Recenzje gier

  
Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 05.06.2021
Necromunda: Hired Gun - recenzja gry. Nóż w PlayStation 4
3571V

Necromunda: Hired Gun - recenzja gry. Nóż w PlayStation 4

Necromunda: Hired Gun to jazda bez trzymanki. Jako łowca nagród rozwalamy na kawałki całe hordy przeciwników, skacząc jednocześnie po ścianach i korzystając z pomocy krwiożerczego cyber-psiaka. Wszystko to w akompaniamencie szybkiej metalowej muzyki. Przed Wami recenzja gry w wersji na PlayStation 4.

25

Ostatni komentarz:

Jedynka była spoko, dwójki nie zamierzam "ruszać". 8 godzin na grę to może być ok jeśli kosztuje nie więcej niż 50zł. - stary_wyga

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 05.06.2021
Miitopia – recenzja gry. Powrót kolorowej przygody
1388V

Miitopia – recenzja gry. Powrót kolorowej przygody

Wydarzenia na świecie nie zatrzymują Nintendo Switcha. Konsola sprzedaje się świetnie, a Japończycy chętnie korzystają ze wcześniej wydanych gier. Po kilku udanych odświeżeniach z Nintendo Wii U, nadszedł czas na powrót pozycji z Nintendo 3DS-a. Miitopia ponownie zadebiutowała i choć nadal nie jest największym hitem, to zapewnia całkiem przyjemną zabawę na wiele wieczorów.

5

Ostatni komentarz:

Czyli zakup na pstryka nie ma sensu jeśli mocno ograna na 3ds - BobbyS

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 03.06.2021
King of Seas - recenzja gry. Trzepnięty przez mackę krakena
2115V

King of Seas - recenzja gry. Trzepnięty przez mackę krakena

King of Seas może budzić skojarzenia z Overboard! - klasykiem z PS One i PC. To jednak zgoła odmienna gra, która jest przede wszystkim przedstawicielem gatunku RPG, choć na nieco luźnych zasadach. Czy dobrym? Na to pytanie odpowie poniższa recenzja.

16

Ostatni komentarz:

Rok temu grałem w demo i była bardzo przyjemna. Czas dać jej szansę, jak tylko wrzucą do GP. - KamilossPL

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 30.05.2021
Itadaki Smash - recenzja gry. Pora na pora!
1297V

Itadaki Smash - recenzja gry. Pora na pora!

Itadaki Smash może jawić się jako całkiem miły powrót do przeszłości, choć przecież na pierwszy rzut oka wygląda jak typowy średniak. Jak jest w istocie? W odpowiedzi na to pytanie może pomóc poniższa recenzja.

2

Ostatni komentarz:

Skojarzyło mi się to po tytule z Itadaki Street, myślałem że jakaś wariacja albo tania podróba a to zupełnie coś innego - Vasco

Kajetan Węsierski Kajetan Węsierski 29.05.2021
Knockout City - recenzja gry. Wirtualny z(a)bijak na wypasie
1860V

Knockout City - recenzja gry. Wirtualny z(a)bijak na wypasie

Electronic Arts raz jeszcze próbuje podbić rynek e-sportu i wypuścił tytuł, który długofalowo miałby stać się nową pozycją dla wszystkich wielbicieli rywalizacji w trybach multiplayer. Konkurencja na tym polu jest duża, ale Knockout City od początku prezentował się jako projekt z ogromnym potencjałem. Jak ostatecznie wyszło i czy rzeczony potencjał rzeczywiście jest? Tego dowiecie się z recenzji!

32

Ostatni komentarz:

I kolejny pępek świata... mi się podoba. I co? Jak ci się nie podoba to wszyscy już powinni hejtować? - Kaprawiec 2.0

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 28.05.2021
Rust - recenzja gry. A obyś zardzewiał!
2362V

Rust - recenzja gry. A obyś zardzewiał!

Rust po ponad 3 latach od premiery na PC, pojawiło się również na konsolach. Zdecydowanie nie jest to gra dla każdego. Można się w niej zatracić, ale też szczerze znienawidzić, choć duża w tym zasługa innych graczy. Warto zatem sięgnąć po tę produkcję? Tego dowiecie się z poniższej recenzji.

21

Ostatni komentarz:

Czyli rozwój przebiega dosyć szybko rozumiem - brzozinio

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 25.05.2021
Days Gone - recenzja wersji PC. Port idealny
3888V

Days Gone - recenzja wersji PC. Port idealny

Days Gone otrzymało drugie życie na komputerach osobistych. Jaką jakość prezentuje port przygotowany przez Sony i Bend Studio? Tego dowiecie się czytając poniższą recenzję.

146

Ostatni komentarz:

9.5 wow, z bugami na premierę na PS4 siódemki leciały, Niezła różnica po dopracowaniu. I dobrze pokazuje, jak czasami mało miarodajne są... - Brolin

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 24.05.2021
Biomutant – recenzja gry. Gdy twórcy mają za dużo ciekawych pomysłów
5858V

Biomutant – recenzja gry. Gdy twórcy mają za dużo ciekawych pomysłów

Jedną z najgłośniejszych gier ostatnich tygodni jest pierwsza produkcja młodego studia Experiment 101. Deweloperzy zafascynowali graczy świetnym zwiastunem i zapraszają do zupełnie nowego świata. Po spędzeniu z tytułem kilkunastu godzin mogę śmiało stwierdzić, że Biomutant to jedna z tych pozycji, która z jednej strony oczarowuje, a z drugiej dobitnie pokazuje, dlaczego czasami mniej znaczy więcej.

117

Ostatni komentarz:

Preordery można było nabyć za 150zł, teraz też cena oscyluje w tych granicach, więc 250zł to chyba na konsole nowej generacji. - Arczi26

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 23.05.2021
Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice – recenzja gry. Stary Larry, w nowym świecie
2037V

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice – recenzja gry. Stary Larry, w nowym świecie

Kilka dni temu na kolejnych urządzeniach zawitał Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice, więc dobrze pamiętając wszystkie przygody starego uwodziciela, postanowiłem sięgnąć po najnowsze wydanie. Jak wypada produkcja i czy warto sięgnąć po edycję przeznaczoną na konsole? Poznajcie nasze wrażenia.

28

Ostatni komentarz:

To idąc tą zasadą, zajmij się pracą dla idei przy tworzeniu takich "gierek" "Graficznie pomiędzy..." - Revaniter92

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 20.05.2021
Rise Eterna – recenzja gry. Klon Fire Emblem w polskim wydaniu
1379V

Rise Eterna – recenzja gry. Klon Fire Emblem w polskim wydaniu

Swojego czasu bardzo lubiłem tytuły z serii Fire Emblem, zwłaszcza te z ery Super Nintendo oraz Game Boy Advance’a, te późniejsze już niestety nieco mniej. Mimo wszystko często wypatruje produkcji nawiązujących do klasyków w poszukiwaniu nostalgii. Jednak czy recenzowana tutaj Rise Eterna, potrafi wzbudzić za nimi tęsknotę? Początkowo tak jednak im bardziej w las tym więcej brakuje. 

22

Ostatni komentarz:

Chyba próbowałem na Citrze grać w Awakening rok temu i była tragedia przy zbliżeniach 3d w trakcie walki. - -Infi-

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 20.05.2021
Assassin’s Creed Valhalla: Gniew Druidów - recenzja dodatku. Asasyn ponownie spotyka Wiedźmina?
2817V

Assassin’s Creed Valhalla: Gniew Druidów - recenzja dodatku. Asasyn ponownie spotyka Wiedźmina?

W poprzednim tygodniu na rynku ukazał się Assassin’s Creed Valhalla: Gniew Druidów, pierwsze fabularne rozszerzenie do bestsellerowej części o zakapturzonych zabójcach. Czy Ubisoft zaoferował oczekiwaną jakość? Przeczytajcie naszą recenzję.

30

Ostatni komentarz:

Valhalla jest fajną grą, mam ponad 40h jak narazie ale widać, że to takie czyste rzemiosło - tak gra nie ma w sobie duszy. Niby wszystko w... - Lei Fei

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 18.05.2021
Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster - recenzja gry. Na wezwanie Lucyfera
1834V

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster - recenzja gry. Na wezwanie Lucyfera

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster wraca po latach. Fani gatunku znów mogą wziąć czynny udział w starciu ogromnych sił, które ukształtują dalsze losy świata. Przed Wami recenzja odnowionej wersji klasyka z PlayStation 2, który u nas znany był pod nazwą Shin Megami Tensei: Lucifer's Call.

80

Ostatni komentarz:

Fajnie, że jest recka. Nigdy nie grałem w SMT. Chętnie ogram i potem zabiorę się za części dostępne na 3ds. Kupuję na premierę. A co mi tam. - weregil

Przejdź do strony

Strona