SKLEP


Recenzje gier

  
kubzi09 kubzi09 09.02.2017
Czy nowa Fifa w końcu wprowadziła coś nowego ?
1157V

Czy nowa Fifa w końcu wprowadziła coś nowego ?

Z roku na rok EA Sports wydaję na światło dzienne kolejną część Fify , walczącą z produktem od KONAMI . Połowa graczy jest zadowolonych , lecz druga połowa niezbyt  , z powodu zbyt małych zmian  . Czy w tym roku nareszcie doczekaliśmy się rewolucji ? 

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

A już jakiś czas temu dałem sobie spokój z piłkami co roku podobna gra tylko składy inne;) czasem pyknę meczyk z kimś ale ile można tłuc to... - Athius

kubzi09 kubzi09 05.02.2017
Wzruszające wspomnienia , ale i denerwujące
1158V

Wzruszające wspomnienia , ale i denerwujące

Fumito Ueda kazali nam czekać 10 lat na piękną , wzruszającą oraz fantastyczną historie chłopca , który podróżuję ze swoim zwierzakiem i próbują razem wydostać się z ruin . Czy warto było czekać tyle lat ? Wypowiem się na ten temat oceniając poszczególne aspekty gry , ponieważ tak będzie mi wygodniej .

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Mnie również wciągnęła ale granie z niektórymi błędami tak psuło zabawę, że po ukończeniu powędrowała na wymianę.....Praca kamery, sam... - Hantos980

dKc dKc 04.02.2017
Japońska Metroidvania
1150V

Japońska Metroidvania

Życie jest nie fair.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Gre przeszedłem i wystawiam taką samą ocenę. - jana84

saptis saptis 02.02.2017
Metroid, czyli powrót do odległej przeszłości
1458V

Metroid, czyli powrót do odległej przeszłości

Jak obecnie gra się w tytuł, który ma już ponad 30 lat na karku ? - Kwestia gustu, dla mnie klasyczny Metroid jest czymś niezwykłym nawet po tak długim czasie od premiery - a grałem w niego po raz pierwszy, więc to nie sprawa sentymentu.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Wiem, bo sam ją zaklepałem ;) - montana

skurch skurch 25.01.2017
Darkest Dungeon - historie nieznane
1157V

Darkest Dungeon - historie nieznane

Drogi wędrowcze pozwól tu na chwilę, a usłyszysz opowieść wartą złotego talara. Moja historia zaczęła się kilka lat temu, gdy na szlaku zostałem zaczepiony przez nieznajomego. Skusił mnie monetą, którą władał w imieniu znamienitej rodziny mającej swoje siedlisko w posiadłości na urwisku. W przybytku tym i jego okolicach zaległa się cała masa plugastwa, a moim celem miałoby być pozbycie się tego tałatajstwa. Zaciekawiłem Cię? Rzuć talara to usłyszysz więcej.

czytaj dalej »
Rankin Rankin 25.01.2017
U Wrót Zagłady Stoi Gość Z Piłą Łańcuchową I Dwururką
1560V

U Wrót Zagłady Stoi Gość Z Piłą Łańcuchową I Dwururką

Wydany w 1993 roku Doom był ogromnym kamieniem milowym w dziedzinie rozrywki elektronicznej. Doom 2 oferował dynamiczną rozwałkę i ogólnie więcej tego samego. Doom 3, wydany 10 lat po Doom 2, był nieoczekiwanym krokiem w bok, który podzielił graczy... delikatnie mówiąc. 12 lat po Doom 3 nadeszła wreszcie nowa odsłona serii. Czy warto się z nią zapoznać, czy oferuje dobrą rozgrywkę? (spoiler: w dniu pisania tej recenzji chyba już wszyscy wiedzą że TAK)

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

9+/10 i to jest moc! Lamusy do domu :) - dobrychlopak

Panicz Panicz 23.01.2017
Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV
1172V

Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV

Z doświadczenia wiemy że wydłużające się procesy produkcyjne gier, na ogół nie kończą się zbyt pozytywnie. Idealnym przykładami jest Duke Nukem Forever, gdzie to każdy aspekt gry zawodzi, począwszy od grafiki, przez mechanikę gry jak i na fabule kończąc. Mamy też gry które powstawały wiele lat, ich ogólne odczucie jest bardzo pozytywne, jednak mechanicznie gra potrafi tkwić w czasach PS2, tutaj idealnym przykładem jest The Last Guardian. Jaki wpływ na FFXV miał jego prawie 10 letni proces produkcji?

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

No to jednak nie kupuję :) chociaż ocena końcowa zaskakująco wysoka, jak na to co przeczytałem. - Darek

Darek Darek 21.01.2017
BFG - Big Fuckin Game
1682V

BFG - Big Fuckin Game

Bethesda dokonała niemożliwego. Ich trójwymiarowy Doom jest w każdym calu tak świetny jak oryginał, a w wielu miejscach wręcz lepszy.

czytaj dalej »
45

Ostatni komentarz:

A to znam. Znalazłem nawet mod gdzie łączysz Brutal Dooma z zestawem broni z tego najnowszego Dooma 2016 [LINK] - addi64

ciri.1212 ciri.1212 21.01.2017
Świetny gameplay ze średnią fabułą
95V

Świetny gameplay ze średnią fabułą

Pierwsza cześć Watch Dogs wywołała ogromną burze w internecie. W większości rozchodziło się o duży downgrade graficzny ale nie da się ukryć że pierwsza cześć miała o wiele więcej problemów niż gorsza grafika. Z tego faktu wielu graczy w tym i ja do drugiej odsłony podochodziło z dużą dozą ostrożności. Czy Watch Dogs 2 naprawia błędy poprzedniej części? Cóż nie wszystkie ale w ogólnym rozrachunku jest grą bardziej przemyślaną.

czytaj dalej »
Maciej2801 Maciej2801 21.01.2017
Original War niedoceniona perełka
96V

Original War niedoceniona perełka

Original War powstał w Brnie w siedzibie Altar Games w 2001 roku. Jest to dość nietypowa strategia jak na swoje czasy, ponieważ poza RTS łączyła również elementy RPG. Niezapominajmy iż w uwczesnym czasie królowały strategie pokroju C&C i Starcrafta czyli zbieraj surowce i stwórz niepokonaną duża armię. Natomiast Czesi postanowili wnieść odrobinę świeżości w skostniałe RTS.

czytaj dalej »
4

Ostatni komentarz:

działa . Gra jest wspierana od 16 lat wiec społeczeństwo wszysto łata - Maciej2801

Calam Calam 18.01.2017
Recenzja Final Fantasy XV
177V

Recenzja Final Fantasy XV

Tytuł, który niedawno świętował 10 lecie istnienia, pomimo tego, że miał premierę kilka tygodni temu. Recenzja Final Fantasy XV.

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Wyłożyłem na Dywizje ponad 240zł i dokupiłem dwa dodatki. Moja najdroższa gra ever! - amazarashi

Ojciec-Gracz Ojciec-Gracz 15.01.2017
Rise of the tomb raider recenzja
149V

Rise of the tomb raider recenzja

 

Pierwszy bliski kontakt z Larą przeżyłem w 1998 roku na playstation kiedy to dane mi było przejść pierwszą część. Dziś po 19 latach przeszedłem siedemnastą część przygód lary (źródło wikipedia). Bardzo dobrze pamiętam mocny reboot z 2013 r., który „wzorował się bardzo mocno na serii Uncharted, która to wzorowała się na Tomb Raiderze, który z kolei wzorował się na serii filmów z Indianą Jonesem, który był z kolei inspiracją dla Uncharted. Ok… wyjaśnienia mamy za sobą tak więc…jaki jest ten siedemnasty Tomb Raider?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

czy ja wiem i tu i tu się robi dość dziwnie pod koniec ale tak silnej inspiracji uncharted jeszcze nie było. A skopiowanie wręcz jednej... - Ojciec-Gracz

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme