SKLEP


Recenzje gier

  
saptis saptis 02.02.2017
Metroid, czyli powrót do odległej przeszłości
1480V

Metroid, czyli powrót do odległej przeszłości

Jak obecnie gra się w tytuł, który ma już ponad 30 lat na karku ? - Kwestia gustu, dla mnie klasyczny Metroid jest czymś niezwykłym nawet po tak długim czasie od premiery - a grałem w niego po raz pierwszy, więc to nie sprawa sentymentu.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Wiem, bo sam ją zaklepałem ;) - montana

skurch skurch 25.01.2017
Darkest Dungeon - historie nieznane
1183V

Darkest Dungeon - historie nieznane

Drogi wędrowcze pozwól tu na chwilę, a usłyszysz opowieść wartą złotego talara. Moja historia zaczęła się kilka lat temu, gdy na szlaku zostałem zaczepiony przez nieznajomego. Skusił mnie monetą, którą władał w imieniu znamienitej rodziny mającej swoje siedlisko w posiadłości na urwisku. W przybytku tym i jego okolicach zaległa się cała masa plugastwa, a moim celem miałoby być pozbycie się tego tałatajstwa. Zaciekawiłem Cię? Rzuć talara to usłyszysz więcej.

czytaj dalej »
Rankin Rankin 25.01.2017
U Wrót Zagłady Stoi Gość Z Piłą Łańcuchową I Dwururką
1584V

U Wrót Zagłady Stoi Gość Z Piłą Łańcuchową I Dwururką

Wydany w 1993 roku Doom był ogromnym kamieniem milowym w dziedzinie rozrywki elektronicznej. Doom 2 oferował dynamiczną rozwałkę i ogólnie więcej tego samego. Doom 3, wydany 10 lat po Doom 2, był nieoczekiwanym krokiem w bok, który podzielił graczy... delikatnie mówiąc. 12 lat po Doom 3 nadeszła wreszcie nowa odsłona serii. Czy warto się z nią zapoznać, czy oferuje dobrą rozgrywkę? (spoiler: w dniu pisania tej recenzji chyba już wszyscy wiedzą że TAK)

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

9+/10 i to jest moc! Lamusy do domu :) - dobrychlopak

Panicz Panicz 23.01.2017
Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV
1190V

Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV

Z doświadczenia wiemy że wydłużające się procesy produkcyjne gier, na ogół nie kończą się zbyt pozytywnie. Idealnym przykładami jest Duke Nukem Forever, gdzie to każdy aspekt gry zawodzi, począwszy od grafiki, przez mechanikę gry jak i na fabule kończąc. Mamy też gry które powstawały wiele lat, ich ogólne odczucie jest bardzo pozytywne, jednak mechanicznie gra potrafi tkwić w czasach PS2, tutaj idealnym przykładem jest The Last Guardian. Jaki wpływ na FFXV miał jego prawie 10 letni proces produkcji?

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

No to jednak nie kupuję :) chociaż ocena końcowa zaskakująco wysoka, jak na to co przeczytałem. - Darek

Darek Darek 21.01.2017
BFG - Big Fuckin Game
1723V

BFG - Big Fuckin Game

Bethesda dokonała niemożliwego. Ich trójwymiarowy Doom jest w każdym calu tak świetny jak oryginał, a w wielu miejscach wręcz lepszy.

czytaj dalej »
45

Ostatni komentarz:

A to znam. Znalazłem nawet mod gdzie łączysz Brutal Dooma z zestawem broni z tego najnowszego Dooma 2016 [LINK] - addi64

ciri.1212 ciri.1212 21.01.2017
Świetny gameplay ze średnią fabułą
125V

Świetny gameplay ze średnią fabułą

Pierwsza cześć Watch Dogs wywołała ogromną burze w internecie. W większości rozchodziło się o duży downgrade graficzny ale nie da się ukryć że pierwsza cześć miała o wiele więcej problemów niż gorsza grafika. Z tego faktu wielu graczy w tym i ja do drugiej odsłony podochodziło z dużą dozą ostrożności. Czy Watch Dogs 2 naprawia błędy poprzedniej części? Cóż nie wszystkie ale w ogólnym rozrachunku jest grą bardziej przemyślaną.

czytaj dalej »
Maciej2801 Maciej2801 21.01.2017
Original War niedoceniona perełka
131V

Original War niedoceniona perełka

Original War powstał w Brnie w siedzibie Altar Games w 2001 roku. Jest to dość nietypowa strategia jak na swoje czasy, ponieważ poza RTS łączyła również elementy RPG. Niezapominajmy iż w uwczesnym czasie królowały strategie pokroju C&C i Starcrafta czyli zbieraj surowce i stwórz niepokonaną duża armię. Natomiast Czesi postanowili wnieść odrobinę świeżości w skostniałe RTS.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

działa . Gra jest wspierana od 16 lat wiec społeczeństwo wszysto łata - Maciej2801

Calam Calam 18.01.2017
Recenzja Final Fantasy XV
241V

Recenzja Final Fantasy XV

Tytuł, który niedawno świętował 10 lecie istnienia, pomimo tego, że miał premierę kilka tygodni temu. Recenzja Final Fantasy XV.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Wyłożyłem na Dywizje ponad 240zł i dokupiłem dwa dodatki. Moja najdroższa gra ever! - amazarashi 力丸

Ojciec-Gracz Ojciec-Gracz 15.01.2017
Rise of the tomb raider recenzja
180V

Rise of the tomb raider recenzja

 

Pierwszy bliski kontakt z Larą przeżyłem w 1998 roku na playstation kiedy to dane mi było przejść pierwszą część. Dziś po 19 latach przeszedłem siedemnastą część przygód lary (źródło wikipedia). Bardzo dobrze pamiętam mocny reboot z 2013 r., który „wzorował się bardzo mocno na serii Uncharted, która to wzorowała się na Tomb Raiderze, który z kolei wzorował się na serii filmów z Indianą Jonesem, który był z kolei inspiracją dla Uncharted. Ok… wyjaśnienia mamy za sobą tak więc…jaki jest ten siedemnasty Tomb Raider?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

czy ja wiem i tu i tu się robi dość dziwnie pod koniec ale tak silnej inspiracji uncharted jeszcze nie było. A skopiowanie wręcz jednej... - Ojciec-Gracz

Sevchenko_kz3 Sevchenko_kz3 14.01.2017
Final Fantasy XV - Pora odzyskać tron!
815V

Final Fantasy XV - Pora odzyskać tron!

Final Fantasy XV był jednym z najbardziej oczekiwanych przeze mnie tytułów w ciągu kilku ostatnich lat. Czy w końcu po jego nie tak dawnej premierze, sprostał moim oczekiwaniom? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć już za chwilę!

 
czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

Widzę, że dupa boli tak bardzo że musiałeś dwa razy o to samo zapytać. Mógłbym zapytać o to samo, ale już mi odpowiedziałeś. - nerobianco

Browareska Browareska 07.01.2017
Najbardziej niedoceniany Final w historii.
106V

Najbardziej niedoceniany Final w historii.

Dam sobie uciąć rękę, że dwunasta fantazja wśród nowożytnych Finali (licząc od siódemki w górę), jest częścią, w którą grało z was najmniej. I jestem pewien, że kur… teraz tę rękę bym miał. A właściwie czemu taka sytuacja ma miejsce? Dlaczego Final Fantasy XII jest najbardziej niedocenianą grą z tej obszernej serii?

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Sam też wyczekuję Remastera ;) Co prawda, stosunkowo niedawno po raz drugi zaliczyłem dwunastkę, ale odświeżona wersja będzie jak znalazł... - Browareska

Browareska Browareska 02.01.2017
Jak to w końcu wyszło?
160V

Jak to w końcu wyszło?

Oczekiwanie na premierę No Man’s Sky od Hello Games można określić jednym słowem: „hype”. Hype nakręcany kolejnymi hucznymi zapowiedziami twórców, hype nakręcany kolejnymi aferami czy to z plagiatem nazwy, czy też niby bezprawnym użyciem patentu proceduralnej generacji świata, a wreszcie hype nakręcany przez samych graczy, którzy ze skrawków informacji tworzyli własne wyobrażenie gry. 

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme