SKLEP


Recenzje gier

  
redakcja@pssite.com redakcja@pssite.com 23.11.2009
Recenzja: MotorStorm: Arctic Edge (PS2)
1124V

Recenzja: MotorStorm: Arctic Edge (PS2)

Stało się! MotorStorm trafił na konsole PSP i PlayStation 2. Fani arcade'u, rywalizacji i mocnej dawki adrenaliny powinni odkurzyć swój sprzęt i mocno zapiąć pasy. Oto bowiem na półki trafia Arctic Edge. Nowa, stworzona głównie z myślą o PSP odsłona MotorStorm'a, która mimo uboższej oprawy serwuje nam sporą dawkę grywalności! Nowe środowisko... Nowe wyzwania... I lawina śniegu!

 

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Szkoda że tego na PS3 nie ma przydałyby sie takie odmienne klimaty na PS3 w niezłym wydaniu - Jarek93

takkatajim takkatajim 23.11.2009
Recenzja: Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)
1015V

Recenzja: Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Dobrych, świeżych produktów z kategorii szeroko pojętego science-fiction, którymi dodatkowo można się cieszyć na ekranie telewizora jest w tych czasach zadziwiająco niewiele. Nurt o potencjale zdolnym zasilić w energię pokaźne państewko, okazuje się być daleki od szczytowej formy. Na szczęście są chlubne wyjątki, a jednym z nich jest seria o przygodach Ratcheta i Clanka. Przez lata obecności w czytnikach konsol wytworzyła własny złożony wszechświat, obarczony historią, bogaty w bohaterów, rasy i unikalne technologie.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

lepiej niż hr - kuba24999

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 20.11.2009
Recenzja: LittleBigPlanet (PSP)
1121V

Recenzja: LittleBigPlanet (PSP)

Wyobraźnia – to słowo klucz w świecie Little Big Planet. Gra zadebiutowała rok temu i oczarowała wówczas niejednego posiadacza PlayStation 3 swoim sposobem na wykorzystanie tejże wyobraźni. Rozgrywka nastawiona na społeczność Graczy pozwalała na tworzenie, publikowanie, wspólne zwiedzanie i ocenianie własnych poziomów. Gdy cała ta machina została puszczona w ruch, zaowocowała niesamowitymi dziełami, które z Graczy czyniły również twórców. Teraz Little Big Planet ląduje na PSP i ma okazję udowodnić czy czas nie odcisnął swego piętna na świecie wymyślonym przez Media Molecule.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Demo LBP psp jest dostępne w Ameryce wiec logować się i sprawdzać samemu :D - Tadek

takkatajim takkatajim 18.11.2009
Recenzja: EyePet (PS3)
1017V

Recenzja: EyePet (PS3)

Radość. Takie proste uczucie, a tak wiele dobrego potrafi uczynić. Zdrowy śmiech, optymistyczne spojrzenie na świat, ulotne chwile szczęścia. Jeśli te emocje są jeszcze podszyte odrobiną magii to znaczy, że przy odrobinie dobrej woli możemy sobie zafundować powrót do dzieciństwa. A z EyePetem jest to bardzo, ale to bardzo wyraźnie odczuwalne...

czytaj dalej »
24

Ostatni komentarz:

Ostatnio sprzedałem za 25 zeta na allegro w stanie idealnym!Nadrób .Dzieci będą się cieszyć:) - Hantos980

rogerio rogerio 17.11.2009
Recenzja: Pro Evolution Soccer 2010 (PS3)
876V

Recenzja: Pro Evolution Soccer 2010 (PS3)

Jeszcze nie tak dawno na poletku konsolowych piłek nożnych to Pro Evolution Soccer dyktowało warunki pozostawiając konkurencyjne gry daleko za sobą. Czasy się jednak zmieniły a kryzys, jaki dotknął japońskich developerów odbił się również na produkcji Konami. Shingo „Seabass" Takatsuka, przed kilku laty uważany za guru, obecnie coraz częściej musi tłumaczyć się z niedotrzymanych obietnic i braku znaczącego postępu w serii. Czy podobnie będzie w przypadku edycji 2010?

czytaj dalej »
27

Ostatni komentarz:

wpadki czasami się zdarzą? Cholera to ja chyba w inną grę grałem. - Biniu

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 15.11.2009
Recenzja: Disgaea 3: Absence of Justice (PS3)
856V

Recenzja: Disgaea 3: Absence of Justice (PS3)

Posiadacze konsoli PlayStation 3 praktycznie od premiery narzekają na brak dobrych gier jRPG z czego słynęła jej poprzedniczka. Słabiutkie Enchanted Arms, średnie Eternal Sonata, ponadprzeciętne Folklore. Na wybawienie graczom przybyła firma Nippon Ichi, wydając trzecią część gry ze swojej flagowej serii, mianowicie Disgaea 3: Absence of Justice, która jest exclusivem na PS3.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Mi udało się dorwać ten tytuł za 90 zł, więc nie przepłaciłem na szczęście :) A gra jest stworzona na handheldy, szczególnie z taką grafiką. - Musiol

Konrad Adamczewski Konrad Adamczewski 12.11.2009
Recenzja: Grand Theft Auto: Chinatown Wars (PSP)
2551V

Recenzja: Grand Theft Auto: Chinatown Wars (PSP)

 Wyobrażam sobie zdziwione miny panów z Rockstar, którzy po ciepłym przyjęciu przez media DS-owego GTA: Chinatown Wars liczyli na zyski. Użytkownicy konsolki Nintendo woleli jednak inne rozrywki niż gangsterka, a wydawca musi się przecież odkuć. Takim oto sposobem po siedmiu miesiącach konwersja gry Rockstar Leeds ląduje na PSP. Chłopaki nie przemęczyli się przy dłubaniu nad PSP-kową wersją Chinatown Wars - przepisanie gry ze słabszego sprzętu na mocniejszy zapewne było przysłowiową bułką z masłem, tym bardziej, że wykazali się przy tym sporym lenistwem.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

Jedyna część, której nie miałem przyjemności(?) jeszcze ograć. Co jakiś czas liczę, że może w plusie się pojawi, a jak nie to trzeba będzie... - WielebnyBochen

admin admin 11.11.2009
Recenzja: Brütal Legend (PS3)
821V

Recenzja: Brütal Legend (PS3)

Na początek muszę się przyznać do tego, że zabierając się za Brütal Legend niewiele o tej grze wiedziałem. Czy to źle? Z punktu widzenia obiektywności recenzji, raczej nie – nie miałem żadnych uprzedzeń, napalony ślepo też nie byłem. Czym więc jest ta pozycja? Niewątpliwie jest tytułem ciężkim do zaklasyfikowania. Z początku wygląda na to, że mamy do czynienia z mroczną, ociekającą krwią i demonami rąbanką przy pomocy topora i …gitary (potężna broń swoją drogą).

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Soundtrack wyciska śledzioną i miażdży pod tym względem wszystkie produkcje razem wzięte. - Kyś

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 10.11.2009
Recenzja: Tekken 6 (PS3)
1390V

Recenzja: Tekken 6 (PS3)

Ale się porobiło! Bijatyki przeżywają w tym roku prawdziwy renesans, kusząc Graczy nowymi inkarnacjami znanych serii i kilkoma udanymi debiutami. Z najbardziej smakowitych kąsków można wspomnieć o BlazBlue, Street Fighter IV czy Soul Calibur: Broken Destiny. Jednak skoro nasyciliśmy się już przystawką, daniem głównym oraz deserem, to czy starczy nam miejsca na kolejne niemałe danie, jakim jest najnowsza część Tekkena?

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

Dla mnie gra super :] 2 ostatnie zadania w SC mega trudne :( - d3molka

emenemsior emenemsior 09.11.2009
Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves (PS3)
1851V

Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Gdyby nie rok 2001 i wykupienie Naughty Dog przez SCE pewno nie mieli byśmy możliwości zagrania w wiele sztandarowych tytułów ze stajni chłopaków z Los Angeles. „Niegrzeczne Psy” były jedną z głównych firm, które przymierzyły się w wielkim stopniu do sukcesu konsoli PlayStation 2. Takie hity jak Jak & Daxter i Crash Bandicoot sprzedały się w milionach egzemplarzy, zabawiając graczy na wszystkich kontynentach.

czytaj dalej »
39

Ostatni komentarz:

Bardzo dobra recenzja jak i sama gra - nadra1984

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme