Recenzje gier

  
Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 06.07.2020
Marvel's Iron Man VR - recenzja gry. Zabawa w superbohatera w nowym wymiarze
1987V

Marvel's Iron Man VR - recenzja gry. Zabawa w superbohatera w nowym wymiarze

Recenzja Marvel's Iron Man VR - gry, która za sprawą wirtualnej rzeczywistości pozwala wcielić się w jednego z najbardziej znanych bohaterów spod stajni Domu Pomysłów. Ze Spider-Manem się udało, a jak wygląda sytuacja z ikonicznym członkiem Avengersów?

35

Ostatni komentarz:

Tak, raczej wszyscy idą w escape roomy. O detektywach to chyba tylko LA Noire VR. - wojto

Mateusz Wróbel Mateusz Wróbel 06.07.2020
F1 2020 - recenzja gry. Powracamy na wirtualne tory, ale czy w wielkim stylu?
2515V

F1 2020 - recenzja gry. Powracamy na wirtualne tory, ale czy w wielkim stylu?

F1 2020 to kolejna odsłona popularnej serii od Codemasters. Brytyjscy deweloperzy wprowadzili do swojej najnowszej produkcji szereg usprawnień w postaci nowych mechanik, dodatkowych atrybutów dla kierowców czy także totalnie nowego trybu, jakim jest "My Team". Z czym jednak „Mistrzowie Kodu” nie dali sobie rady? Tego dowiecie się czytając poniższą recenzję.

40

Ostatni komentarz:

Dziwi mnie dlaczego w trybie "My team" nie ma możliwości zakontraktowania kierowców rezerwowych z F1. I jeden najbardziej rażący błąd to... - Gacek_1989

Kajetan Węsierski Kajetan Węsierski 05.07.2020
The Sims 4: Życie Eko - recenzja gry. Ekologiczne wariactwo z nutką przyrody
1523V

The Sims 4: Życie Eko - recenzja gry. Ekologiczne wariactwo z nutką przyrody

Dodatki do The Sims 4 spotykają się z mieszanym przyjęciem i bardzo często zarzuca się twórcom, że uzupełniają grę o zawartość, która powinna być w niej od początku. Zupełnie inaczej jest w przypadku najnowszego DLC, Życie Eko, do którego recenzji serdecznie zapraszam. 

6

Ostatni komentarz:

Zakładając każde DLC w cenie +-100pln, dobrej klasy auto by sobie chłop kupił. Ostatnio jak uruchamiałem całość z tym dodatkiem od CDX... - AzumiChan

Roger Żochowski Roger Żochowski 02.07.2020
Star Wars Episode I: Racer - recenzja gry. Hit z Nintendo 64 wlatuje na nowe konsole
2078V

Star Wars Episode I: Racer - recenzja gry. Hit z Nintendo 64 wlatuje na nowe konsole

Jak dziś pamiętam screeny z recenzji Star Wars Episode I: Racer w Neo Plus. Gra wyglądała bosko, a jako posiadacz Saturna i PlayStation zazdrościłem użytkownikom Nintendo 64, że mogą pocinać w takiego szpila. 

39

Ostatni komentarz:

Na DC rozdzielczość, modele, tekstury były takie same jak na N64. Ponadto wersja N64 miała lepsze efekty atmosferyczne niż wersja PC... - TBxx

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 28.06.2020
Burnout Paradise Remastered – recenzja gry. Tego brakowało na sprzęcie Nintendo
1756V

Burnout Paradise Remastered – recenzja gry. Tego brakowało na sprzęcie Nintendo

Nintendo Switch to wyjątkowa platforma do wielu gier, ale dotychczas na konsoli Japończyków brakowało porządnego, otwartego świata i wielu odpicowanych samochodów, rozbijających się po uliczkach. EA postanowiło zmienić tę sytuację: hybrydowa konsola otrzymała Burnout Paradise Remastered. Jak wypada produkcja i czy warto po nią sięgać? Zapraszam do recenzji.

37

Ostatni komentarz:

Nie sprzedaje gier, jak bym miał po skończeniu sprzedawać to bym wolał pozostać przy piractwie. - erni1400

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 28.06.2020
Disintegration - recenzja gry. Romer resetuje ludzkość
1338V

Disintegration - recenzja gry. Romer resetuje ludzkość

Disintegration na pierwszy rzut oka wydaje się wartą sprawdzenia pozycją. Nietypowe połączenie gry strategicznej ze strzelaniną pierwszoosobową, do tego całkiem ciekawy design oraz interesujący koncept. Jak to wszystko sprawdza się w praktyce? Zapraszam do recenzji. 

5

Ostatni komentarz:

Cytując klasyka: „1/10 Nie grałem” - Nicks0wn

Krzysiek Kalwasiński Krzysiek Kalwasiński 27.06.2020
Huntdown - recenzja gry. Anna Conda i Kosiarz robią zadymę
1147V

Huntdown - recenzja gry. Anna Conda i Kosiarz robią zadymę

Huntdown to w teorii dobra odskocznia od największych tytułów, zwłaszcza jeśli komuś tęskno za klasycznymi grami akcji. Mamy tu wszystko - grafikę retro, proste zasady zabawy, wysoki poziom trudności, niewybredny humor i klimat nawiązujący do kina akcji lat 80 i 90. Jak to wypada w praktyce? O tym w obszernej recenzji. 

22

Ostatni komentarz:

Ok masz swoje zdanie, szanuję i pozdrawiam (chociaż się nadal nie zgadzam - Kaprawiec 2.0

Patryk Dzięglewicz Patryk Dzięglewicz 26.06.2020
Shantae and the Seven Sirens - recenzja gry. Wyginam śmiało ciało
826V

Shantae and the Seven Sirens - recenzja gry. Wyginam śmiało ciało

Shantae - przeurocza dziewczyna i półdżinka zarazem już od dziesięciu lat humorem, włosami i tańcem brzucha coraz głębiej wyrąbuje sobie drogę do naszych serc. Nawet tak przyjmowane z obawami porzucenie przez serię pixel-artu w niczym jej nie zaszkodziło, bowiem właśnie otrzymaliśmy kolejne przygody naszej ulubienicy, czyli Shantae and the Seven Sirens. Zapraszamy do recenzji. 

14

Ostatni komentarz:

Mam tak samo jak ty - Dżony

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 20.06.2020
BioShock: The Collection (Nintendo Switch) – recenzja gry. Powrót do wyjątkowych światów
1503V

BioShock: The Collection (Nintendo Switch) – recenzja gry. Powrót do wyjątkowych światów

Od lat czekamy na ponowne zatopienie się w nowym świecie serii BioShock, ale Take-Two wciąż skąpi graczom przyjemności prezentacji gry. Zamiast tego już odrobinę leciwa kolekcja ląduje na kolejnych urządzeniach, a ja ponownie zmierzyłem się z tytułami, które wywarły duży wpływ na naszą branżę. Jak wypada BioShock: The Collection na Nintendo Switchu? Zapraszam na moją recenzję.

31

Ostatni komentarz:

Na karcie jest tylko jedynka, handsome collection jest w formie kodu do eshopu, więc jeśli nie zależy Ci na jedynce to polecam kupić samo... - derpr

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 19.06.2020
The Last of Us 2 – recenzja gry. Nie jesteście gotowi
15556V

The Last of Us 2 – recenzja gry. Nie jesteście gotowi

O The Last of Us 2 mogliście sporo przeczytać, niektórzy zdecydowali się trochę zobaczyć, a kolejni wsłuchali się w opowieści znajomych, jednak dosłownie nic nie przygotowało Was na doświadczenie zaoferowane przez Naughty Dog. Zapraszam na recenzję jednej z najlepszych gier tej generacji.

533

Ostatni komentarz:

Tak właśnie myślałem Ellie dosłownie i w przenośni puściła Abby wolno. - Marny_Piotrek

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 18.06.2020
XCOM 2 Collection (Nintendo Switch) – recenzja gry. Wielka produkcja na małym sprzęcie
863V

XCOM 2 Collection (Nintendo Switch) – recenzja gry. Wielka produkcja na małym sprzęcie

Wrzucanie gier na Nintendo Switcha jest modne. Na tej platformie sprzedaje się wszystko, bo nawet starsze produkcje w terenie smakują inaczej, a nierzadko lepiej. Nie wszystkie produkcje mogą jednak zapewnić oczekiwaną jakość. Czasami brakuje mocy lub czasu na stworzenie nowej wersji i dokładnie taką propozycją jest XCOM 2. Tytuł Firaxis Games nadal jest znakomity, chociaż tym razem w recenzji nie można powiedzieć o najlepszej propozycji.

23

Ostatni komentarz:

O czym bredzisz Nikogo nie winie, gdzie to napisałem Nie ma pl i to mnie interesuje - prime27pl

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 15.06.2020
Project Warlock - recenzja gry. Polska retro perełka
2434V

Project Warlock - recenzja gry. Polska retro perełka

Wydany w 2018 roku Project Warlock okazał się wielkim sukcesem na PC, dzięki czemu trafił właśnie na rynek konsolowy. Czy retro formuła sprawdza się na padach? Tego dowiecie się z naszej recenzji!

19

Ostatni komentarz:

Anne Bonny w Dusk nie grałem ale Ion Fury też polecam. - Igor Chrzanowski

Przejdź do strony

Strona