SKLEP


Recenzje gier

  
pyszny pyszny 09.06.2010
Recenzja: Split/Second: Velocity (PS3)
732V

Recenzja: Split/Second: Velocity (PS3)

Power Play, show, zniszczenie oraz C4. Tylko tyle i aż tyle zwrotów wystarczy do opisania sensu rozgrywki Split/Second: Velocity, które na długi czas przed światową premierą ochrzczone zostało mianem konkurencji, może nawet i pogromcy kultowego w pewnych kręgach Burnouta. Mijały miesiące, gra nabierała kształtów i kolorów, aż w końcu ukazała się na światowych rynkach. I co? I to, że porównania z tytułem Criterion były absolutnie bezpodstawne. Zdziwko?

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

fajne ale na 6 godzin poza tym momentami wieje absurdem ... - jh82pl

Konrad Adamczewski Konrad Adamczewski 04.06.2010
Recenzja: Red Dead Redemption (PS3)
2110V

Recenzja: Red Dead Redemption (PS3)

Zanosiło się na to, że pierwsze sześć miesięcy 2010 roku będzie obfitować w tytuły grzechu warte i tak jest w istocie. U mnie jednak nie filmowy i klimatyczny Heavy Rain, nie mocarny i brutalny God of War III, wywoływały największe drżenie rąk. Robił to Red Dead Redemption. Jednak po spacerze, gdy zaciągając się dymem myślałem o grze, która czekała w domu na odpalenie, byłem spokojny.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Teraz do kupienia taniej w PS Store.GRA 10/10! - KAZMONTANA

pyszny pyszny 20.05.2010
Recenzja: Skate 3 (PS3)
1001V

Recenzja: Skate 3 (PS3)

Pierwsze Skate było przełomem dla branży elektronicznej rozrywki. Graczom z całego świata spodobało się realistyczne podejście do czesania trików, o czym dobrowolnie zagłosowali własnymi portfelami. Część druga należycie rozwijała pomysły poprzedniczki i ostatecznie zepchnęła z deskorolkowego tronu wirtualne przygody Tony'ego Hawka. W momencie otrzymania recenzenckiego kodu Skate 3 zadałem sobie zasadnicze pytanie: czy Electronic Arts utrzymało wysoki poziom poprzedniczek? Ja już wiem. Pora, byście i Wy poznali prawdę.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Zdecydowanie lepiej mi się grało w pierwszą część Tonego Hawka! - Hantos980

Zeratul Zeratul 17.05.2010
Recenzja: Lost Planet 2 (PS3)
765V

Recenzja: Lost Planet 2 (PS3)

Pomysł na uniwersum Lost Planet jest naprawdę fenomenalny. Gdy łączymy ze sobą swawolne zabawy linką, ogromne roboty, krwiożercze potwory i nieustanną walkę o przetrwanie, całość brzmi niczym złoty środek na komercyjny sukces. Gorzej gdy zdajemy sobie sprawę, że z implementacją tych pomysłów tak ciekawie już nie jest. Ale po kolei.

czytaj dalej »
13

Ostatni komentarz:

no tak 7,5 do 8/10 ta gra:) - jh82pl

Zeratul Zeratul 11.05.2010
Recenzja: Nier (PS3)
1596V

Recenzja: Nier (PS3)

W ciągu kilku ostatnich lat japońscy twórcy gier nie potrafią znaleźć swojego miejsca w branży. Ich gry nie tylko wyglądają przeciętne, ale cechują się także nieprzeciętną gamą archaicznych rozwiązań. Cavia odpowiedzialna za całkiem sporą bibliotekę gier na Wii postanowiła ujarzmić moc PlayStation 3 tworząc Nier. Niestety, efekt nie wypadł zbyt zadowalająco. Do tego stopnia, że gracz podczas zabawy zastanawia się, czy platformą docelową przy tworzeniu produkcji nie miała być właśnie konsola Nintendo.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Jesli autor pisze o 30 zakończeniach, to oczywiste jest, że ukończył gre tylko raz. Sęk w tym, że zakończeń jest cztery + jedno tekstowe, a... - xxx

Konrad Adamczewski Konrad Adamczewski 09.05.2010
Recenzja: 2010 FIFA World Cup South Africa (PS3)
652V

Recenzja: 2010 FIFA World Cup South Africa (PS3)

Mówi się, że w Polsce mamy tylu selekcjonerów, ilu kibiców. Każdy ma swoją wizję kadry narodowej, zatem teraz, wraz z premierą nowej FIFY traktującej o mistrzostwach świata, nadarza się świetna okazja ku temu, by dać upust swojej trenerskiej pasji. Co fakt, to fakt. Don Leo eliminacje do mundialu w RPA zawalił na całej linii, zatem czas najwyższy sprawić, aby historia okazała się dla biało-czerwonych ciut łaskawsza.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

teraz można kupić ją w promocji z inną czyli gra za jakieś 90 zł ja kupiłem .p - Soulking

pyszny pyszny 06.05.2010
Recenzja: Iron Man 2 (PS3)
943V

Recenzja: Iron Man 2 (PS3)

Bardzo zawiodłem się na nowej odsłonie Iron Mana. Pierwsza część cyklu od początku do końca stanowiła co prawda pasmo niepowodzeń oraz marnych pomysłów, jednak fajnie zmontowane trailery kontynuacji dawały nadzieję na zdecydowanie wyższą jakość. Niestety, SEGA kolejny raz dała ciała na całej linii produkując crapa. Bo jak inaczej można nazwać sytuację, w której jedynym naprawdę udanym elementem gry okazuje się być jej licencjonowana oprawa muzyczna oraz dźwiękowa?

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Ale pojechaliśmy tą grę :) Z Zeratulem włącznie. - nightslayerPL

Konrad Adamczewski Konrad Adamczewski 16.04.2010
Recenzja: GTA IV: Episodes from Liberty City (PS3)
1364V

Recenzja: GTA IV: Episodes from Liberty City (PS3)

Przy okazji szarpania w GTA IV, w Liberty City spędziłem ponad 60 godzin. To obskurne miasto, pełne drobnych bandziorów bez skrupułów, policjantów biorących w łapę, grubych gangsterskich ryb i panienek sprzedających się za półdarmo. Miejski folklor pełną gębą. Ani minuty nie zastanawiałem się, gdy przyszło mi wrócić na te brudne ulice. Tym bardziej, że tym razem mogłem zobaczyć je z innej perspektywy i po raz kolejny przekonać się, jak bardzo są mi bliskie.

czytaj dalej »
24

Ostatni komentarz:

cie chyba pogieło ja nówke na allegro kupiłem za 140 zł to jest okazyjna cena za oba dlc do jednej z najlepszych gier (przynajmniej dla... - gorzki24

pyszny pyszny 06.04.2010
Recenzja: Resonance of Fate (PS3)
1132V

Recenzja: Resonance of Fate (PS3)

Jest trójka jasnowłosych bohaterów z natapirowanymi fryzurami, ale wcale nie chodzi tu o ratowanie Ziemi przed nieuchronną apokalipsą. Są ckliwe momenty i fascynujące realia przedstawionego w grze świata, jednak bez jakiejkolwiek magii, szalejących piorunów i ognistych kul. Bez typowo turowego systemu walki.

czytaj dalej »
16

Ostatni komentarz:

Witam. Powiedzcie mi czy można tutaj nosić 2 bronie ?? Chodzi mi o pistolet i karabin maszynowy razem. Oraz czy granie samymi... - Malroth

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 03.04.2010
Recenzja: Battlefield: Bad Company 2 (PS3)
1256V

Recenzja: Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

Pożegnaj się z żoną i dzieciakami. Posprzątaj w kuchni, nakarm rybkę i spakuj wszystkie niezbędne rzeczy. Spłać wszystkie długi i zamów ostatnią kolejkę dla przyjaciół przy barze. Acha, i nie zapomnij o testamencie! A jak nie wrócisz? W końcu idziesz na wojnę synu! Ty i Twoja zapchlona, Parszywa Kompania. I to już po raz drugi. A wszystko dzięki tym przeklętym cwaniakom z DICE. Jak sądzisz, czy warto im za to podziękować?

 

czytaj dalej »
23

Ostatni komentarz:

2 rzeczy do naprawy: 1.brak zaznaczonej N na mini mapie 2.chwilowa nieśmiertelność po "podniesieniu" - veteran

pyszny pyszny 01.04.2010
Recenzja: Yakuza 3 (PS3)
1018V

Recenzja: Yakuza 3 (PS3)

Wymagania wobec trzeciej części Yakuzy miałem ogromne tym bardziej, że od zawsze seria klarowniej trafiała w moje gusta niż osławione i sztucznie wynoszone na piedestał Grand Theft Auto. Przygody Kazumy na PlayStation 2 zrywały czapki z głów za pomocą filmowego klimatu, świetnie wyreżyserowanych wstawek fabularnych oraz scen sztuk walki, których na próżno szukać w innych grach gatunku.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Co by nie powiedzieć o tej produkcji to nie sposób się nudzić grając w ten tytuł. Do tego dochodzi wspaniały dalekowschodni klimat,który po... - Shodan

rogerio rogerio 15.03.2010
Recenzja: Final Fantasy XIII (PS3)
1082V

Recenzja: Final Fantasy XIII (PS3)

„Większość zachodnich recenzentów krytykuje Final Fantasy XIII ponieważ pierwsza połowa gry jest liniowa. My jednak mieliśmy historię do opowiedzenia i ważne było, aby gracz zżył się z postaciami... Sądzimy, że recenzenci patrzą na Final Fantasy XIII z zachodniego punktu widzenia. Większość zachodnich RPG-ów wrzuca cię do wielkiego, otwartego świata i pozwala robić, co tylko zachcesz. To bardzo trudne by opowiedzieć spójną historię, kiedy dajesz graczom zbyt dużo wolności" - Yoshinori Kitase, producent Final Fantasy XIII.

czytaj dalej »
34

Ostatni komentarz:

- ff

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme