Recenzje gier

  
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 18.05.2019
Rage 2 – recenzja gry. Strzelać każdy może... Ale nie w otwartym świecie
2849V

Rage 2 – recenzja gry. Strzelać każdy może... Ale nie w otwartym świecie

W dniu zapowiedzi Rage 2 otworzyłem szampana, a dowiedziawszy się, że za projekt ponownie odpowiadają mistrzowie mięsistego strzelania (id Software) i pomagają im fanatycy otwartych światów (Avalanche Studios), niemal piałem z zachwytu. Po spędzeniu z tym tytułem kilkunastu dni utwierdziłem się w przekonaniu, że więcej nie zawsze znaczy lepiej.

czytaj dalej »
59

Ostatni komentarz:

wszystkie gry Avalanche Studios nudzą mnie po 2 godzinach, wyjątkiem był madmax, z zamulaniem gracza idą łeb w łeb z ubisoftem - zwierz4k

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 17.05.2019
Team Sonic Racing - recenzja gry. Sonic znów jest najlepszy!
1912V

Team Sonic Racing - recenzja gry. Sonic znów jest najlepszy!

Po niemalże 7 latach Sega znów postanowiła wsadzić Sonica do samochodu, aby ten pokazał nam, że jest najlepszy nie tylko w bieganiu, ale także i za kierownicą. Dziś dowiecie się zatem, czy Team Sonic Racing ponowił sukces Sonic & SEGA All-Stars Racing Transformed i zasługuje na waszą uwagę.

czytaj dalej »
55

Ostatni komentarz:

Każde zręcznościowe wyścigi przyjmuję z otwartymi ramionami. Table Top Racing, Baja EDGE Control, teraz Omrush, choć ten ostatni to raczej... - KamilossPL

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 16.05.2019
Total War: Trzy królestwa - recenzja gry. Wielka draka w chińskiej dzielnicy
3044V

Total War: Trzy królestwa - recenzja gry. Wielka draka w chińskiej dzielnicy

Jeśli szukacie gry, która zwędzi wam kilka godzin życia każdego dnia i sprawi, że nie będziecie wyspani, to Total War: Three Kingdoms jest idealnym kandydatem. Nie powiem, że Trzy królestwa są ideałem, ale zaryzykowałbym, że o niego się ocierają.

czytaj dalej »
29

Ostatni komentarz:

Prośba do redakcji - nauczcie się znajdować i opisywać minusy :P Umieszczanie pośród nich haseł "parę błędów technicznych by się znalazło"... - Vince Brooks

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 16.05.2019
A Plague Tale: Innocence - recenzja gry. Szczurza niespodzianka
4847V

A Plague Tale: Innocence - recenzja gry. Szczurza niespodzianka

A Plague Tale: Innocence okazuje się tegorocznym czarnym koniem w wyścigu branży na najciekawszą nową markę. Tytuł pozbawiony rozdmuchanej kampanii marketingowej bryluje pod wieloma względami i stawia na narracyjne doświadczenie dla jednego gracza. Sztuka ta udała się wyjątkowo dobrze.

czytaj dalej »
63

Ostatni komentarz:

Czyli można?. Oczywiście, że moszna - Cherubinek

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 16.05.2019
GRIP: Airblades - recenzja dodatku. Kiedy Rollcage spotyka WipEouta
604V

GRIP: Airblades - recenzja dodatku. Kiedy Rollcage spotyka WipEouta

GRIP: Combat Racing stało się bardzo dobrym następcą kultowej serii Rollcage, jaką dało nam legendarne Psygnosis. Teraz deweloperzy postawili na odważny ruch i połączyli swoje dzieło z motywami charakterystycznymi dla WipEouta.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

GRIP daje rade. Miła odskocznia, od przesadnie rozbudowanych, wielkich produkcji. - Viqing

aysnel aysnel 15.05.2019
Giga Wrecker Alt. - recenzja gry. Cegłówką go!
749V

Giga Wrecker Alt. - recenzja gry. Cegłówką go!

Giga Wrecker Alt. zabiera nas w podróż w stylu anime do postapokaliptycznego świata opanowanego przez maszyny. Klasyczna broń nie ma szans z nimi, ale jest coś, co daje nam przewagę – wszędobylski gruz.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Zważywszy na mechanikę gry uznałem go za całkiem odpowiedni. :) - aysnel

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 15.05.2019
Life is Strange 2 - recenzja trzeciego odcinka. Im dalej, tym gorzej
1407V

Life is Strange 2 - recenzja trzeciego odcinka. Im dalej, tym gorzej

Zazdrość, trawka i inicjacja seksualna — takimi motywami stoi trzeci odcinek Life is Strange 2, który nosi tytuł "Wasted Lands". Co w tym razem wpakowali się braciaki?

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Ale za to cycki są! Mnie kupili :-D - Veital

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 13.05.2019
Mortal Kombat 11 (Nintendo Switch) – recenzja gry. Mały ale wariat
2360V

Mortal Kombat 11 (Nintendo Switch) – recenzja gry. Mały ale wariat

Jedna z najlepszych bijatyk ostatnich lat w ogrodzie, na wycieczce, w plenerze lub na kibelku? Twórcy z Netherrealm Studios i deweloperzy z Shiver Entertainment przeszli długą drogę, by doprowadzić Mortal Kombat 11 na Nintendo Switcha, ale bez wątpienia było warto. Mając do wyboru wersję na dwie konsole oraz PC, niemal zawsze w ostatnich dniach sięgam po hybrydowy sprzęt Nintendo. To brzydkie cudo.

czytaj dalej »
37

Ostatni komentarz:

No i Archon pokazuje, że nie warto brać port na switcha. Przecież wygląd krypty to jakiś żart. - brodaczow

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 13.05.2019
World War Z - recenzja gry. Przyjemna masakra zarażonych
1953V

World War Z - recenzja gry. Przyjemna masakra zarażonych

Kinowe World War Z nadało mocnego rozpędu uniwersum autorstwa Maksa Brooka, którego potencjał rozwojowy jest wręcz nieograniczony. Przez wiele lat nikt nie podejmował się stworzenia na jej bazie porządnej gry akcji, lecz na szczęście ekipa Saber Interactive wzięła zombiaki na warsztat i pokazała nam, co można zrobić z tak ciekawą marką.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

Dlatego nie warto grac na easy, bo dla przykladu za ukonczenie misji na drugim poziomie trudnosci dostajesz 250 pkt, a za porazke na... - eggrodd

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 07.05.2019
Fade to Silence – recenzja gry. Zimno, pusto, nudno
1368V

Fade to Silence – recenzja gry. Zimno, pusto, nudno

Mrożący krew w żyłach chłód, walka o przetrwanie, poszukiwanie jedzenia, rozbudowa bazy, szukanie sojuszników i walka z przerażającymi bestiami – czy nie brzmi to jako jeden z czarnych koni 2019 roku? Niestety, tylko na papierze, bo choć Fade to Silence ma wszystkie te elementy, to dosłownie każdy nie prezentuje oczekiwanej jakości.

czytaj dalej »
39

Ostatni komentarz:

Szkoda, że taka kaszana wyszła. Dobry pomysł, ale źle się za to zavrali, no i pewnie nieco brak doświadczenia wpłynął na wiele elementów,... - Jarsston

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 06.05.2019
Katana ZERO - recenzja gry. Narkotyczne wizje samuraja
1313V

Katana ZERO - recenzja gry. Narkotyczne wizje samuraja

Katana ZERO jest pierwszym od dłuższego czasu tytułem, który tchnie nowego ducha w rozgrywkę inspirowaną kultowym już Hotline Miami. Na tyle dobrze, że warto grę kupić już teraz.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Dla Igora OST Paula Ruskaya było nijakie w [LINK] - Maciej2801

aysnel aysnel 05.05.2019
Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World - recenzja. Lekcja kapitalizmu
1011V

Nelke & the Legendary Alchemists: Ateliers of the New World - recenzja. Lekcja kapitalizmu

Mało kto pewnie wie, ale najbardziej znanym miastem alchemików w Europie była stolica naszego południowo-zachodniego sąsiada, czyli Praga. Czy wielbiciele serii atelier byliby w stanie stworzyć i pokierować taką samą metropolią? Teraz, dzięki Nelke i słynnym alchemiczkom, każdy może spróbować własnych sił.

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

A to jest złego, choć akurat z newsa a nie recki: "W sprawie gry wypowiedział się Andrew Wilson, którego zdaniem nowy NFS będzie... - Apteczka Pierwszej Pomocy

Przejdź do strony

Strona