SKLEP


Recenzje gier

  
Anghell Anghell 07.07.2017
Rainbow Six: Vegas, czyli quo vadisti Ubi?
73V

Rainbow Six: Vegas, czyli quo vadisti Ubi?

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem wielkim fanem serii R6. Grałem praktycznie we wszystko, co było fundowane tą marką, począwszy od części pierwszej, poprzez Rogue Spear wraz z dodatkami, aż po Raven Shield, również z nimi. Ominęło mnie tylko, do Siege, Lockdown, gdy dowiedziałem się, że zarzucono tam warstwę taktyczną. Nad Vegas jednak rozpływali się i recenzenci i znajomi. I co? I UFO, jak to nauczyłem kulturalnie odpowiadać siostrzenicę.

czytaj dalej »
bart0ssy bart0ssy 04.07.2017
Forza Horizon 3: Hot Wheels, czyli jak rozbudzić apetyt dobrym DLC
92V

Forza Horizon 3: Hot Wheels, czyli jak rozbudzić apetyt dobrym DLC

Mamy rok 2001, na rynku pojawia się gra Stunt GP - dynamiczne wyścigi zdalnie sterowanych samochodzików po masakrycznie zakręconych torach. Po prostu świat zabawek Hot Wheels przełożony na materię elektronicznej rozgrywki. I dzisiaj, po 16 długich latach, kompletnie niespodziewanie doczekaliśmy się godnego następcy legendarnej produkcji od Team17! No prawie...

czytaj dalej »
hellion hellion 01.07.2017
Resident Evil 2 - recenzja
790V

Resident Evil 2 - recenzja

Po publikacji w mediach wydarzeń z pierwszej części Resident Evil, społeczność Zombie powiedziała „argh” (co w ich języku znaczy „dosyć”) i masowo wyległa na ulice. Sprzeciwiali się przemocy domowej, traktowaniu zmarłych jak zmarłych oraz żądali większych praw obywatelskich (pożywiania się i bezwładnego leżenia w miejscu publicznym). Doszło do zamieszek, podczas których miasto zostało doszczętnie zdemolowane. Co ciekawe, mieszkańcy miasta, którzy początkowo stawali naprzeciw nieświeżym chuliganom, z czasem zaczęli zasilać ich szeregi. Ja nie mogłem się biernie przyglądać temu jak ludzkość niesprawiedliwie traktuje te biedne stworzenia. Zombie też mają prawo do masowej i publicznej eksterminacji, a rzeź z pierwszej części miała zbyt małą skalę. By im pomóc wydobyłem z szuflady broń i wyszedłem na ulicę z zamiarem podzielenia każdym nabojem jaki posiadam celując im prosto w mózg.

czytaj dalej »
33

Ostatni komentarz:

Jest nas więcej :) Ostatnio próbowałem przejść odświeżoną 1 i nie dałem rady. - boston154

rkBrain rkBrain 25.06.2017
Cała prawda o Battlefield 1
107V

Cała prawda o Battlefield 1

Battlefield 1 - gra ze świetnymi wynikami sprzedaży. Zachwalana przez ludzi z branży i przez samych graczy. Szkoda tylko, że te opinie to jedna wielka bujda na resorach i marketing, który mija się z rzeczywistością.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Czyli dobrze, że nie odpaliłem multi, bo aż dwa razy piszesz o balansowaniu drużyn :-) Kampanię przeszedłem i faktycznie jest średnia,... - Cherubinek

Tom19 Tom19 14.06.2017
Colin McRae Rally 2.0 - recenzja
1024V

Colin McRae Rally 2.0 - recenzja

Są gry, które po upływie wielu lat nie tracą swojego uroku osobistego, dając tyle samo radości co w dniu premiery. Do takich produkcji należy druga odsłona wyścigów rajdowych Colin McRae Rally, która mimo przedpotopowej grafiki widywanej obecnie tylko na smartfonach, okazuje się niedoścignionym wzorem na idealne arcade'owe rajdówki.

czytaj dalej »
41

Ostatni komentarz:

Najlepsza samochodówka w jaką w życiu grałem-Dirt Rally spadkobierca wszystkiego co najlepsze po tym zostało. - JerryPolska

Pharaun Pharaun 03.06.2017
Tekken 7 - recenzja
374V

Tekken 7 - recenzja

   Tekken na Playstation 4 - długo wyczekiwałem na tę chwilę. Od pierwszej, oficjalnej zapowiedzi minęły trzy lata. Dla mnie i zapewne dla wielu Tekken to marka kultowa, kojarząca się głownie z firmą Sony, a zwłaszcza ich pierwszą, szarą konsolą, na której to pojawiły się aż trzy części gry. No bo czy jest na świecie obecny lub były posiadacz PSXa, który oprócz takich tytułów jak np. Crash Bandicoot, MGS czy Wipeout nie kojarzyłby Tekkena? Nie sądzę.

   Czy warto było te trzy latka czekać? Chciałoby się gromko krzyknąć "TAK!!!", jednak gra ma kilka minusów, które ostudziły mój początkowy zapał. Ostudziły, ale na szczęście tylko na chwilę.

czytaj dalej »
8

Ostatni komentarz:

Błąd online z connection już naprawiono kilka dni temu bo był update. Teraz można tłuc :-) - Riski3Run

Rin Rin 02.06.2017
„Kurenai No Hana", czyli kwiat kwitnący w mroku - recenzja gry Tenchu: Fatal Shadows
103V

„Kurenai No Hana", czyli kwiat kwitnący w mroku - recenzja gry Tenchu: Fatal Shadows

Serii "Tenchu" konsolomaniakom nie trzeba chyba przedstawiać. Mimo to ucieknę się do małego wstępu, oraz retrospekcji. Wydana po raz pierwszy w 1998 roku, stała się ojcem gatunku skradanek, jedynym prawdziwym symulatorem ninja. Do dziś oczywiście trwają spekulacje co było pierwsze: czy "Metal Gear Solid", czy właśnie gra od Acquire. Prawda jest jednakże taka, iż to "Tenchu" zrewolucjonizowało gatunek. Nie miało tak rozbudowanej, wielowątkowej fabuły jak gra ze stajni Konami, powalającej (jak na te czasy) grafiki, lecz wszystko to nadrabiało gameplayem i klimatem. Ogólnie rzecz biorąc, gra dawała mnóstwo frajdy pozwalając wcielić się w rolę wojownika nocy nieustannie skaczącego po dachach.

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Przeszedłem na ps2 i psp, całkiem spoko Tenchu, ale do trójki daleko tej grze. - jana84

robsson86 robsson86 30.05.2017
The Crew, czyli udany, choć nieco słabszy klon Forzy: Horizon
153V

The Crew, czyli udany, choć nieco słabszy klon Forzy: Horizon

Długo się zastanawiałem nad zakupem gry biorąc pod uwagę wszystkie negatywne komentarze. W końcu jednak się przemogłem, sprawdziłem Trial i w efekcie zakupiłem wersję Ultimate, która akurat była w promocji na PS Store. Nie żałuje.

czytaj dalej »
ATeciak ATeciak 29.05.2017
„My name is Max. My world is fire and blood.” - recenzja gry Mad Max
1163V

„My name is Max. My world is fire and blood.” - recenzja gry Mad Max

Nadszedł czas by Max otrzepał z kurzu kurtkę, przeładował obrzyn i wcisnął gaz do dechy.

czytaj dalej »
44

Ostatni komentarz:

Jak jeszcze miałem grę to przeleciałem cały YT i wszystkie fora o trofikach. Próbowałem wszystkiego i nic. - Gall Anonim ;)

Tom19 Tom19 10.05.2017
Journey - recenzja
199V

Journey - recenzja

Podróż - zmiana miejsca pobytu na odległe. Podróże odbywano od dawna, początkowo dla praktycznego celu: nauki, handlu, polityki. Podróżowano również do miejsc kultu religijnego, z chęci odpokutowania za grzechy, zjednania łask lub podzięce za nie. Podróż dla odwiedzenia miejsc kultu religijnego nazywa się pielgrzymką [ Wikipedia ]

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Tym bardziej, że wiele czasu poświęcić nie trzeba ;-D - Cherubinek

master76 master76 06.05.2017
Królewska jazda, z dobrym towarzystwem
176V

Królewska jazda, z dobrym towarzystwem

Tak, sporo czasu już minęło. Nawet bardzo. Jednak, doszło trochę rzeczy do gry, które uważam za warte wspomnienia. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z Final Fantasy, ba! Nie chciałem nawet zakupić tej gry. Obawiałem się, czy nie odbiję się od tej produkcji, czy nie wyrzucę pieniędzy w błoto. Owszem, lubię RPG, ale jestem człowiekiem wolącym nie ryzykować. Grę otrzymałem w prezencie, więc pomyślałem "a czemu nie?". I tak się zaczęło...

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Gra jest świetna . Bariera językowa w grze mi nie przeszkadza , chociaż nie jestem najlepsza z tego języka ale dałam radę. Grafika jest... - Nacuri

MyGeek MyGeek 04.05.2017
Mass effect: Andromeda - czyli oddajcie mi mojego Sheparda !
211V

Mass effect: Andromeda - czyli oddajcie mi mojego Sheparda !

Jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza space opera w świecie gier powraca ! Ale czy na pewno ten powrót był potrzebny ?

czytaj dalej »
Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme