SKLEP

Portal PSX Extreme

SKLEP
Piotr Rozbicki Piotr Rozbicki 08.12.2016 10:42
886V

Wideorecenzja: Final Fantasy XV

Na piętnastą część Final Fantasy czekaliśmy dekadę! Czy warto było okazać cierpliwość? I czy nowy Final będzie nowym początkiem, tak potrzebnym tej serii? Wojtek niedawno zrecenzował szpila Square Enix, teraz przedstawiamy Wam jego recenzję w formie wideo.

Zerknijcie na naszą kolejną wideorecenzję. Formuła wciąż ewoluuje i z każdym, kolejnym materiałem będzie coraz lepiej, dlatego liczymy na Wasze opinie. Miłego oglądania!

Komentarze (36)

Aby dodać wątek musisz być zalogowany!
Poziom: 31
REP.: -1230
peksa dodano: 08.12.2016, 11:03 #1
Mam wrażenie, że recenzent czyta z kartki, przez co bardzo ciężko się słucha i ciężko dotrwać do końca...
Abym był w stanie skupić się multimedialnej recenzji autor musi wykazać się większym luzem. Edytowano 2 razy. Ostatnio: 08.12.2016, 11:05
Ukryj odpowiedzi (5)
Poziom: 13
REP.: 0
Maniak23PL do peksa dodano: 08.12.2016, 11:15 #2
Podpisuję się pod tym stwierdzeniem. Bardzo ciężko wytrwać do końca materiału. Również trochę za mało informacji, bardziej to wygląda na pierwsze wrażenia niż recenzję. Powodzenia przy dalszych materiałach.
Poziom: 30
REP.: 235
cfelu do peksa dodano: 08.12.2016, 11:24 #3
No bo czyta z kartki i to nie ona jest winna temu.
See You Space Cowboy
Poziom: 81
REP.: 31193
Iron do peksa dodano: 08.12.2016, 15:53 #4
A ja miałem wrażenie, że czyta to syntezator mowy, bez obrazy dla autora.

AA wystarczyło przeczytać niżej, że to chory Pełes odpowiada za to dzieło, no nic, powodzenia w przyszłości, nie oceniam, bo nie jestem grupą odbiorczą :)
Poziom: 57
REP.: 6759
Perez do Iron dodano: 08.12.2016, 18:16 #5
Właśnie to jest najgorsze - jak testowaliśmy wideoreckę Battlefield 1, to tam próbowałem tak na luzie, szybciej, to było wrażenie, że "za szybko, niewyraźnie, zbyt luzacko". No to przy FF XV zwolniłem, starałem się wyraźniej, dłuższe przerwy i faktycznie wyszło nie dość, że sztucznie, to usypiająco. No ale nic na darmo nie pójdzie, zrobię z tego bajkę dla córki :).
See You Space Cowboy
Poziom: 81
REP.: 31193
Iron do Perez dodano: 08.12.2016, 20:15 #6
Nie no, nie jest tak źle :)

Po prostu musisz znaleźć swój "złoty środek", dykcje masz ok, wiec tylko troszkę więcej swobody, by pozbyć się uczucia sztuczności i będzie OK. Zapewne jest w tym trochę tremy, dopiero ruszacie z tematem, a w sumie, to jeszcze za swojej "kadencji" pisałem do Rogera, że PPE powinno robić materiały redakcyjne tak samo, wideo recki, jak let's playe, dema itd. Ogrywane w redakcji przez redaktorów, to buduje wiarygodność i daje namiastkę "prawdziwego" dziennikarstwa, no ale kto by chciał nagrywać "dzień dobry tvn" hehe

Chodzi o to by zaprezentować swoje opnie i utrzymywać kontakt z odbiorcami, widzami i czytelnikami. Wiadomo, że pomału wszystko się przenosi do neta, lepiej nie zewlekać i tworzyć zawczasu bazę. No i nie okłamujmy się są gorsze zawody, niż granie w gry i nagrywanie autorskich materiałów branżowych. Ba, śmiem twierdzić, że dla wielu byłaby to nawet wymarzona robota, pozdro dla Rogera ;)

Mimo wszystko zawsze będzie sentyment do PE/PPE i zawsze, nawet w najbardziej krytycznych słowach życzyłem wam dobrze i chyba dlatego nadal tu jestem, choć praktycznie się nie udzielam.

Good luck and Godspeed!

TL;DR Trochę pracy, swobody i wszystko się dotrze ;)
Poziom: 53
REP.: 2909
TheDarkOnePL dodano: 08.12.2016, 11:07 #7
Recenzji nie oglądam , grę ukończyłem i grinduję polecam każdemu Edytowano 1 raz. Ostatnio: 08.12.2016, 11:13
Ukryj odpowiedzi (3)
Poziom: 40
REP.: 1149
KULTURYSTA do TheDarkOnePL dodano: 08.12.2016, 13:34 #8
Już ? Co ty robisz prócz grania w życiu :-) :-)
Poziom: 53
REP.: 2909
TheDarkOnePL do KULTURYSTA dodano: 08.12.2016, 13:44 #9
Wiesz Fabuła to mniej niż 40H, teraz czyszcze lochy questy itp Edytowano 1 raz. Ostatnio: 08.12.2016, 13:45
Poziom: 52
REP.: 5421
Kamilinho do TheDarkOnePL dodano: 08.12.2016, 16:06 #10
Mnie zajeło 30h przejście gry na levelu 48 z zaliczeniem ok.50misji poboczny i z 20 huntów.Główny wątek fabularny nie jest wcale taki długi jak na jrpg.
Użytkownik konta Premium PPE.
Poziom: 66
REP.: 29260
bigbird dodano: 08.12.2016, 11:10 #11
Fajne, ale przed nagraniem dobrze by było się wysmarkać bo ciężko się słucha takiego mówienia "przez nos".
Ukryj odpowiedzi (3)
Poziom: 57
REP.: 6759
Perez do bigbird dodano: 08.12.2016, 11:14 #12
Chory jestem, a Rozbo mi kazał czytać :(.

Dużo jest do poprawy, ale uznaliśmy, że warto to wrzucić i pozbierać opinie, niż poprawiać w 3 osoby. Zdecydowanie musi być energiczniej i płynniej, bo jak teraz tego słucham, to sam bym przysnął (w sumie zamiast bajki dam córce do słuchania ;)).
Poziom: 30
REP.: 235
cfelu do Perez dodano: 08.12.2016, 11:27 #13
TAAAK!! Wrzucajcie masę video newsów, rozmów itd
gadajcie o grach tak swobodnie jak myślicie i co czujecie, na luzie!! Czegoś takiego trzeba właśnie na tym portalu. Z czasem się wyrobicie i będzie coraz lepiej.
Ale dawanie jednej wideorecenzji na rok mija się z celem :/
Pary nie do pary, czary nie do wiary..
Poziom: 53
REP.: 1883
Filipowitch do Perez dodano: 08.12.2016, 12:47 #14
Chory jesteś to nie czytaj. A jak się pomyliłeś dykcyjnie to powtórz i popraw. Wiesz, że można nagrać kilka razy i wybrać wersję????
Jeśli nie wiesz, to można.
Poziom: 24
REP.: 12
markopolo25 dodano: 08.12.2016, 11:10 #15
swietna gierka, mam juz za soba przegrane prawie 30 godzin a jestem dopiero po pokonaniu behemota i odblokowania chocobosow :)
Poziom: 52
REP.: 8172
lechu dodano: 08.12.2016, 11:22 #16
No niestety Panowie, ale w temacie wydełorecenzji to jeszcze sporo macie do zrobienia. Przede wszystkim niski, nosowy i jakiś taki beznamiętny wokal - ciężko się tego słucha. Momentami odniosłem wrażenie że to zwykły odczyt z filmikiem w tle. Nie tak to powinno wyglądać. Brakuje jakiegoś info dot. producenta, wydawcy, jakieś podstawowe info, werdykt/oceniaczka etc. A tu jest tylko fikuśna animacja PPE na początku i końcu materiału. No i fajnie brzmi tekst w 8:32 "Pod względem oprawy tytuł jest jednak dość nierówny. Podczas rozgrywki nie trudno wpaść na niedopracowane tekstury, czy włosy bohaterów." Nie wiem jak konkretnie wpadacie na te włosy bohaterów, ale chciałbym to zobaczyć ;-)
Poziom: 35
REP.: 485
theend dodano: 08.12.2016, 11:29 #17
Po dwóch zdaniach wyłączyłem i nie widziałem sensu w oglądaniu/słuchaniu do końca. Cz dalej też jest to słowo w słowo recenzja która ukazała się na portalu w wersji pisemnej, kilka dni temu?
Ukryj odpowiedzi (6)
Poziom: 57
REP.: 6759
Perez do theend dodano: 08.12.2016, 11:34 #18
Tak, ale docelowo chcemy tak robić, żeby tekst szedł razem z wideo, aby każdy mógł wybrać, co woli - czy czytać, czy słuchać. Osobna recka pisana i osobna czytana na pewno byłoby spoko, ale to też 2x więcej czasu potrzebnego na ogarnięcie tekstu i angażowanie 2 osób.
Pary nie do pary, czary nie do wiary..
Poziom: 53
REP.: 1883
Filipowitch do Perez dodano: 08.12.2016, 12:49 #19

Cytat:

ale to też 2x więcej czasu potrzebnego na ogarnięcie tekstu i angażowanie 2 osób


A co nas to??
Poziom: 57
REP.: 6759
Perez do Filipowitch dodano: 08.12.2016, 13:09 #20
Absolutnie nic - dlatego jeśli ktoś nie ma ochoty oglądać wideorecki opartej na wcześniejszym tekście - nie musi. Dla nas to jest jakiś sygnał i przyjdzie czas ocenić, czy taka formuła ma sens, czy nie ma. Ja jedynie wyjaśniam, czemu to wygląda tak, a nie inaczej.
Poziom: 35
REP.: 485
theend do Perez dodano: 08.12.2016, 14:06 #21
Rozumiem, że to wymaga dużo większego nakładu pracy i czasu ale jednak mam nadzieję, że kiedyś uda się rozdzielić te recki albo chociaż przedstawić w taki sposób by nie brzmiały jak dosłownie czytane z kartki :)
Pary nie do pary, czary nie do wiary..
Poziom: 53
REP.: 1883
Filipowitch do Perez dodano: 08.12.2016, 15:20 #22
Formuła ma sens w 100%, tylko ja nie rozumiem że tłumaczenia że coś jest nie tak, bo wymaga więcej czasu!!!
Jak gra jest z..bana na premierę to wszyscy psiocza (słusznie) i tłumaczenia że zabrakło czasu są śmieszne
Poziom: 20
REP.: 196
Rozbo do Filipowitch dodano: 09.12.2016, 00:49 #23
Próbujemy i próbowac będziemy. Kto nie próbuje i się nie potyka na drodze, nie ruszy się nigdzie. Ciebie nie obchodzą tłumaczenia i masz do tego prawo. Nas jednak obchodzą wszystkie opinie (również Twoje), żeby ulepszać nasze materiały. Będziemy robić to, co możemy, żeby każdy kolejny materiał był coraz lepszy :-)
Poziom: 53
REP.: 2909
TheDarkOnePL dodano: 08.12.2016, 11:44 #24
Szkoda że ostatnia sentencja jest KRADZIONA
Ukryj odpowiedzi (2)
Fanboy Sony i dumny Pelikan.
Poziom: 49
REP.: 5142
Kriss_Hietala do TheDarkOnePL dodano: 08.12.2016, 11:50 #25
Kradzieje!
Pary nie do pary, czary nie do wiary..
Poziom: 53
REP.: 1883
Filipowitch do TheDarkOnePL dodano: 08.12.2016, 12:50 #26
Nie tylko ostatnia
Nintendo ssie pałe
Poziom: 51
REP.: 4697
Vulcan Raven dodano: 08.12.2016, 14:39 #27
Ładna laurka. Z tej recki wynika, że FF15 to najlepsza gra na świecie. A jak jest naprawdę?
Ukryj odpowiedzi (1)
Poziom: 43
REP.: 4707
Gofer_ do Vulcan Raven dodano: 08.12.2016, 14:58 #28
A na prawdę, to jest to świetna gra. :)
Poziom: 55
REP.: 5512
Vaderous33 dodano: 08.12.2016, 16:11 #29
Czyli w grze brakuje humoru i tych wspaniałych miast jak w FF 7,8, ,9 i 10 ? Recenzja nie mówi nic o muzyce,jak tam muzyka daje radę?
Ukryj odpowiedzi (3)
Poziom: 52
REP.: 5421
Kamilinho do Vaderous33 dodano: 08.12.2016, 16:34 #30
Są ''wspaniałe'' miasta, humor momentami też sie znajdzie.Co do muzyki to recenzent o niej mówi w recenzji.
Poziom: 52
REP.: 8172
lechu do Kamilinho dodano: 08.12.2016, 20:51 #31
Mnie np ubawił Prompto nucący klasyczne fajnalowe fanfary po wygranej walce.
Poziom: 52
REP.: 5421
Kamilinho do lechu dodano: 08.12.2016, 21:01 #32
Ogólnie fajne są te ich interakcje.Jak np Prompto zakochuje sie w każdej nowo napotkanej kobitce a ziomki mu potem cisną :D Czuć klimat takiego ''kumpelstwa'' xD
Poziom: 34
REP.: 190
gzarus dodano: 09.12.2016, 09:02 #33
recka spoko. do lektora trzeba się przyzwyczaić... ale nie powiem - brakuje mi game trailers...
Ukryj odpowiedzi (2)
Poziom: 20
REP.: 196
Rozbo do gzarus dodano: 09.12.2016, 13:15 #34
Chłopaki z dawnego GT publikują na kanale Easy Allies. W recenzjach to wciaż jest kultowy głos Brandona Jones'a, więc w zasadzie to to samo :-)

Co do naszych własnych recek - będziemy nad nimi pracować i ulepszać. Będzie coraz lepiej :-)
Poziom: 34
REP.: 190
gzarus do Rozbo dodano: 09.12.2016, 13:57 #35
ożesz!! nie wierzę! ale jazda :P kurde bele dzięki za info! od lat mogłem polegać na reckach gt. muszę nadrobić zaległości :P
Poziom: 4
REP.: 2
artsie77 dodano: 11.12.2016, 17:55 #36
a dla mnie ok moze troche sztucznie ale ok czworka z plusem

Komentarze (36 opinii) Skomentuj

Miesięcznik PSX Extreme

Reklama



Reklama