzyć się m.in. z rycerzami, smokami oraz stawić czoła magii, a wszystko to przy pomocy kart.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

How much is that fish? Dobra mam - Sto zeta. - WellSpokenMan

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 20.04.2019
Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy - recenzja gry. OBJECTION!
1420V

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy - recenzja gry. OBJECTION!

Ace Attorney Trilogy debiutuje na kolejnych sprzętach, aby uczyć następne pokolenie graczy kodeksu karnego. Włóżcie najlepszy garnitur i ćwiczcie struny głosowe, by co rusz wykrzykiwać donośnie "Sprzeciw!".

czytaj dalej »
23

Ostatni komentarz:

Niestety dla niektórych wada i słusznie, że to zostało wspomniane. Sama seria świetna - cissic

aysnel aysnel 07.04.2019
Vaporum - recenzja gry. Utarte schematy nie rdzewieją
1863V

Vaporum - recenzja gry. Utarte schematy nie rdzewieją

Vaporum jest niezależnym dungeon-crawlerowym tytułem w steampunkowej stylistyce, zabierający nas na wycieczkę do tajemniczej, stalowej wieży. Czy naszym południowym sąsiadom udało się trudna sztuka połączenia utartych schematów ze współczesnymi rozwiązaniami?

czytaj dalej »
11

Ostatni komentarz:

juz dawno temu ograny. solidny solo (nie ma tutaj druzyny) dungeon crawler z taktycznym poruszaniem po siatce w czasie rzeczywistym a'la... - WarriorOI

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 01.04.2019
Unravel 2 - recenzja gry. Zabierz włóczkę do kieszeni
1236V

Unravel 2 - recenzja gry. Zabierz włóczkę do kieszeni

Unravel Two w ponad pół roku po pierwotnej premierze, wylądowało także na Switchu. Coldwood spisało się zaskakująco dobrze, przenosząc swój projekt na znacznie słabszy sprzęt.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Jedynka miała mega klimat. Dwójeczka czeka w kolejce do ogrania. - klonik

Kryspin Kras Kryspin Kras 27.03.2019
Yoshi's Crafted World - recenzja gry. Po staremu, ale kartonowo
1728V

Yoshi's Crafted World - recenzja gry. Po staremu, ale kartonowo

Pierwsze prezentacje nowego Yoshiego nie napawały optymizmem. Jasne, pomysł był ciekawy, ale wykonanie było… Marne. Trzymałem jednak rękę na pulsie, wiedząc, że przecież poprzedni Yoshi: Woolly World dał radę. Czy dobrze zrobiłem i czy Crafted World dał radę? Zapraszam do recenzji.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

Nie przeszkadza mi niższa rozdzielczość, płynność jest ważniejsza podczas grania, za to na innych platformach ludzie cieszą się z 30 klatek - Jarosław

Kryspin Kras Kryspin Kras 12.03.2019
Warplanes: WW2 Dogfight - recenzja gry. Jak nie usuwać mikrotransakcji
597V

Warplanes: WW2 Dogfight - recenzja gry. Jak nie usuwać mikrotransakcji

Zaczynam mieć dość tego wydawania absolutnie wszystkiego na Switchu. Cały eShop jest już zalany niskobudżetowymi crapami, którymi nie warto się zainteresować. Po co więc dodawać tam kolejny port średniej gry F2P z komórek? 

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

No to jest problem obecnych czasów crapowe Tsunami bo oprócz ciekawych i wartościowych gier mamy setki badziewia bo każdy może teraz zrobić... - Athius

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 05.03.2019
Hard West - recenzja gry. Tam, gdzie Diabeł mówi dzień dobry
1796V

Hard West - recenzja gry. Tam, gdzie Diabeł mówi dzień dobry

Hard West jest kolejnym indykiem, który wylądował na Switchu. Czy cztery lata po premierze, debiutancka gra ekipy CreativeForge może się nadal podobać?

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

grałem w banner saga, nie podeszło mi. Ale polecam Breveland trilogy - są napisy - Aragami

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 25.02.2019
Trials Rising - recenzja gry. Jakie są Trialsy, każdy widzi...
1835V

Trials Rising - recenzja gry. Jakie są Trialsy, każdy widzi...

Trials Rising to trzecia odsłona serii, której korzenie sięgają... smartfonów z 2000 roku. Na szersze wody Trialsy wypłynęły jednak wraz z wydaniem Trials HD w 2009 roku. W tej generacji konsol mieliśmy już dwie odsłony, o których większość zdaje się, zdążyła zapomnieć. O Trials Rising jednak będą pamiętać.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Beta miała takie czkawki na gtx1060 6gb że grać się nie dało. Grafika słaba i jakoś mnie ta część nie przekonuje - Mkkk

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 18.02.2019
Wargroove - recenzja gry. Advance Wars nie musi wracać z emerytury
1430V

Wargroove - recenzja gry. Advance Wars nie musi wracać z emerytury

Wargroove chciało od samego początku być godnym duchowym spadkobiercą serii Advance Wars. Ekipie Chucklefish udało się osiągnąć nie tylko to. Ich gra unosi brzemię serii Nintendo, ale też spokojnie radzi sobie jako osobny projekt.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Tak jak uwielbiam serię Advance Wars czy Endwar na PSP, tak stylistyka tej gry kompletnie do mnie nie trafia. Na pewno jednak kiedyś... - Sendo1910

Daniel Stroński Daniel Stroński 14.02.2019
Evoland Legendary Edition - recenzja gry. Podróż przez gatunki growe
1246V

Evoland Legendary Edition - recenzja gry. Podróż przez gatunki growe

Za co kochamy indyki? Za nietypowe połączenia gatunkowe, oczywiście! A gdyby tak wrzucić do jRPG-a grę rytmiczną? I bijatykę 3D? I shmupa? I karciankę? I przygodówkę? I skradnkę? I...

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

milego grania :) - mravg

Przejdź do strony

Strona