Recenzje gier

  
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 17.05.2021
Mass Effect Legendary Edition – recenzja gry. Komandor Shepard powraca z dalekiej podróży
2940V

Mass Effect Legendary Edition – recenzja gry. Komandor Shepard powraca z dalekiej podróży

Electronic Arts długo stroniło od sięgania do swojego uznanego katalogu i przywracania oczekiwanych przez szeroką publikę gier. Wydawca, mając w rękawie takie serie jak Mass Effect, musiał w końcu powiedzieć – odświeżamy! Mass Effect Legendary Edition to zestaw trzech przeładowanych atrakcjami gier, które zapewnią gigantyczną frajdę wielu graczom, ale od początku musimy pamiętać, że BioWare serwuje dopakowane treścią remastery. W zasadzie „tylko” albo „aż”.

67

Ostatni komentarz:

Na taki zestaw czekałem latami. Grałem tylko w 1 swego czasu i nie skończyłem jej bo wywaliły się zapisy. 2 i 3 olałem przez cyrki z... - Damianuss1

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 15.05.2021
Hood: Outlaws & Legends - recenzja gry. Szeryf w rajtuzach
1817V

Hood: Outlaws & Legends - recenzja gry. Szeryf w rajtuzach

Legenda o Robin Hoodzie od wielu lat ma swoje miejsce w popkulturze. W tym wszystkim gier nie ma zbyt wiele, więc podobne nowości mogą interesować. Hood: Outlaws & Legends kierowane jest przede wszystkim do fanów sieciowych potyczek, co też zawęża grono odbiorców. Czy warto skusić się na propozycję Sumo Digital? Odpowiedzi na to pytanie może udzielić poniższa recenzja.

9

Ostatni komentarz:

Pewnie, że tak! Pamiętam, że kosztowała bodajże jedynie 30 zł na premierę, wtedy to było coś - Apsaroca

Maciej Zabłocki Maciej Zabłocki 13.05.2021
Metro Exodus Enhanced Edition - sprawdzamy podrasowaną wersję gry!
2727V

Metro Exodus Enhanced Edition - sprawdzamy podrasowaną wersję gry!

Doskonale przyjęte Metro Exodus pojawiło się na rynku w lutym 2019 roku. Kilkanaście dni temu twórcy postanowili wydać darmową łatkę na PC oraz dedykowaną dla next-genowych konsol edycję rozszerzoną, która poprawia przede wszystkim oprawę graficzną. Dodaje zaawansowany ray-tracing, wsparcie dla DLSS 2.0, ładniejsze tekstury czy obsługę rozdzielczości 4K w 60 klatkach zarówno na XSX jak i PS5. Powróćmy do mrocznych linii rosyjskiego metra i przeżyjmy to jeszcze raz!

29

Ostatni komentarz:

Za krótka recka. Dokładnie co zmienia nowa edycja zabrakło. Wykres fpsów na platformie w różnych configach ustawień graficznych. Jaki wpływ... - Hooper

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 12.05.2021
Famicom Detective Club – recenzja gry. Czy mogę obejrzeć ciało?
1298V

Famicom Detective Club – recenzja gry. Czy mogę obejrzeć ciało?

Nastoletni detektyw jako protagonista, prowadzący sprawy z zacięciem kryminalnym dzisiaj niespecjalnie już mieści się w głowach graczy, ani tym bardziej w realnej rzeczywistości. Były jednak czasy, gdy pojawiało się całkiem sporo gier z tego typu motywem i nikogo to nie dziwiło. W dzisiejszej recenzji zaliczymy sobie podróż w przeszłość, do końca lat osiemdziesiątych zeszłego wieku pod postacią składanki dwóch gier detektywistycznych - Famicom Detective Club: The Missing Heir oraz Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind dla Nintenndo Switch. Całkiem miło było przypomnieć sobie świat kiedy technologia informatyczna nie zagrzała jeszcze sobie miejsca i jeszcze raz poczuć ten klimat.

14

Ostatni komentarz:

Wygląda interesująco. - Raiden*

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 11.05.2021
New Pokemon Snap – recenzja gry. Złap je wszystkie, robiąc im zdjęcia
1125V

New Pokemon Snap – recenzja gry. Złap je wszystkie, robiąc im zdjęcia

Jeszcze przed kolejnym odświeżeniem i zupełnie nowym rozdziałem w serii Pokemonów, na rynek zawitał New Pokemon Snap. Gra różniąca się od poprzednich odsłon serii i czerpiąca garściami z oryginału debiutującego w 1999 roku. To nie jest typowa produkcja o walczących stworkach, a niezwykle relaksujące doświadczenie, w którym zakochają się najwięksi fani Pokemonów.

7

Ostatni komentarz:

Money well spend - BobbyS

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 09.05.2021
Terminator: Resistance Enhanced - recenzja gry. Najlepsza gra o Terminatorach powraca
4305V

Terminator: Resistance Enhanced - recenzja gry. Najlepsza gra o Terminatorach powraca

Rodzimy Teyon nie zawsze znany był z najwyżej jakości produkcji, jednakże ich ostatni Terminator podbił serca graczy z całego świata. Teraz tytuł trafił w odświeżonej wersji na PlayStation 5. Czy to udany powrót? O tym w naszej recenzji! 

53

Ostatni komentarz:

Pewnie tak jest. Ale i tak zagram ponownie. - U_L

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 05.05.2021
Resident Evil Village - recenzja gry. Znakomity survival horror od mistrzów z Capcomu
7298V

Resident Evil Village - recenzja gry. Znakomity survival horror od mistrzów z Capcomu

"Sukces jest tylko wynajęty, a czynsz trzeba płacić każdego dnia" - taką maksymę powtarza wybitny trener piłkarski Hansi Flick. Po ukończeniu najnowszej odsłony Resident Evil nie mam jednak wątpliwości, iż tę zasadę wyznają również w Capcomie. O tym, że japoński deweloper po ciepłym przyjęciu trzech ostatnich części nie spoczął na laurach, dowiecie się z recenzji Resident Evil Village, do przeczytania której zapraszam.

219

Ostatni komentarz:

Popieram w stu procentach - bowel78

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 05.05.2021
Judgment - recenzja gry w wersji PS5. Detektywistyczny szpil, który nie do końca wykorzystał potencjał PS5
1798V

Judgment - recenzja gry w wersji PS5. Detektywistyczny szpil, który nie do końca wykorzystał potencjał PS5

Ostatni tydzień spędziłem w Kamurocho, tętniącym życiem i wypełnionym soczystą treścią japońskim miastem, w którym rozgrywa się akcja Judgment. Zapraszam do recenzji gry w wersji na PS5.

28

Ostatni komentarz:

[OBRAZEK] - Iron

Roger Żochowski Roger Żochowski 02.05.2021
Narita Boy - recenzja gry. Fani lat 80., kaset VHS i Commodore będą zachwyceni
1356V

Narita Boy - recenzja gry. Fani lat 80., kaset VHS i Commodore będą zachwyceni

Uwielbiam gry stylizowane na lata 80. choć muszę przyznać, że wciskanym do każdej produkcji indie pixel artem byłem ostatnio lekko zmęczony. Wszystko zmieniło się za sprawą Narita Boy - tytułu, który designem po prostu powala. Ale o tym szerzej przeczytacie w poniższej recenzji. 

23

Ostatni komentarz:

Heh całkowicie zapomniałem o tej grze, a przecież z wypiekami na twarzy, zawsze w towarzystwie, ogrywało się ten szpil i jemu podobne. - weregil

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 29.04.2021
Returnal – recenzja gry. Nie bój się umierać
7850V

Returnal – recenzja gry. Nie bój się umierać

Sony rozpoczyna 2021 rok od produkcji Housemarque. Studio wspiera japońską korporację od lat, serwując zręcznościowe i wymagające produkcje, ale to właśnie Returnal ma być pierwszą pozycją AAA od fińskiego zespołu. Jak wypada tytuł i czy posiadacze PS5 powinni sięgnąć po tę ekskluzywną grę? Siadajcie wygodnie i zapoznajcie się z naszą recenzją tej niezwykle intrygującej przygody.

368

Ostatni komentarz:

Biom 1, dla zainteresowanych. Polecam... [LINK] - n3verwins-03

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 29.04.2021
Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack – recenzja gry. Młodziutkie alchemiczki znów wracają do gry
1314V

Atelier Mysterious Trilogy Deluxe Pack – recenzja gry. Młodziutkie alchemiczki znów wracają do gry

Kolejny rok i kolejne wznowienie następnej atelierowej trylogii zawitało na większość dostępnych na rynku platform do grania, w tym oczywiście na PlayStation 4. Wprawdzie z lekkim poślizgiem, ale dostajemy Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack w wersji Deluxe Pack. Mówi się że lepiej późno niż wcale, lecz czy w tym w wypadku naprawdę jest lepiej? Poniższa recenzja spróbuje ocenić czy warto kupić jeszcze raz ponowne wydania tych samych gier zaledwie kilka lat po premierze oryginałów.

16

Ostatni komentarz:

Akurat dwójki jeszcze nie kupiłem, a do recki nie załatwili. Co do jRPG taki urok gatunku zdarzają się rzecz jasna wyjątki ale to... - aysnel

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 28.04.2021
Total War: Rome Remastered - recenzja gry. Starożytny Rzym palony problemami
1411V

Total War: Rome Remastered - recenzja gry. Starożytny Rzym palony problemami

Rome: Total War był jedną z najbardziej przełomowych strategii naszych czasów i po prawie 17 latach powraca w formie remastera. Czy zatem Creative Assembly i Feral Interactive przygotowali godnego następcę legendy? O tym w dzisiejszej recenzji!

12

Ostatni komentarz:

Z ciekawości jaki masz sprzęt? Ja mam stabilne 60 fps w total war warhammer 2. U mnie działa elegancko a sprzęt trochę już swoje ma. - Mars282

Przejdź do strony

Strona