SKLEP


Recenzje gier

  
Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 10.01.2019
Book of Demons - recenzja gry. Papierowe Diabolo
1291V

Book of Demons - recenzja gry. Papierowe Diabolo

Gatunek hack'n slash zapoczątkowany został ponad dwie dekady temu i przez ten czas praktycznie w ogóle się nie zmienił. Deweloperzy odpowiedzialni za Book of Demons pokazują, że można inaczej. 

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Slyszłaem wiele pozytywów na temat tej gry, a jednak ocena i cena nie zachęcają do zakupu za te 80 zł - Maciej2801

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 04.01.2019
Borderlands 2 VR - recenzja gry. Wirtualny kastrat...prawie
1722V

Borderlands 2 VR - recenzja gry. Wirtualny kastrat...prawie

Borderlands 2 było jednym z największych sukcesów poprzedniej generacji konsol. Nic więc dziwnego, że tytuł postanowiono sprzedać niejednokrotnie i wypuścić go na kilka kolejnych sprzętów. Swojej wersji doczekał się nawet poczciwy handheld Sony. Nie przytaczam jej z resztą bez powodu, bo niestety, podobnie, jak wersja z Vity, tak i Borderlands 2 VR to pod wieloma względami zmarnowany potencjał na coś dużo lepszego niż to, co ostatecznie otrzymaliśmy.

czytaj dalej »
28

Ostatni komentarz:

Mam w domu na x360 i jakoś nie skończona leży Może kiedyś dokończę :) - KULTURYSTA

aysnel aysnel 31.12.2018
The Last Remnant: Remastered - recenzja gry. Relikt przeszłości warty zachowania
2263V

The Last Remnant: Remastered - recenzja gry. Relikt przeszłości warty zachowania

Oryginalne The Last Remnant wydane 10 lat temu było jRPG-em pełnym nowatorskich i interesujących rozwiązań, ale jak to zwykle bywa z nietuzinkowymi produkcjami sprzedało się kiepsko. Na szczęście tytuł dostał drugą szansę, ale czy jego remaster kojarzony raczej z platformami Microsoftu, na konsoli Sony lepiej sobie radzi?

czytaj dalej »
23

Ostatni komentarz:

Swego czasu ograłem na 360 i mi osobiście bardzo podszedł i w sumie bym polecił - przynajmniej warto dać jej szansę! :) - Pszemo_San

aysnel aysnel 23.12.2018
GRIS - recenzja gry. Odcienie szarości
1188V

GRIS - recenzja gry. Odcienie szarości

Gris, z języka hiszpańskiego „szarość”, taką oto sobie przekorną nazwę przyjęli twórcy dla gry przygodowej, gdzie zrozpaczonej dziewczynie musimy przywrócić kolory jej wewnętrznego świata. Bolesne wydarzenia z przeszłości sprawiły jednak, że młodej kobiecie niełatwo będzie okiełznać rozszalałe w niej emocje.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Wybrałem się do ciebie na profil, żeby coś sprawdzić. Masz 36 lat. A słownictwo jak tępy, rozwydrzony gówniarz. Pomijam już fakt, że... - PAN_LISU

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 20.12.2018
Earth Defense Force 5 - recenzja gry. Brzydkie, drętwe, ale wciągające
1277V

Earth Defense Force 5 - recenzja gry. Brzydkie, drętwe, ale wciągające

Earth Defense Force 5 udowadnia, że gry nie muszą mieć wielkich budżetów, wspaniałej grafiki i rozbudowanej historii by bawić graczy. Gra jest brzydka, drewniana, ale nie żałuję żadnej z 60 godzin z nią spędzonych.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

Dla platyny trzeba przejść grę 20 razy - 4 postacie x 5 poziomów trudności, przejście na wyższym w 4.1 nie zalicza niższych, w 5 już na... - kw4s

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 18.12.2018
Hitman 2 - recenzja gry. Agent 47 znów pokazuje swój talent
2620V

Hitman 2 - recenzja gry. Agent 47 znów pokazuje swój talent

Agent 47 jest bezsprzecznie jednym z najbardziej charakterystycznych płatnych zabójców w historii naszej branży, a jego mistrzowskie metody pracy budzą podziw i zachwyt u milionów graczy.

czytaj dalej »
51

Ostatni komentarz:

Purysta? - AzumiChan

Kacper Mądry Kacper Mądry 17.12.2018
PlayerUnknown’s Battlegrounds – recenzja gry. Czas PUBG-a przeminął
4062V

PlayerUnknown’s Battlegrounds – recenzja gry. Czas PUBG-a przeminął

PlayerUnknown’s Battlegrounds w końcu zadebiutowało na PlayStation 4. Jak tytuł wypada na konsoli Sony? Czy warto dać mu szansę przy tylu podobnych grach?

czytaj dalej »
89

Ostatni komentarz:

bo tak było.... - KK

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 17.12.2018
Super Smash Bros. Ultimate – recenzja gry. Więcej, mocniej, efektowniej
2021V

Super Smash Bros. Ultimate – recenzja gry. Więcej, mocniej, efektowniej

Nintendo długo czekało z zaoferowaniem bomby na 2018 rok. Japończycy na przestrzeni ostatnich miesięcy zaproponowali kilka mocnych gier, jednak to Super Smash Bros. Ultimate jest jedną z produkcji, dla których ze względu na tegoroczny katalog warto sięgnąć po Nintendo Switcha. To bijatyka przeładowana zawartością.

czytaj dalej »
47

Ostatni komentarz:

No właśnie zacząłem drążyć temat i rzeczywiście widzę, że to działa. Pełne zazdro, podzielisz się info gdzie to nabyłeś? Nówki / używki? - Coshmar

aysnel aysnel 14.12.2018
Yo-Kai Watch 3 - recenzja gry. Japonia vs. USA
824V

Yo-Kai Watch 3 - recenzja gry. Japonia vs. USA

Kupując konsolkę Nintendo 3DS nastawiałem się na szeroki wybór jRPG-owych perełek, aczkolwiek nie zaliczałem do nich żadnych gier pokemonopodobnych. Pragnąłem zagrać w pierwsze Xenoblade i Fire Emblemy, a jednak ironia losu sprawiła, że to stworki z Yo-Kai Watch 3 przykuły moją uwagę na dłużej.

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Zakolejkowane pierdyliard tytułów w kolejce na 3DSie, a tu wciąż kolejne... dobroci nigdy dosyć btw. kiedy jakaś recka Smasha Ultimate... - Johnak

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 12.12.2018
Sid Meier's Civilization 6 (Nintendo Switch) – recenzja gry. To faktycznie działa!
1764V

Sid Meier's Civilization 6 (Nintendo Switch) – recenzja gry. To faktycznie działa!

Widząc zapowiedź Civilization 6 na Nintendo Switch pomyślałem jedno: „kolejni chcą nam sprzedać półprodukt w pełnej cenie, a jeszcze wytną najciekawsze funkcje”. Na szczęście tym razem nie miałem racji. Deweloperzy nie zawiedli, a Sid Meier's Civilization 6 na japońskiej konsoli to wymagająca przyjemność.

czytaj dalej »
42

Ostatni komentarz:

Szukałem tego tytułu wszędzie, Szczecin i okolice, potem Berlin, w końcu udało się w Holandii. Sprzedaje się jak świeże bułeczki a to... - Yod

Adam Grochocki Adam Grochocki 10.12.2018
Mutant Year Zero: Road to Eden - recenzja gry. Droga do sławy
3259V

Mutant Year Zero: Road to Eden - recenzja gry. Droga do sławy

Red Dead Redemption wzywa do ukończenia fabuły, z menu konsoli macha zainstalowany dodatek do Assassin’s Creed Odyssey, a ja każdą wolną chwilę poświęcam grze, o której wiedziałem niewiele ponad to, że wyjdzie. Już na wstępie mogę napisać, że Mutant Year Zero: Road to Eden to największe zaskoczenie kończącego się roku.

czytaj dalej »
64

Ostatni komentarz:

hej. u siebie takich błędów nie uświadczyłem - gafcio

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 06.12.2018
My Hero: One's Justice - recenzja gry. Plus Ultra, ale tylko na 50%
935V

My Hero: One's Justice - recenzja gry. Plus Ultra, ale tylko na 50%

Anime My Hero Academia jest jednym z największych fenomenów ostatnich dwóch lat w tym sektorze rozrywki. Przez wielu uznane za najlepszy animowany serial zarówno 2016 jak i 2017 roku, no i zapewne obecnego.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

Będzie recenzja Hitmana 2 ? - medzik

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme