SKLEP

Portal PSX Extreme

SKLEP

Piszemy recenzję Recenzje czytelników Dodaj recenzję

Recenzje gier   

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 09.01.2017
900V

The Dwarves - recenzja gry

Tematyka rasy Krasnoludów rzadko bywa poruszana jako główny motyw opowieści. W znacznej większości przypadków są oni po prostu jedną z pobocznych stron wojny, jednym z bohaterów drużyny bądź kimś, kto już dawno wymarł. Czy zatem niemieckiemu King Art Games udało uporać się z tak ciekawą rasą w godny dla niej sposób?

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Ja pitole z tymi komórkami "frywalna" ciekawe słowo a miało być grywalna. Czas zrobić twardy reset o ścianę to zmądrzeje!!! - Ghostoom

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 15.12.2016
1375V

Sword Art Online: Hollow Realization - recenzja gry

Sword Art Online jest świetnym przykładem tego, że nawet zwykły blog z „jakimiś tam” opowiadankami, może skrywać w sobie potencjał na gigantyczną markę, którą pokocha miliony ludzi na całym świecie! Z serii SAO mamy już novelki, anime, mangę, nadchodzący film oraz oczywiście gry. I najnowszej z nich przyjrzymy się w tej recenzji.

czytaj dalej »
22

Ostatni komentarz:

Wolałbym gre na podstawie Log Horizon - M@zur

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 14.12.2016
1646V

Steep - recenzja gry

Przyjęło się mówić, iż Ubisoft do perfekcji opanował kopiowanie formuły Assassin's Creed II, rok w rok wypuszczając kilka gier z otwartym światem, często pod innymi tytułami i reprezentującymi różne gatunki, jednakże pozostającymi zawsze "Ubigame". Jest w tym sporo prawdy, nie znaczy to jednak, że wydawca nie potrafi zaskakiwać. Najlepszym tego przykładem jest recenzowane Steep.

czytaj dalej »
29

Ostatni komentarz:

Świetne poczucie swobody i wolności, na tle majestatycznych gór. BTW brakuje gry na poziomie Steep, traktującej o Downhillu rowerowym. - Marcin1981s

Maciej Klimaszewski Maciej Klimaszewski 12.12.2016
1860V

Dead Rising 4 - recenzja gry

Na samym początku zabawy z Dead Rising 4 zachłysnąłem się wręcz nieskrępowaną wyrzynką truposzy, jaką przy okazji czwartej, świętującej dziesięciolecie serii odsłony przygotowali kanadyjscy twórcy. Capcom Vancouver postawił tym razem na prawdziwą jazdę bez trzymanki, podczas której to akcja nie zwalnia nawet na chwilę. Brzmi przepysznie, prawda? Niestety nie wszystko złoto, co się świeci - jak mawia stare przysłowie. Przepych jest, a i owszem, ale zabrakło w tym całym odpuście zniszczenia jakiejś głębi, poczucia wyzwania. 

czytaj dalej »
74

Ostatni komentarz:

Ale będzie :) - hehe

Reklama



Miesięcznik PSX Extreme

Recenzje czytelników

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 07.12.2016
5366V

The Last Guardian - recenzja gry

Jeszcze kilka lat temu wierzyłem w nadejście The Last Guardian. Od tych chwil minęło sporo czasu, a ja po drodze zwątpiłem w siłę japońskiego oddziału Sony. Jednak mityczna gra o małym chłopaku i wielkiej bestii w końcu zadebiutowała, a nawet wessała mnie przed ekran telewizora. Nie oczekiwałem za wiele, bo nawet nie sądziłem, że będę mógł napisać te słowa… Trico żyje i potrafi zauroczyć.

czytaj dalej »
167

Ostatni komentarz:

Sama prawda. Męczyłem się z jedną lokacją blisko 50 minut przez to że Trico miał w.jebane na moje polecenia. Póki co mam 7 h na... - Yabby

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 05.12.2016
1648V

Marvel Pinball: Epic Collection Vol. 1 - recenzja gry

W dzisiejszych czasach mało pojawia się poważnych reprezentantów niszowych gatunków gier, które lata swojej największej popularności mają już dawno za sobą. Jednakże w przypadku pinballu, jego fani nie mogą narzekać!

czytaj dalej »
14

Ostatni komentarz:

Na płycie możesz kupić. - tak

Kryspin Kras Kryspin Kras 04.12.2016
1319V

Pokemon Sun/Moon - recenzja gry

Kiedy Satoshi Tajiri zaczął realizować swoje marzenie o stworzeniu gry wideo opartej na jego hobby – zbieraniu i katalogowaniu robaków, z pewnością nie spodziewał się, że stworzy markę, którą będzie kojarzył każdy na świecie. Teraz, 20 lat później, Pokemony mają się lepiej niż kiedykolwiek i przedstawiają nam swoją siódmą generację.

czytaj dalej »
41

Ostatni komentarz:

Szał na pokemony nadal poniektórych w sidłach trzyma, marna gierka dla niezbyt wymagającego użytkownika, którego umiejętności manualne... - sztukMistrz

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 03.12.2016
5681V

Final Fantasy XV - recenzja gry + wideorecenzja

W 2006 roku szczęśliwcy postawili w swoich domach PlayStation 3, inni zainwestowali w Nintendo Wii, a na półkach sklepowych zawitały takie gorące produkcje jak Bully, Mortal Kombat: Armageddon, Okami, Prey, Kingdom Hearts II (EU), Gears of War, czy też nawet Final Fantasy XII. To właśnie w tym roku rozpoczęto prace nad Final Fantasy Versus XIII, które później przerodziło się w Final Fantasy XV. W międzyczasie zagraliśmy w wiele gier, świat zmienił się nie do poznania i w końcu po latach otrzymaliśmy tę wielką opowieść. Zastanawiacie się, czy było warto czekać? 

czytaj dalej »
151

Ostatni komentarz:

Dubbing owszem, ale według mnie lektor to bardzo dobre rozwiązanie. Słyszymy to co mówią aktorzy, ich emocje i przy okazji jest to... - bordouex

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 02.12.2016
1588V

Killing Floor 2 - recenzja gry

Nigdy nie zapomnę nieprzespanych nocy przy Left 4 Dead. Biegałem, ukrywałem się, szukałem najlepszej taktyki i faktycznie się bałem. Po latach trafiła do mnie kopia Killing Floor 2, która od początku wzbudziła znajome wspomnienia. Niestety, była to tylko przyjemna chwila zapomnienia. 

czytaj dalej »
12

Ostatni komentarz:

Cały Grucha.... - Maniura

Kryspin Kras Kryspin Kras 30.11.2016
703V

Super Mario Maker for Nintendo 3DS - recenzja gry

Super Mario Maker nareszcie zawitał na przenośną konsolę Nintendo. Czy przeportowanie z dużej konsoli edytora poziomów Mario miało sens? I tak i nie, ale niestety nie obyło się bez kontrowersyjnych cięć, zwłaszcza w najważniejszej dla wielu strefie, czyli dzielenia się poziomami.

czytaj dalej »
30

Ostatni komentarz:

To już nei ejst kultowe mario - covbo

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 20.11.2016
4001V

Dishonored 2 - recenzja gry

Francuskie Arkane Studios zaskoczyło prezentując w 2012 roku opowieść niejakiego Corvo Attano. Zamaskowany bohater rozkochał w sobie tłumy graczy, ponieważ deweloperzy trafili z umiejscowieniem wydarzeń, zaoferowali wyzwanie, a w dodatku potrafili oczarować wykreowanym światem. Po czterech latach Cesarski Obrońca powraca i nie rozczarowuje. Dla takich produkcji warto siedzieć w cieniu i wyczekiwać na jeden idealny moment. 

czytaj dalej »
91

Ostatni komentarz:

Pierwsza czesc byla genialna, kocham ten klimat i niesamowita grywalnosc chociaz troche czasu minelo zanim mi sie spodobala. Z poczatku nie... - Robal_09

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 15.11.2016
5892V

Watch Dogs 2 - recenzja gry

Aiden Pearce zawiódł wszystkich. Graczy, dziennikarzy, a pewnie nawet deweloperów. To właśnie słabe przyjęcie Watch Dogs spowodowało, że Ubisoft zmienił politykę, a zarazem zdecydował się na zupełne odświeżenie tej wciąż raczkującej serii. W drugiej części trafiamy do nowego miasta, kontrolujemy nowego bohatera, a klimat jest zdecydowanie luźniejszy, ale czy te zmiany ratują tak głośno promowane IP?

czytaj dalej »
95

Ostatni komentarz:

he ja mam z WD2 taki problem że nie przeszedłem jeszcze jedynki a kupiłem ją w dzień premiery, nie wiem dlaczego ale gra ma jakiś problem,. - JP200

Przejdź do strony

Strona