SKLEP


Recenzje gier

  
Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 19.08.2017
Hellblade: Senua's Sacrifice - recenzja gry
336V

Hellblade: Senua's Sacrifice - recenzja gry

Ninja Theory od kilku lat zaskakuje graczy własnymi markami, które choć nigdy nie otrzymują kontynuacji, to za każdym razem potrafią przykuć do ekranu na wiele godzin. Właśnie ta ekipa stworzyła obłędny w swoim czasie Heavenly Sword, zaskakujący Enslaved: Odyssey to the West, czy też oderwany od kanonu DmC: Devil May Cry. Teraz zespół powrócił z kolejną nową historią, która pokazuje, że nawet małe studio może stworzyć wielkie dzieło. Tak, Brytyjczycy kolejny raz nie zawiedli tworząc unikalną produkcję i bez wątpienia jest to jedna z największych niespodzianek 2017 roku.

czytaj dalej »
15

Ostatni komentarz:

Patent z głosami naprawdę fajny. Zdecydowanie warto grać w słuchawkach, żeby to docenić. Ciężki klimat też daje radę. Dobra, choć... - mike81

Roger Żochowski Roger Żochowski 19.08.2017
Uncharted: Zaginione Dziedzictwo - recenzja gry
2561V

Uncharted: Zaginione Dziedzictwo - recenzja gry

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym" - śpiewał zespół Perfekt. Perypetie Nathana Drake’a dobiegły końca zamykając historię w fenomenalny sposób. Nie oznacza to jednak końca serii. Miejsce słynnego zawadiaki zajęła bowiem jego kochanka - ponętna i giętka Chloe. Czy Nathan w spódnicy jest w stanie udźwignąć ciężar nowej opowieści?

czytaj dalej »
92

Ostatni komentarz:

Nigdy nie mów nigdy :) czy U5 na PS5 nie brzmi fajnie, ciekawie etc? :) - Bankai84

Kryspin Kras Kryspin Kras 15.08.2017
Patapon Remastered - recenzja gry
771V

Patapon Remastered - recenzja gry

Uwielbiam Patapony. Już w 2008 roku kiedy zagrywałem się w oryginał na leciwym PSP byłem zachwycony rozgrywką, muzyką i stylem graficznym. Teraz, w 2017 przyszło mi zagrać po raz kolejny w tę niezwykłą mieszankę gry rytmicznej i strategicznej, tym razem na dużym ekranie.

czytaj dalej »
26

Ostatni komentarz:

A dzięki! - Ghostoom

Michał Włodarczyk Michał Włodarczyk 15.08.2017
Agents of Mayhem - recenzja gry
1689V

Agents of Mayhem - recenzja gry

Przed premierą Agents of Mayhem uchodziło za produkcję z gatunku "nikogo". Autorzy Saints Row za sterami, cel-shadingowa oprawa, konwencja sandboksa i plejada wykręconych postaci - wiele osób skreśliło ten tytuł już w momencie zapowiedzi. Tymczasem po skończeniu przygód agentów jestem przekonany, iż gra nie podzieli losu zapomnianego Fuse i zostanie doceniona.

czytaj dalej »
43

Ostatni komentarz:

Beak kooperacji? Za to jedna osoba może przejąć postać i nią strzelać, druga za to ja kieruje :) jest redaktorzy opcja!)) - Xxxc

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 10.08.2017
Accel World VS. Sword Art Online - recenzja gry
923V

Accel World VS. Sword Art Online - recenzja gry

Sword Art Online jest jedną z najbardziej kasowych i obecnie najpopularniejszych serii anime oraz novelek, które to szturmem podbijają nie tylko Japonię, lecz nawet i taki kraj jak Polska. Lecz mało kto wiedział (w tym ja), że autor tego hitu ma też drugą, bardzo niedocenioną markę na koncie, jaką jest Accel  World. Czy łącząca je gra spełniła swoje zadanie? I jakie w ogóle ono było? Sprawdźmy!

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

Ja bym tak nie demonizował tytułu panie kolego, gra cierpi na brak szlifów, ale całkiem miło mi się grało. Chociaż tytuł rzeczywiście... - Astarell

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 09.08.2017
Shadow Tactics: Blades of the Shogun - recenzja gry
1178V

Shadow Tactics: Blades of the Shogun - recenzja gry

Mimimi Productions wskrzesiło trupa. Studio nie sięgnęło po znaną markę oferując graczom kolejny kotlet, ale wyciągnęło z szafy jeden z zapomnianych od dawna gatunków. Decyzja okazała się strzałem w dziesiątkę, bo fani kultowej serii Commandosa, zapomnianego Desperados: Wanted Dead or Alive czy też świetnego Robin Hood: The Legend of Sherwood, od dawna czekali na ten tytuł. Będziecie myśleć, kombinować, męczyć się, a każdy trup sprawi, że uśmiechniecie się jeszcze szerzej.

czytaj dalej »
48

Ostatni komentarz:

Gra świetna, gorąco polecam. Gram w wersje PC, po nowym Tormencie postanowiłem nie ryzykować;) Gra warta każdej złotówki;) - Raf1ki

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 01.08.2017
ARMS - recenzja gry
931V

ARMS - recenzja gry

Nintendo coraz to chętniej eksperymentuje. Japończycy przygotowują ciekawe produkcje, które mają od pierwszej chwili wyróżniać się na tle konkurencji nietypowymi elementami. Właśnie takim tytułem jest ARMS, który choć odbiega od standardowej bijatyki, to jednak każda kolejna godzina spędzona na serwerach sprawia, że gracz bardziej docenia system wykreowany przez Japończyków.

czytaj dalej »
20

Ostatni komentarz:

No niestety, od 70-100 zł trzeba wyłożyć za te tytuły. Na półce czeka na mnie jeszcze Metroid Prime 3: Corruption. Podobno dobry, ale jakoś... - yogiyogi

Roger Żochowski Roger Żochowski 01.08.2017
Ever Oasis - recenzja gry
585V

Ever Oasis - recenzja gry

Gatunek jRPG jest mi bardzo bliski a każda próba powrotu do ery jego świetności wzbudza moje zainteresowanie i nadzieje. Ever Oasis od momentu zapowiedzi zajmowało wysokie miejsce na mojej liście "most wanted", zwłaszcza, że produkcje jRPG mają się na 3DSie naprawdę dobrze.

czytaj dalej »
10

Ostatni komentarz:

"soczysta woda" o matko... - Dziewiątek

Kryspin Kras Kryspin Kras 27.07.2017
Bulb Boy - recenzja gry
808V

Bulb Boy - recenzja gry

Kiedy dowiedziałem się, że małe, krakowskie studio wydaje grę na Switcha, tym samym przecierając szlak dla rodaków tworzących na nową konsolę Nintendo, lekko się zaniepokoiłem. W końcu, mamy tylko jedną szansę by zrobić pierwsze dobre wrażenie. Co dokładnie nam zaserwowali Polacy? Przygodówkowy horror o chłopcu-żarówce.

czytaj dalej »
9

Ostatni komentarz:

Przeszedłem ją na smartfonie, polecam. - jackk82

Igor Chrzanowski Igor Chrzanowski 26.07.2017
Serial Cleaner - recenzja gry
985V

Serial Cleaner - recenzja gry

Krakowskie studio iFun4all kilka lat temu zapragnęło wkroczyć do pierwszej ligi polskiego gamedevu, dla którego biletem wstępu do tego ekskluzywnego grona ma być najnowsze dzieło zatytułowane Serial Cleaner. Jak to wyszło w praniu?

czytaj dalej »
18

Ostatni komentarz:

no tak polskie gry wyżej oceniamy. - gościotrup

Wojciech Gruszczyk Wojciech Gruszczyk 25.07.2017
Splatoon 2 - recenzja gry
983V

Splatoon 2 - recenzja gry

Nintendo dla niektórych to firma wydająca niemal wyłącznie kolejne przygody wąsatego hydraulika, jednak Japończycy od pewnego czasu coraz to śmielej eksperymentują. Jedną z takich produkcji jest Splatoon, który już w przypadku poprzedniej generacji potrafił pozytywnie zaskoczyć. Teraz otrzymaliśmy kontynuację i choć nadal nie jest to idealna strzelanka, a jednak świetny przykład, że Nintendo potrafi wytaczać nowe ścieżki.

czytaj dalej »
30

Ostatni komentarz:

Przeszkadza ci to że wydają gry które się ludziom podobają? Moze nie jesteś targetem tych gier, bo dla mnie te gry i tak zbierają za niskie... - Kaprawiec 2.0

Tomasz Ambroziak Tomasz Ambroziak 20.07.2017
Final Fantasy XII: The Zodiac Age - recenzja gry
2505V

Final Fantasy XII: The Zodiac Age - recenzja gry

Bodajże w “Szatańskich wersetach” pojawiła się ta wyjątkowo trafna definicja nowego. Rushdie pisał o jego niewdzięcznej roli, bo gdy przychodzi na świat zawsze musi kogoś zdradzić lub nadepnąć na odcisk. Zachowując wszelkie proporcje - z Final Fantasy XII jest dość podobnie, niezależnie od tego, co kto myśli o jakości gry. Osób, którym nadepnięto na odcisk, parę by się znalazło. Ale to było dziesięć lat temu. Po dekadzie od premiery pierwowzoru na PS4 ukazuje się remaster z podtytułem The Zodiac Age, który na nowo rozpoczyna dyskusje o charakterze zmian wprowadzonych do formuły cyklu, a jednocześnie pozwala ocenić, jak ta swego czasu bardzo nowatorska pozycja przeszła próbę czasu.

czytaj dalej »
43

Ostatni komentarz:

Na 110 zł ;) - cissic

Przejdź do strony

Strona

Miesięcznik PSX Extreme