SKLEP


Recenzje gier

  
Darek Darek 05.03.2017
Czy to już koniec? Oby.
140V

Czy to już koniec? Oby.

Kolejny już "ostatni, brakujący rozdział" historii rodziny Snake'ów. Miejmy nadzieję, że tym razem już naprawdę.

czytaj dalej »
6

Ostatni komentarz:

Heh grunt to trzymać się własnych przekonań :) - Darek

Rankin Rankin 28.02.2017
Siła Huraganu, czyli Etrian Odyssey po raz czwarty
114V

Siła Huraganu, czyli Etrian Odyssey po raz czwarty

Już ponad dziesięć lat temu na konsolę Nintendo DS wyszedł Etrian Odyssey, przedstawiciel mało dziś popularnego gatunku jakim jest dungeon crawler. Mimo ewidentnej i wszechogarniającej budżetowości tytuł chwycił, i to chwycił na tyle dobrze, że rozrósł się w całą serię. W 2013 roku wyszła ostatnia wydana na zachodzie odsłona niebędąca remake'iem albo spin-offem - czy na przestrzeni tych sześciu lat, jakie upłynęły od premiery EO1, twórcy zdołali coś ulepszyć w formule podziemnych wędrówek?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

Parę dni temu "odnalazłem" activity log (schowałem go do foldera z resztą śmiecioapek) i faktycznie wyszło mi dokładnie 108 godzin - Rankin

Anghell Anghell 25.02.2017
Dark Souls, czyli umrzyj raz jeszcze
96V

Dark Souls, czyli umrzyj raz jeszcze

O Dark Souls powiedziano już wiele. Jedni tę grę uwielbiają, inni nienawidzą. Jedni ukończyli ją zdobywając wszystkie osiągnięcia, nie ginąc ani razu lub też ani razu nie obrywając, drudzy po pierwszej walce z bossem rzucili w kąt z niesamowitym wyrazem nienawiści w oczach. Ja sam stoję po środku tych dwóch grup. Mój romans z tą grą przypomina nieco stare małżeństwo. Z jednej strony wściekam się na nią i wyzłośliwiam, z drugiej i tak ją wielbię. I właśnie cały suspens związany z opinią recenzenta trafił szlag już w pierwszym akapicie. Jednak może chociaż część z czytelników pozostanie, by dowiedzieć się, jakie są zady i walety, tfu, wady i zalety tego produktu.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Fajna, luźna recka o jednej z najbardziej absorbujących i fascynujących gier. - popeye

Musiel Musiel 15.02.2017
Mirror's Edge czyli jak można pokazać parkour w grze
1184V

Mirror's Edge czyli jak można pokazać parkour w grze

Gdy zobaczyłem pierwszy pokaz Mirror's Edge, to byłem oszołomiony, że ktoś wziął się za temat parkouru i postanowił go pokazać w grze komputerowej. Zaskoczyło to nie tylko mnie, ale całą branżę. Czy DICE udało się udźwignąć ten ciężar?

czytaj dalej »
5

Ostatni komentarz:

A zakończenie? :) - adam0080

Tom19 Tom19 11.02.2017
Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja
1271V

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja

Kiedyś wiedziałem, jak będzie wyglądać jutro...potem świat uległ rozłamowi. Wszystko się zmieniło. Ja też.
Zmienili mnie w to, czym jestem. W zaawansowaną broń.
Teraz chcą wsadzić takich jak ja do klatek. 
Do polowania na kryjące się w cieniach elity nie wystarczy jeden człowiek. 
Potrzeba do tego broni, która wierzy...że możliwa jest lepsza przyszłość.
...O ile dożyję jej nadejścia. Adam Jensen

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Fajna nutka, dodaje klimatu do świetnej recki. Leci plusik :)) - BR78

kubzi09 kubzi09 09.02.2017
Czy nowa Fifa w końcu wprowadziła coś nowego ?
1173V

Czy nowa Fifa w końcu wprowadziła coś nowego ?

Z roku na rok EA Sports wydaję na światło dzienne kolejną część Fify , walczącą z produktem od KONAMI . Połowa graczy jest zadowolonych , lecz druga połowa niezbyt  , z powodu zbyt małych zmian  . Czy w tym roku nareszcie doczekaliśmy się rewolucji ? 

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

A już jakiś czas temu dałem sobie spokój z piłkami co roku podobna gra tylko składy inne;) czasem pyknę meczyk z kimś ale ile można tłuc to... - Athius

kubzi09 kubzi09 05.02.2017
Wzruszające wspomnienia , ale i denerwujące
1167V

Wzruszające wspomnienia , ale i denerwujące

Fumito Ueda kazali nam czekać 10 lat na piękną , wzruszającą oraz fantastyczną historie chłopca , który podróżuję ze swoim zwierzakiem i próbują razem wydostać się z ruin . Czy warto było czekać tyle lat ? Wypowiem się na ten temat oceniając poszczególne aspekty gry , ponieważ tak będzie mi wygodniej .

czytaj dalej »
2

Ostatni komentarz:

Mnie również wciągnęła ale granie z niektórymi błędami tak psuło zabawę, że po ukończeniu powędrowała na wymianę.....Praca kamery, sam... - Hantos980

dKc dKc 04.02.2017
Japońska Metroidvania
1162V

Japońska Metroidvania

Życie jest nie fair.

czytaj dalej »
1

Ostatni komentarz:

Gre przeszedłem i wystawiam taką samą ocenę. - jana84

saptis saptis 02.02.2017
Metroid, czyli powrót do odległej przeszłości
1472V

Metroid, czyli powrót do odległej przeszłości

Jak obecnie gra się w tytuł, który ma już ponad 30 lat na karku ? - Kwestia gustu, dla mnie klasyczny Metroid jest czymś niezwykłym nawet po tak długim czasie od premiery - a grałem w niego po raz pierwszy, więc to nie sprawa sentymentu.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Wiem, bo sam ją zaklepałem ;) - montana

skurch skurch 25.01.2017
Darkest Dungeon - historie nieznane
1172V

Darkest Dungeon - historie nieznane

Drogi wędrowcze pozwól tu na chwilę, a usłyszysz opowieść wartą złotego talara. Moja historia zaczęła się kilka lat temu, gdy na szlaku zostałem zaczepiony przez nieznajomego. Skusił mnie monetą, którą władał w imieniu znamienitej rodziny mającej swoje siedlisko w posiadłości na urwisku. W przybytku tym i jego okolicach zaległa się cała masa plugastwa, a moim celem miałoby być pozbycie się tego tałatajstwa. Zaciekawiłem Cię? Rzuć talara to usłyszysz więcej.

czytaj dalej »
Rankin Rankin 25.01.2017
U Wrót Zagłady Stoi Gość Z Piłą Łańcuchową I Dwururką
1578V

U Wrót Zagłady Stoi Gość Z Piłą Łańcuchową I Dwururką

Wydany w 1993 roku Doom był ogromnym kamieniem milowym w dziedzinie rozrywki elektronicznej. Doom 2 oferował dynamiczną rozwałkę i ogólnie więcej tego samego. Doom 3, wydany 10 lat po Doom 2, był nieoczekiwanym krokiem w bok, który podzielił graczy... delikatnie mówiąc. 12 lat po Doom 3 nadeszła wreszcie nowa odsłona serii. Czy warto się z nią zapoznać, czy oferuje dobrą rozgrywkę? (spoiler: w dniu pisania tej recenzji chyba już wszyscy wiedzą że TAK)

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

9+/10 i to jest moc! Lamusy do domu :) - dobrychlopak

Panicz Panicz 23.01.2017
Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV
1181V

Wpływ okresu tworzenia gry na jej ostateczną jakość FFXV

Z doświadczenia wiemy że wydłużające się procesy produkcyjne gier, na ogół nie kończą się zbyt pozytywnie. Idealnym przykładami jest Duke Nukem Forever, gdzie to każdy aspekt gry zawodzi, począwszy od grafiki, przez mechanikę gry jak i na fabule kończąc. Mamy też gry które powstawały wiele lat, ich ogólne odczucie jest bardzo pozytywne, jednak mechanicznie gra potrafi tkwić w czasach PS2, tutaj idealnym przykładem jest The Last Guardian. Jaki wpływ na FFXV miał jego prawie 10 letni proces produkcji?

czytaj dalej »
3

Ostatni komentarz:

No to jednak nie kupuję :) chociaż ocena końcowa zaskakująco wysoka, jak na to co przeczytałem. - Darek

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme