SKLEP


Recenzje gier

  
Kryspin Kras Kryspin Kras 28.10.2018
Child of Light Definitive Edition - recenzja gry. Odgrzewany, artystyczny kotlet
877V

Child of Light Definitive Edition - recenzja gry. Odgrzewany, artystyczny kotlet

Od oryginalnej premiery Child of Light minęło już ponad 4 lata. Jak wiadomo jednak, na Switchu sprzedaje się absolutnie wszystko, więc Ubisoft postanowiło zakasać rękawy i wypuścić leciwego kotleta na najnowszą konsolę Nintendo. Jak to skromne dzieło prezentuje się na Pstryku? Zapraszam do recenzji.

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

U mnie tak samo. Pół godziny i skasowałem. Niby oki, ale jakoś bez szału. - Cherubinek

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 28.10.2018
The MISSING: J.J. Macfield and the Island of Memories - recenzja gry. SWERY wraca
776V

The MISSING: J.J. Macfield and the Island of Memories - recenzja gry. SWERY wraca

W obliczu obecnych premier zapewne ominął Was debiut The MISSING: J.J. Macfield and the Island of Memories. Warto jednak chociaż na chwilę odpocząć od dzikiego zachodu i dać szansę temu niepozornemu indykowi, bo czeka Was co najmniej intrygująca przygoda.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Gra wpada idealnie w moje gusta. Z pewnością wcześniej czy później ją obadam. - Emilia Zero

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 25.10.2018
Marvel’s Spider-Man: The Heist - recenzja gry. Miasto, które usypia
2132V

Marvel’s Spider-Man: The Heist - recenzja gry. Miasto, które usypia

Niecałe dwa miesiące po premierze Spider-Mana, dostajemy pierwszy dodatek - The Heist. Główną rolę w nim odgrywa Black Cat i jej złodziejski fach. Czy warto płacić 33 złote za to DLC? Nie do końca.

czytaj dalej »
67

Ostatni komentarz:

[OBRAZEK] Taką spajderzycą to bym pograł - Maciej2801

Kacper Mądry Kacper Mądry 24.10.2018
NBA 2K Playgrounds 2 - recenzja gry. Mikrotransakcje kontratakują
1264V

NBA 2K Playgrounds 2 - recenzja gry. Mikrotransakcje kontratakują

NBA 2K Playgrounds 2 to idealny przykład na to, jak można zepsuć solidne podstawy gry za pomocą szczypty chciwości. 2K po raz kolejny wyciąga rękę po pieniądze graczy, niszcząc coś, co mogło być naprawdę dobrą grą.

czytaj dalej »
23

Ostatni komentarz:

I pomyśleć, że miałem ten tytuł na celowniku, wszystko wskazuje na to że pazerność wydawcy skutecznie wyleczy mnie z jego zakupu... - P-chan

Arkadiusz Pawłowski Arkadiusz Pawłowski 23.10.2018
WWE 2K19 – recenzja gry. Ukoronowanie nowego mistrza
1141V

WWE 2K19 – recenzja gry. Ukoronowanie nowego mistrza

To mój ulubiony czas w roku. Po raz kolejny dzieje się w świecie pro wrestlingu, nie tylko tym realnym, ale i wirtualnym. Seria WWE 2K od lat dostarcza wielu emocji, tych pozytywnych, po spektakularnych zwycięstwach i tych negatywnych, po irytujących błędach i sromotnych porażkach, które sprawiają, że chce się rzucić padem o ścianę. Sporo osób żaliło się, że kolejne części nie wprowadzają wystarczająco dużo zmian, autorzy idą na łatwiznę, aktualizują pojedyncze sektory gry, a cały produkt pozostaje w dużym stopniu ten sam – i nie można było się z tym argumentem kłócić. Dziś jednak, co chcę zaznaczyć z wielką radością na samym starcie, mamy do czynienia z grą bardzo dobrą, dopracowaną i przede wszystkim – świeżą, mimo że opartą na doskonale znanym fundamencie.

czytaj dalej »
11

Ostatni komentarz:

WWF Wrestlemania ! To była giera ! Tam dopiero szły akcje. We dwoje na jednym kompie... aż klawiaturka trzeszczała :) Yokozuna wymiatał Do... - Viqing

redakcja PPE redakcja PPE 23.10.2018
Arena of Valor (Nintendo Switch) - recenzja gry. MOBA z prawdziwego zdarzenia
636V

Arena of Valor (Nintendo Switch) - recenzja gry. MOBA z prawdziwego zdarzenia

MOBA to jeden z tych gatunków, który najbardziej polaryzuje graczy. Dlatego też zabierając się do recenzji Arena of Valor już na wstępie czuję się w obowiązku poinformować Cię drogi Czytelniku, że piszę ją z bagażem kilku tysięcy godzin spędzonych w League of Legends i warcraftowej DotA. Nie porzucaj jednak dalszej lektury, gdyż może się okazać, że Arena of Valor to gra, która przekona Cię do tego gatunku! Jest to bowiem pierwsza klasyczna MOBA, która na konsoli naprawdę daje radę!

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Bo mimo tego jak to brzmi ("port chińskiej moby na komórki") to naprawdę świetna gra, pierwsza z tego gatunku na konsole, która się... - Tenchion

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 23.10.2018
Starlink: Battle for Atlas – recenzja gry. Kosmiczne zaskoczenie z Francji
1681V

Starlink: Battle for Atlas – recenzja gry. Kosmiczne zaskoczenie z Francji

Ubisoft systematycznie wrzuca na rynek kolejne części swoich dużych IP, ale od czasu do czasu duże przygody skrytobójców, hakerów czy innych bohaterów walczących o odbicie sporego terenu są przerywane pewnymi „ciekawostkami”. Do tego grona bez wątpienia należy Starlink: Battle for Atlas czerpiący garściami ze znanych światów francuskiej korporacji, a przy tym oferujący przyjemną odskocznię od wszystkich ostatnio wydanych gier.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

2 dni przed premierą dopiero zauważyłem, że takie "coś" wychodzi. Chwila zastanowienia i wybulone 4 stówy. Obawiałem się, że skończy się to... - MEGASUCHY

Adam Grochocki Adam Grochocki 23.10.2018
LEGO DC Super Złoczyńcy - recenzja gry. Kent Clarkson i Johnny Quick w… sowiej jaskini?
1204V

LEGO DC Super Złoczyńcy - recenzja gry. Kent Clarkson i Johnny Quick w… sowiej jaskini?

Słysząc „DC” zapewne wypatrujecie na niebie bat sygnału, nasłuchujecie przełamującego barierę dźwięku gościa z błyskawicą na klacie, a w budkach telefonicznych szukacie ciuchów pewnego dziennikarza Daily Planet. A przynajmniej tak nakazuje logika. Tym razem jednak zobaczycie łysą głowę pewnego cwaniaczka, w akompaniamencie szaleńczego śmiechu klauna i jego równie pokręconej pomocnicy. Herosi zniknęli, uniwersum przejmują super złoczyńcy!

czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

Jako fan gier z serii Lego na pewno kupie, ale jak zwykle - jak stanieje. - saptis

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 18.10.2018
Creed: Rise to Glory - recenzja gry. Bądź niczym Rocky
1700V

Creed: Rise to Glory - recenzja gry. Bądź niczym Rocky

Tęsknicie za serią Fight Night? Powstałą na rynku lukę postara się wypełnić Creed: Rise to Glory. Zakładajcie PS VR na głowę, chwytajcie w dłonie PS Move i wskakujcie na ring, gdzie twarzą w twarz stanie z wami Rocky Balboa.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

otóż to - dobrychlopak

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 18.10.2018
Wojna Krwi: Wiedźmińskie Opowieści – recenzja gry. Wiedźmin to nie tylko Geralt
7240V

Wojna Krwi: Wiedźmińskie Opowieści – recenzja gry. Wiedźmin to nie tylko Geralt

Najlepsze gry potrzebują wielu lat. Twórcy muszą dłubać, tworzyć, rozwijać, wyznaczać nowe standardy, więc jak żyć po takich premierze jak Wiedźmin 3: Dziki Gon w oczekiwaniu na Cyberpunk 2077? Dla CD Projekt RED odpowiedzą są „Wiedźmińskie Opowieści”, bo pierwsza historia – Wojna Krwi – w intrygujący sposób pokazuje, że Polacy są gotowi do jednoczesnego tworzenia dwóch produkcji.

czytaj dalej »
48

Ostatni komentarz:

Fajnie wygląda i zapowiada się naprawdę nieźle. Chętnie sprawdzę jak wyjdzie na PS4. - GraczPSX

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 17.10.2018
Naruto to Boruto: Shinobi Striker - recenzja gry. Niewykorzystany potencjał
1418V

Naruto to Boruto: Shinobi Striker - recenzja gry. Niewykorzystany potencjał

Marka Naruto przechodzi obecnie długą transformację, dzięki której saga będzie mogła odciąć się od polegania wyłącznie na imieniu jej głównego bohatera, a cały ciężar popularności spadnie na barki jego syna Boruto.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Chociaż lubię Naruto, to gra do siedzenia z nią kilka miesiecy raczej nie kusi. Nuda Monotonia nic nowego. - tonyrips

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 17.10.2018
Soulcalibur 6 – recenzja gry. Powrót wielkich mieczy
3614V

Soulcalibur 6 – recenzja gry. Powrót wielkich mieczy

Za długo czekaliśmy na powrót marki Soulcalibur, ale twórcy z Project Soul otrzymali kolejną szansę. Zespół postawił na dwie kampanie, rozbudowany gameplay, a nawet dorzucił do zestawu Geralta... Czy te elementy wystarczą, by zapewnić oczekiwany sukces? Zapraszam na recenzję Soulcalibur 6.

czytaj dalej »
71

Ostatni komentarz:

Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. - Pawlo84pl

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme