SKLEP


Recenzje gier

  
Tomasz Ambroziak Tomasz Ambroziak 21.03.2019
Sekiro: Shadows Die Twice - recenzja gry. Majstersztyk
7254V

Sekiro: Shadows Die Twice - recenzja gry. Majstersztyk

Zauważyliście już tytuł tej recenzji, więc sądzę, że nie ma sensu bawić się w budowanie dramaturgii. Tak, Sekiro Shadows Die Twice nie zawodzi. Nazywanie tej gry „klonem Dark Souls” to rażąca niesprawiedliwość, bo choć nowa produkcja From Software buduje na istniejących fundamentach, liczba nowych wyzwań, jakich podjęli się twórcy, budzi uznanie. A jeszcze większe uznanie budzi to, że w Sekiro Shadows Die Twice osiągają zamierzony cel.

czytaj dalej »
182

Ostatni komentarz:

Po DS i Bloodborne ta gra jest przecietna - nie polecam. - derfg

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 18.03.2019
Tom Clancy's The Division 2 – recenzja gry. Walka o Waszyngton na zasadach Szwedów
3921V

Tom Clancy's The Division 2 – recenzja gry. Walka o Waszyngton na zasadach Szwedów

Wydarzenia z Czarnego Piątku przybierają na sile. Potężna pandemia pustoszy kolejne regiony Stanów Zjednoczonych, dlatego dotychczas uśpieni agenci muszą wykorzystać dostępny arsenał i walczyć o zachowanie spokoju na ulicach kolejnych miast. Nie jest łatwo, przegrywamy, a od naszych działań zależy, czy Waszyngton upadnie. Jesteście gotowi do walki o lepsze jutro?

czytaj dalej »
86

Ostatni komentarz:

"Zróżnicowani przeciwnicy potrafiący myśleć" - Tank rashujący ciebie, albo AI które chowa się za twoimi plecami i ma gdzieś ostrzał 3 ludzi... - Vavro

Adam Grochocki Adam Grochocki 18.03.2019
The Occupation - recenzja gry. W sieci kłamstw
1056V

The Occupation - recenzja gry. W sieci kłamstw

Dziennikarstwo śledcze to zawód szczególnie ceniony w środowisku. Dziennikarzom zawdzięczamy ujawnienie wielu informacji, spisków i przekrętów, które nigdy nie ujrzałyby światła dziennego. Na tym wyjątkowo trudnym zawodzie malutkie studio z Manchester, White Paper Games oparło swoją drugą grę. Wydawany przez Humble Bundle tytuł zbiera całkiem niezłe oceny, a my sprawdzimy, jak prezentuje się jego konsolowy port.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Nie, tak w sam raz - Lukas12

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 16.03.2019
Kirby's Extra Epic Yarn - recenzja gry. Przygody różowej włóczki
1349V

Kirby's Extra Epic Yarn - recenzja gry. Przygody różowej włóczki

Nintendo 3DS wchodzi w ostatnią fazę swojego żywota. Nintendo nie chce uśmiercać swojego handhelda i portuje na niego kolejne produkcje ze starszych konsol. Tym razem padło na Kirby's Extra Epic Yarn, które pierwotnie wylądowało na Wii.

czytaj dalej »
17

Ostatni komentarz:

Jeszcze jest - Viqing

Sebastian Kasparek Sebastian Kasparek 13.03.2019
Dead or Alive 6 - recenzja gry. Biusty nowej generacji
2152V

Dead or Alive 6 - recenzja gry. Biusty nowej generacji

Trzeba przyznać, że na przestrzeni ostatniej generacji fani bijatyk są mocno rozpieszczani. Tym razem czeka nas kolejny powrót po latach jednej z całkiem zasłużonych serii. Dla wielu złośliwie kojarzonej z frywolnym fanserwisem, dla innych niezwykle złożony i głęboki przedstawiciel gatunku. Sprawdzamy, jak to wygląda w przypadku najnowszego Dead or Alive 6.

czytaj dalej »
52

Ostatni komentarz:

Z setkami tysięcy strojów za trzykrotna cenę kolekcjonerki.. - CoinJSR

Kryspin Kras Kryspin Kras 12.03.2019
Warplanes: WW2 Dogfight - recenzja gry. Jak nie usuwać mikrotransakcji
551V

Warplanes: WW2 Dogfight - recenzja gry. Jak nie usuwać mikrotransakcji

Zaczynam mieć dość tego wydawania absolutnie wszystkiego na Switchu. Cały eShop jest już zalany niskobudżetowymi crapami, którymi nie warto się zainteresować. Po co więc dodawać tam kolejny port średniej gry F2P z komórek? 

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

No to jest problem obecnych czasów crapowe Tsunami bo oprócz ciekawych i wartościowych gier mamy setki badziewia bo każdy może teraz zrobić... - Athius

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 06.03.2019
Devil May Cry 5 – recenzja gry. A zatem… demony płaczą?
5775V

Devil May Cry 5 – recenzja gry. A zatem… demony płaczą?

Zdecydowanie za długo czekaliśmy na dzień, gdy ulubiony pogromca demonów ponownie zatańczy ze swoim mieczem, wybije w powietrze paskudztwa, by następnie wpakować w ich mordy dwa magazynki amunicji. Dante powraca w wielkim stylu przypominając światu, dlaczego jego przygody rozgrzewały nas wiele lat temu.

czytaj dalej »
97

Ostatni komentarz:

Dla mnie kozak - Cuper

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 05.03.2019
Hard West - recenzja gry. Tam, gdzie Diabeł mówi dzień dobry
1570V

Hard West - recenzja gry. Tam, gdzie Diabeł mówi dzień dobry

Hard West jest kolejnym indykiem, który wylądował na Switchu. Czy cztery lata po premierze, debiutancka gra ekipy CreativeForge może się nadal podobać?

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

grałem w banner saga, nie podeszło mi. Ale polecam Breveland trilogy - są napisy - Aragami

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 25.02.2019
Trials Rising - recenzja gry. Jakie są Trialsy, każdy widzi...
1581V

Trials Rising - recenzja gry. Jakie są Trialsy, każdy widzi...

Trials Rising to trzecia odsłona serii, której korzenie sięgają... smartfonów z 2000 roku. Na szersze wody Trialsy wypłynęły jednak wraz z wydaniem Trials HD w 2009 roku. W tej generacji konsol mieliśmy już dwie odsłony, o których większość zdaje się, zdążyła zapomnieć. O Trials Rising jednak będą pamiętać.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

Beta miała takie czkawki na gtx1060 6gb że grać się nie dało. Grafika słaba i jakoś mnie ta część nie przekonuje - Mkkk

Kacper Mądry Kacper Mądry 23.02.2019
DiRT Rally 2.0 - recenzja gry. Niby lepiej, ale nie do końca
3357V

DiRT Rally 2.0 - recenzja gry. Niby lepiej, ale nie do końca

Codemasters powraca z serią Dirt Rally. Tym razem otrzymujemy tytuł nastawiony bardziej na symulację. Czy twórcy przygotowali godną kontynuację?

czytaj dalej »
49

Ostatni komentarz:

jestem ta gra bardzo rozczarowany , to nie jest kontynuacja Dirta Rally a raczej Dirt 4,5 - janusz_cebula

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 22.02.2019
Anthem – recenzja gry. Nowy początek BioWare
5742V

Anthem – recenzja gry. Nowy początek BioWare

Po pokonaniu ogromnych smoków i walkach z potężnymi Żniwiarzami, nadszedł czas na kolejne wyzwanie. BioWare przez wiele lat czekało z wrzuceniem na rynek zupełnie nowej marki, a ich najnowsza produkcja czerpie garściami z poprzednich projektów, uczy się na błędach konkurencji i oferuje niezwykle ciekawy świat.... Niestety, zabrakło dopieszczenia kilku filarów.

czytaj dalej »
187

Ostatni komentarz:

gra paradoks, z jednej strony wciaga jak malo ktora,z drugiej to najwiekszy krap w jaki kiedykolwiek gralem.bez znajomych zrobienie jedenej... - ico72

Paweł Musiolik Paweł Musiolik 18.02.2019
Wargroove - recenzja gry. Advance Wars nie musi wracać z emerytury
1223V

Wargroove - recenzja gry. Advance Wars nie musi wracać z emerytury

Wargroove chciało od samego początku być godnym duchowym spadkobiercą serii Advance Wars. Ekipie Chucklefish udało się osiągnąć nie tylko to. Ich gra unosi brzemię serii Nintendo, ale też spokojnie radzi sobie jako osobny projekt.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Tak jak uwielbiam serię Advance Wars czy Endwar na PSP, tak stylistyka tej gry kompletnie do mnie nie trafia. Na pewno jednak kiedyś... - Sendo1910

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme