SKLEP


Recenzje gier

  
Maciej Marchewka Maciej Marchewka 31.12.2017
Wolfenstein II: The New Colossus. Przygody Rewolwerowca Joego - recenzja dodatku
1306V

Wolfenstein II: The New Colossus. Przygody Rewolwerowca Joego - recenzja dodatku

Wolfenstein II: The New Colossus to świetny kawał gry, której nikomu nie trzeba polecać. Czy warto do niego dokładać również mały kawałek opowiadający o przygodach rewolwerowca Joego?

czytaj dalej »
19

Ostatni komentarz:

ogralem i juz wiecej dlc nie kupie krotkie drogie i tylka nie urywalo - XboxX

Kryspin Kras Kryspin Kras 28.12.2017
Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon - recenzja gry
1356V

Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon - recenzja gry

Rok temu rozpływałem się w zachwytach nad Pokemon Sun/Moon chwaląc zmiany w skostniałej formule, nowy region, muzykę i inne. Suma summarum gra mi się spodobała, polecałem jej zakup i ogólnie byłem nastawiony pozytywnie do 7 generacji Pokemonów. Niestety, rok później jestem już mniej przychylny powrotu do Aloli.

czytaj dalej »
21

Ostatni komentarz:

Fanpejdż polubiony, Twój koment zaplusowany, dzięki wielkie! Jak dostanę w łapy Moona, to zacznę obserwować kanał na poważnie. - Daaku

Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 26.12.2017
Warframe - recenzja gry (2017)
4763V

Warframe - recenzja gry (2017)

Co jest? Recenzują Warframe? Grę sprzed czterech lat? Coś im się chyba pomyliło! Ale jest ku temu bardzo ważny powód, który można określić jednym słowem związanym w pewnym sensie z przyszłością gier wideo, która nas czeka. To słowo to "ewolucja".

czytaj dalej »
55

Ostatni komentarz:

Po przegranych 1400 godzinach ostatecznie rozstałem się z tą grą przez endgame opartym w 100% na grindzie. Jednak były to dobrze spędzone... - nanowy

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 25.12.2017
10-lecie serii Wiedźmin. Recenzja pierwszej części sagi - czy przetrwała próbę czasu?
3185V

10-lecie serii Wiedźmin. Recenzja pierwszej części sagi - czy przetrwała próbę czasu?

Geralt jest obecnie najbardziej rozpoznawalnym polskim bohaterem, którego imię rozsławiło się na dosłownie całym świecie. Wiedźminami chcą zostać już nie tylko Polacy, lecz także i Amerykanie, czy nawet Japończycy. W tym roku obchodzimy 10-tą już rocznicę rozpoczęcia tej wspaniałej przygody, z tej zatem okazji zabiorę Was dziś na małą nostalgiczną podróż do początków komputerowej historii Białego Wilka.  

czytaj dalej »
37

Ostatni komentarz:

Kupiłem właśnie wiedzmina na mega promce na konsole i gry, wiec jak tylko do mnie dojdzie, to napisze co mysle o grze;p Ale z tego co... - SzymonUTD

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 18.12.2017
Okami HD - recenzja gry
1925V

Okami HD - recenzja gry

Okami zadebiutowało właśnie na trzeciej generacji konsol z rzędu. W przypadku innych tytułów mówimy zwykle, iż wydawca wykonał kolejny skok na kasę, jednak recenzowana pozycja jak mało która zasługuje na komercyjny sukces. Przygody Amaterasu warto ogrywać regularnie, na każdym sprzęcie - tak wspaniała jest to produkcja.

czytaj dalej »
42

Ostatni komentarz:

Gdyby tylko Capcom nie miał praw do marki... - Magik

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 17.12.2017
Rogue Trooper Redux - recenzja gry
1303V

Rogue Trooper Redux - recenzja gry

Obecna generacja konsol obfituje w różnego rodzaju remastery. Czasem odświeżenia doczekują się gry bardzo popularne, za którymi gracze tęsknią dosłownie dekady. Z drugiej zaś strony niektórzy wywęszyli w tym okazję na przywrócenie na rynek tytułów, które z różnych przyczyn przy okazji swojej premiery zostały po prostu zapomniane. Dziś trafia nam się jeden z takich zaginionych jeźdźców losu – Rogue Trooper w wersji Redux.

czytaj dalej »
28

Ostatni komentarz:

Nie no daj spokoj z takim tlumaczeniem, bo tak jak rozumiem ze kazdy ma swoja opinie, tak takie tlumaczenie przypomina mi belkot mojej... - Kaprawiec 2.0

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 13.12.2017
Wiedza To Potęga - recenzja gry
2254V

Wiedza To Potęga - recenzja gry

Sony nie od dziś eksperymentuje z różnymi formatami gier rodzinnych, które wykorzystują nietypowe kontrolery do zabawy przed telewizorami. Pamiętacie jeszcze magiczny, konsolowy teleturniej „Buzz!”? Jeśli czekaliście z utęsknieniem na jego powrót, z pewnością zainteresuje was gra „Wiedza to Potęga”. Ale, czy jest ona godna waszej uwagi?

czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

Trzeba zakupić na Alledrogo takie urządzonko jak PlayStation TV. - Zdroja

Roger Żochowski Roger Żochowski 12.12.2017
Black Mirror - recenzja gry. Klimat grozy w cieniu partactwa dewelopera
1015V

Black Mirror - recenzja gry. Klimat grozy w cieniu partactwa dewelopera

Nie grałem w The Black Mirror z 2003 roku. Podobnie jak w dwa sequele opowiadające o mrocznych sekretach rodu Gordonów. Całe szczęście "nowe" Black Mirror to tak naprawdę reboot całej serii, więc możemy bezboleśnie zagłębić się w polaną gotyckim sosem przygodę.

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

Kolejna gra, o której istnieniu nie wiedziałem, i która dostaje bardzo niską ocenę. Niby 5 to jeszcze nie koniec świata, ale na pewno... - Metallicat

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 09.12.2017
Dead Rising 4: Frank's Big Package - recenzja gry
1974V

Dead Rising 4: Frank's Big Package - recenzja gry

Dead Rising 4, przez dwanaście miesięcy ekskluzywne dla konsoli Xbox One, nie spotkało się z ciepłym przyjęciem zarówno ze strony recenzentów, jak i graczy. Czy roczny port produkcji Capcom Vancouver o podtytule Frank's Big Package, wzbogacony o kilka dodatków i aktualizacji, zainteresuje rozpieszczonych posiadaczy PlayStation 4?

czytaj dalej »
30

Ostatni komentarz:

Też będę musiał kupić składankę remasterów ;) Taka porada-załóż sobie na ppe konto, łatwiej będzie ciebie rozpoznać, a tak to nawet... - adam0080

redakcja PPE redakcja PPE 08.12.2017
The Sims 4 - recenzja gry
1063V

The Sims 4 - recenzja gry

Każdy gracz posiada swoją historię. Niejednokrotnie czytałam o tych pierwszych razach zgRedów nad Pegasusami, Amigami, o ich godzinach nad Resident Evil czy Tekkenem, które zapoczątkowały miłość do gier. Ja graczem wiekowym nie jestem, ale doskonale pamiętam swój pierwszy raz kiedy wraz z nowym komputerem na moim dysku wylądowała gra The Sims Deluxe Edition. Wraz z kolejnymi odsłonami tonęłam na tysiące godzin wielokrotnie. I choć czasy się zmieniają, zmienia się również platforma, tak serię The Sims darzę ogromnym sentymentem, szczególnie kiedy po kolejnym ciężkim dniu człowiek może zasiąść tym razem przed PlayStation 4 i odpalić na nowo perypetie kolejnego Sima.

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Raz w Simsy to nie pedau! - PAN_LISU

Nikodem Sobas Nikodem Sobas 06.12.2017
LEGO Marvel Super Heroes 2 - recenzja gry
1298V

LEGO Marvel Super Heroes 2 - recenzja gry

LEGO Ninjago The Movie The Videogame wprowadziła do serii wiele nowości, które nie tylko urozmaicały gameplay jako taki, ale pozbywały się niedoróbek, które na przestrzeni lat urosły do rangi archaizmów. Widać, że nad Ninjago pracował inny zespół, zaś do Marvel Super Heroes 2 zaprzęgnięto ekipę, która miała po prostu "zrobić to samo". Być może Warner Bros. (wydawca) nie chciał ryzykować z odkrywaniem kuli na nowo, wszakże gry powstawały zapewne równolegle i nie było do końca wiadomo czy LEGO Ninjago zostanie tak ciepło przyjęte, jak faktycznie miało to miejsce. Tak czy siak, zapewne domyśleliście się już, że jeżeli chodzi o założenia rozgrywkowe, to w Marvel Super Heroes 2 nie uświadczycie niestety żadnych nowości. Szkoda.

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

Oni juz obcinaja tylko kupony. Aby w 2017 roku nie bylo opcji grania w sieci (chocby LAN), mimo ze istnieje split screen i wbudowany... - R.

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 04.12.2017
SingStar Celebration - recenzja gry
1274V

SingStar Celebration - recenzja gry

Marka SingStar jest już z nami od ponad 13 lat, podczas to których zobaczyliśmy dobre 30 różnych kompilacji piosenek wydawanych na PS2, PS3 i PlayStation 4. W tym roku Sony znów uderza na rynek i pragnie uświetnić nasze imprezy o segmenty karaoke, lecz tym razem robi to w ramach promocji swojej nowej usługi PlayLink

czytaj dalej »
33

Ostatni komentarz:

Obiecuję poprawę następnym razem ;) - Igor Chrzanowski

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme