SKLEP

Portal PSX Extreme

SKLEP

Piszemy recenzję Recenzje czytelników Dodaj recenzję

Recenzje gier   

Calam Calam 18.01.2017
17V

Recenzja Final Fantasy XV

Tytuł, który niedawno świętował 10 lecie istnienia, pomimo tego, że miał premierę kilka tygodni temu. Recenzja Final Fantasy XV.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Użytkownik Calam wrzucił pierwszą recenzję na PPE... Przestaję pić ten Trunek z Namek, bo zaczynam widzieć jakieś dziwne rzeczy! Jeśli... - krzychu007

Ojciec-Gracz Ojciec-Gracz 15.01.2017
40V

Rise of the tomb raider recenzja

 

Pierwszy bliski kontakt z Larą przeżyłem w 1998 roku na playstation kiedy to dane mi było przejść pierwszą część. Dziś po 19 latach przeszedłem siedemnastą część przygód lary (źródło wikipedia). Bardzo dobrze pamiętam mocny reboot z 2013 r., który „wzorował się bardzo mocno na serii Uncharted, która to wzorowała się na Tomb Raiderze, który z kolei wzorował się na serii filmów z Indianą Jonesem, który był z kolei inspiracją dla Uncharted. Ok… wyjaśnienia mamy za sobą tak więc…jaki jest ten siedemnasty Tomb Raider?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

czy ja wiem i tu i tu się robi dość dziwnie pod koniec ale tak silnej inspiracji uncharted jeszcze nie było. A skopiowanie wręcz jednej... - Ojciec-Gracz

Sevchenko_kz3 Sevchenko_kz3 14.01.2017
38V

Final Fantasy XV - Pora odzyskać tron!

Final Fantasy XV był jednym z najbardziej oczekiwanych przeze mnie tytułów w ciągu kilku ostatnich lat. Czy w końcu po jego nie tak dawnej premierze, sprostał moim oczekiwaniom? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć już za chwilę!

 
czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Dawno żadna recenzja nie zachęciła mnie do zagrania w grę, w którą nie planowałem zagrać. Super się czytało i w jakimś stopniu zachęciłeś... - VeraLynn

Browareska Browareska 07.01.2017
43V

Najbardziej niedoceniany Final w historii.

Dam sobie uciąć rękę, że dwunasta fantazja wśród nowożytnych Finali (licząc od siódemki w górę), jest częścią, w którą grało z was najmniej. I jestem pewien, że kur… teraz tę rękę bym miał. A właściwie czemu taka sytuacja ma miejsce? Dlaczego Final Fantasy XII jest najbardziej niedocenianą grą z tej obszernej serii?

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Sam też wyczekuję Remastera ;) Co prawda, stosunkowo niedawno po raz drugi zaliczyłem dwunastkę, ale odświeżona wersja będzie jak znalazł... - Browareska

Reklama



Miesięcznik PSX Extreme

Recenzje czytelników

Browareska Browareska 02.01.2017
57V

Jak to w końcu wyszło?

Oczekiwanie na premierę No Man’s Sky od Hello Games można określić jednym słowem: „hype”. Hype nakręcany kolejnymi hucznymi zapowiedziami twórców, hype nakręcany kolejnymi aferami czy to z plagiatem nazwy, czy też niby bezprawnym użyciem patentu proceduralnej generacji świata, a wreszcie hype nakręcany przez samych graczy, którzy ze skrawków informacji tworzyli własne wyobrażenie gry. 

czytaj dalej »
Darek Darek 27.12.2016
59V

Edycja Gry Roku

Czarodzieje z CD Projekt Red w niczym nie ustępują członkiniom Loży, bo dali nam produkt iście magiczny.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

Właśnie gram i się uzależniłem. a to do pracy trzeba chodzić - Ojciec-Gracz

tragikomix tragikomix 27.12.2016
100V

Final Fantasy XV: Szczera recenzja od fana dla fanów

Od fana dla fanów. Jeśli jeszcze nie kupiłeś ostatniego Finala lub zastanawiasz się czy w ogóle go kupić, być może rozwieję twoje wątpliwości. Recenzję podzieliłem na podstawowe segmenty dla przejrzystości. Tekst zawiera informacje o rzeczach, których profesjonalni recenzenci w pośpiechu i napinką przed deadlinem oddania tekstu mogli w grze nie doświadczyć w ogóle ;)

czytaj dalej »
Tom19 Tom19 27.12.2016
83V

The Last Guardian - recenzja

Są gry, które przechodzimy jak każdą inną a po napisach końcowych odkładamy na półkę. Nienaruszone wspomnieniami, nie wyróżniające się spośród wielu mainstreamowych braci, zostają pokryte kurzem nicości i giną w otchłani zapomnienia, zarówno przez nas, jak i wielu nam podobnych graczy. 
I są gry takie jak The Last Guardian. Tworzone przez artystów przelewających swoje wizje w świat elektronicznej rozgrywki, a nie rzemieślników liczących furgonetki pieniędzy.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Dawno nie czytałem tak dobrej recenzji. - jana84

Blender-Man Blender-Man 21.12.2016
113V

FF15 - Rozczarowanie Roku

Zbliża sie koniec roku i każdy ma chęć podsumować w jakiś sposób mijający rok ja postanowiłem podsumować gry które kupiłem w 2016 i wybrać tą która mnie tak rozczarowała że żałowałem zakupu. Do grudnia byłem przekonany że ten tytuł dostanie gra DeusEx MD która poza rozczarowaniami związanymi z fabułą pozostawiała wiele do życzenia jeżeli chodzi o wykonanie. Niestety w grudniu po 10 dniowym opóźnieniu otrzymałem moją wielce oczekiwana grę Final Fantasy 15.

czytaj dalej »
7

Ostatni komentarz:

To nie spoiler skoro gra zaczyna sie od końca?, Poza tym tego co jest po walce nie opisałem. - Blender-Man

skurch skurch 01.12.2016
140V

Sentymentalna podróż Drake'a

Ponoć naukowcy znaleźli sposób, aby wykryć każdą komórkę rakową w naszym organizmie. Odbywa się to poprzez chemicznie zmodyfikowane atomy złota, które podróżują w naszym ciele od komórki do komórki i uaktywniają się tylko wtedy gdy znajdą komórki rakowe. Podobnie magicy z Naughty Dog  produkują gry, których indywidualne elementy, czy to grafika, fabuła czy też muzyka przyczepiają się do poszczególnych części naszego ciała i aktywują nieznane dotąd pokłady miodności i wrażliwości. Niedawno wydane Uncharted 4: Kres Złodzieja jest właśnie taką cząstką złota, która jak już się w nas zagnieździ to na długo.

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Dzięki za zwrócenie uwagi. - skurch

Ifikrates Ifikrates 24.11.2016
109V

Rayman Legends-recenzja gry

Od dłuższego czasu przymierzałem się do zakupu najnowszej części przygód Raymana. O grze słyszałem wiele dobrego, ale co konkretnie-to już nie pamiętam, bo jak napisałem-minął  już ,,dłuższy czas", a i pamięć już nie ta co kiedyś. Wydaję się, że tytuł na pewno warto sprawdzić, skoro zebrał tak pozytywne opinie. A przecież chyba zebrał, c'nie?

czytaj dalej »
Wredny Wredny 23.11.2016
178V

Gdzieś Ty się szlajała, lafiryndo?

Jak pewnie zdążyliście się zorientować, czytając moją  recenzję poprzedniej części, należę do osób, które reboot serii przygód Lary Croft zdecydowanie zachwycił.
Byłem pod wrażeniem tytułu, po którym nie spodziewałem się wiele, a dostałem fantastycznie dopracowany i niezwykle efektowny produkt, który śmiało stanął w szranki z aktualnie największą marką gatunku - Uncharted.
Po obejrzeniu ostatniej sceny, wieńczącej niezwykle udany powrót Lary, z miejsca zadeklarowałem chęć zagrania w sequel, o którym wtedy jeszcze nikt nawet nie mówił.
A kiedy w końcu zaczęli mówić - okazało się, że pazerny wydawca (SquareEnix) połakomił się na ciężarówki dolarów Microsoftu i zaprzedał duszę Lary diabłu (jak się później okazało - na niecały rok).

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Jeśli chodzi o kwestie techniczne to ROTTR to port z Xboxa bo gra była pisana pod niego i mimo dość normalnej grafiki wymaga mocarnego... - Ojciec-Gracz

Przejdź do strony

Strona